Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Luni, 17 ianuarie 2005

Stirile TVA aici

  • Noua guvernare incepe procesul schimbarilor pe criterii politice

Presedintele CJA - Gheorghe Seculici considera necesare schimbarile directorilor din institutiile statuluiFotoliile actualilor directori incep sa se clatine
Presedintele Consiliului Judetean, Gheorghe Seculici, a spart gheata in problema schimbarilor din institutiile deconcentrate ale statului. 
Domnia sa a afirmat ca fiecare formatiune ce ajunge la putere isi numeste persoanele cu care colaboreaza cel mai bine, considerand ca functiile de director in respectivele institutii sunt de natura politica. 
Declaratiile sale au facut, valva in randul celor vizati de aceste schimbari, in marea lor majoritate membri ai fostei guvernari numiti, de altfel, la instalarea fostei administratii social-democrate.
Lista serviciilor publice deconcentrate si a altor institutii subordonate ministerelor cuprinde nu mai putin de 50 de astfel de institutii. In fruntea celor mai importante se afla membri PSD, persoane care au fost numite de vechea administratie. Exceptiile sunt si ele prezente, existand directori care au prins si guvernarea CDR, intre 1996-2000. In opinia actualei administratii, pentru a putea functiona in concordanta cu noul program de guvernare, institutiile trebuie conduse de catre oamenii actualei coalitii, adica "de cei care stiu cel mai bine incotro merg lucrurile"
Cei vizati insa nu sunt de acord cu aceste idei, multi dintre ei insistand pe faptul ca au statut de functionar public, iar schimbarea lor nu se va putea face cu una cu doua.
 Gheorghe Seculici: "Aceste functii sunt de natura politica"
"De fiecare data cand s-a schimbat puterea politica au fost schimbati si conducatorii acestor institutii. Pe criterii politice. Mi se pare normal ca fiecare formatiune politica, atunci cand ajunge la putere sa-si numeasca persoanele cu care poate colabora cel mai bine, pe care le cunoaste atat din punct de vedere profesional, cat si din punct de vedere moral si politic. Aceste functii sunt si de natura politica si eu cred ca lumea stie ca exista un program de guvernare care trebuie pus in practica. Or, un program de guvernare nu poate fi realizat cu adversarii politici. Si atunci, mi se pare firesc ca, pentru a realiza programul de guvernare, in orice domeniu, sa avem in fruntea institutiei oamenii nostri, care sunt interesati sa implementeze programul. In SUA sau in alte tari occidentale, schimbarea administratiei aduce cu sine schimbarea oamenilor din vechea administratie. Este o practica curenta si nu vad de ce Romania ar face exceptie".
- Directorii acestor institutii vor fi schimbati?
- In principiu, da!
Mi-ar fi placut ca sa nu fim pusi in situatia de a schimba noi directorii, ci sa-si dea ei singuri demisia, pentru ca, asa cum va spuneam, astfel se procedeaza in tarile occidentale si stiu ei bine de ce procedeaza asa. Pentru a-si depune demisia, acesti conducatori de institutii deconcentrate au la dispozitie 30 de zile”.
Titus Gheorghiof: "Sa-si prezinte singuri demisia"
Presedintele PNL, Titus Gheorghiof, impartaseste acelasi punct de vedere cu cel al liderului democrat. Acesta sustine ca directorii numiti pe criterii politice, de fosta guvernare, ar trebui  sa-si dea demisia din proprie initiativa, demonstrand astfel loialitate fata de partidul care i-a numit pe aceste pozitii: „In mod clar, un program de guvernare nu se poate pune in aplicare cu persoane numite pe criterii politice de fosta guvernare. Pentru toti acesti directori, acum ar fi un moment de Presedintele PNL - Titus Ghiorghiof impartaseste punctul de vedere a lui Seculicidemonstrare a loialitatii fata de partidul care i-a promovat. Ar trebui sa spuna ca da, imi dau demisia, pentru ca sunt fidel partidului care m-a promovat. Noi vom face analize ale activitatii desfasurate si in mod cert, acolo unde institutiile sunt conduse de persoane independent politic, ele vor ramane, pentru ca aceeasi politica am promovat-o si in mandatul 1996-2000. In 2000 insa imi amintesc de luptele pentru fotoliile de directori, desi era un singur partid, PSD, care facea numirile”.
Prefectul, de acord cu presedintele CJ
Proaspat numit in functie, noul prefect al Aradului, liberalul Cristian Stragea, se pare ca impartaseste punctul de vedere al liderului democrat, precizand insa ca institutia pe care o conduce va respecta legalitatea. "Il voi cita pe domnul presedinte Seculici, in interviul acordat ziarului Adevarul: In principiu, da! Mizam pe oameni care vor sti sa puna in practica cel mai bine programul de guvernare al Aliantei D.A."
