Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Sambata, 16 aprilie 2005

Stirile TVA aici

  • Parcarile i-au adus lui Emil Siegmeth probleme penale: Cazul a ajuns la Parchetul Curtii de Apel Timis si DICOT

Omul de afaceri Emil Siegmeth este cercetat de Parchetul din TimisoaraS-a dispus cercetarea unor societati din paradisuri fiscale
Controversatul om de afaceri Emil Siegmeth, cel care a implementat, prin intermediul societatii Belsirim Automotive, sistemul Parktronic in municipiul Arad, revine din nou in atentia opiniei publice, Parchetul de pe langa Curtea de Apel Timis dispunand, nu demult, inceperea urmarii penale intr-un caz legat de evaziune fiscala si folosirea bunurilor si creditelor societatii in alte scopuri. 
Din informatiile noastre, obtinute chiar de la surse din cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Timis, cercetarile in cazul omului de afaceri Emil Siegmeth au pornit de la un control al Curtii de Conturi, efectuat in noiembrie 2003, la societatea Belsirim Automotive.
Parktronic a tinut prima pagina a ziarelor
Societatea Belsirim Automotive, cea care se ocupa de sistemul Parktronic, a fost, nu o data, in ultimii ani, in atentia presei, ziarul nostru realizand, la timpul potrivit, o serie de materiale pe marginea controversatului sistem de parcare, a celebrei gheare galbene, a proceselor indreptate de unii cetateni impotriva firmei amintite.
S-au lansat tot felul de scenarii, care vorbeau de posibile legaturi intre patronul Emil Siegmeth si fosta administratie locala, au fost prezentate, de asemenea, o serie de interventii ale opozitiei de la acea vreme, in special ale actualului vicepresedinte al CJA, Gavril Popescu, care nu o data a iesit la rampa acuzand Primaria si Parktronicul de diferite nereguli, lucruri care, la acea vreme, nu au avut darul de afecta sistemul de parcare din Arad, ba din contra, Belsirim Automotive si-a vazut de treaba, iar parcarea mergea din plin. 
Pana la un moment dat, insa, cand afacerile Parktronicului si, in special, celebra gheara galbena, au fost serios zdruncinate de procesul intentat de aradeanul Vasile Suciu. 
Acesta, asistat de avocatii familiei Popescu, a reusit, in ciuda adversarului extrem de puternic (caruia i s-a alaturat cu toate fortele si administratia locala), sa scoata in afara legii gheara galbena, in urma unei sentinte definitive si irevocabile a Curtii de Apel Timisoara. 
De fapt, de la pierderea acelui proces a inceput declinul firmei Belsirim Automotive si a sistemului Parktronic. 
Intr-o perioada in care institutiile statului ocoleau unele firme din Arad (se stie care sunt acele firme!), Curtea de Conturi si-a "permis", in noiembrie 2003, sa faca un control amplu la societatea Belsirim Automotive, control considerat de catre patronul Emil Siegmeth, la acea vreme, unul comandat, si care scotea la iveala grave nereguli. 
Ce a gasit Curtea de Conturi?
Controlorii financiari de la Directia de Control Financiar Ulterior a Camerei de Conturi a judetului Arad au descoperit mai multe nereguli la Belsirim Automotive, cum ar fi neplata impozitelor, necalcularea corecta a TVA-ului, nerespectarea contractului cu Consiliul Local. 
Conform procesului verbal incheiat in urma controlului, rezulta ca societatea nu a completat Registrul jurnal mai bine de un an de zile, august 2002 - august 2003. 
Conform legii, societatea avea obligatia de a utiliza registrele de contabilitate, respectiv Registrul jurnal, Registrul inventar si Cartea mare, astfel incat sa permita identificarea si controlul operatiunilor contabile. 
Tot controlorii au descoperit ca registrul inventar a ramas gol pe perioada lui 2002. 
O alta acuzatie se referea la faptul ca, la Belsirim Automotive operatiunile de casa si cele economico-financiare s-au desfasurat fara a se consemna in documente, luandu-se bani din firma fara chitante. 
