Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Marti, 5 aprilie 2005

Stirile TVA aici

  • In urma interventiei senatorului Nicolae Iotcu: Se vor construi sase sali de sport in judetul Arad

In urma interventiilor senatorului PD Nicolae Iotcu s-a obtinut finantarea a sase sali de sport in judetIn urma interventiilor facute de senatorul PD Nicolae Iotcu la Compania Nationala de Investitii s-a obtinut finantarea unui numar de sase sali de sport pentru judetul Arad
Din aceste sase sali de sport, patru vor fi realizate dupa noul model care permite omologarea terenurilor de handbal pentru competitii nationale si internationale.
Dupa discutiile avute cu conducerea CJA si a Prefecturii Judetului Arad s-a stabilit ca aceste sali sa fie construite in localitatile: Nadlac, Santana, Gurahont, Siria, Moneasa si Savarsin. 
Conform celor declarate de senatorul Nicolae Iotcu, aceste localitati au fost alese ca urmare a faptului ca au clase de liceu, sau un numar mai mare de elevi si pot sa asigure prin fonduri intretinerea salilor. 
"Asa cum se observa, aceasta actiune nu are culoare politica, cele sase localitati avand primari din tot spectrul politic aradean", a precizat Nicolae Iotcu.
Fonduri pentru Universitatea "Aurel Vlaicu"
In acelasi timp, senatorul Nicolae Iotcu a insistat la Compania Nationala de Investitii pentru asigurarea fondurilor necesare finalizarii investitiilor la sala de sport a Universitatii "Aurel Vlaicu" din Arad, preconizata a fi terminata pana in luna mai anul curent.
In ceea ce priveste localitatile mici care au solicitat sali de sport, incepand din acest an, Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului, prin Compania Nationala de Investitii, are in vedere derularea unui program de construire a unor sali de sport mai mici, care sa presupuna costuri mai usor de suportat. 
"In parteneriat cu CJA, Prefectura Judetului Arad si cu primariile din judet care au facut solicitari si in functie de stadiul documentatiei depuse in aceasta luna, se vor stabili localitatile in care se va construi acest tip de sali de sport", ne-a declarat senatorul Nicolae Iotcu.

Daniel Albu - Adevarul

  • Inca 21 de tramvaie din Germania

Inca 21 de tramvaie de la Halle vor imbogati parcul de transporturi din AradDupa ce deja din cursul anului trecut primaria anunta ca va aduce un nou lot de tramvaie, in sfarsit, contractul este aproape de a fi semnat cu compania de transport din Halle.
Compania de Transport Public isi va imbunatati parcul de tramvaie cu alte 21 de vagoane germane scoase din circulatie in orasul Halle in luna decembrie a anului trecut.
Contractul dintre municipalitate si partenerii din Germania va fi perfectat in cursul lunii mai, urmand ca in luna iunie, cel tarziu, tramvaiele sa ajunga la Arad.
Vagoanele urmeaza sa fie adaptate la reteaua noastra de tensiune, dupa care vor fi puse in circulatie.
Investitia primariei este minima, deoarece nu va fi platit decat transportul respectivelor tramvaie, nu si costul lor efectiv. 
Se va ajunge la o cheltuiala de circa 30 de mii de euro, in conditiile in care un tramvai nou costa peste un milion de euro.

Simona Mazare - Observator

  • Legumele "de sezon" - scumpe, dar cumparate

Pietele au fost invadate de legume de sezonA venit primavara iar pietele au fost luate de producatori care expun tot soiul de legume "de sezon". Problema cea mai mare este insa pretul, de foarte multe ori piperat, de care se plang mai toti cumparatorii. Culmea este faptul ca si comerciantii sunt constienti de faptul ca pretul legumelor de sezon este cam mare, insa nu fac nimic pentru a schimba situatia.
De cand intri in piata, te lovesti de tarabe goale si de... preturi exagerate.
Nici fetele comerciantilor nu sunt unele imbietoare, ci mai degraba plictisite.
Poate si din cauza faptului ca era (la ora documentarii noastre - n.r.) prea devreme.
Oricum, asa am aflat o regula importanta: sa nu mergi dimineata in piata pentru ca atunci pretul este mai mare, dar, dupa cateva ore, acestea scad.
Drept este ca numai cateva mii de lei, dar... se simte.
Dupa ce te saturi sa te tot invarti printre mese, incepi si sa cumperi.
Sa va prezentam o serie de preturi, dintre cele mai variate.
Astfel, o legatura de ridichi, fie mari, fie mici, costa in jurul sumei de 10.000 de lei.
La orele amiezii, legatura se poate cumpara si cu 8000 de lei.
Legatura de ceapa verde, se invarte pe la 12.000 de lei, iar pretul unei salate variaza intre 10.000 si 20.000 de lei.
Cat despre rosii sau castraveti, pretul - piperat, de altfel - este de 50.000 de lei kilogramul, respectiv 30.000 de lei kilogramul.
Asa se face ca rosiile sunt legumele cele mai rar cumparate de catre aradeni, care prefera sa ramana cu pofta decat sa dea 10.000 de lei pentru trei rosii.
Mult, putin, cumpatatori sunt! O recunosc chiar si vanzatorii.
Cu o nonsalanta iesita din comun, unul ne spunea ca este convins ca preturile pe care le practica sunt mari, dar... lumea cumpara si asa!
"Sunt constienta de faptul ca preturile sunt cam mari, dar ganditi-va la faptul ca pe mine, in primul rand, ma costa 600.000 de lei drumul pana la piata. Pe langa aceasta, din ianuarie tot muncim pentru a putea veni primavara cu aceste legume la piata. Nu stiu daca vom reusi sa ne scoatem investitia",
ne spunea o alta precupeata.
Cat priveste cumparatorii, majoritatea celor cu care am vorbit se plangeau de preturile, insa, culmea, nici unul nu inceta sa mai cumpere.
"Din cauza bolii pe care o am, trebuie sa mananc numai legume, dar uitati si dumneavoastra pretul acestora", declara una dintre cumparatoare, clar indignata de preturi.
Exista insa si cumparatori care nu sunt interesati de preturi ci de oferta, astfel ca-si cumpara din toate.
Majoritatea insa scot bani pentru legumele de sezon, fie si numai pentru a manca o data.

