Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Miercuri, 9 februarie 2005

Stirile TVA aici

  • Se anunta scumpiri !

Preturile la gazele naturale vor creste cu 25 la sutaAccizele la energie electrica, energie termica si gaze naturale, precum si unele impozite vor creste in acest an, conform memorandumului incheiat in anul 2004 cu FMI
Astfel, va fi devansat graficul de majorare a accizelor, de la 1 iulie la 1 aprilie, lucru care va aduce la buget un plus de 3.762 de miliarde de lei. 
Va fi majorat, tot de la 1 aprilie, impozitul din veniturile pe dobanzi si a celor din capital de la 1 la 10 la suta, precum si veniturile nerezidentilor de la 5 la 10 la suta. 
Aceste impozitari nu vor avea efecte negative, intrucat sunt comparabile cu cele din celelalte tari europene.
Masurile urmaresc cresterea veniturilor la buget, dar in acest fel pretul energiei electrice va creste cu 2,5 - 5 la suta, iar cel al gazelor naturale cu 20 - 25 la suta. 
Astfel, pretul pentru o mie de metri cubi de gaz va fi de 95 dolari de la 1 aprilie; de 105 dolari de la 1 iulie si 110 dolari de la 1 octombrie.
Guvernul va efectua, in acest an, si o serie de majorari ale impozitelor, pentru a compensa cheltuielile excesive realizate in avans de fostul Cabinet si care nu au fost cuprinse in bugetul de stat pe 2005, a anuntat, marti, premierul Calin Popescu Tariceanu. 
Astfel, se va realiza o majorare a impozitului pe tranzactiile imobiliare efectuate de persoanele juridice, de la 10% la 16%, autoritatile intentionand sa impoziteze, la un moment dat, inclusiv tranzactiile imobiliare ale persoanelor fizice. 
De la 1 aprilie 2005, Guvernul va majora impozitul pe veniturile din dobanzi si impozitul pe castigurile din capital, in ambele cazuri fund operata aceeasi crestere, respectiv dela l% la l0%.
Pe de alta parte, exista si masuri de reducere a cheltuielilor, in special a celor materiale si a serviciilor. 
De asemenea, in urma cresterii de la 1 iulie, cu 20 la suta, a pretului national de referinta a agentului termic, vor fi reduse si subventiile si transferurile, subventiile fiind orientate pentru cei care au nevoie, eliminandu-se dubla subventionare, la producator si consumator.

Agenda zilei

  • Solutie salvatoare sau "moarte" sigura!?: Gardienii fara studii medii vor infiinta o societate de paza si ordine

Gardienii publici fara studii pot infiinta o societate de paza si ordineConcurenta mare si neajustarea tarifelor i-ar putea scoate de pe piata
Conducerea Consiliului Judetean Arad a purtat, ieri, o discutie cu Sindicatul Gardienilor Publici cu scopul de a gasi o solutie viabila pentru cei 440 de angajati care urmeaza sa traverseze un dureros proces de reorganizare.
Preturi prea mari la gardieni
Pana in martie, din cei 440 de angajati ai Corpului Gardienilor Publici (CGP), in jur de 160 vor fi transferati la nou infiintata Politie Comunitara, in urma unor examene de specialitate. 
Printre criteriile de selectare se numara si obligativitatea studiilor medii, aceasta fiind marea problema a angajatilor, multi dintre ei cu opt clase sau cu scoala profesionala.
Presedintele CJA, Gheorghe Seculici, a venit cu urmatoarea propunere, pe care sindicatul CGP o are la dispozitie cateva zile pentru analizare: 
"Cred ca este oportuna infiintarea unei societati comerciale cu profil de paza si ordine, in care sa se integreze personalul ce nu va fi selectat pentru Politia Comunitara. Consiliul Judetean intentioneaza sa devina actionar al societatii, intrand cu o parte din patrimoniu."
Cat va fi de viabila aceasta varianta ramane de vazut pentru ca in Arad exista sase agentii de paza si ordine cu sediul in municipiu, si inca 22 cu sedii in Bucuresti si Timisoara, prin urmare concurenta este destul de ridicata. 
Tot legat de acest subiect, subprefectul Levente Horvath a precizat ca tarifele Gardienilor publici sunt foarte mari: 
"Pe luna, un gardian public costa noua milioane de lei, ceea ce la 180 de ore lucrate inseamna 50.000 de lei (1,1 euro) pe ora, in conditiile in care celelalte societati de profil au tarife ce pornesc de la 0,7 euro." 
Contractele existente se vor prelungi cu inca doua luni. Din cele 26 de contracte in derulare, 12 sunt cu societati private, iar restul cu institutiile descentralizate ale statului.
"Conducerea institutiei va face un plan de analiza, vor vedea ce micsorare de tarife isi pot permite si vor intra in productie, adica in concurenta cu celelalte societati. Din acel moment, totul va depinde de ei", a mai adaugat Seculici.
"Analizam si decidem"
Sorin Codos, seful gardienilor aradeni, a luat la cunostinta propunerea, dar deocamdata refuza sa se pronunte asupra viabilitatii acesteia, motivand ca nu poate face o evaluare la prima vedere. 
"Este, intr-adevar o solutie. Urmeaza sa facem niste calcule, dupa care vom aprecia daca este buna sau nu. Raspunsul nostru va veni in cateva zile, probabil la inceputul saptamanii viitoare", a apreciat Codos.
Acelasi parcurs il va adopta si sindicatul institutiei, care va analiza serios ideea Consiliului Judetean, dupa care va exprima si un punct de vedere al angajatilor.