Parktronic - un sistem de parcare mult controversat in presa aradeana - Virtual Arad News (c)2005"Astfel, in perioada iulie 2002-septembrie 2003, au fost ridicate in mod repetat de catre asociatul unic (n.r. Emil Siegmeth) sume de bani, fara a se intocmi dispozitii de plata-incasare catre casierie. Aceste sume au fost evidentiate in registrul de casa, document nesemnat de casier si compartimentul financiar-contabil, sub explicatia restituire de credit", se arata in procesul verbal al Curtii de Conturi. 
Mai pe romaneste, patronul ar fi imprumutat societatea, ajungandu-se la o suma de 471 de milioane de lei. 
In 2002, patronul ridica din caserie, fara documente justificative,1,191 miliarde de lei, in numerar, care au fost evidentiate in registrul de casa ca "restituire credit firma". 
Aceleasi operatiuni s-au inregistrat in 2003, cand asociatul unic a depus in contul Belsirim Automotive 564 de milioane de lei, ridicand, in acelasi an, 5,4 miliarde de lei. 
In concluzie, Emil Siegmeth a imprumutat firma cu 1,03 miliarde si a ridicat 6,6 miliarde de lei, ceea ce nu este in concordanta cu legea, sustineau controlorii, patronul neavand dreptul sa ridice sume peste imprumutul acordat firmei. 
Nereguli la contractul cu Primaria
Mult contestatul contract cu Consiliul Local Arad, privind sistemul de parcare din municipiu, a fost si el "puricat" la acea vreme, de Curtea de Conturi, care a descoperit si in acest caz unele nereguli, insa, in ciuda acestor constatari, puterea locala de atunci nu numai ca nu a luat nici o masura (eventual rezilierea contractului), ba din contra, a sarit in apararea Belsirim Automotive. 
Ceea ce a dus la situatia existenta si in prezent, contractul CLM-Belsirim Automotive fiind, inca, in vigoare, desi el nu prea se mai respecta. 
In timpul controlului, s-a constatat ca Parktronic s-a obligat sa utilizeze in cadrul activitatii de parcare aparate pentru tichete fiscalizate. 
"Din verificarea efectuata a rezultat ca, pana la data controlului, aparatele de la locurile de parcare nu au emis tichete fiscale. (...) Din explicatiile scrise date de asociatul unic rezulta ca aparatele in functiune pot emite tichete fiscalizate daca sunt programate pentru a face aceasta operatiune. Or, pana la data controlului nu s-a uzat de aceasta posibilitate tehnica pe care, afirmativ, o au aparatele care emit tichete la locurile de parcare", scrie in procesul verbal. In urma acestei situatii, in acelasi proces verbal se precizeaza ca este 
"imposibila efectuarea controlului asupra exactitatii numarului de tichete emise si a veniturilor realizate si inregistrate prin intermediul acestor aparate". 
In plus, era greu de calculat cei 30 la suta care reveneau Primariei din veniturile activitatii de parcare. Tot prin contractul cu CLM, Belsirim Automotive se angaja sa realizeze "investitii conform caietului de sarcini si ofertei cu aparate tip PARK LINE ECONOMY". 
Controlorii sustineau ca aparatele au fost achizitionate prin leasing, in baza contractelor incheiate cu ALL Trans Corporation, neputand fi considerate investitii. 
Nici macar ratele de leasing n-au fost achitate, conform acelorasi controlori, incepand cu 01.06.2003, aparatele de taxare putand fi luate, in orice moment, de firma de leasing, asa cum se prevede in contractul cu Belsirim Automotive. 
Tot cu privire la veniturile firmei Belsirim Automotive, aceasta nu a emis bonuri fiscale pentru vanzarea a 25.962 de cartele, in valoarte de 3,1 miliarde de lei. 
Tranzactia se facea pe baza de procese verbale, prin care cei de la Spectrum Det primeau cartele pentru a le vinde, iar sumele rezultate din vanzarea acestor carduri erau predate la Parktronic tot pe baza acelor procese verbale. 
Cum cele 3,1 miliarde de lei n-au fost inregistrate in contabilitate la capitolul venituri, este, din nou, pusa la indoiala veridicitatea sumelor predate catre Primarie, adica cei 30 la suta din veniturile Belsirim Automotive. 
