Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Luni, 9 mai 2005

Stirile TVA aici

  • Lia Ardelean este vicepresedinte la nivel national!

Lia Ardelean este vicepresedinte la nivel national a actualului Partid ConservatorPUR si-a schimbat denumirea in Partidul Conservator
Congresul PUR a acceptat sambata propunerea presedintelui Dan Voiculescu privind schimbarea numelui in Partidul Conservator. 
"Propun ca, in perfecta concordanta cu doctrina umanista, principalele noastre directii de lupta politica concreta sa fie de acum incolo conform modelului conservator, justitiarismului si, un nationalism modern fara urma de exclusivism si manifestari xenofobe care sa permita Romaniei o intrarea demna intr-o Europa profund respectuoasa fata de specificitati si diversitate", a precizat Voiculescu. 
Congresul a stabilit orientarea Partidului Conservator spre polul popular european, prin adoptarea unei rezolutii in acest sens.
In urma alegerilor, Dan Voiculescu a fost votat pentru un nou mandat in functia de presedinte, fara sa aiba vreun contracandidat. 
Pentru functia de vicepresedinte si-au depus candidatura liderii filialelor care au obtinut la alegerile locale rezultate bune (peste 5%). 
Din 27 de candidati au fost alesi 11 vicepresedinti. 
Lia Ardelean, liderul filialei aradene, a fost aleasa in functia de vicepresedinte la nivel national. 
De asemenea, in cadrul Congresului s-a decis ca parlamentarii sa poata sa detina in continuare sefia filialelor judetene. 
Astfel, la Arad Lia Ardelean ramane in functia de presedinte.
"Trecerea la titulatura de Partid Conservator are menirea sa sublinieze eforturile noastre de punere in valoare a specificului national si a resurselor noastre traditionale in contextul integrarii europene, cu respectul cuvenit fata de diversitate. Decizia de afiliere la Partidul Popular European ofera puternicului curent din Parlamentul European un partener serios in Romania. Increderea care mi-a fost acordata  prin alegerea in functia de vicepresedinte reprezinta recunoasterea muncii depuse in ultimii ani si a rezultatelor deosebite obtinute impreuna cu colegii de la Arad" a spus Lia Ardelean.

Flavius Ghender - Observator

  • Ce a mai ramas din "Pastele Mortilor"...