Kiraly Andras: "Un mare adevar"
"Pot sa va spun ca daca presedintele Gheorghe Seculici a facut aceste afirmatii, ca schimbarile se fac pe criterii politice, a spus un adevar", este parerea presedintelui organizatiei judetene a UDMR, Kiraly Andras. 
Deputatul  sustine ca, din patru in patru ani, aceasta este regula. "O echipa are oamenii ei. Alianta, in coalitie cu UDMR a castigat, si este ceva firesc sa-si numeasca oamenii care pot duce la capat programul de guvernare si care inteleg acest program. Desigur, nu trebuie lasat la urma profesionalismul celor care vor fi propusi"
Lia Ardelean: "Unde sunt adevarati profesionisti, nu conteaza culoarea politica"
Chiar daca face parte din actuala guvernare, reprezentantul PUR a adoptat un ton mai moderat vizavi de schimbarea directorilor pe criterii politice:
"Schimbarile nu ar trebui sa se faca neaparat pe criterii politice, ci pe criterii profesionale. Acolo unde sunt probleme, trebuie analizate si luate masurile care se impun, dar unde conducerea este asigurata de profesionisti, nu vad sensul sa-si dea demisia, iar apoi sa fie din nou confirmati pe functie. Pentru ca am convingerea ca asa se va intampla in multe cazuri. Unde  sunt adevarati profesionisti  nu conteaza culoarea politica. Desigur, trebuie sa existe si acceptul de punere in aplicare a programului de guvernare din partea acestora."
Nu renunta la fotolii
Schimbarile anuntate de actuala administratie cad insa greu celor care, in prezent, ocupa functia de director in institutiile deconcentrate sau aflate in subordinea guvernului.
Reprezentantul PUR - Lia Ardelean considera ca selectarea trebuie sa se faca pe criterii profesionale Dorin Sarbu, comisar sef - Garda nationala de mediu: "Declaratiile cred ca se refera la institutiile puternice, nu la noi. Noi suntem sase oameni care lucram aici si nu vad ce ar fi de comentat. Nu cred ca este important daca sunt membru de partid in luarea unei decizii de schimbare. Cea ce fac eu in timpul meu liber este optiunea mea personala, nu dau socoteala nimanui. Aici nu discutam de partea politica, ci de probleme de poluare, de activitatea profesionala. Acolo trebuie privit. Eu nu sunt director, ca sa ma schimbe cineva".
Gavril Chis, director-executiv Directia generala a finantelor publice. "Nu ma simt vizat de aceste afirmatii. Sunt pe functie din 1999, nu am fost membru al nici unui partid politic. Poate ca daca as fi fost membru PSD si as fi desfasurat activitati care tineau de o anumita latura politica, atunci m-as fi simtit obligat sa-mi dau demisia. Dar asa…Va spun inca o data, nu cred ca ma vizeaza pe mine declaratiile de schimbare."
Lucea Aurel, inspector-sef  Agentia Nationala pentru Persoanele cu Handicap-Inspectia Regionala Arad: "Nici nu ma gandesc sa-mi dau demisia, mai ales daca afirmatiile vizeaza schimbari pe criterii politice. Eu nu consider ca a merge la o sedinta de partid si a plati o cotizatie este egal cu a face politica. In primul rand sunt functionar public, iar o eventuala schimbare se face pe criterii de competenta. Institutia pe care o conduc este una dintre putinele regionale cu sediul la Arad, iar eu mi-am vazut de treaba, am rezultate. In plus, afirmatiile se bat cap in cap cu cele ale presedintelui Basescu, care spune ca nu este oportuna o eventuala schimbare"
Francisc Mandek, sef agentie ARR-agentia Arad: "Functia mea nu este un politica, si nu inteleg de ce trebuie sa-mi dau demisia. E drept, am fost membru PSD din 1997-1998 si am fost numit in anul 2001, dar nu are nici o legatura. In plus, eu mi-am dat demisia din PSD, saptamana trecuta".
Stefan Pascu, director executiv AJOFM: "Eu am ocupat postul pe baza de concurs, in anul 1999, nu l-am primit pe criterii politice. De ce sa-mi dau demisia?"
Nicolae Gudiu, inspector sef - Inspectoratul de politie al judetului Arad: "Nu pot sa comentez aceste afirmatii. In primul rand pentru ca noi nu facem politica. Eu pot fi schimbat de minister, pe ce criterii, ramane de vazut, dar deocamdata nu am auzit nimic despre asa ceva. Imi vad de treaba mea, pot spune ca lucrurile in Arad merg destul de bine, exista o stare de normalitate si desigur, este loc de mai bine".
Gheorghe Iancu, director executiv – Oficiul Judetean pentru Protectia Consumatorilor Arad : "Daca se face cu respectarea legii, orice schimbare este binevenita. Pe oricine poate viza aceasta schimbare si nu doresc sa comentez aceste afirmatii mai mult".