Taxe si impozite neplatite
Controlorii Curtii de Conturi au descoperit, la acea vreme, ca la Belsirim Automotive legea a fost incalcata, in repetate randuri, si la capitolul impozite si taxe datorate bugetului local sau celui de stat. Pana la 15 septembrie 2003, Parktronic ar fi trebuit sa vireze la bugetul local 169 de milioane de lei, pentru taxa pe terenul destinat parcarilor. 
Nici impozitul pe cladiri nu a fost platit integral, valoarea sumelor neachitate ridicandu-se la 5 milioane de lei. 
Societatea mai datora bugetului local, la 30.09.2003, taxa speciala de salubritate in valoare de 924 de mii de lei. 
In plus, bugetul de stat n-a fost onorat integral de Belsirim Automotive. La 31.08.2003, societatea era restanta la plata TVA cu 1,2 miliarde de lei. "Mentionam ca in perioada ianuarie-august 2003, societatea nu a intocmit si nu a depus la organul fiscal decontul privind taxa pe valoare adaugata", se arata in procesul verbal, Parktronic fiind penalizata cu 545 de milioane. 
Mai mult, calcularea TVA nu s-a facut in mod corect, in urma calculelor efectuate de organele de control rezultand o TVA suplimentara de 194 de milioane de lei, numai pe perioada iulie 2002-iulie 2003. 
Curtea de Conturi a descoperit si utilizarea unor facturi fiscale ce nu indeplineau calitatea de document justificativ, fiind fara provenienta legala.
Impozitul pe venit nu a fost nici el calculat conform legislatiei in vigoare, controlorii constatand ca au fost omise venituri de 2,2 miliarde de lei aferente vanzarii de cartele cu microcipuri, in perioada 01.07.2002-31.12.2002. 
Acele cartele au fost achizitionate cu 0,25-0,28 euro si au fost comercializate la pretul de 120 mii de lei (aproximativ 4 euro), operatiunea fiind astfel cu caracter comercial, societatea avand obligatia sa inregistreze sumele la venituri. 
Firma nu a calculat corect nici impozitul pe profit, nevirand astfel sumele datorate bugetului de stat, totodata datorand sume aferente si impozitelor pe salarii. 
"Ghiara galbena" a devenit spaima soferilor - Virtual Arad News (c)2005Emil Siegmeth acuza controlul
Cam acestea sunt neregulile constatate, in noiembrie 2003, de cei de la Curtea de Conturi, nereguli pe care ziarul nostru le-a prezentat la acea vreme, chiar in aceasta forma. 
Cum cercetarile din ultimele zile au la baza acest raport, trebuie sa prezentam si pozitia, expusa in ziarul nostru la momentul respectiv, a patronului Emil Siegmeth. 
Din pacate, trebuie sa ne rezumam doar la acea pozitie, pentru ca, in cursul zilei de ieri, n-am reusit sa luam legatura cu Emil Siegmeth, iar daca acesta va dori sa aduge ceva celor declarate in urma cu un an, o va putea face intr-un numar viitor. 
Asadar, la acea vreme, Siegmeth cataloga controlul drept "unul comandat, avand in vedere ca pentru a face controale la societati private, Curtea de Conturi are nevoie de o aprobare speciala, obtinuta, insa, de la Bucuresti"
Siegmeth acuza intentiile clare ale controlorilor, care n-au dorit sa ia in considerare unele acte in timpul controlului, cum ar fi facturile cu privire la achitarea ratei de leasing pentru aparatele de parcare. 
Fostul director Adrian Pica sustinea ca "partea cu privire la cei 30 la suta, reprezentand redeventa s-a respectat, asta a fost si concluzia controlului", lucru intarit si de Emil Siegmeth, care declara ca toate asa-zisele nereguli se refereau la cheltuieli si nu la venituri, asa ca nu aveau cum sa fie afectata suma datorata Primariei. 
"Noi am facut un memoriu, in care am prezentat de ce contestam controlul. Acum, sa luam fiecare punct in parte, ar insemna sa facem lectie de contabilitate, din care n-ar pricepe nimeni nimic. Important e faptul ca cei de la Curtea de Conturi nu vin in control la privati, decat cu aprobare speciala. Cred ca asta spune multe despre un control comandat cu rezultate, probabil, am spus probabil, la fel comandate", spunea, la acea vreme, Emil Siegmeth. 
