Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Vineri, 1 iulie 2005

Stirile TVA aici

  • Astazi - ziua leului nou

De astazi prin Romania va circula leul greuLeul nou (sau greu) circula incepand de astazi, 1 iulie. 
Noua codificare a monedei nationale - denominata prin taierea a patru zerouri - se schimba din ROL (Romanian Leu) in RON (Romanian New).
Pentru a permite bancilor sa-si adapteze contabilitatea si sistemul informatic cu leul nou, zilele de 30 iunie si de 1 iulie au fost declarate zile nebancare de catre BNR
Ieri bancile au avut usile inchise pentru clientii lor. Situatia se repeta si astazi (cu exceptia unora, care vor asigura partea de consultanta sau alte servicii ce nu implica folosirea sistemului informatic, cum ar fi primirea de cereri). 
In cursul zilei de ieri retelele de bancomate si de POS-uri ale tuturor bancilor au fost oprite, insa de astazi ele sunt operationale. 
Numai ca, la nivelul intregii tari, doar o mica parte dintre ATM-uri (la Arad, doar 3) le va produce romanilor bucuria extragerii de lei noi, cele mai multe fiind alimentate, in continuare, cu bancnote vechi.
2,2 miliarde lei noi pe piata
Bancile s-au pregatit pentru procesul de denominare; in luna iunie ele s-au alimentat cu lei noi. 
Potrivit purtatorului de cuvant al BNR, Mugur Stet, intr-o prima faza, BNR a pus la dispozitia bancilor 25% din necesarul de numerar in circulatie in lei noi, ceea ce corespunde echivalentului in lei noi a aproximativ 22.000 de miliarde lei vechi. 
Adica 2,2 miliarde de lei noi. 
Pana la sfarsitul acestui an, va fi pus in circulatie 60% din necesarul de numerar in circulatie, iar anul viitor urmeaza sa se finalizeze acest proces.
Dupa denominare, BNR nu va mai pune in circulatie nici o moneda veche. 
In ceea ce priveste bancnotele, mai intai vor fi retrase de pe piata cele cu un grad ridicat de uzura, cele de 10.000 si 50.000 lei, iar, in ultima faza, vor fi retrase cele de 500.000 si un milion de lei.
Efectele denominarii
Specialittii BNR spun ca s-a ajuns la un leu cu multe zerouri din cauza unei inflatii mari, iar acum se renunta la zerouri pentru reducerea inflatiei. 
In plus, prin denominare, BNR doreste ca romanii sa-si recapete increderea in moneda nationala (faptul ca in ultimii ani romanii au preferat sa-si constituie depozite bancare in moneda straina, ca preturile multor produse si servicii sunt exprimate in euro sau dolari denota ca increderea in leu este foarte mica pentru multi romani).
Printre avantajele denominarii mai putem mentiona si ca de acum computerele bancilor vor putea stoca cifrele fara probleme (sirurile de numere fiind mai scurte cu patru cifre). 
Apoi, volumul de numerar va fi mai redus, ceea ce inseamna ca banii vor putea fi manevrati mai bine.

Gerlinde Knap - Adevarul

  • Hotul lesinat

In satul Dorobanti un hot a fost prins de localnici - Virtual Arad News (c)2005Un aradean a fost internat in spital, joi, dupa ce a lesinat in bratele unui barbat caruia i-a furat bicicleta si care l-a alergat pana l-a prins, transmite Mediafax. 
Intamplarea a avut loc in satul aradean Dorobanti, de unde barbatul a incercat sa fure o bicicleta din fata casei unui localnic. 
Fiind observat de proprietar si de un vecin al acestuia, hotul a fost fugarit cativa kilometri, fiind prins in cele din urma pe un camp. 
"Barbatul s-a speriat foarte tare cand a fost prins si a lesinat in bratele proprietarului bicicletei, care nici nu a mai apucat sa vorbeasca cu el", a declarat Camelia Tuduce, purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie al Judetului Arad. 
Barbatul care a incercat sa fure bicicleta a fost dus la Spitalul Judetean Arad chiar de pagubit, unde a fost internat pentru investigatii medicale. 
Politistii au anuntat ca urmeaza sa-l viziteze pe barbat imediat ce isi va reveni, pentru a-i intocmi un dosar penal pentru furt calificat.

Sabin Orcan - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Avem doua festivaluri. Cum procedam?