Mihaela Ozarchevici - Observator Plus

  • Tarife noi la apa livrata aradenilor?  -  Si apa rece ne va "frige" la... buzunare

In viitor apa de la robinet va fi mai scumpaAlesii judetului se vor intalni, la finele acestei saptamani, pentru a vota o serie de proiecte de hotarare, dintre care cel mai important pare a fi proiectul referitor la aprobarea preturilor la apa potabila si a tarifului la canalizare-epurare practicate de Regia Autonoma Apa - Canal. 
Scumpirea tarifelor percepute persoanelor fizice si juridice din Arad pare inevitabila si e determinata de mai multi factori. 
In primul rand, bancile cu care RAAC se afla in relatii contractuale (de la care s-a imprumutat) impun scumpirea tarifelor practicate de regie, cel putin de doua ori pe an, iar prima scumpire este programata la inceputul anului. 
In plus,tarifele percepute in Arad pentru furnizarea apei au ramas, pe mai departe, sub tarifele practicate de celelalte regii care isi desfasoara activitatea in vestul tarii, iar o aliniere la preturile din prezent este considerata o necesitatea pentru rentabilizarea societatii. 
Oricum, regia nu poate tine piept deciziilor bancii europene, care recurge la penalizari in cazul in care cele prevazute in contract nu sunt respectate cu strictete. 
Scumpirea apei si canalizari va fi doar una dintre miscarile avute in vedere de consilierii judeteni cand vine vorba de RAAC, privatizarea regiei fiind, in continuare, un subiect de actualitate.

