Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Miercuri, 13 iulie 2005   
Stirile TVA aici
  • Festivitate academica Prof. univ. dr. Lucia Vaina, Doctor Honoris Causa al Universitatii de Vest "Vasile Goldis" Arad

Prof. dr. Lucia Vaina i-a fost decernat titlul de doctor honoris causa la UVVGIeri, la orele pranzului, in Aula Stefan Cicio-Pop a Facultatii de Drept din cadrul Universitatii de Vest "Vasile Goldis" Arad a avut loc ceremonia de acordare a inaltei distinctii academice de Doctor Honoris Causa d-nei prof. univ. dr. Lucia Vaina, personalitate de prim rang a cercetarii stiintifice medicale si a mediului academic international.
In urma analizei activitatii stiintifice de amvergura a doamnei profesor, o comisie formata din prof. univ. dr. Aurel Ardelean, Rectorul Universitatii de Vest "Vasile Goldis", prof. univ. dr. Klaus Wegmann, prorector, prof. univ. dr. Ioan Crisnic, decanul Facultatii de Medicina Generala, conf. univ. dr. Corina Zorila, cancelarul facultatii si conf. univ. dr. Sanda Deme-Ioncu, a hotarat decernarea titlului academic, d-nul rector, in calitate de presedinte al acestei comisii, dand citire, in fata membrilor comunitatii academice prezenti la eveniment, unui Laudatio care a evidentiat principalele directii de evolutie a personalitatii stiintifice a prof. univ. dr. Lucia Vaina. 
Domnia sa este absolventa a Universitatii din Timisoara, continuandu-si studiile la institutii de invatamant superior din strainatate. 
Doctoratul l-a obtinut la Universitatea din Toulouse, Franta, in anul 1985, bucurandu-se, in perioada studiilor doctorale, de colaborarea unor profesori renumiti in domeniul neurologiei si neuropsihologiei.
Ulterior, d-na profesor a activat la institutii de renume pe plan mondial, ca Universitatea Harvard, Universitatea din Orbino, Laboratorul Institutului de Tehnologie si Inteligenta Artificiala din Massachusetts, Universitatea Stanford etc., in prezent desfasurandu-si activitatea la Universitatea din Boston.
Prof,. univ. dr. Lucia Vaina a publicat, pana in prezent, 9 carti si a participat in calitate de coautor, la publicarea altor 11. 
Numarul articolelor sale publicate in reviste de circulatie internationala depaseste cifra 70, marea majoritate a acestora avand-o ca prim autor.
Activitatea sa profesionala i-a adus, de-a lungul timpului, distinctii oferite de foruri stiintifice de renume, printre care titlul de "Profesorul Mileniului" in anul 2000 si mentionarea sa in editiile Who is Who in American Women. 
Dupa decernarea titlului, doamna profesor a sustinut disertatia pregatita pentru acasta ocazie, prezentand aspecte de ultima ora in domeniul neurostiintei si neuroplasticitatii, discipline care, dupa alinierea la standardele stabilite de Procesul de la Bologna, se vor regasi, cu titlu obligatoriu, in curricula facultatilor de medicina.

Speranta Milancovici - Adevarul

  • Observatori UNICEF la Arad

Observatorul francez UNICEF - Poupard anunta deschiderea si in Arad a unui filialeReprezentanta UNICEF in Romania va angaja la Arad doi observatori privind respectarea drepturilor copilului, in urma unui acord semnat ieri cu conducerea Consiliului Judetean.
Aceste pozitii vor deveni functionale in cateva saptamani.
Conform reprezentantului UNICEF in Romania, Pierre Poupard, Aradul va fi al doilea judet din tara, dupa Vaslui, inaugurat in urma cu doua luni.
"S-au ales zone diferite ale tarii, cu probleme diferite, iar pe baza experientei din aceste doua judete vom putea extinde programul la nivel national. Pana la data integrarii in Uniunea Europeana, Romania va avea un observator national privind respectarea drepturilor copiiilor, care practic va monitoriza actiunile Guvernului si ale autoritatilor locale in acest domeniu", a spus Pierre Poupard.
Reprezentantul UNICEF apreciaza ca Romania are nevoie de cel putin o institutie independenta care sa vegheze la respectarea drepturilor copiilor,
indiferent daca acestia sunt institutionalizati sau daca au familii.
Conform conventiei semnate ieri, salariile angajatilor de la Arad si logistica vor fi asigurate de UNICEF, in timp ce spatiul de lucru va fi oferit de Consiliul Judetean Arad.

