Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Vineri, 13 mai 2005

Stirile TVA aici

  • Vicepremierul Seculici va folosi, la Arad, semnatura electronica

Vicepremierul Seculici va folosi la Arad semnatura electronicaVicepremierul Gheorghe Seculici va semna, prin mijloace electronice, la Arad, doua raspunsuri primite de la ministri din Austria si Finlanda, dand unda verde aplicarii unui nou sistem de carti electronice de identitate, care incorporeaza semnatura electronica si card bancar.
Timp de trei zile, la Arad, va avea loc o conferinta avand ca tema implementarea unui nou sistem de carti electronice de identitate. 
Sistemul este unul revolutionar, dezvoltat de Stan Virgiliu in ultimii 5 ani, incorporand functia de card bancar si o semnatura electronica financiar-bancara standard Identrus.
In sprijinul acestui concept si proiect, la Arad se vor afla o serie de reprezentanti ai sectorului financiar-bancar, al managementului identitatii si reprezentanti ai Uniunii Europene in domeniu. 
Acestia vor prezenta Guvernului Romaniei, reprezentat de Vicepremierul Gheorge Seculici, situatia cartilor electronice de identitate in Europa, prioritatile UE si impactul platilor si comunicatiilor prin mijloace electronice asupra economiei si a societatii in general. 
Pe acest fond, Stan Virgiliu va prezenta conceptul SVN, beneficiile acestuia asupra economiei si societatii romanesti. 
Pe parcursul intalnirii vor fi date raspunsuri concrete privind implementarea unui astfel de proiect, costuri, surse de finantare, modul in care acest proiect va putea fi aplicat in zona rurala, etc.
La intalnire se va da curs citirii mesajului venit din partea Comisiei Europene, va fi organizata o videoconferinta cu plenara lucrarilor UE in acest domeniu ce se va desfasura la Viena. 
Vicepremierul Seculici va face primul pas spre economii la nivel national, prin semnarea electronica, in direct, a doua raspunsuri primite pe aceeasi cale, de la ministri ai cabinetelor Austriei si Finlandei.

Mlhaela Ozarchevici - Observator

  • Cutremur la Spitalul Judetean

La Spitalul Judetean s-au produs schimbari importanteTrei directori au demisionat, iar contabilul sef a fost suspendat
O parte dintre membrii conducerii Spitalului Judetean Arad si-au depus cereri de retragere din aceste functii, la sedinta extraordinara de ieri a Consiliului de Administrate a unitatii sanitare. 
De asemenea, contabilul sefal spitalului, Marinela Buzdugan, a tost suspendat din functie pentru activitate manageriala defectuoasa. 
Potrivit celor spuse de presedintele CA al Spitalului Judetean, Gabriela Tarle, in sedinta de ieri, directorul medical Petru Ciucurita, directorul economic Ioan Butaru, si directorul de ingrijiri Aurica Dochie si-au depus cereri de retragere din conducere fara a-si motiva deciziile.
Spitalul Judetean trece printr-o noua criza. 
Dupa demisia directorului Dana Oprea si revenirea ei asupra deciziei, sedinta de ieri a Consiliului de Administratie a mai consemnat o surpriza. 
Astfel, incepand de ieri, contabilul sefal Spitalului Clinic Judetean, Marinela Buzdugan, a fost suspendat din functie, iar activitatea acesteia va fi verificata de o echipa de control. 
"S-a hotarat ca doamna Buzdugan sa fie suspendata din functie, din cauza managementului defectuos, iar o echipa de control formata din membrii ai Consiliului de Administratie si de la Directia de Sanatate Publica vor verifica activitatea depusa", a precizat presedintele CA de la Spitalul Judetean, Gabriela Tarle.
Totodata, trei membri ai conducerii si-au prezentat demisiile fara a le si motiva. 
Este vorba de directorul medical Petru Ciucurita, directorul economic Ioan Butaru, si directorul de ingrijiri Aurica Dochie. 
"Cei trei au cerut sa se retraga din echipa de conducere, iar membrii CA au aprobat in unanimitate cererile lor. Acum ei sunt in perioada de preaviz in care va trebui sa analizam situatia si propunerile si sa stabilim cine le va lua locul", a mai adaugat Tarle.
Cererile de retragere, precum si suspendarea contabilului sef, vin dupa ce directorul general, Dana Oprea, a depus o cerere prin care si-a anuntat intentia de a renunta la functia detinuta. 
Deocamdata, Oprea se afla in perioada de preaviz, pana la data de 25 mai, perioada in care va fi stabilit succesorul ei. 
Printre numele vehiculate se afla si Gheorghe Neamtiu, actualmente consilier municipal PNL. 
Asta desi ar fi incompatibil, ca urmare a faptului ca desi are studii superioare economice, nu a absolvit studii superioare de medicina sau farmacie.
Seria demisiilor vine dupa ce in presa au fost semnalate deficientele cu care se confrunta Spitalul Judetean, precum si problemele cauzate prin incheierea contractului de externalizare a serviciilor de bucatarie si a celui cu firma de paza si protectie

