Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Marti, 9 august 2005
Stirile TVA aici
  • De ieri, Selgros si la Arad!

Momentul sfintirii Supermaketului Selgros - Virtual Arad News (c)2005Cel mai mare supermarket din Arad, situat la iesirea din municipiu spre Vladimirescu, a fost finalizat in timp util, drept pentru care conducerea Selgros Romania a invitat, ieri, oficialitatile aradene spre a le prezenta cea mai mare investitie de profil din judet.
In conferinta de presa care a precedat momentul oficial, doi membri ai Consiliului de Administratie au prezentat ziaristilor cateva date despre cel de-al zecelea magazin Selgros din Romania.
"Investitia se ridica la 15 milioane de euro, asadar, prin cele zece magazine deschise in Romania, putem vorbi despre o investitie totala de 150 de milioane de euro. La Arad, avem 360 de angajati care se bucura de toate facilitatile legislatiei actuale si putem spune ca suntem foarte multumiti de forta de munca pe care am gasit-o aici. In magazin, clientii nostri gasesc 35.000 de sortimente din gamele food si non-food, la cele mai accesibile preturi", a precizat Alexandru Vlad, membru in Consiliul de Administratie.
La inaugurarea oficiala, ce a strans mai toate oficialitatile Aradului, discursul inaugural a apartinut presedintelui Selgros - John Matthew - care a vorbit, in cateva cuvinte despre motivele ce au dus la alegerea municipiului nostru pentru cel de-a zecelea magazin: 
"Este un oras intr-o continua dezvoltare, cu un mediu de afaceri din ce in ce mai prosper, un aeroport international si cai de comunicatii optime. Am toata increderea ca ne vom descurca de minune si clientii nu vor pleca de la noi decat multumiti".
Primarul Gheorghe Falca este mandru de investitie - Virtual Arad News (c)2005Administratia locala a fost reprezentata de primarul Gheorghe Falca, acesta prezentandu-si sotia ca un client fidel al supermarketului, a carui realizare o considera deosebit de importanta pentru comunitate. 
Cuvantarile au fost inchise de Ionut Roman, directorul Selgros Arad, care a multumit tuturor celor ce s-au implicat in finalizarea la timp a constructiei si au ajutat la deschiderea in timp util a magazinului.
Oficialitatile locale in frunte cu prefectul Cristian Stragea, presedintele CJA, Iosif Matula, consilieri locali, reprezentanti ai institutiilor descentralizate au asistat la slujba de sfintire a magazinului, dupa care s-au plimbat in voie prin incinta supermarketului admirand organizarea impecabila si sortimentul mare de marfuri, la preturi acceptabile.
Primii clientii au fost asteptati la magazin inca de la primele ore ale diminetii de astazi, intrucat magazinul este deschis zilnic de la 6,00 la 22,00. 
Cat priveste transportul pana la magazin, deoarece exista o oarecare distanta de la ultima statie de tramvaie, este, deocamdata in analiza. 
Daca se va impune, societatea va apela la Compania de Transport Public pentru linii de autobuz cu oprire in apropiere, asa cum s-a procedat si in alte orase.