A. Barbu - Agenda zilei

  • Monumentul eroilor

Cruce de marmura pentru eroii aradeniDupa mai bine de un an si jumatate, eroii revolutiei din 1989 au un nou monument. 
Crucea este amplasata chiar in fata palatului administrativ unde pana anul trecut era o troita din lemn. 
Din cauza erodarii aceasta a cazut in iarba iar la acea vreme Fundatia Revolutiei din 89 a promis ca va realiza un nou monument.  
Monumentul dedicat eroilor cazuti in revolutia din 1989 este din marmura alba. 
Aceasta este amplsata chiar pe locul troitei din lemn care a cazut in urma cu un an si jumatate. 
Crucea trebuia amplasata in acest loc inca in luna decembrie anul trecut, cand au fost comemorati 15 ani de la revolutie. 
Pentru ca nu au avut bani, revolutionarii au amanat acest moment pana acum si sustin ca in perioada urmatoare vor fi realizate si alte lucrari de amenajare. 
Pentru acest monument, revolutionarii spun ca nu au primit nici un ban de la autoritatile locale.  
Revolutionarii aradeni se declara nemultumiti pentru ca nu au primit nici un ajutor din partea Primariei sau Consliului Judetean. 
Putinii bani primiti pana acum au fost alocati de Consiliul Local pentru manifestarile care s-au desfasurat in luna decembrie.

Vasile Blidar - Televiziunea Arad

  • Incursiuni in istoriografia ecleziastica aradeana

Preotul dr. Pavel Vesa isi dedica timpul liber studiului istoriografiei ecleziastice aradeneCercetatorul Pavel Vesa nu se dezminte, tiparind la sfarsitul anului trecut, la Editura "Gutenberg Univers", o noua carte dedicata vietii bisericii ortodoxe din eparhia Aradului. 
De data aceasta, lucrarea intitulata "Incursiuni in istoriografia ecleziastica aradeana" este de o factura speciala, autorul reusind dupa o munca intensa o excelenta trecere in revista a lucrarilor cu caracter istoric care au vizat total sau partial biserica romanilor din aceasta parte de tara. 
Din acest punct de vedere, ni se pare un exces de modestie sa numesti cartea "Incursiuni...", asta pentru ca Pavel Vesa aproape ca epuizeaza subiectul prin acribia cu care este intocmita lucrarea, prin bibliografia vasta consultata, prin arhivele cercetate, prin dorinta nemarturisita de a aduce in fata cercetatorului si a cititorului o lucrare completa.
In "Cateva consideratii", autorul ne explica: "Prin demersul pe care il intreprindem ne propunem, pe de o parte, sa schitam liniile de evolutie, contributiile si dinamica cercetarii, pe de alta, incercam sa reconstituim bogatele productii istoriografice cu referire speciala la istoria ecleziastica a tinuturilor aradene, trecuta sau mai apropiata, concretizate in studiile publicate de-a lungul timpului. Chiar daca demersul nostru este o evaluare mai mult cantitativa decat una calitativa, credem ca punem in mana celor interesati un instrument de lucru foarte util".
In capitolul intitulat "Ideea unei sinteze istorice a Episcopiei Aradului" sunt scoase in evidenta demersurile facute de autoritatile ecleziastice pentru o monografie exhaustiva a "celei mai vechi episcopii ortodoxe cu o activitate neintrerupta de la inceputul secolului al XVIII (1706)" sub patronajul careia s-a desfasurat o mare miscare de emancipare nationala si bisericeasca a romanilor din Banat si Crisana. 