Festivalul National de Bere va aduna o multime de aradeni pe stadionPentru prima data, aradenii vor avea parte nu de unul, ci de doua festivaluri in acelasi timp. 
Este vorba de Festivalul National de Bere, organizat de firma Siesta, in parteneriat cu Primaria Arad, pe stadionul ACU si de Festivalul Verii, organizat de Asociatia Comerciantilor de la Strand, chiar la strand. 
Chiar daca nu dorim sa va influentam in luarea unei decizii, incercam in cele ce urmeaza sa va facem o scurta prezentare a ceea ce va fi in cele doua locatii, astfel incat sa puteti opta in cunostinta de cauza, fara a fi influentati (doar) de bannere, afise si promotori.
Festivalul National de Bere a devenit deja traditie pentru Arad si aradeni. 
Initial se desfasura la Strand, locatie care l-a consacrat. De anul trecut, insa, locatia aleasa este stadionul ACU.
Avantaje:
- daca e sa tinem cont de "antecedente" - editiile anterioare au fost incununate de succes, ceea ce inseamna ca mergem "la sigur";
- o suprafata extrem de mare destinata spectatorilor pe teren sau cu vedere de ansamblu din tribune;
- o suprafata dubla fata de anul trecut pentru terase;
- 25 de marci de bere prezente;
- aproape 20 de trupe si cantareti, printre care Nicolae si Nicoleta Guta, Paul Ciuci & Compact, BUG Mafia si Daniel's Band (vineri), Akcent, Tinu Veresezan, L.A., Lira, Parazitii si Benny Benassi (sambata), Rebel, Dan Zorila, Aurel Tamas, Pepe, DJ Project, Carmen Serban (duminica).
- ca in fiecare an, ultima seara este destinata recitalului unei formatii de renume international. Anul acesta: Saragossa Band.
La Festivalul National de Bere iubitorii manelelor il vor putea aplauda si pe Nicolae Guta - acustica caracteristica pentru concertele sustinute pe stadioane;
- transport gratuit pentru 300 de petrecareti, in fiecare seara, cu taxiul
- taritul perceput pentru intrare poate face o selectie a celor prezenti;
- posibilitate de evacuare rapida, in caz de urgenta;
- siguranta publicului va fi asigurata suplimentar, prin contractarea unei firme de paza si protectie;
- pentru orice eventualitate, Spitalul Judetean este foarte aproape; la fel si pompierii;
- si anul acesta, vom avea parte de focuri de artificii, din doua directii timp de mai bine de 10 minute, de la o editie la alta organizatorii depasind recordurile locale in domeniu;
Dezavantaje:
- tribunele stadionului au fost clasificate, in anumite zone, cu grad de risc de prabusire de catre Inspectia de Stat in Constructii;
- praf;
- numar limitat de terase;
- intrarea care se plateste: pretul unui bilet este de 100 de mii de lei vechi (vineri si sambata) sau 150.000 lei vechi (pentru spectacolul de duminica). Cei care vor dori sa faca economie, pot cumpara abonamente la pretul de 200 mii lei;
- daca ploua (prognoza anunta averse), terenul se poate transforma in mocirla;
- desi strada Banul Maracine si strazile adiacente sunt bine sistematizate, se vor da "lupte aprige" pentru locurile de parcare;
- locatia aleasa este la oarecare distanta de mijloacele de transport in comun (tramvai);
- trupa care inchide anul acesta festivalul nu este tocmai "la moda"
Festivalul Verii este la prima editie si este primul eveniment major care se desfasoara la strand anul acesta. Organizarea a revenit Asociatiei Comerciantilor de la Strand, care a dorit sa demonstreze ca se poate organiza ceva de calitate cu bani putini. Mai mult, asociatia incearca astfel sa-si pastreze clientii.
Avantaje:
- suprafata pe care se desfasoara este pietruita,
- exista peste o suta de terase, iar preturile variaza, fiind 51 localuri accesibile buzunarelor mai goale;
In paralel cu Festivalul de Bere pe Strand se va desfasura inca un festival - intrarea la concerte este gratuita si se face doar pe baza intrarii la strand (bilet de 25.000 lei vechi sau abonament);
- o multime de artisti care acopera o paleta extrem de larga de stiluri: Vineri, pe scena de la Strand vor urca Tinu Veresezan, Sweet Kiss, Abiss, Activ si Dina Vass. 
Sambata, va canta Roxana, Puia, Cod Penal, Spitalul de Urgenta si Morandi. 
Duminica, sunt invitati Rapsozii Zarandului, Petrica Pasca, Aurel Seran, Cornelia Caprariu-Roman, Rodica Ardelean-Onita, Carmen Serban, Impact si HI-Q.
- cei care nu au masina, pot folosi tramvaiul pana la Primarie sau Teatru;
- exista locuri de parcare;
Dezavantaje:
- suprafata destinata publicului este limitata la perimetrul parcarii;
- intrarea se face anevoios, fiind doar doua intrari;
- unul dintre poduri, cel din spatele Primariei, nu permite accesul unui numar prea mare de oameni;
- evacuarea in caz de nevoie este aproape imposibila;
- gratuitatea va permite accesul vagabonzilor si cersetorilor, care isi permit plata celor 25.000 de lei in perspectiva unor "castiguri" foarte mari;
- in cazul unei prezente masive a publicului, dupa concert nu vor fi destule locuri la terase iar discotecile vor fi supra-aglomerate;
- amestecul de genuri muzicale care razbat de la terase, baruri si discoteci este de-a dreptul enervant;
- aleile strandului sunt foarte inguste, si vor fi necesare minute bune pentru a ajunge dintr-un capat intr-altul.

