Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Sambata, 8 octombrie 2005
Stirile TVA aici
  • Furtuna in PSD Arad!

Senatorul Dan Ungureanu este un prezumtiv succesorOrganizatia centrala analizeaza inclusiv dizolvarea filialei locale
Problemele din sanul principalului partid de opozitie par a scutura din nou filiala aradeana. 
Abia instalata si agreata de Centru, noua conducere se confrunta deja cu o criza de autoritate si incredere in fata celor de la Bucuresti. 
Al doilea om in stat, presedintele Senatului si membru marcant al PSD, Nicolae Vacaroiu, a declarat ca se intrevede, intr-un viitor mai mult sau mai putin indepartat, dizolvarea conducerii organizatiei PSD Arad. 
Vacaroiu a apreciat ca Aradul se inscrie printre cele patru organizatii judetene din tara in care sunt probleme. 
Alaturi de Arad, Nicolae Vacaroiu a mai nominalizat judetele Timis, Bihor si Maramures.
Unul dintre lucrarile pe care presedintele Senatului le-a remarcat atunci cand a facut referiri la organizatia judeteana Arad este lipsa de interes pentru dezvoltarea acesteia. 
"Despre PSD Arad as fi vrut sa spun lucruri framoase. Din pacate, este o organizatie in care trebuie sa se implice si Biroul permanent, pentru a o reface, a o dezvolta, a aduce tineri, si in felul acesta a o creste. Avem trei - patru organizatii care sunt departe de ce ceea ce ne dorim, unde lucrarile nu merg bine", a declarat Nicolae Vacaroiu, adaugand ca este gata sa-si invite colegii de la Arad in Arges pentra a le tine o lectie despre cum se face politica.
Asadar, scaunul presedintelui Dimitrie Musca se clatina. 
La fel cum se clatina majoritatea scaunelor celor din PSD Arad in cazul in care organizatia centrala se pronunta pentra varianta extrema a dizolvarii filialei. 
Nicolae Vacaroiu se declara nemultumit de activitatea filialei PSD Arad Vacaroiu a evitat sa avanseze un nume care ar putea deveni posibil succesor al actualului presedinte. 
A precizat, totusi, ca vede in senatorul Dan Ungureanu, un parlamentar "de mare calitate, activ, ce are forta de a conduce"
Alaturi de parlamentar, l-a amintit pe presedintele SIF Banat Crisana, Ioan Cuzman, insa despre acesta a apreciat ca a stat prea mult in umbra.
Liderului social-democrat nu-i sunt straine nici framantarile anterioare din partid. 
Nicolae Vacaroiu ne-a declarat ca stia si despre contestatiile gruparii Popa - Borza, grupare din care fac parte mai multi consilieri municipali si judeteni. 
Dupa cum se stie, acestia fusesera maziliti de noua conducere in momentul preluarii fraielor organizatiei judetene, imediat dupa alegerile locale. 
Intre timp, a avut loc excluderea lor din organizatie, dar si o serie de contestatii din partea celor dati la o parte. 
"Discutiile se poarta la nivel de Birou National Central, in perioada imediat urmatoare urmand a fi invitata la Bucuresti si conducerea filialei, dupa care se vor lua masurile necesare", a declarat Vacaroiu subliniind pe final ca "dizolvarea filialei este una dintre variantele posibile, daca lucrurile nu merg bine".

Calin Ghinaciu - Agenda zilei

  • Prea Sfintia Sa conf. dr. Timotei Seviciu si Despartamantul "Vasile Goldis" - Astra - Arad

Episcopul Timotei Seviciu este presedinte onorific al Despartamantului Astra AradZiua de 24 mai 1991 este zi istorica pentru Asociatiunea Transilvana pentru Literatura Romana si Cultura poporului Roman - ASTRA: 
S-a constituit Despartamantul ,"Vasile Goldis" - ASTRA - Arad (s-a reorganizat, dupa mai mult de 40 de ani de interdictie, prin ordin al Ministerului de Interne).
Adunarea de constituire a fost onorata si de P. S. Sa conf. dr. Timotei Seviciu, episcop al Aradului, Ienopolei si Hunedoarei. 
Cu acest prilej, P. S. Sa, in calitate de membru fondator, a acceptat invitatia de a fi considerat Presedinte de onoare al Despartamantului.
Acceptul P. S. Sale i-a onorat pe cei prezenti., deveniti membri fondatori. 
Ii onoreaza si pe cei care au devenit, peste ani, membri ASTRA. Se vor simti onorati si viitorii membri.
De-a lungul anilor intre P. S. Sa Timotei si Despartamantul Arad al ASTREI a existat o frumoasa colaborare. 
P. S. Sa a participat la actiunile cultural-istorice organizate; de la libraria "Diecezana" a fost aprobata si o donatie de carti.
Din partea membrilor, a membrilor fondatori si de onoare ai Despartamantului, precum si a binefacatorilor, cu diferite prilejuri au adresat, P. S. Sale, urari de bine, sanatate, la multi ani, dorindu-i sa fie, cat mai repede, martor al finalizarii Catedralei Aradului. 
Cu emotie, am constatat ca P. S. Sa si-a facut timp sa raspunda mesajelor transmise, pentru care multumim si cu acest prilej.

