Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Miercuri, 29 septembrie 2004

Stirile TVA aici

  • Aradenii au asteptat la usa Consiliului judetean doua ore

Greva de avertisment la PrimarieFunctionarii publici din Consiliul judetean s-au aflat ieri, timp de doua ore, in greva. 
La ora 8, portile institutiei au fost inchise, iar comunicarea cu primaria si prefectura – de unde ar mai fi putut veni cetateni – intrerupta prin blocarea usilor interioare. 
Aproximativ 70 de persoane au participat la greva, incepandu-si programul abia la ora 10. 
Sindicalistii au venit la birou si au luat parte la o sedinta de informare, in cadrul careia li s-a citit lista revendicarilor, pasii care au fost parcursi precum si etapele urmatoare, care vor avea loc in lipsa rezultatelor scontate.
Liderul functionarilor din Consiliul judetean, Marian Olaru a declarat ca acest conflict de munca a fost declansat de Federatia Nationala din Administratia Publica locala in data de 5 aprilie 2004. 
Pe lista revendicarilor primul loc este ocupat de cuprinderea in proiectul de lege a salarizarii, care va intra in vigoare anul viitor, a unor amendamente ale federatiei. 
De asemenea, sindicalistii considera necesara semnarea contractelor, respectiv acordurilor colective de munca si armonizarea sistemului legislativ privind stabilirea celor care au atributii de patronat la nivel national si local. 
Daca aceste revendicari, in numar de sapte, nu vor fi luate in considerare de guvern, sindicalistii vor intra in greva generala in data de 5 octombrie.
Exceptii
Nu toti functionarii Consiliului judetean au fost ieri in greva. Potrivit liderului de sindicat, oficiul juridic al institutiei a trebuit sa lucreze, deoarece angajatii au avut la prima ora a diminetii procese care trebuiau sustinute in instanta.
Membrii sindicatului "Impreuna" au muncit
Membrii sindicatului din cadrul Directiei de Dezvoltare Comunitara din Arad nu au luat parte la greva. 
Desi anterior existase informatia potrivit careia acestia vor participa alaturi de colegii din Consiliul judetean, presedintele sindicatului
"Impreuna", Anisoara Weisl, ne-a declarat ca stirile nu corespund realitatii. 
Sindicalistii nu au intrerupt lucrul si nu s-a pus problema unei participari la greva de avertisment.

Mihaela Iancu - Observator

  • Primul targ erotic din Romania va avea loc la Arad

Targul Erotic are si latura educativa declara directorul GrosanLa Expo Arad International in perioada 30 septembrie - 2 octombrie va avea loc un eveniment in premiera romaneasca. 
Este vorba de primul targ erotic de la noi din tara. 
Sub deviza: "Pe noi nu ne-a adus barza" manifestarea se doreste a demola false pudori. 
"Nu ne putem face ca nu exista fenomenul. De aceea, am incercat sa-i strangem impreuna pe toti cei angrenati in industria erotica, domeniu aflat in acest moment in plina expansiune in Romania. Pe de alta parte manifestarea are si o latura educativa. Pe parcursul celor trei zile, la targ vor fi puse la dispozitia doritorilor cabinete medicale de specialitate", a spus Nicolae Grosan, director la Expo Arad International.
Manifestarea cuprinde sapte sectiuni si anume: Salonul de arta, Salonul body-art, Salonul de moda, Salonul de sambata seara, Salonul show-urilor, Salonul fanteziei si Salonul sanatatii.
In Ungaria deja exista o traditie in domeniu, la Budapesta un eveniment cu aceeasi tematica ajungand la a noua editie.
La Arad vor expune nume reprezentative din domeniul distributiei de materiale erotice atat din tara cat si din strainatate. 
Insa ce va avea prilejul sa vada publicul vizitator? 
Galerii de fotografii erotice si nuduri, bijuterii pentru corp, tatuaje si piercing, lenjerie intima pentru femei si barbati, show-uri de cabaret, striptease si dansuri exotice, sex shop-uri si saloane de masaj erotic. 
Organizatii non-profit, laboratoare pentru promovarea sanatatii si alte fundatii specializate in combaterea virusului HIV vor consilia gratuit pe cei interesati.
Vor fi prezente si vedete de filme erotice din Ungaria. 
Intr-un stand special amenajat (asa cum prevede legea) vor avea loc primele spectacole erotice din Romania.
Se intelege ca intrarea la Targul erotic pentru persoanele sub 18 ani este interzisa. 
Biletul de intrare costa 100.000 de lei, iar programul de vizitare al manifestarii va fi intre orele 18 si 1.
In afara de divertisment si latura educativa, organizatorii cred ca targul este un bun prilej pentru a realiza contacte de afaceri pentru cei care activeaza in acest domeniu.