Vremurile potrivnice, greutatile de tot felul, in primul rand financiare dar si oprelistile politice si lipsa omului care sa intreprinda cercetari in arhive au impiedicat realizarea "operei" pentru care au militat intai statatorii episcopiei si parohiile din eparhie. 
O prima sinteza istorica a episcopiei Aradului este publicata din initiativa P.S. Dr. Timotei Seviciu in 1989 si se intituleaza 
"Episcopia Aradului. Viata culturala. Monumente de arta:Istoriografia bisericeasca incepand cu perioada cronicilor medievale si pana la sfarsitul secolului XX este tratata in ordine cronologica in trei capitole separate (II-III-IV). Se incepe cu "Legenda Sfantului Gerard" care il are ca autor pe Gerardus de Sagredo (1046), "un intelectual care a cunoscut in mod cu totul iesit din comun realitatile politice, economice si ecleziastice din aceasta zona in pragul mileniului al doilea."
Sunt scoase in evidenta si trecute prin filtrul analizei lucrari apartinand in primul rand unor autori romani ortodocsi dar investigatia ii cuprinde si pe autorii germani, unguri sarbi etc indiferent de opiniile, apartenenta confesionala si calitatea informatiilor. 
Autorul nu se limiteaza doar la studiile de stricta specialitate ci isi extinde demersul asupra tuturor celor care aduc informatii cu privire la viata bisericeasca aradeana. 
Preot, cercetator si istoric dr. Pavel Vesa lucreaza la o noua carteSunt prezentate astfel monografiile judetului Arad care au autori maghiari, sinteze de istorie ecleziastica datorate lui Nicolae Iorga, Ioan Lupas, Silviu Dragomir dar si lucrari de mai mica intindere aparute in mai multe ziare si reviste. 
Nu sunt uitate nici "Contributiile istoriografice la cunoasterea manuscriselor si cartilor vechi romanesti pastrate odinioara in bisericile aradene". 
Asta pentru ca insemnarile de pe manuscrise si cartile de cult se constituie in adevarate cronici locale prin intermediul carora oameni simpli sau carturari (preoti si invatatori) ne-au lasat marturii ale trecerii lor prin lume.
Si biserica locala, locasul unde se adunau credinciosii in zilele de duminica sau in cele de sarbatoare au facut obiectul preocuparii a numerosi cercetatori, predominand studiile cu referire la arhitectura si pictura. 
Chiar Nicolae Iorga remarca lucrarea lui Coriolan Petranu "Bisericile de lemn din judetul Arad". 
In decursul timpului, au existat preoti si invatatori care au lasat insemnari asupra vietii lor sau au intocmit cronica unor evenimente la care au fost martori. 
Si asupra lor se apleaca Pavel Vesa dedicandu-le un capitol special in carte.
Ultimile capitole ale lucrarii de 200 pagini sunt dedicate unor personalitati culturale care si-au adus o contributie importanta prin studiile lor la intregirea cunoasterii istoriei locale in general si ecleziastice in special. 
Ii numim astfel pe Vasile Mangra, Gheorghe Ciuhandu si Stefan Lupsa. "Bibliografia studiilor privind istoria vietii bisericesti aradene in unele reviste bisericesti si de cultura – indice bibliografic " ne reliefeaza efortul imens facut de cercetatorul dr. Pavel Vesa pentru a inzestra la randul lui alti specialisti cu informatiile necesare in vederea continuarii cercetarilor pentru "lamurirea unor aspecte mai putin cunoscute sau a celor controversate". 
Este nevoie dupa cum se exprima el "de o inventariere completa a documentelor tiparite, a manuscriselor din arhive si biblioteci, precum si de tiparire a unui corpus de documente din arhivele aradene si straine".