Cu privire la ratele restante la firma de leasing ALL Trans Corporation, cu sediul in Insulele Cayman, avand reprezentanta in Germania, Emil Siegmeth prezenta, la acea vreme, documente de la firma respectiva, cum ca banii au fost achitati. 
Siegmeth (care era patron si la firma ALL Trans Corporation) declara ca cei doi controlori au refuzat sa ia in considerare aceste acte. 
In opinia lui Siegmeth, leasingul este o investitie, contrazicandu-i pe cei de la Curtea de Conturi. 
Sumele incasate pentru carduri sunt considerate garantie, in opinia lui Siegmeth, "care trebuie restituita omului cand vine cu cardul inapoi"
Nici neplata impozitului pe teren nu era considerata de catre conducerea Belsirim Automotive o problema, avand in vedere ca, asa cum sustinea Emil Siegmeth, acesti bani nu trebuia platiti de Parktronic. 
Emil Siegmeth contesta si afirmatiile referitoare la faptul ca ar fi luat bani din firma fara chitante, sustinand ca acei bani reprezentau un imobil sau mijloace de transport pe care le-a vandut firmei, lucruri ce n-au fost luate in considerare de catre cei de la Curtea de Conturi. De asemenea, Siegmeth sustinea ca a bagat 10 miliarde de lei in Parktronic, asa ca nici vorba sa ia bani din aceasta firma, a carei investitie o aprecia la 1,5 milioane de euro.
Cazul a ajuns la Parchet
Am vazut care sunt faptele consemnate de ziarul nostru la acea vreme. 
Mai bine de un an de zile de la acel control, nimeni n-a mai auzit absolut nimic despre neregulile de la Belsirim Automotive. 
Sa fi fost vorba de interventia fostei puteri, de ignoranta justitiei, de lipsa de curaj a unora ? Nu stim. 
Cert este ca acest caz a cunoscut o noua turnura abia la inceputul acestui an, odata ajuns la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Timis, mai precis la celebrul procuror Constanta Carstea. 
Aceasta a si dispus inceperea urmaririi penale, ba mai mult, din informatiile noastre, a cerut verficarea unor firme din paradisuri fiscale, ce ar apartine lui Emil Siegmeth. 
La Politia Arad, de caz se ocupa fostul purtator de cuvant Floarea Dan, care, insa, in ciuda insistentelor noastre, n-a dorit nici macar sa ne informeze asupra capetelor de acuzare in acest dosar sau a stadiului in care se afla cercetarile. 
Informatii simple, pe care Politia le-ar fi putut oferi, insa, din cauze necunoscute, n-a facut-o. In schimb, la Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata Timis (unde a ajuns, intre timp, dosarul), procurorul sef Mircea Andres a fost mult mai deschis, confirmandu-ne ca Emil Siegmeth este cercetat pentru evaziune fiscala si folosirea bunurilor si creditului societatii in alte scopuri, dosar ce are la baza controlul Curtii de Conturi, dar si o verificare a Ministerului Finantelor. 
"Dosarul a ajuns, intr-adevar la noi, dar dupa ce l-am examinat am constatat ca era vorba de un prejudiciu de sub 100.000 de euro, suma minima pentru cazurile ce ne sunt repartizate. De aceea noi ne-am declinat competenta, mai ales ca, intre timp, plafonul a ajuns la 500 de mii de euro. Acum, dosarul se afla la Parchetul General, care urmeaza sa stabileasca cine va continua cercetarile in acest caz", ne-a declarat procurorul Mircea Andres, seful DICOT.
Ultima ora
Din informatiile noastre, de curand, Emil Siegmeth ar fi "scapat" de Parktronic, care ajuns in mainile unui alt patron, iar la conducerea firmei ar fi un cunoscut om politic din Arad. 
Din pacate, aceste informatii n-am reusit sa le verificam direct de la Emil Siegmeth, dar speram ca in zilele urmatoare vom putea prezenta o pozitie mult mai clara referitoare la aceasta posibila tranzactie, dar si in ceea ce priveste urmarirea penala dispusa de Parchetul de pe langa Curtea de Apel Timis.

