Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Marti, 12 aprilie 2005

Stirile TVA aici

  • Intaiul mare proiect pentru Arad - Selgros - la prima sarja de beton

Arhitectul sef Viviana Ghiorghiu prezinta oficialitatilor planurile SelgrosConstruirea primului magazin de tip cash & carry din municipiu, hypermarketul Selgros, in Zona Industriala din Micalaca, spre Vladimirescu, a intrunit inca de la inceput aprecierile aradenilor, bucurosi ca nu vor mai fi nevoiti sa se indrepte spre alte orase vecine, pentru aprovizionare. 
Este, de asemenea, un motiv de mandrie pentru actuala administratie, care a reusit sa atraga aceasta investitie, dorita de multe alte orase.
Pentru ca este o realizare importanta a comunitatii, inceperea oficiala a lucrarilor, efectuate de PAB, societate patronata de Sandu Ion, s-a desfasurat in prezenta primarului Gheorghe Falca, a presedintelui CJA, Iosif Matula si a prefectului Cristian Stragea, care au turnat prima cantitate de beton la fundatia hypermarketului.
Din partea Selgros Romania a participat directorul tehnic Octavian Neagu si arhitectul sef Viviana Gheorghiu, care a si facut o prezentare a hypermarketului.
In primul rand, constructia se intinde pe aproape 19.000 de metri patrati, se face pe structura de beton armat, va avea parter - spatiu de vanzare si etaj (pentru birouri), o zona de depozitare, 500 de locuri de parcare, din care 4.900 de metri patrati vor fi acoperiti, etc. 
Prima bena de beton a fost turnata la fundatia supermagazinului Selgros din Arad Racordurile la utilitati se vor face cu usurinta pentru ca toate retelele se afla in apropiere si vor fi extinse dincolo de unitatea comerciala pentru a se putea racorda si viitorii investitori.
Investitia totala se ridica la 15 milioane de euro si cuprinde amenajarea sensului giratoriu, absolut necesar pentru sistematizarea circulatiei in zona.
Primarul Gheorghe Falca a explicat ca sensul giratoriu intra in valoarea investitiei si va putea duce la un regim special pentru traficul greu, ceea ce primaria isi propune de mai multa vreme, fara a avea insa sumele necesare pentru punerea in practica a ideii.
"Santierul este deja organizat, echipele sunt la munca, iar de acum in colo vremea va permite desfasurarea in bune conditii a lucrarilor. Inaugurarea hypermarketului se va face in data de 19 august, aleasa special, pentru ca tot atunci sarbatorim si a treia editie a Zilelor Aradului", a mai declarat primarul Gheorghe Falca.
Toate bune si frumoase, doar ca ieri vremea n-a tinut cu organizatorii. 
Asa ca toti cei prezenti au fost nevoiti sa imbrace pelerine si casti de protectie pentru a se apara de ploaie, fara a reusi insa sa se fereasca si de noroiul din santier. 
Capriciile vremii nu i-au facut insa pe cei prezenti sa-si piarda buna dispozitie si mai ales bucuria de a pune piatra de temelie a acestei investitii.

Sorina Ambrus - Adevarul

  • A plecat Tarom, vine Carpat Air!

Carpat Air va inlocui cursele Tarom de pe Aeroportul din Arad - Virtual Arad News (c)2005Un alt operator va face curse aviatice de pe Aeroportul aradean.
Dupa ce in cursul saptamanii trecute Tarom a renuntat la cursele aeriene pe care le efectua de putina vreme de pe Aeroportul aradean, se pare, institutia nu va ramane fara activitate. 
Un nou operator isi va incepe in cel mai scurt timp activitatea aici.
Retragerea companiei Tarom de pe Aeroport, la foarte putin timp dupa ce au fost reluate, a fost motivata de presedintele CJA prin faptul ca numarul pasagerilor era destul de scazut (intre 10-20 de pasageri pe cursa), escalele la Targu Jiu si Sibiu, care generau intarzieri la aterizarea la Bucuresti.
Incepand din 15 mai, compania Carpat Air va efectua zboruri de la Arad catre Capitala. 
Se pare ca numarul curselor se va inteti chiar (ajungandu-se la doua curse pe zi), urmand sa fie programate curse chiar si sambata. 
In paralel, conducerea institutiei ne-a informat ca s-a asigurat si de faptul ca aradenii vor iesi in castig din aceasta "rocada", ramanand de vazut care vor fi tarifele percepute de noul partener al Aeroportului.