Zi ploioasa de "Pastele Mortilor"Traditie pentru rudele decedatilor, afacere pentru preoti si "zi de munca" pentru cersetori
Ieri, crestinii ortodocsi au sarbatorit "Pastele mic" sau "Pastele Mortilor", cum mai este cunoscuta urmatoarea duminica de dupa Sfintele Pasti. 
Prilej de pomenire a celor plecati in vesnicie, sarbatoarea aduna rudele si prietenii celor decedati la mormintele in care se odihnesc, pentru a-si reaminti despre existenta lor lumeasca si pentru
a da de pomana celor nevoiasi. 
Trecand prin cateva din cimitirele aradene, am vazut cine sunt acesti "nevoiasi" care iau cu asalt rudele decedatilor si comportamentul pe care il au cu aceasta ocazie. 
Zeci de rromi au navalit ieri in cimitirele din municipiu, la fel ca si in celelalte localitati din judet. 
Este adevarat ca si ei fac parte din categoria celor mai nefericifi, dar de la simplul act de a primi pomana si pana la atitudinea multora dintre ei este o cale lunga. 
Insistentele duse pana la totala lipsa de respect fata de rudele defunctului, imbulzeala pe care o creeaza in jurul celor care impart pomana si pana la refuzul oualor si cozonacilor aduse de crestini, in favoarea unor sume de bani
- toate acestea dezonoreaza ritualul ortodox. 
Am vazut oua rosii in tomberoane de gunoi, cozonaci calcati in picioare prin iarba, pahare din plastic si servetele aruncate aiurea.
Vremea inchisa de afara si rafalele de ploaie care au cazut de dimineata nu au impiedicat prezenta masiva a oamenilor in cimitire, dar au creat o atmosfera in ton cu semnificatia zilei; tristete - atat din perspectiva omagierii mortilor, cat si din cea a realitatii de la fa|a locului, unde am vazut de ce sunt in stare unii dintre noi, in ciuda vremii am fost in doua dintre cimitirele Aradului sa vedem exact cum stau lucrurile. 
Banuielile ne-au fost, din nefericire, confirmate - asistand la scene de-a dreptul socante din punct de vedere moral.
La cimitirul din Micalaca, aproape de miezul zilei, preoti din cele doua parohii efectuau scurtele slujbe de pomenire. 
Ploaia a inceput sa cada, iar cei prezenti se ghemuiau sub umbrele. 
Cateva zeci de rromi asteptau cumimi pe aleea principala, in timp ce altii, mai curajosi, asistau indeaproape la fiecare slujba; poate pentru a fi siguri ca nu vor pierde nimic din ce ofera rudele defunctilor. 
Sub un castan imens stateau zgribuliti cativa "puradei" pazind cu strictete o gramada de sacose din plastic pline cu de toate. 
La cativa metri distanta, fara sa tina cont de ploaie, un invalid cere ajutor din scaunul cu rotile, preferand bineinteles sume de bani. 
Tot aici, o tiganca batrana insista in fata unei femei: "Macar cinci mii...."! 
Mormintele sunt calcate in picioare ori de cate ori cineva incepe sa imparta pachetelele pregatite. Un haos general a caracterizat ziua de ieri, dupa cum au decurs lucrurile in cimitirul din Micalaca. 
Crestinii ortodocsi au sarbatorit conform traditiei "Pastele Mortilor" Nimeni nu a facut nimic pentru a proteja semnificatia sarbatorii si pentru a pastra frumusetea gestului crestinesc de a da pomana pentru sufletele celor plecati la cele vesnice.
In cimitirul Eternitatea, aceleasi decoruri, aceleasi personaje - alti actori. 
Situatia era putin diferita, in sensul ca rromilor nu le-a fost permis accesul in cimitir. 
In fata portii, cateva zeci se imbulzeau ori de cate ori iesea cineva si incepea sa imparta pomenile. 
Cu copii in brate, cu plase, cu alti copii care le inconjoara, tigancile isi faceau simtita revolta ca nu pot intra in cimitir. Desi ar fi putut intra... Caci au facut-o si altii, pe care i-am gasit hoinarind pe alei in cautarea celor care aveau ceva de oferit. 
La capela se oficia o inmormantare, dar cersetorii aveau alte ganduri pentru aceasta zi. Inmormantari vor mai fi... 
Lume multa imprastiata prin tot cimitirul astepta ca unul dintre preotii prezenti sa treaca si prin dreptul lor. 
La fel astepta si mormantul lui Vasile Goldis, dar nimeni din cei care ii folosesc numele nu a fost prezent pentru a-i oficia o scurta slujba religioasa. 
La fel era si cavoul in care este inmormantat Stefan Cicio Pop, pustiu ieri la ora 13:00. 
Probabil urmasii sai au fost prea ocupati cu problema retrocedarii proprietatilor lui pe care le revendica...
La atmosfera deloc placuta creata cu ocazia acestei sarbatori au contribuit ploaia, cersetorii dar si preotii prezenti, care ne-au obisnuit cu "ciubucurile" in asa maniera incat totul a inceput sa ni se para firesc. 
Nu este deloc asa, sumele de bani despre care vorbim osciland intre 50.000 si 150.000 de lei pentru cele maxim zece minute de "efort"
Au existat si cazuri in care s-a scos din buzunare 400 - 500 de mii ceea ce, cumulat, asigura un venit de cateva milioane. 
Toate realizate intr-o singura zi de preotii ortodocsi, metoda nefiind 100% ortodoxa!

Cristian Videscu - Agenda zilei

  • Declaratii de avere

Deputatul Mihai Calimente impreuna cu un coleg a elaborat un nou proiect de legeDeputatii, senatorii si functionarii publici mai pot depune declaratiile de avere pana astazi.  
In caz contrar, ei isi pierd calitatea de demnitar, respectiv functionar public. Printre cei care au depus declaratiile de avere se numara si reprezentantii Partidului National Liberal, care nu nu se pot lauda cu averi considerabile. 
Deputatul PNL, Mihai Calimente are in proprietate 2 apartamente, unul cumparat in baza legii 112 iar celalat de pe piata libera, un autoturism cumparat in leasing si actiuni in valoare de 400 de milioane de lei la una dintre bancile romanesti. 
La capitolul venituri, deputatul aradean a declarat ca a castigat in 2004, 124 de milioane de lei din salarii, 22,8 milioane din indemnizatii de la consiliul de administratie a societatii Cargo iar aproape 20 de milioane de lei din indemnizatie de consilier judetean. 
La capitolul avere nu exceleaza nici viceprimarul Tiberiu Dekany, la randul sau membru al filialei locale PNL. 
Majoritatea bunurilor pe care le detine, apartin parintilor, motiv pentru care nu au fost trecute in declaratia de avere. 
Deputatul Mihai Calimente a anuntat ca, alaturi de un coleg de partid a elaborat un proiect de lege care reglementeaza codul de conduita si integritate morala a alesilor locali. 
Proiectul de lege prevede sanctionarea unor primari, viceprimari sau consilieri, in cazul in care iau decizii contrare intereselor comunitatii care i-au ales.
Codul asteapta pentru moment avizul favorabil de la grupul parlamentar al aliantei insa are mari sanse sa fie aprobat in Camera Deputatilor si Senat.