Calin Ghinaciu - Agenda zilei 

  • Revedere prieteneasca Chisineu Cris – Ketegyhaza

Infratire Chisineu Cris si KetegyhazaAliniindu-se modei infratirii dintre orase, aparute in anii de dupa Revolutia din 1989 si in Romania, Chisineu-Cris a optat pentru o comunitate de italieni si una de maghiari. 
Daca relatiile cu peninsularii s-au intrerupt pe parcurs, legaturile cu oraselul Ketegyhaza sunt mai trainice ca niciodata, dovada schimburile de idei mai mult decat amicale dintre principalii edili ai celor doua urbe. 
Delegatia maghiara formata din primarul György Gulyas si cativa consilieri a sosit ieri dimineata la Chisineu-Cris, fiind intampinati la Primarie de catre intaiul gospodar, Gheorghe Burdan. 
Dupa o sedinta la care a participat marea parte a autoritatilor din orasul de pe Crisul Alb, s-a plecat pe teren. 
Au fost vizitate scolile, spitalul, noua sala de sport si in final fabrica Alcoa, mandria zonei in ceea ce priveste investitiile straine. 
Oaspetii din tara vecina au fost impresionati de tehnologia avansata folosita aici, precum si de protectia de care beneficiaza muncitorii. 
"Suntem invidiosi pe prietenii nostri romani. Ne-am fi dorit foarte mult ca si celor 4500 de locuitori din Ketegyhaza sa sa li se ofere astfel de locuri de munca" - a concluzionat primarul György Gulyas. 
De cealalta parte, omologul sau, Gheorghe Burdan, a mentionat urmatoarele: "In urma discutilor purtate, am pus bazele viitoarelor colaborari pe linie culturala, sportiva si medicala. Avand sprijinul neconditionat al directorului spitalului din Gyula, e posibil ca in urmatoarea perioada spitalul din Chisineu-Cris sa fie dotat cu aparatura de ultima generatie." 
Vizita delegatiei s-a incheiat cu o plimbare pe aleile strandului Neptun, "revansa" urmand a avea loc peste cateva luni in Ungaria.

Calin Mnerie - Adevarul

  • Experienta germana

Senatorul Dan Ungureanu a avut intalnire cu parlamentari germaniParlamentarii romani invata din experienta colegilor din Germania .
Senatorul Dan Ungureanu a participat zilele trecute la o intalnire cu parlamentarii din Landul Bavaria in calitate de membru al comisiei de combatere a coruptiei, abuzuri si petitii.
Senatorul Dan Vasile Ungureanu sustine ca parlamentarii romani au multe de invatat din experienta colegilor germani.
Asta cu atat mai mult cu cat, Germania este recunoscuta pentru fermitatea cu care intervine in cazurile de abuzuri si coruptie.
Dan Vasile Ungureanu a mai afirmat ca Senatul are nevoie de un nou regulament care sa duca la adoptarea unor solutii cat mai rapide si in avantajul cetateanului.

Vasile Blidar - Televiziunea Arad

  • Rivalul lui "Coandi" a ramas intre scaieti!

