Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Sambata, 2 aprilie 2005

Stirile TVA aici

  • In prezenta lui Ion Iliescu: Dimitrie Musca a fost ales presedintele PSD Arad

Prezidiul de la Conferinta Judeteana a PSD AradConferinta Judeteana a PSD Arad desfasurata ieri la Sala Palatului a intrunit 312 delegati, dintre care 308 l-au ales pe Dimitrie Musca, presedinte al Organizatiei Judetene a PSD Arad. 
Lucrarile au fost conduse de fostul sef al statului, Ion Iliescu, viitor presedinte al PSD si Dan Matei Agaton, secretar general. 
In delegatia de la Bucuresti, i-am remarcat pe senatorul Ioan Talpes, viceprim-ministru in fostul Guvern al Romaniei si Romeo Cretu, consilierul secretarului general social-democrat, care s-a ocupat indeaproape de situatia organizatiei judetene a PSD Arad. 
De la lucrarile Conferintei Judetene au lipsit autosuspendatii din PSD. 
Din conducerea PSD Arad mai fac parte Florin Remetan, prim-vicepresedinte, Parv Alexandru - secretar executiv, Ionel Dat, Alexandra Braica, Gheorghe Sabau, Constantin Buzatu si Florian Serban - vicepresedinti, iar Pavel Sarbu - trezorier.
A fost ales si un Consiliu Judetean format din 137 de persoane, iar parlamentarii Dan Ungureanu si Gheorghe Chiper fac parte din Biroul Executiv, care este format din 37 de membri. Impotriva celor doi demnitari, s-a ridicat un delegat care a criticat accederea acestora in functiile de conducere ale PSD Arad, pe motiv ca nu au state vechi de plata la PSD si ca senatorul Ungureanu ar fi sustinut de gruparea Borza, lucru foarte greu de crezut, spunem noi.
Proaspatul presedinte al PSD Arad, Dimitrie Musca a precizat ca obligatiile cei revin sunt foarte mari, dar a asigurat asistenta ca va conduce organizatia aradeana cu credinta in mai bine pentru a ajunge cea mai puternica din Arad. "Am dovedit ca nu am interese ascunse si nu voi accepta nici un fel de bisericute in PSD Arad. Impreuna vom face ca Aradul sa ajunga sa ocupe locul pe care il merita".
Discursul primarului Gheorghe Falca, apreciat de Ion Iliescu
Gheorghe Falca, primar al Aradului si vicepresedinte al PD, a participat, la deschiderea Conferintei Judetene a PSD Arad, in calitate de invitat. In alocutiunea sa, Gheorghe Falca a precizat ca este constient ce inseamna opozitia, iar puterea nu dureaza o vesnicie. "Ceea ce isi propune Dimitrie Musca pentru Arad este in interesul tuturor, iar colaborarea dintre opozitie si putere va duce Aradul in randul judetelor importante ale tarii".
Aprecierile lui Ion Iliescu nu au intarziat sa apara: "Apreciez cele spuse de domnul primar. Confruntarea de programe si optiuni, dintre opozitie si putere este buna, dar conlucrarea pentru interese comune, tin de interesele natiunii si a statului Roman". Restul inivitatilor, Lia Ardelean - PUR, Mihai Lelik - PAS, Sorin Prisca - PSD, Titel Petrescu nu au mai primit cuvantul.
In deschiderea Conferintei Judetene, Ion Iliescu a afirmat ca PSD Arad a cunoscut multe convulsii in ultimul an. "Sper ca ne aflam intr-un proces de reasezare pe temelii noi, iar pentru aceasta exista premize bune, deoarece am aflat ca a fost o Conferinta Municipala buna".
Raportul de activitate
Presedintele Dimitrie Musca a prezentat raportul de activitate al PSD Arad incepand cu anul 2000, pana in prezent. In raport se precizeaza ca, in perioada anului 2000 si pana la mijlocul anului 2004, PSD a reprezentat principala forta politica a judetului Arad. Cu privire la rezultatele obtinute in alegerile locale din iunie 2004, Dimitrie Musca a reamintit ca s-a reusit obtinerea unui numar de 31 de primari, 246 consilieri locali, din care 6 municipali si 41 orasenesti si 9 consilieri judeteni.
