Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Luni, 29 martie 2004

Stirile TVA aici

  • Gregorian Bivolar, prins in Vama Nadlac

Grigorian Bivolaru si-a petrecut noaptea in arestul politiei de la NadlacLiderul MISA a incercat sa paraseasca tara travestit si insotit de o vamesa!
Mult-mediatizatul Gregorian Bivolaru. liderul celebrei miscari spirituale MISA a incercat sa paraseasca Romania aseara, prin vama aradeana Nadlac.
Bivolaru s-a travestit: era imbracat in haine de femeie si purta peruca. 
Gregorian Bivolaru a venit la Nadlac insotit de patru-cinci persoane.
Inainte de punctul de trecere a frontierei, Bivolaru a coborat din masina, impreuna cu o femeie, apoi a ircercat sa treaca prin vama cu aceasta. 
Dupa ce in prealabil femeia a "sondat" vama aradeana, s-a intors, la luat pe Gregorian Bivolaru si a incercat sa treaca prin cladirea vamii. 
Apoi, cei doi s-au razgandit si au incercat sa paraseasca tara pe banda de intrare, printre tonetele lucratorilor vamali. 
De altfel, masina cu care venisera si in care se aflau doua - trei persoane, ii astepta la cateva zeci de metri, langa duty-free-uri. 
Cei doi au fost, insa, retinuti. 
Interesant este ca femeia care il insotea pe liderul MISA avea o legitimatie de vames, din Targu Mures.
Gregorian Bivolaru a fost retinut sub aspectul savarsirii infractiunii de tentativa de trecere frauduloasa a frontierei de stat. 
Partea ciudata este ca el nu era dat in urmarire generala sau in consemn la frontiera, dar, fiind in cercetari, nu avea voie sa paraseasca localitatea de resedinta.

Claudiu Oprean - Ziarul Transilvania

  • Ministrul sanatatii face din spitalul Chisineu-Cris un exemplu national

Ministrul sanatatii a felicitat Aradul pentru privatizarea spitalului din Chisineu-Cris - Virtual Arad News (c)2004Ministrul sanatatii a vizitat sambata Aradul. Scopul principal al vizitei a fost inaugurarea spitalului privat "Sfantu Gheorghe" din Chisineu-Cris
Ovidiu Branzan a ramas placut impresionat de initiativa medicilor aradeni. 
"Am constatat cu surprindere ca medicii din Chisineu-Cris s-au miscat mai repede decat ministerul. Aradenii au fost mai ambitiosi decat bucurestenii si au facut primul pas. Cu siguranta, mult timp de acum incolo, voi da drept exemplu acest spital. Viitorul intregului sistem sanitar romanesc sta in parteneriatul public – privat. In acest sens, ministerul are in plan privatizarea Spitalului Municipal din Timisoara si a spitalului Fundeni din Bucuresti".
Spitalul din Chisineu-Cris functioneaza de la inceputul acestui an. Proiectul a fost initiat de cinci medici din localitate si este administrat de societatea Terapeutica. 
Unitatea are o capacitate de 82 paturi si este structurata pe 6 compartimente: chirurgie, medicina interna, obstetrica-ginecologie, neonatologie, pediatrie si terapie intensiva. 
Spitalul deserveste 40.000 de persoane, oferind servicii medicale de specialitate si de urgenta. 
Pana in prezent societatea care a preluat spitalul a facut investitii de 230 milioane de lei. Pentru a dota unitatea la standarde occidentale mai trebuie investiti 700.000 euro. 
Localnicii spun ca, daca pana nu demult bolnavii plecau pentru consultatii si tratament fie la Timisoara, fie in Ungaria, prin modernizarea acestui spital si datorita conditiilor oferite acum, acest lucru nu se mai intampla.
Sanevit are probleme de management
Ovidiu Branzan a vizitat si fabrica de seringi Sanevit si este de parere ca aceasta va functiona daca se va schimba strategia manageriala. 
"Fabrica are o capacitate foarte mare si dotari tehnologice exceptionale, trebuie doar sa se treaca peste problemele manageriale. In curand se va organiza licitatia pentru aparatura sanitara. Sper ca Sanevit va castiga, avand astfel sansa sa devina cel mai mare furnizor national de seringi. Noi dorim sa incurajam si sa sprijinim furnizorii nationali", sustine ministrul.
Ministrul Ovidiu Branzan a vizitat si Sanevitul"Spitalele ar trebui sa se gospodareasca mai bine"
Dupa ce a discutat cu conducerea Sanevit, Ovidiu Branzan s-a deplasat la Spitalul Judetean unde a vizitat spalatoria si bucataria, constatand ca cele doua servicii functioneaza foarte bine. 
"Nu mi se pare normal ca din cei 30-40.000 lei cat sunt alocati zilnic pentru fiecare pacient, un spital sa le ofere pacientilor doar ceai si legume, in timp ce la alta unitate, din aceeasi bani, oamenii primesc hrana consistenta. Suntem preocupati de imbunatatirea continua a conditiilor de spitalizare ale pacientilor. Experienta de pana acum ne-a aratat ca externalizarea unora dintre servicii, in special a celor legate de hrana si igiena bolnavilor reprezinta solutia viabila", afirma ministrul. 
El este de parere ca problemele multor spitale nu sunt legate neaparat de fondurile insuficiente, ci de o proasta gospodarire a banilor. 
Vizita la Arad i-a demonstrat faptul ca acolo unde banii sunt gospodariti cum trebuie, lucrurile decurg normal. 
Oficialul a fost pus in tema si cu problemele cu care se confrunta spitalul: morga, pediatria si aparatura. 
In acest sens,  Ovidiu Branzan a declarat ca ministerul va incerca sa se implice pentru a ameliora situatia. 
In ceea ce priveste noua lege a spitalelor, ministrul este de parere ca va aduce reale imbunatatiri in sistemul sanitar romanesc, avand in vedere faptul ca de acum inainte comunitatea locala se va implica mai mult in conducerea unitatilor spitalicesti. 
Ministrul a mai declarat ca inaintea sarbatorii de Pasti, asistentii medicali vor primi jumatate din cel de-al XIII-lea salariu.