A. K. - Agenda zilei

  • Sistem defectuos

Cartelele magnetice de la Spital au generat doar incurcaturiNervi intinsi la maxim si zeci de minute de asteptari ...toate acestea la Spitalul Clinic Judetean in fata usii care separa Policlinica de sectiile spitalului.
Usa a fost prevazuta de cateva zile cu un sistem electronic pe baza de cartela magnetica.
Sistemul nu are nici o defectiune insa numarul redus de cartele ingreuneaza accesul.
Astfel in fata usii se formeaza cozi imense iar oamenii stau zeci de minute pana cand o asistenta sau un medic acceseaza sistemul.
Conducerea spitalului clinic judetean a introdus acest sistem pentru a limita accesul persoanelor neautorizate.
Cu toate acestea nu s-a gandit ca oamenii veniti la control in policlinica pot fi trimisi la investigatii mai amanuntite in spital.
Conducerea spitalului afirma ca sistemul este in proba si ca se va gasi o solutie pentru remedierea problemei.

Camelia Catean - Televiziunea Arad

  • Natura si Expresia Plastica la Filarmonica

Concert de primavara la filarmonica aradeanaUltimul concert al lunii martie l-a avut ca dirijor pe Rinaldo Muratori, seful orchestrei "L. D'Annunzio" si cadru didactic al Conservatorului de muzica din Pescara (Italia).
Programul a cuprins doua lucrari concepute de personalitati distincte, de pe meleaguri diferite, dar la doar trei ani diferenta.
Simfonia a II-a in Re major de Johannes Brahms, "unul dintre cele mai luminoase tablouri sonore ale creatiei sale...o muzica a frumosului si echilibrului, conceputa intr-o uluitoare unitate" a fost primul numar al programului. 
Orchestra Filarmonicii, condusa de Rinaldo Muratori, a urmarit redarea afectivului, rod al iubirii cuprinzatoare de natura, oameni, viata. 
Melodismul si inspiratia poetica a primei miscari, expresia dramatica a celei secunde, imbinarea exuberantei si misterului in cea de-a treia parte, elanul, bucuria si grandoarea sonora din finalul acestei simfonii, in care unii au vazut o "Pastorala" (beethoveniana), altii au gasit-o schubertiana sau, pur si simplu "vieneza", a sunat in tonurile ei inconfundabile, in viziunea dirijorului italian.
"Tablouri dintr-o expozitie", concepute in 1874 (cu trei ani inaintea Simfoniei a II-a a lui Brahms) in versiune pianistica, sub pana maiastra a lui Modest Musorgski, care, in scurta lui viata (42 de ani) a imbogatit tezaurul muzical universal cu creatii de valoare. 
Formatia aradeana, sub bagheta lui Muratori, a creionat varianta orchestrata de Maurice Ravel, valorizand divers tema plimbarii prin expozitie, subliniind tensiunea din primul tablu, "Gnomul", nostalgia din "Vechiul castel", zburdalnicia copilareasca in "Thuieries", tensiunea apasatoare din "Bydlo", amunzantul  dans din "Baletul puisorilor", plasticul dialog dintre arogantul evreu bogat si umilul sarac. 
Plin de culoare a fost tabloul "Piata din Limoges", sumbru si misterios cel numit "Catacombe", grotesc si vijelios "Baba Yaga"
Cum era de asteptat, "Marea poarta a Kievului" a fost mareata, solemna, cu straluciri ce pot persista in sufletul auditorilor.

Hugo Hauptmann - Virtual Arad


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]