G.C. - Adevarul

  • Aradul are prima echipa de scafandrii acreditati

Aradul va dispune si de o echipa de scafandri acreditatiIncepand de ieri si judetul nostru are scafandrii acreditati sa intervina in caz de dezastru sau inec. 
Pe malul lacului Ghioroc, timp de cateva zile, s-a desfasurat tabara de pregatire pentru scufundari unde a participat o echipa formata din 11 scafandri aradeni si cativa din Timisoara. 
Opt dintre ei au participat la cursul de performanta si trei la cursul de initiere. 
"Cursul a fost facut de Centrul din Bucuresti. Toti au fost mai intai testati teoretic dupa care s-a trecut la testarea practica, care a constat in exercitii de cautari sub apa, acordarea primului ajutor si salvarea persoanelor de la inec", a declarat col. Marcel Lucaciu, sef al Inspectoratului de Protectie Civila Judetean Arad.
Incepand de ieri, cei 11 voluntari au primit diplomele de acreditare. Proiectul este mai mare si a inceput din primavara, iar cu ajutorul unor firme care au sponsorizat cursul, a fost achizitionata si o barca performanta cu motor. 

M. I. G. - Agenda zilei

  • Nicolae Francisc Eberlein: artistul in lumina clipei

Tubi Eberlein - un artist adevaratArtistul, in adevaratul sens al cuvantului, e raritate. 
Mediocritatea prolifica, harnica, tinde sa inlocuiasca talentul nativ in aceste vremuri, cand nevoia de cantitate muta accentul de pe calitate...
Artistul, atunci cand il vezi, il recunosti. 
Nu treci pe langa el pur si simplu - te infioara, fiindca exista in tinuta sa, in privirea sa, acea noblete care il face sa iasa in evidenta in orice circumstanta; acea seninatate caracteristica omului vertical, detasat de meschinaria cotidiana.
Artistul, asa cum l-am schitat in mintea mea, este abordabil. 
Decent. Discret. Impacat cu lumea. 
Este genul de om dupa care intorci capul si oftezi: "Mi-ar placea sa pot trai o viata ca a sa", si atunci cand gloria momentului s-a indepartat temporar de el.
Scriu aceste randuri gandindu-ma la EL. 
La cel care stiind ca omul e masura tuturor lucrurilor a raportat totul la propria sa persoana. 
A jonglat cu placerea de a fi, a profitat de fiecare clipa si atunci cand soarta il ridica in al noualea cer, si atunci cand il apasa la pamant.
Nicolae Francisc Eberlein a fost un aradean de referinta. Il revad pe bicicleta, cu geanta de fotograf pe umar (se zice ca avea mereu cateva sticle de bere cu el, si din acest motiv isi atarna aparatul de gat, fiindca nu mai incapea in gentuta). 
Nu si-a negat niciodata originea, nu si-a ascuns identitatea nici atunci cand vremurile ar fi motivat, poate, o discrete mai mare. 
Vorbea maghiara indiferent de context, de conjunctura, cu oricine apuca. 
Era mandru de privilegiul ca in sangele sau se invarte cultura ungureasca si isi etala cu placere cunostintele.
Nicolae Francisc Eberlein a fost membru al Asociatiei Artistilor Fotografi din Romania (AAF) din 1970, fiind distins cu diploma de Artist al Federatiei Internationale de Arta Fotografica (AFIAP) din 1978. 
A participat la peste 100 de expozitii si saloane de arta fotografica in tara si la peste 50 internationale, fiind rasfatat cu premii numeroase. 