Iliescu la Arad cu prilejul Conferintei Judetene a PSD Un alt aspect al raportului l-a facut Delegatia Permanenta a PSD, "care a functionat pana in iulie 2004, iar apoi s-a constituit o structura nestatutara formata din 4-5 oameni, care veneau la sedinte cu hotararile gata luate si care prin masina de vot constituita, erau aprobate toate hotararile, dar dialogul si schimbul de idei a fost, practic, exclus, cei ce erau de alta parere fiind izolati".
In raportul de activitate se mai arata ca "orgoliile au fost mari, iar unii dintre fostii membri ai Delegatiei Permanente au refuzat colaborarea cu conducerea interimara si au lezat imaginea partidului. In momentul in care nici in acest mod nu au avut castig de cauza, intr-o intalnire directa la care au participat peste 220 de membri de partid si in prezenta presedintelui Adrian Nastase, au incercat, din nou, sa loveasca in partid, iar la trei zile au considerat ca este cazul sa dezerteze din partid prin demisii, asa cum au procedat Caius Parpala si Tiberiu Rancu, consilieri judeteni si Edeleni Coloman, consilier municipal".
Dimitrie Musca a dovedit maturitate politica
Dupa prezentarea raportului de activitate, delegatii au apreciat prin aplauze modul de prezentare si obiectivitatea de care a dat dovada Dimitrie Musca. In ceea ce ne priveste, am constatat ca Dimitrie Musca, liderul PSD Arad, a dat dovada de maturitate politica pe toata durata Conferintei Judetene, ceea ce ne face sa credem ca va fi un presedinte demn de luat in seama de liderii celorlalte formatiuni, aflate pe esicherul politic aradean.
"Autosuspendarea nu este o masura statutara"
Referitor la decizia de autosuspendare a lui Dorel Popa, Rodica Borza, Duka Atila si Gheorghe Curta, presedintele Ion Iliescu a declarat presei urmatoarele: "Autosuspendarea nu este o masura statutara. Ea poate fi din functii si nu din calitatea de membru de partid, iar aceasta o vom rezolva la organizatia din care face parte, care v-a lua o decizie in mod corespunzator".
Intrebat daca ar recomanda excluderea lui Dorel Popa din partid, Ion Iliescu a raspuns ca nu este adeptul masurilor radicale extreme, dar trebuie judecat caz cu caz. "Membrii de partid, din organizatia din care fac parte trebuie sa judece fiecare caz. Daca un om, fie se retrage, fie nu mai este ales si se declara ca nu mai reprezinta partidul, atunci isi pierde calitatea de membru de partid".
Adrian Nastase - criticat de Ion Iliescu
Ion Iliescu a criticat si pozitia pe care o avea Adrian Nastase, respectiv de prim ministru si presedinte de partid. "Din aceasta pozitie el nu mai putea fi criticat de nimeni si nu a mai tinut legatura cu organizatiile de baza. Una este sa fi membru de partid si alta sa fi prim-ministru. Am intrebat cativa ministri daca mai tin legatura cu organizatiile de baza, sau isi trimit soferii sa le plateasca cotizatiile de partid. Eu am respectat toate regulile de partid si m-am inscris in organizatia de baza. Chiar daca erau ministri sau Adrian Năstase, prim-ministru, trebuiau sa tina aproape de organizatia de baza".
O alta problema atinsa de Ion Iliescu a fost politica de aliante a PSD. "Formula aroganta cu care a fost tratat PRM a adus deservicii partidului si a facut ca membrii PRM sa voteze cu candidatul Aliantei. S-a gresit foarte mult".
Conferinta judeteana s-a desfasurat fara incidente, atat din punct de vedere politic, cat si fizic, Ion Iliescu fiind aproape tot timpul incadrat de opt sepepisti. Un mic incident a avut loc la venirea lui Ion Iliescu la Palatul Cultural. Cunoscutul revolutionar Nicu Ieran a incercat sa ii arate fostului presedinte al Romaniei o pancarda pe care erau inscrise urmatoarele cuvinte: "Tovarasule Ion Iliescu, Omar Hayssam va sponsorizeaza un sejur in Irak controlat de ...?!". Nicu Ieran a fost repede imbarcat de sepepistii intr-o dacie cu numar de Bucuresti si dus in afara zonei de lucru a Conferintei Judetene. 