Simona Mazare - Observator

  • Bilant la Zona Libera Curtici 

Zona Libera este tot mai atractiva pentru investitoriZona Libera Curtici Arad devine pe an ce trece tot mai cautata de investitori. 
Numai in ultimele luni, in Zona Libera au fost investite cateva milioane de dolari si au fost create aproximativ 1000 de noi locuri de munca. 
Cu un profit de 13 miliarde de lei pe an, Zona Libera Curtici - Arad este cea mai profitabila zona din tara. 
Numai in ultimele luni, aici au investit firme din Portugalia, Germania si Italia. 
In acest moment, platforma aeroport a zonei este ocupata in totalitate iar cea de la Curtici in proportie de peste 50%. 
Si bilantul financiar este pozitiv, cu 13 miliarde de lei profit pe anul trecut. 
Acum, Zona Libera Curtici Arad investeste si in protectia mediului. 
In aceste zile, la Curtici, este realizata o investitie legata de epurarea apelor reziduale. 
Valoarea totala a investitiilor se ridica la 80 de milioane de dolari la care se adauga alte 8 milioane investiti de administratia zonei in infrastructura.

Vasile Blidar - Televiziunea Arad

  • "After Juliet", poveste a oricaruia dintre cartierele lumii 

"After Juliet" pe scena Teatrului de Stat aradeanCea mai recenta productie a Teatrului "Ioan Slavici" Arad il prezinta publicului pe regizorul Italian Stefano de Luca (de la celebrul Piccolo Teatro di Milano) alaturi de viziunea sa asupra unui text necunoscut noua pana acum: "After Juliet" de Sharman MacDonald, in traducerea lui Ionut Corpaci. Textul incearca prelungirea povestii Julietei si a lui Romeo, creionand relatiile dintre personajele ramase in viata.
Stefano de Luca foloseste textul scris de Sharman Mac.Donald drept pretext pentru evolutia scenica a actorilor. 
Regizorul nu precizeaza timpul si spatiul in care personajele evolueaza, lasand la latitudinea fiecarui spectator sa amplaseze actiunea intre anumite coordonate temporale si spatiale. 
In acest demers se foloseste de scenografia extrem de simpla - de o scena aproape goala si cu elemente minime de decor. 
Din perspectiva unui simplu ocupant al unui fotoliu din sala, "After Juliet" m-a dus cu gandul la celebra "West Side Story", lasandu-mi, totodata, impresia ca povestea se poate aseza la fel de bine in oricare din spatiile gastilor de cartier care isi consuma micile drame, comedii si tragedii in oricare dintre marile orase ale lumii. 
Tocmai de aceea mi s-a parut interesanta propunerea regizorala si nota de actualitate conferita unui text ce are la baza o scriere clasica.
Astfel, Stefano de Luca a dat frau liber actorilor din scena, care sunt pusi in situatia de a-si rezolva singuri personajele apeland la propriile resurse tehnice si emotionale, fara a avea parte de indicatii regizorale stricte. 
Din aceasta perspectiva regizorul si-a asumat un anume rise, mizand pe capacitatea actorilor de a-si explora propriul joe, mereu altul la fiecare reprezentatie, joc in cadrul caruia disponibilitatea pentru improvizatie ocupa un loc foarte important. 
In acest context, definirea si aprecierea spectacolului apare dificila: oferind noi valence la fiecare reprezentatie, despre "After Juliet" se poate spune ca este un spectacol ce palace, sau nu, dupa vizionarea mai multor reprezentatii. 
Totusi, cateva certitudini sunt conturate. 
Una dintre ele este cea a actualitatii in cadrul careia e plasata continuarea povestii shakespeariene, actualitate definita inclusiv de costumele de strada si limbajul folosit. 
O alta certitudine rezida din placerea cu care unii dintre actori isi asuma rolurile definind stari si trasand destine.
Un aspect demn de remarcat este legat de important acordata micilor detalii, mai ales gesturilor ce par a trece prin scena din pura intamplare, dar care reusesc de multe ori, sa defineasca un personaj in ansamblu sau doar sa defineasca o stare.
Fiind un spectacol la vedere, in cadrul caruia are loc inclusiv sufleurul asezat la o masuta, "After Juliet" aduce in scena si patru instrumentisti (Mario Flores Alex Florescu, Atila Frnda Cristian Petica) care, din pacate, sunt exploatati pe masura posibilitatilor lor interpretative. 
De multe ori ei doar fac parte din decor, alte ori puncteaza situatii, dar nu sunt folositi pentru a transforma muzica intr-un personaj ce ar putea avea rol cheie in structure spectacolului. 
Iar acest aspect pare o pierdere pentru nota de ansamblu, muzicienii aflati in scena fiind capabili sa se ridice la aceste asteptari.
"After Juliet" este un spectacol ce merita a fi vazut. 
Poate ca in timp dupa mai multe reprezentatii, el se mai aseza si va capata contururi mai clare, totul depinzand de gradul care cei 12 actori din distributie isi vor asuma incercarea scenica la care i-a supus si ii supune in continuare Stefano de Luca. 