Sabin Orcan - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Deputatul Lia Ardelean respinge aliantele preelectorale

Deputatul PC - Lia Ardelean respinge aliantele preelectoralePC nu vrea anticipate, dar merge singur in cazul unui scrutin
Biroul Permanent al Partidului Conservator s-a intrunit astazi pentru a analiza pozitia partidului fata de tema alegerilor anticipate. 
Liderii organizatiilor judetene au fost invitati sa-si exprime punctul de vedere fata de doua probleme: daca Partidul Conservator trebuie sa sprijine ideea alegerilor anticipate si, in eventualitatea in care in acest an va avea loc un scrutin, daca se impune alcatuirea unei aliante electorale.
Liderii conservatori s-au exprimat in unanimitate impotriva organizarii alegerilor anticipate, sustinand ca in acest moment, Romania are alte prioritati.
Votul pentru a stabili strategia partidului a fost foarte strans: 20 de lideri s-au exprimat pentru a merge in alegeri alaturi de Alianta DA si 20 au optat pentru ca Partidul Conservator sa porneasca singur in cursa electorala. 
Presedintele Dan Voiculescu a inclinat balanta inspre participarea  la alegeri fara vreun pact cu alte formatiuni politice.
Liderul aradean Lia Ardelean crede ca politicienii trebuie sa aiba alte prioritati in acest moment decat promovarea propriului interes. 
"Nu putem vorbi despre alegeri cand oamenii se confrunta cu probleme reale, foarte grave. Am fost alesi in Parlament pentru a gasi solutii de imbunatatire a vietii oamenilor si trebuie sa facem acest lucru" a spus parlamentarul aradean. 
Lia Ardelean a ramas consecventa si in ceea ce priveste decizia ca partidul sa participe singur la alegeri. 
"Am optat pentru a participa singuri la alegeri. Stiu ca va fi greu, pentru ca am avut putin timp la dispozitie pentru a demonstra ca meritam voturile romanilor, dar consider ca oamenii asteapta de la noi o atitudine ferma" a spus liderul aradean.

Observator

  • Printr-un proiect inedit pentru administratia aradeana, primarul vrea sa faca strazi mai bune

Primarul Falca doreste reabilitarea drumurilor din municipiul AradMunicipalitatea doreste sa reabiliteze, printr-un program in premiera pentru administratia aradeana, nu mai putin de 24 de strazi, insumand aproape 22 de kilometri.
Noutatea consta in aceea ca se doreste initierea unui parteneriat public - privat cu firmele de constructii, acestea urmand sa realizeze lucrarile in maxim patru ani si sa accepte plata sumelor aferente in rate esalonate pe opt ani.
Potrivit primarului Gheorghe Falca, sistemul, aplicat cu succes la Cluj si Constanta, va permite refacerea unui numar mare de strazi si nu va ridica gradul de indatorare.
"Speram ca in luna august sa aprobam caietul de sarcini pentru licitatia privind reabilitarea acestor strazi. Dorim sa le reabilitam in patru ani si sa le platim in opt ani. In felul acesta vom avea mai multe artere la standarde bune si, in plus, se va diminua bugetul de intretinere. In momentul de fata doar se plombeaza, iar lucrarile sunt garantate un an", a explicat primarul Gheorghe Falca adaugand ca firmele care vor sa participe la licitatie isi vor face calculele dinainte pentru a vedea daca le este sau nu rentabil acest sistem.
In prima faza, municipalitatea intentioneaza sa ridice standardele pe 24 de artere, pentru acestea urmand sa fie alocate circa 32,667 milioane lei noi (RON).
Este vorba de drumurile de intrare in oras, de cele "colectoare", precum si de cele paralele ori perpendiculare pe axa centrala a orasului.
Reabilitarea presupune si refacerea trotuarelor, in masura in care bugetul nu va fi cheltuit, mai sunt "pregatite" alte 19 strazi pentru a fi introduse in program.

Calin Ghinaciu - Agenda zilei

  • Scrisoare pentru parlamentari

Spitalul Judetean cere ajutorul parlamentarilor aradeni - Virtual Arad News (c)2005Cel mai mare spital din judetul nostru, se confrunta cu o situatie  fara precedent.  
Spitalul Judetean Arad desi are  de curind un nou director interimar la conducere, care a depistat  problemele unitatii, nu poate face nimic din lipsa de bani si nu poate scapa de datoriile de zeci de miliarde de lei acumulate in timp. 
Pentru ca ministerul sanatatii intirzie sa trimita fonduri conducerea Spitalului Judetean a decis sa ceara ajutorul parlamentarilor aradeni. 
Intr-o scrisoare deschisa adresata celor 10 parlamentari de Arad, scrisoare semnata de directorul interimar, directorul adjunct si directorul administrativ se arata starea materiala precara a spitalului aflat in plin proces de reorganizare si recuperare a datoriilor.  
Conducerea spitalului  crede ca  parlamentarii ar putea sprijini unitatea  atat pe plan colectiv cat si individual  in vederea atragerii unor sponsorizari. 
In urmatoare perioada  parlamentarii vor stabili de comun acord cum vor putea sustine cauza spitalului judetean din  Arad, astfel incit sa faca lobby in favoarea unitatii.

Vasile Blidar - Televiziunea Arad


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Saptamana aradeana,TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]