Prof. Gheorghe Capitan - Astra Aradeana

  • Aradenii renunta la medicamente

Aglomeratie la farmacii pentru obtinerea medicamentelor pe retete compensateNebunia medicamentelor compensate ii face pe multi pensionari aradeni sa renunte la tratamente. 
De la inceputul lunii, exista o adevarata psihoza in Arad mai ales in randul pensionarilor care depind de medicamentele compensate. 
Farmaciile care mai elibereaza asemenea medimanente sunt pur si simplu asaltate de cozi imense, formate de cei care spera sa prinda macar o parte din retetele stufoase eliberate de medici sub forma compensata. 
Zvonurile despre farmaciile care mai elibereaza astfel de retete se raspandesc ca vantul in randul celor care stau cu orele la cozi. 
Unii renunta si cauta o farmacie mai libera sau una la care coada "merge" mai repede. 
De multe ori insa, se dovedeste ca acest gen de informatii sunt fara acoperire.
Cozi si pierdere inutila de timp
Ieri dimineata, in toata zona centrala a Aradului, doar cateva farmacii mai eliberau medicamente compensate. 
Insa stilul de lucru adoptat de acestea provoca mai mari necazuri decat ajuta clientii. 
Pe strada Metianu, la o farmacie din reteaua Help Net, un body-guard impiedica accesul in farmacie pentru mai mult de 4-5 clienti pe serie. 
Pentru acestia, timpul de procesare a retetelor si eliberare de medicamente trecea bine de 20-30 minute, ajungand chiar la o ora. 
Intre timp, pe strada, coada se marea cu fiecare minut. 
Singura problema a fost ca pensionarii din coada din strada nu stiau daca medicamentul urmarit exista sau nu. 
Unii au aflat, dupa mai bine de o ora de stat la rand, ca au pierdut timpul zadarnic, pentru ca medicamentul dorit nu se vindea in regim compensat sau nu exista in farmacie.
Doua cozi
La o alta farmacie, in zona pietei Avram Iancu, coada se forma in interior. 
Timpul de asteptare a fost tot de aproximativ o ora, dar oamenii erau obligati sa stea de doua ori la rand: o data pentru a li se procesa reteta si a li se cauta medicamentul in baza de date computerizata si alta coada, comparabila, la alt ghiseu, pentru eliberarea efectiva a medicamentului. 
Aici, macar, nu s-a stat la coada de pomana pentru ca farmacistele au permis clientilor sa se intereseze daca un anumit medicament exista sau nu in farmacie. 
Alte farmacii au inasprit regimul eliberarii medicamentelor, amenintand ca nemultumitii care vocifereaza vor fi dati afara din rand sau, in caz extrem, ca se va recurge la sistarea furnizarii de medicamente compensate.
 "Nu mai rezist. De trei zile incerc sa prind medicamentele mele compensate pentru tensiune. Am stat la cozi de ore intregi, si cand am ajuns la rand, mi s-a spus ca nu au medicamentele. Mai bine intrerup tratamentul si mor, pentru ca la astia nu le pasa de suferinta noastra"- ne-a spus o batrana obosita sa mai lupte cu cozile si sistemul pentru a putea sa-si cumpere medicamentele vitale pentru boala ei.

Sorin Trocan - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • "Se schimba uniformele fostilor gardieni publici"