Diana Rotar - Observator

  • La Vama Turnu Politisti de frontiera - cercetati pentru coruptie l

Control inopinat la Vama Turnu - Virtual Arad News (c)2004Peste 4000 de euro, tigari si cafea - ascunse in biroul sefului de schimb
Sambata dimineata, in jurul orele 04,30, o echipa de ofiteri din cadrul Inspectoratului General al Politiei de Frontiera a descins, pentru un control inopinat, in Punctul de Trecere a Frontierei Turnu. 
Vizati au fost propriii lucratori, iar verificarile au avut drept scop analizarea modului in care sunt respectate reglementarile interne pe linia contracararii actelor de coruptie, la nivel de structura si descoperirea politistilor care, prin faptele lor, nu fac cinste institutiei pe care o reprezinta. Tocmai de astfel de constatari au avut parte ofiterii IGPF care au descoperit in biroul sefului de tura cateva mii de euro, tigari si cafea, drept foloase necuvenite solicitate si primite de la participantii la trafic. 
Sume de 4.370 de Euro, 6.000 de forinti si 50 de dolari, alaturi de trei baxuri de tigari si cateva pachete de cafea au fost dosite, la repezeala, in spatele caloriferului si pe dulapul din biroul sefului de tura. 
Ascunzatorile n-au fost cele mai bune, iar "prada" dintr-o singura noapte (sau colectata de pe mai multe ture), a fost depistata cu usurinta de ofiteri. 
Intrebati despre provenienta banilor si a celorlalte bunuri, fiecare din cei opt-zece lucratori, s-a spalat pe maini in felul sau, astfel ca nici unul n-a recunoscut ca i-ar apartine macar un euro. Prin urmare, pentru stabilirea vinovatiei s-au luat amprentele tuturor lucratorilor aflati in serviciu si urmeaza a fi comparate cu urmele ramase pe "capturi".
Inspectoratul General al Politiei de Frontiera a dispus aprofundarea verificarilor, cu ajutorul Serviciului Control si Investigatii, fata de intreaga tura aflata in punctul de la Turnu, in momentul desfasurarii controlului. Valuta a fost verificata de catre reprezentantii Parchetului National Anticoruptie Timisoara, "ambalata" in plicuri si sigilata, urmand a constitui proba la dosar.
Pentru inceput s-au dispus masurile premergatoare intocmirii dosarelor penale sub invinuirea de coruptie in serviciu. 
Cei gasiti vinovati vor fi destituiti din functii sau trecuti in rezerva, in functie de gravitatea faptelor fiecaruia.
In legatura cu cele intamplate, Viorel Nemes, inspector sef al Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Arad, ne-a declarat: "Actiunea in sine nu este ceva iesit din comun. Politia de frontiera, spre deosebire de alte institutii, isi verifica si sanctioneaza propriii angajati, atunci cand acestia nu inteleg sa-si faca meseria asa cum trebuie. Noi ne facem singuri curatenie in propria curte, iar astfel de testari au loc periodic, in toate punctele de trecere a frontierei."
Cert este ca acest act de coruptie, descoperit tocmai intr-unul din punctele aradene, nu ne face cinste, dupa cum a recunoscut si seful inspectoratului. 
Pe de alta parte este important ca actiuni de acest gen duc la descoperirea si anihilarea cazurilor de coruptie din structura, iar exemplul dat va duce, fara doar si poate, la descurajarea altor amatori de imbogatire peste noapte.