"Alegeri anticipate, nu vor fi inainte de 2007"
La Conferinta a luat parte si primarul FalcaLa incheierea lucrarilor Conferintei Judetene a PSD Arad, Ion Iliescu a sustinut o conferinta de presa, in care a precizat ca a venit cu oarecare ingrijorare la Arad pentru ca toate informatiile pe care le primise dadeau ca cert faptul ca nu rezolva nimic o Conferinta Judeteana, dar impresia cu care pleaca este ca exista o organizatie solida. "A trecut prin momente psihologice grele si au fost framantarile acestea de-a lungul timpului, care au afectat coeziunea unei echipe de conducere. Am impresia ca lucrurile si climatul se limpezesc, iar climatul care a existat in aceasta conferinta sunt de bun augur si sper intr-o relansare promitatoare a organizatiei PSD Arad"
Intrebat despre posibilitatea desfasurarii alegerilor anticipate, Ion Iliescu a raspuns ca, deocamdata nu poate fi vorba de asa ceva. "Nici nu ne-am asezat bine si discutam despre anticipate? In plus, in Romania prevederile constitutionale sunt foarte complicate pentru a declansa niste alegeri anticipate. Deci, in primul rand, deschiderea discutiei despre anticipate nu era potrivita pana dupa semnarea tratatului, iar de aici incolo cel putin pana spre finele anului, chiar daca s-ar dori si s-ar actiona in aceasta directie, tot nu va fi timpul. Care parlamentar, odata ce a intrat in Parlament, va privi cu interes votul pentru anticipate, care va fi secret si chiar daca partidul sau ii da indicatie sa isi darame propriul Guvern, tot va avea retineri. Deci, alegeri anticipate nu vor fi provocate inainte de 2007".
Cel mai criticat de Ion Iliescu a fost Cosmin Gusa. "A fost numit secretar general chiar daca venea de aiurea. Habar nu avea de existenta partidului. Nu poti sa pui secretar general un om care nu are calitatea de membru de partid"
In continuare Ion Iliescu a spus ca au fost ministri numiti dintr-o data vicepresedinti. "Trebuia sa inceapa cu ABC-ul. Prima data sa se inscrie intr-o organizatie de partid, sa mearga si sa participe la adunari si sa fie promovat in mod corespunzator doar dupa ce a invatat munca de partid".
Ion Iliescu a dezmintit ieri, unele afirmatii aparute in presa, conform carora omul de afaceri Omar Hayssam ar fi un "apropiat" al sau. "In deplasarile oficiale veneau si grupuri de gazetari si oameni de afaceri, fiecare platindu-si deplasarea. Tot asa cum noi organizam in tara intalniri cu oamenii de afaceri, care insoteau sefi de state, la randul nostru participam in strainatate la asemenea forumuri. Omar Hayssam a fost si el in vreo doua, trei, deplasari, mai ales in Orientul Apropiat. De selectarea celor care participau la Forumurile economice atat in Romania, cat si in strainatate, pe baza de reciprocitate, se ocupa structura guvernamentala specializata in domeniul comertului exterior, impreună cu Camera de Comert si Industrie a Romaniei”. Intrebat daca controversatul om de afaceri, Omar Hayssam este membru PSD, Ion Iliescu a remarcat ca nu a stiut nimic despre acest lucru.
"In momentul cand proablema cheie este drama unor gazetari ar trebui sa actionam, toti care pot, pentru a-i salva, dar s-a creat o asemenea diversiune colaterala in legatura cu persoana lui Hayssam. Daca putea sa faciliteze cu ceva trebuia sa refuze orice fel de declaratie. Lipsa de discretie poate sa torpileze demersurile necesare".