Alin Olteanu & Cosmin Mihuta - Adevarul

  • Bursa locurilor de munca

Bursa locurilor de munca a mai oferit noi posibilitati de angajareO noua bursa a locurilor de munca a avut loc in Arad la sfarsitul saptaminii. 
Agentii economici care si-au anuntat pana acum participarea au pus la dispozitia aradenilor peste 600 de locuri de munca in diferite domenii. 
Intrarea la bursa a fost libera, iar firmele au putut veni direct acolo, chiar daca nu s-au inscris in prealabil. 
Actiunea este organizata de agentia judeteana pentru ocuparea fortei de munca.  
Bursa generala a locurilor de munca nu are loc doar in Arad ci si la Chisineu Cris, Sebis si Lipova. 
In municipiu ea se desfasura la Sala Bingo din Piata Garii, vineri, 15 aprilie intre orele 9-13.  
La editia de anul trecut a bursei generale a locurilor de munca 178 de persoane si-au gasit serviciu. 
Urmatoarea bursa va fi organizata in 13 mai, pentru persoanele de etnie rroma. 
Urmeaza in 17 iunie cea pentru persoane cu handicap si in 23 septembrie cea dedicata absolventilor.

Nicoleta Belean - Televiziunea Arad

  • Carti de patrimoniu, expuse la Biblioteca Judeteana

Expozitie de carti vechi la Biblioteca "A.D. Xenopol"Expozitia de carte de patrimoniu a Bibliotecii Judetene "A.D. Xenopol" se va deschide luni, 18 aprilie, de la ora 17, in Sala Clio a Complexului Muzeal Arad. 
Asa cum precizeaza organizatorii, in acest an, expozitia intitulata "Valori bibliofile in colecfia de carte rara a Bibliotecii A.D. Xenopol" este structurata pe nu mai putin de noua domenii de activitate: literature, arhitectura, religie, istorie, filosofie, magie, matematica, fizica si teologie. 
In Sala Clio vor fi prezentate carti de importanta bibliofila, reprezentative pentru gandirea umanista a secolelor XVI - XVII. 
Multe dintre volume au inscriptii de proprietate, ce provin din centre tipografice renumite, precum si carti iar altele au coperte deosebite. 
Publicul aradean va putea admira o parte din cartile de patrimoniu ale bibliotecii timp de zece zile, expozitia inchizandu-se pe data de 28 aprilie.

Diana Rotar - Observator

  • Subventii petru tractoare, acordate de stat (si) aradenilor

Dr. ing. Liviu Buta - directorul Directiei pentru Dezvoltare Rurala vorbeste despre subventiile pentru agriculturaProducatorii agricoli aradeni vor putea beneficia, in curand, de subventii reprezentand 45% din pret, pentru achizitionarea de tractoare agricole, combine de recoltat cereale si masini agricole, toate noi, cu finantare de la bugetul de stat.
Dr. ing. Popa Liviu Buta, director executiv la Directia pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Arad ne-a informat: "Subventia de 45% este cu tot cu TVA.  Astfel, pentru tractoarele agricole noi, cu putere de pana la 77 CP, plafonul alocatiei ce-i revine judetului Arad este de 5,37 miliarde de lei, ceea ce inseamna aproximativ 22 de tractoare. Evident, se tine cont si de firma producatoare sau daca tractorul este autohton sau de import. In privinta masinilor agricole care lucreaza in agregat cu tractoarele, plafonul este de 1,26 de miliarde de lei. Prin acest ajutor se urmareste in primul rand sprijinirea transformarii gospodariilor individuale in ferme familiale comerciale, imbunatatirea randamentului de exploatare a pamantului sau evident, cresterea gradata a numarului de utilaje agricole etc".
In privinta beneficiarilor sau a conditiilor pe care trebuie sa le indeplineasca, trebuie sa spunem ca beneficiari sunt producatorii agricoli inregistrati in registrul agricol, persoane fizice sau juridice, care nu acceseaza programe similare cu finantare externa. 
Conditiile de eligibilitate tin de: ocupatie, asigurarea avansului, marimca economica a exploatatiei agricole si daca s-a mai beneficiat de alocatii de la buget. 
Procedura de acordare a alocatiei este una relativ simpla, dar cei interesati trebuie sa se grabeasca pentru ca cererea tip la care se anexeaza actele necesare se poate depune doar in perioada 18-22 aprilie. 
In termen de 5 zile de la depunerea cererii se transmite de la DADR un aviz. 
Beneficiarii se vor adresa agentilor economici, producatori sau importatori de utilaje, prezentand avizul si locul unde fac plata avansului, in baza actelor depuse, se aproba valoarea alocatiei. 
Beneficiarii si agentii economici producatori au obligatia de a transmite la DADR Arad, in termen de 3 zile de la data achizitionarii / livrarii, copii de pe factura fiscala si de pe procesul verbal de receptie.

