Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Luni, 8 august 2005
Stirile TVA aici
  • Astazi se deschide oficial Selgrosul Aradului

Selgros inainte de deschidere - Virtual Arad News (c)2005Odata cu deschidera primului hipermarket din Arad, Selgros, care va dubla oferta supermarketurilor Billa si Profi, aradenii vor abandona magazinele de la coltul blocului, preferand sa isi cumpere chiar si maruntisuri din marile complexe comerciale. 
In toamna in municipiu se va deschide al doilea hipermarket -Metro, la constructia caruia se munceste zi-lumina, langa soseaua de centura

Astazi la ora 13 se deschide oficial primul hipermarket al Aradului. 
Este vorba de Selgros, magazin plasat pe soseaua spre Vladimirescu, la capatul cartierului Micalaca, acolo unde firma concesionara a amenajat, de altfel, si o intersectie cu sens giratoriu si cateva sute de locuri de parcare. 
Deschiderea pentru public a hipermarketu-lui va avea loc maine dimineata, cu promotii semnificative inca din prima zi la cateva produse produse importante.
Pentru cei care nu au fost, de exemplu, la Timisoara, unde Selgros functioneaza deja de cativa ani, vom descrie putin magazinul. 
Este dotat cu unitate de alimentatie publica (unde se vand fripturi, minuturi), brutarie proprie, raion cu vanat (am remarcat carnea de urs si de caprioara), raion special pentru branzeturi si produse lactate, la fel cum exista o sectiune destinata numai legumelor si fructelor, electrocasnice, produse de agrement, cosmetice, produse alimentare, condimente, multa imbracaminte, papetarie si - in general - tot ceea ce se poate gasi la magazinele aradene daca ar fi sa le reunim oferta sub un singur acoperis.
Indiferent ca sunt afisate promotii sau nu, preturile sunt avantajoase. 
Specificul magazinului Selgros este ca, spre deosebire de Metro, aici exista si produse care nu se pot cumpara la bucata, ci in bax sau set. 
Chiar si asa, insa, cumpraturile sunt convenabile.
Orarul de functionare este un alt punct forte al Selgros. 
Magazinul e deschis zilnic intre orele 6-22, iar duminica intre 8 si 22, ceea ce il face sa fie accesibil si atunci cand celelalte magazine sunt demult inchise. 
Atentie, insa! 
Selgros - o firma de prestigiu - Virtual Arad News (c)2005 Selgros, avand caracter Cash&Carry, nu vinde pe bonuri de masa, numai pe bani, ca si Metro! 
In plus, persoanele fizice care intra in magazin pe baza de legitimate zilnica nu pot cumpara in rate, dar aceasta facilitate se mentine totusi in cazul clientilor societatilor comerciale.
Magazinul este dotat cu toalete (curate si particularizate prin faptul ca acolo se difuzeaza aceeasi muzica precum in magazine), chioscuri de ziare, terasa. 
Este o bijuterie de zece mii de metri patrati, care merita macar vazuta. 
Fara indoiala, Selgros este un mare pas inainte in privinta comertului din municipiul Arad, contribuind probabil si la reglarea unor preturi pe piata.
***
Potrivit unui studiu, promotiile, marimea magazinului, calilatea si diversitatea produselor sunt principalele motive pentru care aradenii prefera sa cumpere din marile magazine. 
Din cauza raportului bun pret-calitate, locul in care sunt situate nu are o importanta mare pentru cumparatori. 
In perioada 2000-2004, conform studiului, retelele de mari magazine au cunoscut in mumcipiul Arad cea mai semnificativa crestere. 
Atractia pentru asemenea unitati este data si de garantia ca produsele sunt de calitate, de faptul ca se gasesc de toate intr-un singur loc. 
Casierele de la casele de marcat se misca foarte repede si exista locuri de parcare.
Potrivit studiului (realizat in noiembrie 2004 pe un esantion de 500 de persoane, cu varste cuprinse intre 15 si 65 de ani), pentru a-si cumpara fructe si legume proaspete, aradenii apeleaza, in proportie dc 90%, la pietele agro-alimentare, nivel de aproape trei ori mai mare comparativ cu tarile vecine, unde exista magazine specializate. 
La bauturi racoritoare, cumparaturile sunt efectuate mai mult din marile magazine, peste o treime din consumatori preferand sa mearga chiar si in alt magazin doar pentru a cumpara marca dorita. 
Loialitatea fata de marca se manifesta si la cafeaua, ambalata ori la sampon.