A fost fotoreporter si cameraman.
Cu putin timp inainte de a muri, Nicolae Eberlein si-a facut cadou un album de fotografii: "Nud in lumina clipei", un gand de-al sau mai vechi care, paradoxal, a prins viata atunci cand maestrul s-a stins... 
Albumul contine, dupa o introducere bilingva, 111 fotografii, dintre care 24 color, cu tematica nudul feminin. 
Un gand al artistului care a prins viataEste rezultatul a 30 de ani de munca, fiind primul album de autor cu tema "nud", in Romania, si unul dintre putinele, pe aceasta tema, din lume.
In ultimul sau interviu declara, cu o mare pofta de vorba, pentru redactorul paginii culturale a cotidianului Observator, Carmen Neamtu: 
"Cu ani in unna am inceput sa experimentez patru tipuri noi de solarizare, suprapunand prin metode strict fotografice doua sau chiar trei imagini, ceva inedit, efecte pe nu le-am mai intalnit. Le-am aratat prietenilor si din vorba in vorba m-au indemnat sa scot un album. Poetul Vasile Dan a gasit si titlu, regretatul Mihai Popovici a facut textul. Lipsea editorul. Apoi am aflat ca si sponsorii, caci nici un editor nu-si asuma riscul. La al patrulea - am gasit conditii financiare acceptabile bugetului meu. Asa au trecut cam cinci ani. Cinci ani de la idee la aparifie. Un asa-zis artist fotograf m-a invinuit de comunism fiindca in pozele mele nu apare "Maria in pielea goala" precum in revistele erotice. Sau la altii. 
Pe mine ma interesa (atentie la timpul trecut!) o compozitie, o lumina pe acel corp frumos, efecte de culoare prin care sa prezint frumusetea corpului feminin. Indiferent ca e Maria sau Florica. Eu cred ca aproape toate femeile sunt frumoase, daca nu la exterior - fizic, atunci in interior - sufleteste.Fizic pot fi foarte frumoase si fotogenice. Altele sunt dezinvolte in fata camerei, cooperante indiferent daca sunt amatoare sau profesioniste. Cunosc, totusi, modele, actrite, cantarete dupa care nu intorci capul pe strada".

Nicolae Eberelein - Tubi, cum l-au cunoscut prietenii - a fost unul dintre cei care, fara sa creeze valva in jurul sau, a stiut sa se faca remarcat. 
Un artist adevarat, o mandrie a orasului. 
Odata cu plecarea sa acolo de unde nu ne mai intoarcem, Aradul a pierdut o personalitate. 
Un om modest, cu mult bun simt, care va avea mereu o pagina rezervata in cartea virtuala a istoriei locale.

Andrei Ando - Observator Plus

  • Atleti premiati si la Arad

Medaliatii olimpici au primit cate 500 de milioane din partea Consiliului localMedaliatii Jocurilor Olimpice care sunt legitimati la cluburi aradene vor fi premiati de Consiliul Local.
Primarul Gheorghe Falca a prezentat ieri dispozitiile de plata, intocmite pe numele atletilor Ionela Tirlea si Marian Oprea, care au primit fiecare 500 de milioane lei, precum si ale tehnicienilor Doina Anton si Liliana Alexandru, cu cate 150 de milioane.
Sportivii sunt legitimati la clubul CSM PAB Arad, condus de Sandu Ion, care este si noul patron al echipei de fotbal UTA.

Sorin Trocan - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]