Ioan Tuleu - Adevarul

  • Asociatia "Animed" Arad a salvat 700 de animale de la moarte

Claudiu Iosim - presedintele Asociatiei "Animed" a salvat de la moarte sute de animaleReportajul de fata este dedicat, in exclusivitate, celor mai fideli prieteni: prietenii fara grai. 
In vremuri cand vanatoarea mortii patrupedelor a fost declansata, cand cetateanul este recompensat in functie de numarul de capete de caini pe care-i aduce  spre sacrificare – sau, mai simplu, cand animalele sunt calcate cu masina, din pura "placere" - o asociatie se ocupa indeaproape de salvarea vietii animalelor pierdute, gasite sau abandonate. 
"ANIMED"
este locul in care aceste suflete nevinovate gasesc adapost, protectie, control si tratament medical, program de educare si nu in ultimul rand, un stapan. 
Este un mini "Animal Planet" (local) care impresioneaza, inainte de toate, prin devotamentul total al celor care se ocupa de salvarea unor vieti destinate pieirii.
Bicicleta "Pegas" in slujba animalelor
Suntem in fata sediului "ANIMED" si sunam, firesc, la poarta. Raspunsul se aude pe loc: latraturi pe diferite voci, mieunaturi. Toate prietenoase. Ne deschide un tanar zambitor, Claudiu Iosim, presedintele asociatiei. Intram intr-o camera mare, ce tine loc de  sufragerie, birou, dormitor si in care troneaza o cusca imensa pentru… doua pisicute superbe. 
Sufletul ni se deschide pe loc, doar privind joaca pisicutelor; imediat isi face simtita prezenta si "Tutuca", o alta pisica tigrata, frumoasa, inteligenta, cu o labuta lipsa…Navalesc in incapere doi caini, unul roscat, altul negru. Zsuzsa, cateaua cu parul negru, lucios, ne sare in brate. 
De afara, din curte, se aud latraturi de chemare. Intram, la o cafea, direct in subiect. Tanarul student isi aduce aminte cum a ajuns sa infiinteze aceasta asociatie. 
"Era in 2001, dupa ce s-a pornit programul de "strangere" a animalelor de pe strada, initiata de domnul Basescu. Am obtinut actul de constituire a firmei in luna septembrie 2001, cand am functionat in mod oficial ca asociatie de protectie a animalelor. Inceputul a fost… ingrozitor de greu. Luam bicicleta mamei – care a fost si este, in continuare, alaturi de mine in toate actiunile – un…"Pegas" si ma duceam cu ea in Sanicolaul Mic dupa mancare. Era acolo un abator care ne dadea oase uriase, pe care abia le caram; le spargeam si le fierbeam pentru animalele care deja incepusera sa ne umple locuinta. Le completam mancarea cu ce puteam: coji de cartofi, fasole, orez. Alergam pentru fiecare animal care era in pericol sa fie prins si eutanasiat. Incet-incet, lumea a inceput sa ia act de munca noastra si sa ne aprecieze".
Americanii ne considera un "Animal Planet" local
Eforturile deosebit de grele, lipsa totala de fonduri nu a ramas fara raspuns. Asociatia a luat legatura cu multe alte asociatii de protectie a animalelor din lume, ajungand sa se faca cunoscuta, cautata si apreciata. 
"Asa am ajuns sa fim vizitati de o echipa de americani, care, dupa ce au vazut eforturile noastre, uneori, disperate, au inceput sa ne ajute. Am primit numerase sfaturi si apoi, ajutoare. Cu ajutorul lor si al altor organizatii am reusit sa ajungem aici. Am participat si particip la multe cursuri de perfectionare, seminarii si conferinte in strainatate: Praga (2002), Polonia (2004) si SUA (aug. 2004) , organizatia "Best Friends", unde am participat la conferinte in statele Orlando si Jutah. Americanii au fost primii care ne-au sponsorizat cu banii pentru hrana animalelor, care, intre timp s-au inmultit considerabil, si, totodata, ne-au dotat cu o Dacie buna cu care ne putem deplasa. Ultima conferinta a fost cea de la Londra din noiembrie, anul trecut"- ne spune Claudiu Iosim.
Devotamentul lui Claudiu Iosim este apreciat si pe plan internationalCe se intampla cu un animal la "Animed"?
In afara faptului ca tanarul, insusi, cu tot timpul limitat pe care il are, se implica direct in salvarea animalelor, asociatia este contactata zilnic de cetatenii care anunta prezenta cainilor sau pisicilor, in general, aflati in dificultate. 