Sorina Ambrus - Adevarul

  • Doar trei pasapoarte au ajuns la Arad

O parte dintre pasapoarte au ajuns la AradMasura retinerii pasapoartelor la intrarea in tara pentru cei care au depasit termenul de sedere de 90 de zile in statele din spatiul Schengen nu i-au afectat prea tare pe aradeni. 
Numarul pasapoartelor retinute este extrem de mic fata de alte judete. 
Cat despre dovezile care ar trebui prezentate pentru redobandirea documentelor, nu vor fi luate in considerare decat cele mentionate explicit in Ordonanta 28/2005.
Desi Politia de Frontiera din Arad a retinut mii de pasapoarte, pana ieri numai trei au ajuns la la serviciul public comunitar. 
Numarul lor ar putea creste in zilele urmatoare, dar nu spectaculos. 
Doar unul dintre cei trei aradeni carora li s-au ridicat pasapoartele la intoarcerea in tara poate prezenta documente justificative, potrivit talonului expediat pe adresa institutiei. 
In celelalte doua cazuri, daca nu vor fi aduse dovezi suplimentare, pasapoartele vor fi suspendate pe o perioada minima de un an.
Un alt aradean s-a prezentat la ghiseu cu un set de acte ca sa demonstreze ca a avut motive intemeiate sa depaseasca termenul legal de sedere in spatiul Schengen, numai ca pasaportul sau nu a ajuns de la Nadlac la Arad. 
In plus, documentele respective nu erau legalizate si traduse in limba romana. 
Pana acum, autoritatile de pe frontiera de vest au retinut circa 200 de pasapoarte ale unor cetateni din estul Romaniei.
Dovada de la service nu tine
"Oamenii precauti trebuiau sa-si ia masuri din timp daca doreau sa nu incalce legea", a declarat comisarul sef Ion Ganda, comandantul Serviciului public comunitar pentru eliberarea pasapoartelor Arad. 
Practic, problemele de acest gen pot fi evitate prin respectarea conditiilor legale de sedere in strainatate. 
Situatia ramane neschimbata si dupa noul ordin adoptat de Ministerul Administratiei si Internelor, potrivit caruia nu se mai retin pasapoarte. 
In schimb, cei care au depasit termenul de 90 de zile nu vor mai putea iesi din tara pe perioada suspendarii dreptului de calatorie.
In ultimele zile au fost vehiculate tot felul de acte cu care ar putea fi demonstrata intarzierea peste hotare. 
Comisarul sef Ion Ganda spune ca se vor lua in considerare doar dovezile legale. 
Este vorba de permise de munca, permise de sedere, acte de studii sau spitalizare. 
Dovezile de la service, privind o defectiune la autoturism, nu sunt valabile intrucat nu sunt prevazute in Ordonanta 28. 
In aceasta vara, Serviciul public comunitar pentru eliberarea pasapoartelor Arad este pur si simplu asaltat de cetateni. 
Numai in luna iulie au fost depuse 4.539 cereri de pasapoarte noi si au fost eliberate 4.103, cu aproape o suta mai multe fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Sorin Trocan - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Intrarea de la strand - scoasa din temelii de o gasca de petrecareti!

Poarta Strandului a fost distrusa de o gasca de huliganiAdministratorul Strandului Neptun si conducerea Gospodaririi Comunale au avut ieri noapte un nou soc: au fost informati ca intrarea cu acoperis de lemn de langa podul de pontoane din Micalaca a fost rupta, aruncata la pamant, picioarele de sustinere din beton scoase din pamant, iar cosurile de gunoi din apropiere vandalizate si ele. 
Informatia a fost primita de la un domn in stare de soc, care a venit sa-i povesteasca cele vazut administratorului strandului. 
Aradeanul l-a informat ca duminica noaptea un grup format din 10-12 tineri au decis sa strice de tot intrarea de pe podul de pontoane, s-au urcat pe ea si pana nu au rupt totul nu s-au lasat. 
Suparat si speriat, barbatul a plecat, punctand doar ca a venit la cei de la strand si nu la jandarmi si politisti pentru ca acestia nu-si fac oricum treaba.
Conducerea GCA incearca si acum sa dea de aradeanul care a vazut cum a fost vandalizata poarta de intrare, pentru a-i putea prinde pe petrecaretii care nu au avut duminica altceva mai bun de facut decat sa strice tot ce prind in cale. 
La amiaza, intrarea de la strand din Micalaca arata mai rau decat orice imagine din Bronx, cu toate ca angajatii GCA inlocuisera deja cosurile de gunoi smulse din pamant. 
"Nu stiu ce se intampla cu oamenii astia. Cred ca niciodata nu am avut atatea cosuri de gunoi montate in parcuri. Probabil ca de aceea le scot", ne-a declarat indignat, obosit si suparat administratorul bazei de agrement, Gabriel Vladu. 
Din pacate, niciodata strandul nu s-a confruntat cu atatea acte de vandalism ca acum. 
Distrugerile de duminica noaptea vor costa GCA cateva zeci de milioane (sunt necesare materiale, lemn, ciment etc.). 
In urma cu cateva zile, alti indivizi de ultima speta au spart, tot de distractie, sase usi la cabinele de pe strand, iar tamplarii munceau ieri la amiaza acolo, fapt pentru care munca la refacerea din temelii a portii de intrarea nu incepuse inca. 
Vineri seara, in timp ce angajatii GCA, supravegheati de administrator, plantau flori la intrarea de pe podul de pontoane din centru, un tanar a smuls florile proaspat plantate, chiar sub ochii administratorului. Intrebat de ce a recurs la acest gest, tanarul a raspuns: "am platit abonamentul, pot sa fac orice".
Gabriel Vladu ne-a declarat ca aceasta este unul dintre explicatiile date de cei care vandalizeaza baza de agrement, desi abonamentul costa ...250 de mii de lei!
Problemele cu care se confrunta GCA cand vine vorba de distrugerile de pe strand si din parcuri sunt aproape imposibil de rezolvat, in conditiile in care, potrivit noii legislatii, jandarmii si gardienii nu mai patruleaza prin aceste zone.