M. Cerna - Agenda zilei

  • Emeric Jenei: "La UTA as reveni acasa!"

Aradeanul Emeric Jenei nu ar refuza o intoarcere la UTAAntrenorul care a reusit sa aduca in Romania singura Cupa a Campionilor Europeni, cu Steaua in 1986, s-a nascut la Arad si este stabilit de 35 de ani in Oradea.
Emeric Jenei a jucat la UTA si CCA Bucuresti, fiind si international.
Acum face parte din staful bihorenilor, dar nu ar refuza o intoarcere la "Batrana Doamna".
- Cum vede un fost mare fotbalist ce se intampla la ora actuala in vestul tarii?
-
Nu se pot face comparatii, pentru ca scoala de fotbal romaneasca s-a dezvoltat prea putin in ultimii ani, ma refer la structuri si infrastructuri. Am cam ramas in urma fata de altii, desi avem talentele noastre.
- Cine ar trebui sa se ocupe de acest lucru: guvernul, primariile, patronii cublurilor?
-
Eu spun ca guvernul trebuie sa puna piciorul in prag si sa oblige municipalitatile, judetele, sa creeze conditii pentru sport, in general. Nu e normal ca la Oradea, unde exista o traditie in polo, sa nu existe un bazin corespunzator. La nivelul terenurilor, salilor, exista carente prea mari. Si asta numai pentru ca guvernul lasa aceasta ramura, sportul, la voia intamplarii.
- Nici nu ajungem sa construim, arenele pur si simplu se darama la Arad si Oradea, iar Timisoara nu poate gazdui inca un meci oficial intre tari din cauza dotarilor de la stadion.
-
E trist, dar adevarat. Eu pot doar sa propun construirea unui stadion modern in Bucuresti si inca unul la Timisoara, unde se mananca fotbal pe paine. Atat timp cat nu se va face nimic in acest sens, vom suporta consecintele. Multe orase ar trebui sa aibe stadioane, pentru ca echipa nationala nu joaca doar in capitala. Dar asta se intampla in occident, unde guvernele pun sportul la loc de cinste.
- Aradul si Oradea au un public fanatic. Echipele de aici au jucat in Divizia A cu stadioane pline. Sa fie dezinteresul oamenilor legat exclusiv de lipsa perspectivei imediate?
-
Oradea nu a renuntat la promovare, dar ne va fi foarte greu. Doua orase in care fotbalul a scris pagini frumoase de istorie nu se regasesc, de cativa
ani, pe harta primei divizii. UTA si Bihorul au picat exact asa cum au intrat, dupa un an. Trebuie sa punem accentul pe copiii din propriile pepiniere, iar daca promovam, sa ne gandim in perspectiva.
- De la Arad vi s-a solicitat vreo opinie in ultimii ani?
-
In urma cu doi ani, dl. Chisbora, presedintele de atunci al ros-albilor, m-a vizitat de doua ori la Oradea si a vrut sa ma aduca la UTA. Nu am ajuns la nici o conluzie, din motive obiective.
- Se vorbeste tot mai mult ca patronul de la UTA, in interesul sau pentru atletism, ar vrea sa cumpere un loc de Divizia A si sa renunte apoi la echipa. Ati da Oradea pe Arad in aceste conditii?
-
Nu se poate spune ca las Oradea pentru Arad. Eu ma intorc acasa, asa s-ar pune problema, dar este o chestiune pur ipotetica in acest moment. Deocamdata incercam sa facem din FC Bihor o echipa competitiva.
- Ce solutie vedeti pentru salvarea fotbalului romanesc, inclusiv pe plan organizatoric?
-
O serie de A, una de B, cu 20 de echipe, ca si in campionatele puternice. Referitor la celalalt aspect, nu stiu daca Mircea Sandu va renunta, ori va fi ales din nou la iarna, orice este posibil. Avem fosti fotbalisti, tineri, pregatiti sa conduca FRF. Nu inseamna neaparat ca tineretea este un atu atat de mare, dar valoarea este. Nu vreau sa va dau nume, dar solutii sunt, iar timpul va decide ce cale vom urma.

Bogdan Cioara - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]