Animalul este pus intr-o cusca speciala, apoi este dus la clinica, unde este investigat minutios. 
I se face deparazitarea interna si externa. "Se folosesc cele mai bune si mai scumpe tratamente. Daca este nevoie, si este!, animalul este dus la Echo, i se fac tot felul de analize. Sunt unele care au diferite suferinte care nu pot fi remediate decat prin operatie. Totul costa enorm de multi bani. Dupa ce sunt adusi de la clinica, vin la noi. Unii in curte, in custi sau liberi, altii, asa cum ati vazut, direct in casa! Ne ocupam, in continuare de ei pana cand isi gasesc un stapan. Aici, orice animal are importanta lui, nimeni nu este uitat, ignorat sau abandonat!"
Asociatia dispune de un calculator, pe care se tine o evidenta stricta a tuturor animalelor, de la infiintarea asociatiei, la zi: boli, vaccinuri, tratament, comportament, analize, statistica, contacte cu strainatatea, ultimele noutati in domeniu.
Efort, cheltuieli, statistica
Activitatea asociatiei se evidentiaza in cifre, care spun mult despre societatea in care traim. Anul 2001 a insemnat adunarea de pe strada a unui numar de 166 de animale (56 caini si 28 pisici, alaturi de broaste testoase, chiar si bufnite…
In 2002, au fost adusi 204 animale (155 caini, 26 pisici, alte animale); in 2003 au fost gasiti 69 de caini, 25 pisici si alte specii, iar anul trecut a insemnat salvarea a 106 caini, 56 de pisici si 20 de alte specii. 
"De cand functionam, am salvat aproape 700 de animale de la moarte, din care peste 400 au fost deja adoptate. Este o mare bucurie pentru noi sa stim ca aceste suflete curate si fidele au fost salvate si date unor familii iubitoare de animale". 
La ora actuala, in asociatie se afla un numar de 31 de animale, 27 de caini si 4 pisici. 
"Chiar si acest  inceput de nou an a insemnat pentru noi aducerea a unei catele cu zece pui de la "Astra Trinity", alti trei pui au fost adusi de la vopsitorie, tot de la fabrica de vagoane; zilele trecute am gasit un lup splendid cu o problema mai veche la piciorul stang, (va fi adoptat in zilele urmatoare), un brac german, aflat acum in tratament si o… pisicuta pe care cineva, sub ochii mei a aruncat-o peste gard, in curtea noastra…".
Obiective si ajutor
"Animed" se avanta cu planuri mari pentru anul 2005. 
"Daca anul trecut am facut 208 sterilizari, anul acesta ne propunem sa depasim mult aceasta cifra. Dar, ceea ce este foarte important – este ridicarea unei cladiri, in curte, care va indeplini rolul de clinica pentru animale. Aici vor fi aduse si deparazitate, diagnosticate, tratate pre si postoperator. Vrem gresie, faianta, instrumentar si aparate, totul la standard. Entuziasm avem cat incape, dar este nevoie de ajutor!" 
Concret, inimoasa asociatie poate fi ajutata  cu materiale de constructie ( ciment, fier-beton) instrumentar medical (bisturie, fire pentru cusaturi, manusi, autoclav electric, camp sterilizator etc.). 
Asociatia se va axa intens pe controlul reproducerii, program educativ si asistenta medicala.
Subliniem ca aprecierile pe plan international sunt deosebite, avand in vedere ca presedintele Animed este invitat la numeroase congrese, seminarii si conferinte internationale pe teme de protectie a animalelor. Nu este un lucru  minor sa fi cautat si sa colaborezi cu numeroase organizatii, sa fii contactat, de exemplu, de Societatea Mondiala de Protectie a Animalelor.
Luati in casa voastra un animal: va aduce bucurie si armonie!
Orice iubitor de animale este invitat aici cu caldura. Animalul pe care il va lua acasa, are, conform uzantelor standard, carnet de sanatate, este deparazitat, vaccinat, tratat medical si educat. Nimic nu ne-ar fi lamurit mai mult decat voiosia acestor suflete, destinate mortii. Caini si pisici, frumosi si inteligenti traiesc intr-o armonie perfecta, sunt deosebit de prietenosi, si, asemenea copiilor orfani, asteapta sa fie luati…ACASA!

Felicia R. Gheorghe - Observator


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]