Vasile Blidar - Televiziunea Arad

  • Marcile Opel, Saab si Chevrolet, acum si la Arad

O noua reprezentanta Opel-Chevrolet a fost inaugurata la AradLa sfarsitul saptamanii trecute, Grupul de firme Opel West a inaugurat la Arad,  pe Calea Timisorii 124 -130, reprezentanta Opel - Chevrolet. 
Aceasta are o suprafata construita de 3.000 de metri patrati si dispune de un showroom si service auto pentru intretinere si reparatii mecanice, atelier de tinichigerie-vopsitorie si spalatorie auto. 
De asemenea, in exterior reprezentanta dispune de spatii generoase de parcare. 
Intreaga activitate a fost conceputa intr-un sistem complementar, astfel incat clientii pot beneficia de un pachet complet de servicii.
Politica firmei este de a furniza clientilor informatii obiective si cuprinzatoare cu privire la marcile si modelele de autoturisme, dar si servicii cat mai operative in cazul in care decizia de cumparare a fost luata.
In acest sens, exista oferte de finantare, dar si de asigurare, prin propriile firme de leasing si brokeraj, precum si celelalte servicii imediate (autentificare, inmatriculare) sau ulterioare ( in cadrul termenului de garantie si in programul de revizii periodice).
"Credem ca serviciile pe care le oferim in completare cu ofertele noastre comerciale vor fi mai atractive pentru clienti, decat alternativele din piata de autoturisme. Pentru acest an, ne-am propus ca tinta vanzarea unui numar de 600 de autoturisme prin cele trei reprezentate ale noastre de la Arad, Oradea si Satu-Mare", a precizat Dick Otto, unul dintre asociatii de la Opel West.
Pana in data de 15 iunie, se ofera clientilor, ca facilitate financiara, o finantare in leasing a autoturismelor cu o dobanda de 8,5%. 
Intr-o perspectiva apropiata, vor fi comercializate si autoturisme second-hand, dar care vor avea standardul Euro 3.

G. Constantinescu - Adevarul

  • Aradenii si-au lins degetele dupa gulasul preparat pe cartodrom

Pe cartodromul din Padurice a avut loc traditionalul concurs de preparat gulasSambata, inca de la primele ore ale diminetii,  pe cartodromul din Padurice era forfota mare. 
Zeci de oameni carau cazane, pregateau mirodenii si aprindeau focurile. 
De ce? Pentru ca s-a desfasurat o noua editie a concursului de preparat gulas – traditionalul preparat culinar maghiar. 
Zeci de bucatari, majoritatea din tara vecina, Ungaria, si-au ocupat pozitiile la start si au inceput, in jur de ora 10, sa pregateasca binecunoscuta mancare ungureasca. 
In scurt timp, in aer au inceput sa pluteasca miresme ademenitoare, iar lumea a inceput sa se stranga in jurul bucatarilor, atat pentru a-i vedea cum prepara mancarea, dar, mai ales, pentru a astepta sa guste din ea.
Fiecare dintre zecile de bucatari sustine ca are reteta sa proprie, prin care da un gust aparte mancarii. 
Vizitatorii au avut ocazia de a le verifica spusele, deoarece gulasul a fost oferit gratuit tuturor celor care doreau sa se convinga ca bucatarii nu se laudau degeaba. 
Dupa ce gulasul a fost gata, cel mai rapid  s-a golit cazanul ce se afla in fata viceprimarului Levente Bognar. 
Pentru o zi, domnia-sa si-a asumat atributiile de mester intr-ale gastronomiei, iar aradenii au dorit sa vada cat de bine se pricepe la gatitul gulasului.
Din moment ce cazanul sau s-a golit primul, presupunem ca, intr-adevar, gulasul sau a fost pe cinste.

Mihaela Cerna - Observator


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]