Sorina Ambrus - Adevarul

  • Dorel Popa nu exclude mijloacele punitive

La cantina municipala primarul a servit masa impreuna cu cetateniiIeri, la cantina municipala, s-a desfasurat o noua intalnire a primarului Dorel Popa cu cetatenii, in cadrul obisnuitului pranz de lucru.
Au fost prezenti viceprimarul Emanoil Voicu si secretarul executiv al PSD, Rodica Borza. 
La pranz, care a continut mancare de post, au participat locuitori ai cartierelor Alfa, Aradu-Nou, Sanicolau-Mic si membri CARP. 
"Nu este o discutie de partid"- a tinut sa precizeze, inca de la inceput, primarul municipiului. 
Au fost ridicate mai multe probleme: situatia unor drumuri, salubrizarea municipiului si cea menajera, comportamentul unor functionari publici de la Directia Fiscala, Caminul Cultural de pe strada Dorobanti si altele. 
Primarul a solutionat cateva probleme pe loc pentru ca nu faceau obiectul unor institutii aflate in subordinea Primanei (imobilul de pe strada Dorobanti apartine Episcopiei Ortodoxe, RAAC apartine de CJ Arad). 
Pentru altele s-a ales solutia unor audiente si intalniri cu factorii responsabili pentru a fi luata decizia optima. 
"Problema gunoiului menajer poate fi rezolvata prin mijloace educationale dar si pe cale punitiva. In Statele Unite ale Americii poti fi amendat si cu 1000 de dolari daca arunci gunoiul in locuri nepermise. Pentru a limita acest fenomen si nu numai, incepand cu saptamana viitoare va functiona, in cadrul Primariei, 24 de ore din 24, un telefon prin intermediul caruia cetatenii Aradului sa poata sesiza orice probleme"- a adaugat Dorel Popa. 

Viorel Box - Agenda zilei

  • Stema judetului Arad trebuie modificata

A fost aleasa varianta finala pentru stema judetuluiConsiliul Judetean Arad a fost somat sa isi schimbe stema, deoarece e prea incarcata. 
Comisia Nationala de Heraldica le-a recomandat o varianta mai degajata, de unde dispar pana si sabia. 
Unii consilieri judeteni s-au aratat suparati de amestecul comisiei in treburile interne ale judetului, declarand ca cele doua simboluri reprezentau esenta. 
"Pana demonstra ca suntem un judet in care cultura e importanta, iar sabia ilustra determinarea noastra de a apara in orice conditii interesele Aradului", a spus unul dintre consilierii judeteni. 
Secretarul general al judetului, Ioan Silaghi, a prezentat noua forma a stemei si le-a cerut sprijinul colegilor sai, pentru a lamuri, o data pentru totdeauna, cum ramane cu stema. 
Consilierii s-au pronuntat in favoarea schimbarii ei, insa cu mentiunea ca "e ultima data cand Comisia Nationala de Heraldica pune piciorul in prag".

Cosmin Lungu - Ziua de Vest


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]