Adriana Barbu - Observator

  • Iustin Cionca a fost declarat primarul anului in Romania!

Primarul orasului Pecica - Iustin Cionca considera necesara cooptarea de specialisti in administratieEdilul orasului Pecica, Iustin Cionca, a primit din partea Asociatiei Oraselor din Romania, titlul de "Primar al anului".
Distinctia recompenseaza activitatea sa din 2004, primul an al Pecicai in calitate de oras. 
Iustin Cionca a avut un rol hotarator pentru a determina populatia sa opteze pentru noul statut, care implica un mare pas in fata al comunitajii locale. 
Ca oras, Pecica a atras investitori, a pus bazele unui nou cartier de locuinte, are un incubator international de afaceri. 
Saptamana viitoare incep lucrarile de racordare la gaz pe conducta medie, ceea ce inseamna ca la toamna populatia si agentii economiei se vor putea folosi de gazul metan.
Este una dintre cele mai spectaculoase dezvoltari pe termen seurt - dar cu consecinte durabile - inregistrate la nivel national. 
Acesta este motivul pentru care primarul Cionca a fost recompensat cu distinctia respectiva. 
"Pentru mine aceasta distinctie este o onoare si o mare supriza. Nu am putut fi prezent la decernarea de la Mamaia, am fost anuntat zilele trecute de rezultatul votului. Aceasta recompensa ma determina sa imi doresc sa fiu si mai bun. Chiar ca ma ambitioneaza", ne-a declarat ieri Iustin Cionca.

Andrei Ando - Observator

  • Marile realizari ale unui primar de comuna...

Primarul Paulisului - Petru Nicoara la ora bilantuluiSaptamanal, Consiliul Judetean aduce in fata presei cate un primar din judet care isi expune realizarile primului an al mandatului care tocmai s-a incheiat.
Rand pe rand, au venit edilii din cateva orase si comune mai "rasarite", care si-au etalat bunele si relele de care s-au lovit.
Sunt mandri de ce au facut si spun ca au ceva realizari, unii se lauda si prezinta "realizari" cum n-a vazut localitatea sub fosta administrate.
Uitandu-te, insa, la ei, realizezi ca societatea, asa cum este ea in momentul de fata, este departe de normalitate, de aceea normalitate la care tindem cu atata ardoare.
Ieri, spre exemplu, a fost randul primarului de Paulis, Petru Nicoara, un edil care, spre deosebire de altii, are ce pune in fata celor care i-au acordat, in urma cu un an, increderea si voturile.
Are, dar nu are suficient, am adauga noi...
Adica nu este deloc normal, la inceput de mileniu III (chiar si la Paulis) ca marile realizari sa fie asigurarea combustibilului pentru scoli si salariile profesorilor.
Sau sa spui ca ai asigurat pentru laboratorul scolii 40 de scaune...
Mai poti pretinde, in conditiile de fata, ca acolo se face cu adevarat scoala?  Nu prea...
Ce poti cere copiilor, cand te zbati nu pentru dotarea unitatii sau a laboratorului, ci pentru a cumpara scaune...
Ce sa mai spui de investitiile in sport, cand primarul se mandreste ca a reusit sa amenajeze vestiarul echipei de fotbal?
Ori, daca ne referim la investitii, cele mai importante sunt achizitionarea unei autoutilitare Dacia si a unui tractor...
Sau, avand in vedere dotarea si activitatea din primarie, cea mai importanta chestie este faptul ca fiecare functionar are un calculator si chiar stie sa-l foloseasca...
Realitatea este trista, dura, dar adevarata.
In conditiile in care bugetele comunelor si a oraselor din judet sunt la nivel de subzistenta, este cam greu sa poti vorbi de dezvoltare, investitii, performanta.
Ce sa mai vorbim de apa curenta, canalizare ori gaz.
Din pacate, acestea sunt doar idei marete, visuri frumoase pentru primari si locuitori.
Este, in fond, o problema de viitor, de ceea ce va rezerva el generatiilor viitoare...

Calin Ghinaciu - Agenda zilei


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Saptamana aradeana,TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]