D. D. - Agenda zilei

  • "Un oras mic, cu o inima mare"

Echipa de fotbal a fabricii Tricotaje Ineu joaca mai mult din placere, intrucat resursele materiale nu sunt destule - Virtual Arad News (c)2005Conditii minime la Tricotaje Ineu
Cand o echipa are bani, castiga meciuri, este pe val, sponsorul plateste contracte si prime mari jucatorilor, este usor sa apari in fata presei si sa te bati cu caramida-n piept. 
Nu este cazul divizionarei secunde Tricotaje Ineu, unde se joaca din placere, fara un stimulent de victorie.
Solutia extrema...
Anul trecut, promovata in premiera in Divizia B, Tricotaje Ineu a fost revelatia campionatului. 
Parcursul din Cupa Romaniei, culminand cu eliminarea lui Ceahlaul Piatra Neamt a facut ca douazeci la suta din populatia oraselului de pe cursul mijlociu al Crisului Alb sa imprejmuiasca arena cu tribune neincapatoare. 
S-a vandut jumatate de echipa, iar cu jucatori tineri in lot, evolutiile echipei sint meritorii. 
"Jucatorii pe care ii pregatesc impreuna cu Petre Bunaciu nu au prime de joc. Au inteles acest lucru, faptul ca fabrica trece printr-o situatie dificila, si strang din dinti. Important este ca fiecare sa se pregateasca pentru el. Nu se stie cati dintre ei vor ajunge la o echipa de prim rang, intrucat nu duc lipsa de talent", a spus Roland Nagy, care nu stie daca la terminarea campionatului Tricotaje va fi nevoita sa vanda locul altei echipe, datorita colapsului financiar.
Cura, echilibrul clubului
Liantul dintre echipa, antrenori si presedintele Pavel Flueras este directorul Dorel Cura. 
Gratie transferului efectuat in iarna, cand Aldea a fost cedat la UTA pentru 18 mii de dolari, "tricotorii" pot macar sa duca la bun sfarsit actuala stagiune. 
"M-am intalnit cu diferiti conducatori de la cluburi cu o situatie financiara stabila. Cand ai prime de sute de euro, conditii de cantonament, transferuri de sute de milioane de lei, nu e prea greu sa conduci un club. Uitati, spre exemplu la Salonta, jucatorii au tot ce-si doresc, si cu toate acestea, au fost invinsi cu 3-0 pe teren propriu. Atunci noi ce sa mai spunem? Faptul ca sintem la zero in clasamentul adevarului este o realizare. Nu avem nici o grija din punct de vedere sportiv, dar nici vreun sponsor care sa ne asigure o liniste de viitor. Orice se poate intampla din vara, mai ales ca Primaria nu ne ofera mai nimic", a declarat Cura, cel care conduce de fapt clubul ineuan. 
"Suntem un oras mic, dar cu o inima mare. Pentru acest lucru merita sa fim apreciati", a sintetizat Nagy viata clubului alb-albastru, din oraselul de pe cursul mijlociu al celui mai sudic dintre Crisuri.
Ultra Blue Boys
Finalul partidelor, indiferent de rezultat, ii gaseste pe jucatori la sectorul rezervat galeriei Ultra Blue Boys. 
"Haideti, multumiti-le baietilor pentru ca v-au incurajat", suna indemnul lui Bunaciu. 
In frunte cu Irimia, Almasan si Abrudean, veteranii echipei, toti ii aplauda pe cei 10-15 fani care ii insotesc in fiecare deplasare. 
Pe teren propriu, fumigenele si sacii de confetti creeaza un spectacol de culoare de neimaginat pana in urma cu doi ani. 
Ineul chiar are o inima mare, din moment ce se lupta de la egal la egal cu orase ca Arad, Oradea, Cluj-Napoca, Satu Mare, Petrosani, iar in multe situatii este invingator. 
Tricotaje este intruchiparea biblicului David in lupta cu puternicul Goliath din fotbalul divizionar.

Bogdan Cioara - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]