Andrei Ando - Observator

  • Credinciosii sunt asteptati sa se roage in fata statuii Sfintei Fecioare Maria

Credinciosii bisericii greco-catolice se pot ruga la Statuia Sfintei Fecioare de la Fatima si la AradPentru a doua oara, credinciosii bisericii greco-catolice (si nu numai ei) vor avea posibilitatea sa se inchine si sa se bucure de binecuvantarea Sfintei Fecioare Maria de la Fatima. 
Statuia facatoare de minuni a Sfintei Fecioare va sosi in Arad, in cursul diminetei de azi, la ora 8. 
Ulterior, programul liturgic cu ocazia pelerinajului la biserica "Nasterea Sfintei Fecioare Maria" - strada Vicentiu Babes, nr. 4, va fi urmatorul: ora 10.00 - Sf. Rozar; 
ora 10.30 - Sf. Liturghie Consfintirea familiilor la Inima Neprihanita a Mariei; 
ora 13.00 - Paraclisul Sf. Fecioare Maria si cantari mariane; 
ora 16.30 - Sf. Rozar si Litania lauretana; 
ora 17.00 - Sf. Liturghie Cateheza despre Aparijiile de la Fatima; 
ora 18.30 - Procesiune cu Statuia Sf. Fecioare.
Statuia va ramane in Arad la biserica pana la ora 19.00. 
Toti credinciosii catolici (greco-catolici si romano-catolici) sau de alte confesiuni se vor putea ruga pe parcursul zilei in biserica, in fata Statuii, aducand inaintea Sf. Fecioare bucuriile si necazurile lor. 
Statuia este una din statuile pelerine, copii dupa Statuia mare de la Fatima. 
In 1917 Sf. Fecioara s-a aratat la trei copilasi in Portugalia la Fatima si locul a devenit unul din cele mai cautate din lume. 
Papa Ioan Paul al II-lea si-a pus glontul de la atentat in coroana Statuii mari de acolo. 
Aceste statui pelerine au fost facute dupa original dar se pare ca au existat miracole ale unor persoane care s-au rugat in fata lor. 
Mesajul de la Fatima este legat de pace si de Consfintirea la Inima Neprihanita a Mariei.

Calin Ghinaciu - Agenda zilei

  • Nadlacul, luat cu asalt de romanii din afara

Din nou aglomeratie in Vama NadlacIncepand de ieri noapte, autoritatile romane nu mai ridica pasapoartele celor care au depasit timpul legal de sedere in strainatate. 
Masura nu rezolva insa problema aglomeratiei de la Vama Nadlac unde mii de romani stau la cozi interminabile pentru a intra in tara. 
Desi exista rute alternativa pe la Turnu-Batania si Varsand-Gyula, unde asteptarea este mult mai scurta, turistii continua sa prefere acest punct.
Chestorul Nelu Pop, seful Inspectoratului General al Politiei de Frontiera, a vizitat ieri vamile din vestul tarii. 
El a vrut sa supravegheze personal modul in care se desfasoara formalitatile de control dupa ce s-a renuntat la retinerea pasapoartelor in cazul celor care au depasit cu termenul de sedere in strainatate.
In primele sase ore ale zilei, prin toate vamile au intrat in tara 8.668 persoane, dintre care doar 215 se aflau in aceasta situatie. 
Conform noilor reguli, datele lor vor fi transmise serviciilor teritoriale de pasapoarte, unde ei vor trebui sa prezinte documente justificative pentru a putea iesi din nou din tara. 
"Timpul de clarificare a situatiei depinde de fiecare cetatean", a mai spus chestorul Nelu Pop.
Dovezile care pot fi prezentate sunt permise de sedere, contracte de munca, acte de spitalizare sau alte documente legate de consfatuiri sau studii. 
Cei care nu vor putea aduce astfel de documente, legalizate si traduse in limba romana, nu vor mai putea iesi din Romania. 
Pentru a usura munca in punctele de frontiera, dar si pentru combaterea coruptiei, in judetul Arad au fost detasate 40 de cadre de la IGPF care vor sta in fiecare ghereta.
Turnu, o vama prea indepartata
Ieri dimineata, cozile de la Nadlac depaseau cinci-sase ore de asteptare la intrarea in tara in ciuda masurilor luate de politistii de frontiera pentru fluidizarea traficului. 
Astfel, pe langa cele opt benzi normale de intrare, au mai fost deschise alte trei pe sensul de iesire. 
In Ungaria, fluxul de autoturisme, majoritatea cu numere de Italia, Germania sau Spania, este practic neintrerupt de la Szeged spre Romania. 
Varianta Turnu-Batania, o vama mai mica, dar putin aglomerata, este evitata de regula. 
Accesul spre acest punct se poate face din localitatea ungara Mako pe un drum cu asfalt impecabil. 
Singura problema este ca semnalizarea rutiera este extrem de slaba. 
Practic, cine nu cunoaste zona se poate rataci foarte usor.
Pe unde a fugit cehul Priplata?
Chestorul Nelu Pop nu stie inca pe unde a iesit din Romania cehul Frantisek Priplata, condamnat la opt ani de inchisoare pentru instigare la asasinarea liderului sindical de la Tepro Iasi. 
Seful IGPF a declarat ieri la Nadlac ca se stie doar afirmatia fugarului ca ar fi trecut granita pe fasia verde. 
"La Directia Politiei de Frontiera Oradea avem un deficit de cadre de 30 la suta", a declarat chestorul Nelu Pop. 
El nu a exclus ca, in aceste conditii, anumite grupuri cu calauze sa poata trece ilegal frontiera romano-ungara. 
"Exista structuri care lucreaza la acest caz. Daca se va constata ca a trecut granita din cauza neglijentei politistilor de frontiera, masurile vor fi drastice", a promis seful IGPF.

Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • A inceput sezonul reducerilor 

Reduceri de preturi in magazinele aradeneMagazinele din Arad sunt in plin sezon de reduceri! 
Cumparatorii profita de aceasta perioada pentru a-si achizitiona produse la preturi mai mici. 
Firmele care fac reduceri trebuie in prealabil sa anunte Primaria despre acest lucru. 
De asemenea trebuie sa respecte anumite reguli, in caz contrar fiind sanctionate. 
Conform prevederilor legale, produsele care pot fi soldate, ieftinite, sunt articolele de imbracaminte, marochinaria, incaltamintea si articolele sezoniere de sport-turism. 
Vitrinele magazinelor din Arad sunt deja impanzite cu afise care anunta reduceri de preturi, reduceri din care au de castigat atat cumparatorul cat si vanzatorul. 
Primul plateste mai putin, cel de-al doilea isi vinde mai repede marfa. 
Orice anunt sau alta forma de publicitate privind soldarea trebuie sa specifice obligatoriu data de debut al vinzarii si durata acesteia, precum si sortimentul de marfa supus ieftinirii, in cazul in care operatiunea nu se refera la toate produsele din magazin. 
Amenzile pe care le pot aplica organele de control in cazul nerespectarii prevederilor legale sunt intre 5 milioane si 30 de milioane de lei. 
Contraventiile se constata si se sanctioneaza de catre organele de control ale administratiei publice locale, garda financiara, politie, directia muncii sau oficiul concurentei.