Daniel Albu - Adevarul

  • Autobuse second-hand... de calitate pentru Arad

Autobuzele au un plus de confort pentru calatoriMunicipalitatea se ocupa de procurarea in foarte scurt timp din Germania a 14 autobuse uzate, dar care sunt mai bune decat oricare altele aflate din parcul auto al CTP
Conducerea Companiei de Transport Public a solicitat primariei prevederea in programul de investitii a sumei de 4,9 miliarde de lei necesara achizitionarii a 14 autobuze Mercedes si Man (3 autobuze articulate de 18 metri lungime si 11 autobuze simple de 12 metri lungime). Ca urmare a bunelor relatii stabilite cu societatea de transport public din orasul Halle si a discutiilor purtate de conducerea acesteia in luna octombie a anului trecut, s-a convenit ca orasul german sa ne ofere in conditii deosebit de avantajoase cele 14 autobuze care au ani de fabricate 1992.
Pretul pe care il plateste Aradul pentru un vehicul este de circa 5% din pretul autobuzului nou, respectiv 30-40% din pretul unor vehicule uzate asimilate acestora. CTP insa va trebui sa suporte cheltuielile de vamuire a acestora, respectiv de aducere a lor in tara.
Subliniem, autobuzele dispun de podea joasa, fiind chiar singurele care ar putea oferi facilitati pentru persoanele cu dizabilitati (cerinta care este obligatorie pana in anul 2010).
Necesitatea dotarii Companiei de transport cu aceste autobuze este indiscutabila. Mai ales, daca se tine cont de faptul ca timp de doi ani si jumatate se va intrerupe circulatia tramvaielor intre Fat Frumos si Gara Aradul Nou in momentul in care se va materializa proiectul primariei de reabilitare a intregului tronson cu sprijin-ul BERD. Transportul de calatori va fi preluat de autobuze. Totodata, CTP este obligata sa scoata din uz cateva zeci de autobuze cu grad de uzura foarte ridicat, dupa ce au fost folosite timp de 25-30 de ani.

Simona Mazare - Observator

  • Cioban cu arme in dulap

Arma de foc descoperita la BataPolitistii aradeni au gasit acasa la un cioban din Bata doua arme de vanatoare si mai multe cartuse, confectionate artizanal. 
In baza unei autorizatii de perchezitie emise de catre Tribunalul Arad, un echipaj de Politie a descins la domiciliul lui Corneliu Muntean, de 30 de ani.
Aici au fost descoperite ascunse intr-un dulap, acoperite cu haine, doua pusti, 24 de cartuse si 300 grame de pulbere neagra. Proprietarul a declarat ca a cumparat armele in urma cu 11 ani de la un localnic care in prezent este decedat. 
Ciobanul s-a ales cu dosar penal, fiind cercetat in stare de libertate pentru infractiuni care se pedepsesc cu inchisoare intre 1 si 3 ani.

Sorin Trocan - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)  

  • Expo Arad International este membra a Uniunii Europene a ... targurilor

Expo Arad este membra a Uniunii Europene a... targurilor - Virtual Arad News (c)2005Expo Arad International este membra a organizatiei CENTREX din martie anul trecut. Aceasta reuneste organizatorii de targuri si expozitii din 11 state europene si a fost fondata in anul 1997. Printre membrii fondatori sunt: Hungexpo Budapesta, ICHEBA Praga, Poznan International Fair, Kamaraexpo Szeged. De altfel, Expo Arad International a si aparut in catalogul CENTREX editat anul trecut si care a fost difuzat in toata Europa.
"In plus, toate activitatile derulate de Expo Arad si de catre celelalte membre ale CENTREX sunt evaluate conform standardelor Uniunii Europene de catre o companie de audit in materie, desigur neutra pentru a nu ridica nici un semn de intrebare asupra veridicitatii datelor", a spus Nicolae Grosan, directorul Expo Arad International. 
Eforturile facute in ultimii ani nu au ramas fara rezultat. Anvergura manifestarilor expozitionale a crescut si finalizarea constructiei celei de-a doua hale in acest an, au determinat conducerea CENTREX sa aleaga Aradul ca si loc de desfasurare a conferintei din aceasta primavara.
La conferinta CENTREX care s-a desfasurat joi, la Expo Arad, au fost primiti inca trei noi membri. Este vorba de Romexpo si Intermarketing and Consulting, ambele din Bucuresti si Ostavske Vystavy din Cehia.
Dar de ce este important ca un organizator de manifestari expozitionale, asa cum este si Expo Arad International sa faca parte dintr-o organizatie internatională de profil? Raspunsul la aceasta intrebare l-a dat Boguslaw Zalewski, presedintele CENTREX : "Anual, in lume sunt peste 30.000 de expozitii cu circa 3 milioane de expozanti si care aduna peste 350 de milioane de vizitatori. Este greu sa alegi din aceasta multitudine de evenimente. De aceea si expozantii, dar si potentialii vizitatori vor sa fie prezenti la un targ cat mai bun. Iar una dintre metodele cele mai simple este de a consulta datele statistice cu privire la un eveniment sau altul. Cele mai importante sunt: marimea expozitiilor, numarul de expozanti si numarul de vizitatori. Daca acesti indicatori cresc, inseamna ca manifestarea respectiva se afla pe o cale buna". De fapt, acesta este si unul din scopurile pentru care exista CENTREX - asigurarea transparentei si compararii datelor statistice ale organizatorilor de targuri si expozitii. In concluzie se poate afirma ca Expo Arad International este deja in Uniunea Europeana a... targurilor.