Sorina Ambrus - Adevarul

  • "Laptele si cornul" a devenit "Branza cu biscuiti"

Programul "Laptele si cornul" a suferit mutatiiCelebrul program guvernamental "Lapte si corn", lansat chiar la Arad de fostul premier Adrian Nastase, a suferit mutatii de sezon. 
Firma Astral Impex, care asigura aprovizionarea in scolile aradene, a solicitat adaptarea meniului din cauza frigului din ultimele zile. 
Astfel, s-a propus ca laptele sa fie inlocuit cu branza topita, iar cornul cu biscuiti sau magdalene. 
Una dintre justificarile furnizorilor a fost ca, la tara, copiii nu vor sa primeasca lapte pentru ca au destul acasa. 
Culmea este ca biscuitii vin la Arad tocmai de la Bacau. 
Presedintele Consiliului Judetean, Gheorghe Seculici, a declarat ieri ca va discuta cu ministrul Educatiei, pentru a modifica metodologia de aplicare a programului. 
O solutie ar fi desemnarea mai multor firme pe anumite zone. 
Valoarea afacerii este atragatoare pentru furnizori, fiind vorba de cateva miliarde de lei pe luna. 
Numai laptele pentru scolile aradene (15.000 de portii, la pretul de 7.000 de lei paharul) costa zilnic peste o suta de milioane de lei.

Sorin Trocan - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Ploaie de reclamatii. Situatie de nerezolvat?! - Tramvaie inghetate pentru aradeni

In tramvaiele aradene s-a lasat frigulMunicipalitatea a avut parte de un inceput problematic de saptamana. 
Pentru prima data in ultimele sase luni, executivul local a luat cunostinta de faptul ca transportul in comun are o problema...
Cea mai laudata societate din subordinea primariei, Compania de Transport Public, a facut obiectul a zeci de reclamatii, din momentul in care s-a lasat gerul. 
Oamenii sunt nemultumiti fie ca vagoanele sunt murdare, fie ca sunt prea aglomerate la anumite intervale orare. 
Modul in care o parte dintre tramvaie sunt incalzite a provocat cele mai mari discutii.
Conducerea Companiei de Transport Public a explicat ca pe fiecare vagon consumul de energie pentru incalzire poate fi cuprins intre 5 si 17 KW, si ca la Arad s-a ales varianta consumului maxim pentru un plus de confort. 
Totusi, reclamatiile curg in continuare, deoarece exista si tramvaie cu... turturi in interior.
Conducerea societatii a informat executivul local ca face tot ce se poate pentru a asigura confortul calatorilor. 
Poate asta ii va mai incalzi un pic pe aradeni.

Simona Mazare - Observator

  • Adapost pentru copiii strazii

Adaposturile pentru copii strazii au devenit foarte solicitateCopiii strazii au luat cu asalt zilele acestea centrul deschis special pe strada Udrea.
Din cauza frigului copiii au venit in numar mare, care a depasit capacitatea adapostului.
Toti au fost primiti insa iar cei care sunt din alte judete vor fi trimisi acasa.
Centrul pentru copiii strazii s-a deschis cu aproximativ trei ani in urma.
Copiii invata aici reguli elementare de igiena, au asigurate patru mese pe zi si adapost, ziua si noaptea.
Scopul principal al centrului este de a-i obisnui pe copii cu igiena si cu un trai normal.
Cei mai multi stau ziua pe strada si vin la adapost ca sa doarma, dar frigul de acum ii tine mai mult inauntru.
Daca sunt bolnavi, copiii beneficiaza de asistenta medicala si de tratament.
Reprezentantii directiei de asistenta sociala si protectia copilului se asteapta ca numarul solicitarilor pentru acest centru sa creasca in zilele urmatoare.

Nicoleta Belean - Televiziunea Arad


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]