Agenda zilei

  • Parada rochiilor de mireasa

Vestimentatii pentru miri si mirese vor putea fi comandate la expozitiile de modaParada de moda cu licitati, la preturi promotionale!
Rochii de mireasa si costume pentru miri, accesorii, consultanta pentru nunta, oferte de destinatii pentru luna de miere-toate acestea oferite de firme de moda cunoscute si specializate in organizarea de nunti!
De duminica incepand, in fiecare a doua duminica a lunii, unul dintre restaurantele aradene va gazdui parade de moda cu vanzare.
Peste 50 de rochii de mirese si costume de miri  semnate de designeri celebri din Romania, Franta si Italia, prezentate de manechini de la agentii de modelling din Arad si Timisoara.
Parada de moda cu vanzare are loc, duminica seara si este organizata de una dintre agentiile de modelling din Arad.
Viitoare mirese si miri isi pot gasi, duminica vestimentatiile potrivite pentru nunta.
Rochii clasice si nonconformiste, scurte, de lungime medie sau lungi cu crinolina, albe sau in culori pastelate, accesorii, pantofi, coronite si trene de pana la 10 metri – toate pot fi vazute si cumparate pe loc in cadrul paradei.
Designerii ofera, la fata locului consultanta, ba mai mult creeaza modele chiar si la sugestia mirilor.
Cuplurile primesc consultanta in schimbul unor taxe modice, iar biletul de intrare la parada costa 180.000 de lei. 

Izabela Vekas - Televiziunea Arad

  • Sala de sport cu 600 de locuri in campusul din Micalaca!

A fost receptionata noua sala de sport a UAV - Virtual Arad News (c)2005Receptia noii sali de sport a municipiului, apartinand Universitatii de Stat Aurel Vlaicu, a fost realizata ieri in absenta autoritatilor locale. 
Antreprenorul, firma de constructii Arcons, a predat obiectivul Companiei Nationale de Investitii, care l-a transmis mai departe primariei, de unde va ajunge la universitate. 
Sala, construit in campusul din Micalaca, are o capacitate de 600 de locuri pe scaune si se preteaza pentru sportul indoor. 
Va fi, dupa dotarea cu materialele necesare si saune, cea mai moderna sala de sport a Aradului, alaturi de Sala Polivalenta.
Investitia a fost de 1,3 milioane de euro (plus TVA), iar lucrarile s-au realizat in 14 luni. 
Recepaia tehnica de ieri, la care au participat toti proiectanaii si executantii, precum si beneficiarul, nu a ridicat probleme. 
Dl. Ispas, reprezentantul Companiei Nationale de Investitii, se intreba insa cu voce tare daca la primarie lucra cineva in ziua respectiva, avand in vedere ca nici primarul, nici unul dintre viceprimari, nici macar directorul executiv al institutiei nu au aparut la receptia acestui important obiectiv. 
Nu este mai putin adevarat ca municipiul a renuntat deja la sala in cauza, in favoarea universitatii, mandatandu-si totusi directorul cu investitiile, dl. Marian, sa reprezinte primaria.
Inaugurarea oficiala a salii va avea loc cel mai probabil in aceasta vara.

Andrei Ando - Observator


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]