Nicoleta Belean - Televiziunea Arad

  • Satira si umor la Macea: Festivalul "Gura satului", la cea de a XII-a editie

Festivalul umorului de la Macea editia a XII-a - Virtual Arad News (c)2005Vineri, 5 august a.c., la Sala de spectacole a Caminului Cultural Macea, a avut loc deschiderea celei de a XII-a editii a Festivalului International de Satira si Umor Satesc "Gura Satului".
Cu aceasta ocazie, primarul comunei, d-nul Ioan Mercea, a adresat tuturor celor prezenti un cuvant de salut, rememorand, pe scurt, istoricul acestui festival care, in decursul timpului, a evoluat, de la o manifestare judeteana, la una cu participare nationala si chiar internationala.
Organizatorii editiei din acest an sunt, alaturi de Consiliul Local, Primaria si Caminul Cultural Macea, Consiliul Judetean Arad, Directia Judeteana pentru Cultura, Culte si Patrimoniu Arad, Fundatia Popa’s Timisoara, Universitatea de Vest "Vasile Goldis" Arad, prezenta, in cadrul festivalului, si prin trupa de teatru "Scoala ludica", activand cu purtarea de grija a maestrului Iulian Copacea, Asociatia Caricaturistilor Profesionisti din Romania, Ministerul Culturii, Cultelor si Patrimoniului National si Centrul Judetean de Conservare si Valorificare a Traditiei si Creatiei Populare Arad.
Primarul Ioan Mercea rememoreaza istoricul festivalului umorului de la MaceaSponsorii care au contribuit la buna derulare a festivalului sunt European Drinks, SC Astral SRL si SC Phoenix SA Buzias.
In cadrul acestei editii, concurentii s-au intrecut la doua sectiuni: pe de o parte, interpretare, pe de alta parte, concurs de caricaturi.
Salonul International de Caricatura, cu lucrari inedite printre care unele semnate Stefan Popa Popa's, a fost inaugurat in preambulul festivalului.
Vineri seara a avut loc concursul formatiilor satirice si al interpretilor individuali, intrand pe scena artisti din Arad, Dambovita, Vaslui, Cluj, Bihor, Bistrita Nasaud si, fireste, reprezentantii comunei gazda.
Concursul de interpretare a continuat si sambata, cu reprezentatiile unor formatii din Bucuresti, Sibiu, Turnu Severin, Timis etc., dar si din Ungaria.
Pe parcursul celei de a doua zile a festivalului, programul a fost completat de un cenaclu literar-umoristic, de vizitarea Muzeului Caricaturii si a Gradinii Botanice din Macea.
De asemenea, cei prezenti au avut ocazia de a asista la o tripla lansare de carte: este vorba despre doua volume ale d-nei Florica Ranta Candea, Balada macenilor care s-or pterdut de siregla si Pagini traite, si de volumul lui Mircea Jurca, intitulat Engrame.
In pauzele de program, vizitatorii si invitatii s-au putut delecta cu imaginile prezentate de d-nul Virgiliu Jireghie, cu ocazia celei de a XV-a expozitii personale de "Fotografii traznite".
***
Ieri dupa-amiaza, Caminul Cultural de la Macea a fost arhiplin cu oamenii veniti sa asiste la festivitatea de premiere a celei de-a XII-a editii a Festivalului de Satira si Umor Satesc "Gura Satului", precum si recitalul cunoscutului actor Dorel Visan.
Maestrul Stefan Popa Popa's a facut caricaturi si la festivalul de la Macea Reamintim ca din juriile celor doua sectiuni ale festivalului - caricatura si interpretare - au facut parte Stefan Popa Popa's, Traian Lapadus, Truica Mihai (caricatura) si actorii Dorel Visan, Ernest Maftei, primarul comunei Macea, Ioan Mercea, actorul Radu Cazan, directorul Teatrului "Ioan Slavici" (interpretare).
Directorul festivalului - viceprimarul Ioan Chiseuan - si-a aratat si o alta fata, apreciata de participanti: muzicant, actor, solist vocal, instructor.
Timp de doua zile, concurentii s-au intrecut in scenete umoristice, in fata unui public numeros si doritor de buna-dispozitie.
De remarcat amploarea acestui festival, care a reunit la aceasta editie peste 170 de participanti.
Ajunge doar sa redam cuvintele lui Traian Lapadus, care a fost alaturi de Festivalul de la Macea de la prima editie, cu 24 de ani in urma: "La noi nu sunt necesare aplauzele pe banda".
De altfel, participanti si oraganizatori, spectatori, au fost de acord ca aceasta a fost o editie foarte reusita.
Iata la final care au fost cei care si-au adjudecat trofeele Festivalului "Gura Satului".
La sectiunea teatru, Locul I a revenit grupului de satira si umor "Anton Pann" Gaesti, judetul Dambovita, cu piesa "Capra cu trei iezi si iadele" si Locul III (cel de-al II-lea nu s-a acordat) "Teatrului nescris" din Balnaca, judetul Bihor cu spectacolele "Nunta prostilor" si "Sacul cu cucuruz".
La sectiunea grupuri satirice, Locul I l-a ocupat Formatia "Comedica" a Casei de Cultura a Studentilor din Cluj-Napoca, pentru "Femeia moderna" si "Monica", Locul II - grupul Patrupezi din Macea pentru spectacolul "Emigrantii",
Locul II - formatia "Sens Unic" din Aninoasa judetul Dambovita, pentru "Eurovrejul de fasole" si grupul de umor "Strict secret" al Academiei de Politie Bucuresti.
Premiul Juriului a fost acordat grupului satiric "Primaria Macea", pentru spectacolul "De prin sat adunate".
Parcul dendrologic a putut fi vizitat de turisti - Virtual Arad News (c)2005 Mentiunea speciala a juriului s-a indreptat spre formatia "Scoala Ludica" apartinand Universitatii de Vest "Vasile Goldis" pentru spectacolul "Din tranzitie in tranzitie".
La sectiunea interpreti individuali, Locul I a fost obtinut de Ionel Iacob Bencei din Timisoara si de Nicu Bendea de la Casa de Cultura a Studentilor din Cluj-Napoca, Locul II - interpreta Camelia Dinica din Gaesti si Locul III - interpreta aradeana Victoria Restivan.
Premiul "Tinere sperante" s-a acordat celei mai tinere participante la festival, Iuhasz Karina Paula din Micherechi, Ungaria.
Premiul Primarului Comunei Macea s-a acordat lui Iancu Serbanescu, instructorul Casei de Cultura a Studentilor din Cluj-Napoca.
Pentru fotocaricatura, Virgil Jireghie a primit Premiul Special al Juriului.
La sectiunea caricatura, s-au acordat premii de excelenta caricaturistilor Romeo Raileanu din Bucuresti, Valentin Chibrit din Galati si Adrian Tristia din Zalau.
Dupa festivitate, publicul a avut parte de un spectacol de gala al interpretilor si formatiilor premiate, si de recitalul actorului Dorel Visan.
Una peste alta, Festivalul Gura Satului a fost pentru maceni un prilej de a petrece trei zile de voie buna, in care au mai uitat de grijile zilnice.

Speranta Milancovici & Catalina Latu - Adevarul


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Saptamana aradeana,TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]