Frumosul Hotel Coandi de pe malul Muresului a fost dat recent in folosintaAdevarat sau nu, dar cum orice e posibil in zilele noastre - s-ar putea sa fie adevarat: proaspatul Hotel Coandi ar putea avea, in curand, un rival…
Intamplator sau nu, aflam ca spatiul verde al unuia dintre blocurile de pe Calea Romanilor va deveni, curand, rivalul frumosului Hotel Coandi de pe Malul Muresului.
Trecem la verificarea "stirii", adica ne deplasam la fata locului.
Privim vila de la numarul 24 /a situata la sosea si spatiul verde din preajma, stanga /dreapta laterala cladirii.
O poteca ingusta arata intrarea spre cele patru scari ale blocurilor din spate.
Intram la intamplare si sunam la usa unui locatar, apoi la un altul.
Unii au auzit ca s-ar face ceva in fata lor, pe spatiul verde, altii nu stiu inca nimic.
Sau poate, "fumul" iesit din vorbe aruncate ici-colo nu a avut nici un foc la baza…
Suntem indrumati catre administratorul blocului pe care il gasim la ultima scara.
Virgil Butaru nu este acasa, in schimb, vorbim cu sotia. Explicam problema care  ne-a adus fata in fata.
Femeia este de o vehementa care ne-a uimit, in sensul evidentierii unui singur aspect: "Nu este problema blocului ce vor altii sa construiasca pe terenul lor!".
Cum acest fapt trebuie argumentat, cerem, firesc, dovezi, cum ca actualii proprietari ai vilei de la numarul 24/a sunt proprietari si ai spatiului verde mentionat.
Ni se arata o copie a unui Contract de vanzare-cumparare din care am reusit sa retinem urmatoarele: nu stim cine a fost proprietarul spatioasei cladiri cu etaj, dar aceasta a fost vanduta de catre numitii Fizedean Gheorghe si Dorina catre  Zlataru Alexandru, tranzactia avand loc in anul 2001, prin notar Petru Fildan, la suma de 300 de milioane de lei.
Doamna Butaru era, cum spuneam, deosebit de vehementa atunci cand afirma ca actualii proprietari ai imobilului in cauza sunt proprietari si ai terenului lateral stanga /dreapta, si, subliniem inca o data: "Nu e problema locatarilor blocului ce vrea sa construiasca proprietarul! Ăla care a facut reclamatia, n-are decat sa se documenteze!" – iar noi am adaugat: "…aceia care au reclamat, etc.".
Frumoasa zona de belvedere a Hotelului CoandiNe-a mirat insa aceasta insistenta de "neamestec in treburile interne", si, cu atat mai mult, daca acel imobil (si teren!?) are proprietari, ce cauta acea copie de Contract la administratorul blocului?!
Dam cu presupusul, asa cum se aude prin vecini: probabil ca familia Zlataru a dat acea hartie administratorului blocului pentru a "linisti" orice rabufnire, atunci cand va fi cazul; pentru ca, oricum, niste oameni respectabili nu pot fi deranjati toata ziua buna-ziua de niste locatari sarantoci cu pretentii…legale.
Unii spun ca Zlatarii – evident, familie de etnie rroma – au ganduri mari asupra "rumanilor saraci".
Ei vor sa ridice, se spune, un motel sau hotel cu tot felul de anexe. Asta inseamna adio lumina, vizibilitate, si, mai ales, adio acces spre blocuri.
Locatarii vor trebui sa gaseasca o noua cale de acces si asta e un lucru interesant, daca nu tulburator: pe unde?!
Finalul dialogului cu doamna Butaru ne-a placut cel mai mult: "Asta e! Nici locatarilor din blocurile din spatele Hotelului Coandi nu le-a placut ca uriasa cladire le-a luat lumina, dar, cu asta au ramas! Nici New-York-ul nu s-ar fi putut construi altfel!".
Ăsta da, argument, si cu asta am plecat lamuriti beton!
O parere oficiala vine din partea primariei, Departamentul Disciplina in Constructii prin seful serviciului, arhitect-sef Ciurariu.
"In mod normal si legal, nici un spatiu verde nu poate face obiectul unei constructii decat daca proprietarul are autorizatie de constructie pe acel teren (trebuie vazut in ce conditii i s-a eliberat) sau daca terenul respectiv face obiectul unei retrocedari, etc. Vom verifica si va vom informa cu exactitate cum stau lucrurile".
A doua zi, o echipa  de inspectori de zona au fost prezenti la fata locului, pentru verificari.
Corpul de control al primariei a sesizat faptul ca imobilul in cauza se afla in faza de "reamenajare, reconditionare": se inlocuieste pardoseala, tencuiala, tamplaria ferestrelor.
Cum, insa, zona face parte din zona de Protectie a Monumentelor municipiului Arad, firesc, actualul proprietar avea nevoie de autorizatie de construire.
Daca imobilul ar fi fost situat in afara acestei zone, bineinteles ca nu era nevoie de o astfel de autorizatie.
Corpul de control al primariei a intocmit proces verbal de contraventie proprietarului pentru incalcarea legii.
Cu alte cuvinte, proiectul ridicarii unei cladiri impunatoare a cazut la firul ierbii.

Felicia R.Gheorghe - Observator


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]