Interviu cu Sorin Codos - directorul Agentiei de paza AradInterviu cu Sorin Codos - directorul Directiei Publice de Paza Arad
Dupa cum se stie deja, institutia Corpul Gardienilor Publici (C.G.P.) Arad a fost transformata in Directie Publica de Paza, aflata in subordinea Consiliului Judetean. Director al noii institutii a ramas Sorin Codos, fostul comandant al C.G.P. Ce efecte au avut toate aceste schimbari in cadrul institutiei, ne-a relatat chiar el...
- Veti ramane in continuare pe functia de conducere?
- Nu stiu inca ce sa spun, nu pot sa ma pronunt. Acest lucru trebuie decis de Consiliul Judetean, in subordinea caruia ne aflam.
- Ce transformari s-au efectuat in cadrul institutiei?
- Conform organigramei de functionare, in cadrul Directiei trebuie sa functioneze doua servicii de paza, in cadrul carora se afla formatiunile de paza. Serviciile de paza, sunt echivalentul detasamentelor, iar formatiunile sunt echivalentul grupelor.
- La conducerea acestor servicii si formatiuni vor ramane acieasi sefi, care erau pe functii in cadrul Corpului Gardienilor Publici?
- Cand institujia se numea Corpul Gardienilor Publici, angajatii au fost numiti in functii de conducere in urma unor concursuri sau examene. Acum acestia vor ramane pe functii doar daca indeplinesc conditiile prevazute in reglementarile de organizare si functionare precum si cele din organigrama si statutul de functionare.
- Exista sefi care nu indeplinesc conditiile prevazute, avand in vedere ca, printre aceste conditii se includ si studiile superioare?
- Avem un singur caz.
- Si ce se va intampla cu aceasta persoana?
- Va fi preluata in cadrul noii Directii si incadrata conform pregatirii pe care o are.
-Si daca tot vorbim despre angajati, care este procedura de incheiere a contractelor individuate de munca? Vor fi renegociate contractele cu fiecare angajat in parte sau vor fi transferate cele vechi doar cu schimbarea denumirii institutiei?,
- In prima faza; cu fiecare angajat am incheiat noi contracte individuale. Urmeaza sa declansam procedura de negociere a contractelor colective de munca cu reprezentantii salariatilor - sindicatele.
- Am inteles ca exista angajati care au studii superioare si totusi lucreaza ca agenti de paza, adica pe cele mai mici posturi. Va exista pentru acestia posibilitatea de promovare?
- In masura in care vor exista locuri... Pe posturile care vor ramane libere, de exemplu, se vor organiza concursuri si daca vor participa si vor promova, normal ca vor putea sa ocupe functii mai importante.
- Cate si cel fel de posturi de conducere vor fi scoase la concurs?
- Nu pot sa va spun acum. Le vom da publicitatii in presa saptamana viitoare.
- Conform Legii 333 aparuta anul acesta, fostii gardieni, adica noii agenti de paza, vor trebui sa urmeze un curs de trei luni pentru a fi atestati...
- Da, conform legii ar trebui sa efectueze acest curs pentm a putea primi certificatul de agenti de paza, insa noi, directorii directiilor publice am discutat si vom face toate demersurile pe langa organele abilitate pentru a echivala calificarile de gardian public cu cele de, agent de paza, pentru ca si gardienii, publici au fost scolarizati.
- Si daca nu veti reusi, cine va plati pentru atestat?
- Daca nu ni se va aproba, vom incerca sa organizam noi aceste cursuri ori se vor putea scolariza la institutii abilitate. Nu stiu daca ei vor plati aceste cursuri, depinde de ceea ce va scrie in contractul colectiv de munca.
- Se vor schimba si uniformele. Pe ce bani?
- Toate cheltuielile vor fi suportate de catre Directia Publica de Paza.
Chipiurile vor fi inlocuite de niste sepcute cu cozoroc la fel cum au celelalte institutii: jandarmii, pompierii, uniformele vor fi inscriptionate cu denumirea noii institutii. Vom mai investi si in schimbarea insemnelor la masini, stampile, acte...
- In final, spuneti-ne, credeti ca noua institutie se va descurca mai bine ca si cealalta?
- Dupa parerea mea, da. Va depinde de noi cum stim sa ne achitam de obligatiile catre firmele cu care avem contracte. Cum ne vom indeplini indatoririle, asa vom fi perceputi si de catre cei cu care vom lucra.

Nadia Bodran - Observator

  • Drumul Lipova - Bata a intrat in modernizare

Presedintele CJA - Iosif Matula a  verificat stadiul reparatiilor la drumurile judetenePresedintele Consiliului Judetean Arad, Iosif Matula, insotit de Gheorghe Campan, directorul Administratiei de Drumuri si Poduri, s-au deplasat in judet pentru a verifica stadiul lucrarilor de reparatii la drumul judetean 682 - Lipova-Bata.
Pe acest tronson, lucrarile au inceput in urma cu o saptamana si se fac reparatii pe o portiune de patru kilometri, un kilometru si jumatate fiind deja finalizat.
Lucrarea a fost atribuita prin licitatie firmei ICIM Arad, iar costurile pentru cei patru kilometri se ridica la 18 miliarde de lei.
Termenul de finalizare a executiei a fost stabilit pentru sf§rsitul lunti.
"Drumul dintre Lipova si Bata nu a mai fost reparat din 1968 si se circula in conditii deosebit de grele, de fapt devenise aproape impracticabil.
Initiativa repartizarii banilor pentru acest tronson a apartinut consilierului judetean Ion Micurescu, localnic din Bata",
a declarat presedintele Iosif Matula.
Domnia sa a mai subliniat ca deplasarile de acest gen vor continua in perioada urmatoare, pentru verificarea la fata locului a calitatii reparatiilor pe drumurile judetene.

Sorina Ambrus - Adevarul


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Saptamana aradeana,TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]