G. Constantinescu - Adevarul

  • Trei sute de banci si o mie de cosuri de gunoi in cartiere

A inceput curatenia de primavaraPrimaria Municipiului, in colaborare cu Gospodarirea Comunala, a dat ieri startul actiunii intitulate "Curatenia de primavara 2005", actiune care se va intinde pe tot parcursul lunii aprilie. Printre interventiile care vor fi vizibile in scurt timp se numara in primul rand cele 300 de banci care vor fi montate in locurile de joaca, in parculete, in cartiere si la asociatiile de locatari, cele o mie de cosuri stradale sau cele 30 de cismele de apa care vor fi montate in cartierele defavorizate.
In paralel cu aceasta activitate va avea loc vopsirea a aproape doua mii de stalpi de iluminat, distrugerea a 120 de cuiburi de ciori (91 de pe Bulevardul Revolutiei, 14 din P-ta M Viteazul, 15 din Padurice) si vor avea loc lucrari de intretinere si reparatii la parapetele metalice (Pod rutier Micalaca, Pasaj rutier Micalaca, Pasaj rutier Gradiste).
Angajatii GCA vor intra in parcuri si in locuri de joaca (unde vor desfasura activitati de intretinere si reparatii) si se va asigura, totodata, intretinerea curenta a corpurilor de iluminat tinand seama, desigur, de reclamatiile primite).
Ca si in trecut, la curatenia de primavara sunt asteptati sa ia parte si aradenii, motiv pentru care Primaria face cunoscut faptul ca, in fiecare zona din municipiu, societatea de Gospodarire Comunala va asigura transportul deseurilor vegetale rezultate din lucrarile de curatire a vegetatiei din incinta si din jurul imobilelor.
Programul pentru aceasta activitate a fost si el clar delimitat, cartierul Aurel Vlaicu urmand a fi primul care va beneficia de curatenia de primavara.
Perioada curateniei in acest cartier este fixata pentru 1-5 aprilie, iar cea de transport a deseurilor pentru 4-5 aprilie.  Va urma cartierul Gai, cu doua zile de curatenie (6-7 aprilie) si una de transport (7 aprilie), Faleza Sud -Confectii- Zona Pietei Spitalului si Andrei Saguna, cu patru zile de curatenie (8-12 aprilie) si doua pentru transport deseuri (11-12 aprilie), iar mai apoi Gradistele, Aradul Nou, Micalaca si Sanicolaul Mic (fiecare dintre zone cu timpii sai clari dedicati acestei activitati).
In cadrul programului de curatenie vor fi cooptati si beneficiarii ajutorului minim garantat.
In ceea ce priveste zonele verzi si curatenia stradala, Polaris si Gospodarirea Comunala vor interveni aici, cu persoanele care presteaza activitati in folosul comunitatii, in perioada 08- 21 aprilie, in cartierele marginase ale Aradului. Cat priveste scolile, interventia din incinta si pe spatiul stradal aferent va avea loc exact in perioada dedicata cartierului in care sunt ridicate unitatile de invatamant, in aceasta activitate urmand a fi cooptati si elevii.

Adriana Barbu - Agenda zilei


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]