Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Joi, 17 februarie 2005

  Stirile TVA aici

  • Cu sprijin german, Aradul va avea un plan de dezvoltare a utilitatilor publice

Primarul Gheorghe Falca s-a intalnit cu Franz Heinrich din SaarbruckenPrimarul Gheorghe Falca s-a intalnit, ieri, cu prof. dr. ing. Franz Heinrich, presedinte al unei societati de management integrat al utilitatilor din Saarbrucken, insotit de Tudor Caracioni, director general la Contor Zenner S.A. Romania
In brifingul care a urmat dupa dicutiile purtate intre cele doua parti, primarul a informat reprezentantii mass-media ca Aradul va beneficia de finantare in vederea efectuarii studiilor de fezabilitate pentru externalizarea centralei termice, finantare ce va fi obtinuta cu ajutorul oaspetilor germani. 
La recomandarea prof. dr. ing. Franz Heinrich, se vor pune bazele unui concept nou intre Primarie, CET si SVS Saarbrucken, mai exact elaborarea unui master plan - ca o strategie pentru dezvoltarea in urmatorii 20 de ani a tuturor utilitatilor publice: energie electrica, transport in comun, salubritate, canalizare, energie termica.
"Este de fapt si un plan de cooperare intre cele doua orase, in ceea ce priveste utilitatile publice. Prin intermediul acestui plan secular, primarul, alaturi de Consiliul Local vor putea sa coordoneze mai usor aceste servicii si sa conlucreze mul mai bine. Va vom transfera cunostintele noastre in domeniu, iar specialistii aradeni vor fi adusi la Saarbrucken pentru specializare", a declarat oaspetele german.
Deocamdata, costurile acestui parteneriat pentru intocmirea master-planului nu se cunosc cu exactitate, dar primarul Falca a precizat ca este vorba despre o suma rezonabila pentru bugetul primariei. 
Mai multe amanunte se vor cunoaste in maxim trei luni.
In alta ordine de idei, Franz Heinrich a mai anuntat ca va face lobby pentru infratirea celor doua orase prinse in acest parteneriat.

Sorina Ambrus - Adevarul

  • S-a furat din nou de la Spitalul Judetean!

Magazia de alimente a Spitalului Judetean a fost sparta de hotiSpitalul Judetean a fost din nou "calcat" de hoti, asta dupa ce in urma cu doar o saptamana, la aceeasi unitate spitaliceasca a avut loc un alt caz de furt.
Magazia Spitalului Judetean a fost sparta. 
Politistii declara ca hotul a spart usa magaziei de unde a furat 15 bax-uri de ulei si un sac de carne tocata. 
Se pare ca acesta a patruns in incinta spitalului noaptea, a sarit gardul s-a dus la magazia cantinei care se afla la subsol, a spart usa cu piciorul, a luat tot ce a putut. 
"La iesire i-a fost mai greu. Am gasit langa gardul ce desparte morga spitalului de complexul comercial din spate carne tocata. Probabil a agatat sacul de gard si acesta s-a rupt", declara unul dintre angajatii cantinei. 
Hotul nu a avut prea mult noroc fiindca in drum spre casa a fost prins de o patrula mobila de politisti. "Astazi a fost prezentat in fata Parchetului de pe langa Judecatoria Arad. Barbatul risca sa-si petreaca peste cinci ani in inchisoare", afirma purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie. "Am reusit sa recuperam 80 la suta din ce s-a furat. Sincer nu stiu cum reusesc hotii sa circule nestingheriti prin spital, atata timp cat aici exista niste paznici", sustine Ovidiu Tition, administratorului cantinei.
Contractul cu firma de paza va fi reevaluat
La parterul spitalului se afla in permanenta unul dintre agentii firmei de paza sau cel putin asa ar trebui sa fie. 
Ca sa patrunda in magazia cantinei, hotul a trebuit sa intre in cladirea spitalului si cum paznicul nu l-a observat si-a vazut in continuare de treaba.
Conducerea unitatii spitalicesti a dispus firmei care asigura paza sa reevalueze continutul contractului. 
Serviciul de paza al Spitalului Judetean fost externalizat inca din toamna anului trecut. 
Se pare insa ca firma de paza si protectie care a castigat licitatia nu si-a facut datoria asa cum trebuie. De cateva luni incoace s-au primit o multime de sesizari si de plangeri cu privire la sistemul de paza. Multi cetateni care intra in spital declara ca trebuie sa le dea agentilor o mica atentie ca sa poata intra iar altii sustin ca desi au platit taxa de intrare nu li s-a eliberat nici o chitanta. 
"Este clar ca lucrurile nu pot continua tot asa. De aceea, in cursul acestei luni ne vom intalni cu administratorul firmei de paza pentru a gasi o rezolvare la aceste probleme", declara Dana Oprea, directoarea spitalului.

Diana Rotar - Observator

  • Inca 240 de parcele pentru tineri.  La Arad: terenuri putine, cereri duble

O noua reparcelare a terenurilor pentru tineri din drumul ZadareniuluiUn numar de 240 de aradeni vor avea parte, cel mai probabil in acest an, de un teren numai al lor, pentru a-si ridica o locuinta.
Parcelele - fiecare de 350 de mp - vor fi puse la dispozitie de Primarie, in baza legii care prevede acordarea de sprijin pentru tinerii de pana la 35 de ani, acestea fiind situate in vecinatatea celor 76 de suprafete acordate deja locuitorilor Aradului pe Drumul Zadareniului. Viceprimarul Tiberiu Dekany a sustinut marti faptul ca, in prezent, se lucreaza la parcelarea acestor terenuri si la identificarea altora noi, in conditiile in care Municipalitatea a primit, pana la aceasta ora, 500 de cereri de la tineri, in baza legii respective.
Cei care vor beneficia de terenurile puse la dispozitie de Primarie se vor putea declara multumiti, daca nu acum, cel putin in viitor, in conditiile in care executivul local e decis sa dezvolte zona de la iesirea din Aradul Nou. 
Ca atare, in functie de fondurile identificate si de interesul firmelor private, in vecinatatea zonei de locuit va fi construita o zona de servicii (cu tot ce presupune acesta, inclusiv strazi si trotuare pavate), iar mai incolo o zona industriala (la 5 km de viitoarea autostrada). 
Chiar si problemele legate de statia de epurare din Aradul Nou (care deserveste intreg cartierul) ar putea fi rezolvate in viitor, aceasta urmand - conform planurile facute - sa fie legata la stajia de epurarea a Aradului. 
Sursa de finantarea a acestei lucrari ar reprezenta-o, in fapt, sumele recuperate din imprumutul contractat de catre Regia de apa de la BERD.
Pana la realizarea acestor investitii, cei 76 de aradeni care au primit deja teren (si care au obligatia sa inceapa lucrarile in cel mult un an de la atribuire) au probleme destul de mari in a se tine de cuvant, in conditiile in care, in zona, utilitatile lipesc cu desavarsire. 
Primaria incearca in aceasta perioada, sa rezolve prioritar problema utilitatilor de aici.

Adriana Barbu - Agenda zilei

  • Inlocuire centrala telefonica automata cu centrala telefonica digitala in localitatea Ususau

Centrala telefonica pentomat din Ususau a fost inlocuita cu una digitala Topex - Virtual Arad News (c)2005In data de 26.01.2004 ROMTELECOM - D.Tc. Arad a finalizat inlocuirea centralei telefonice automate tip Pentomat din localitatea Ususau cu o centrala telefonica digitala Topex cu o capacitate instalata de 116 linii telefonice.
Odata cu instalarea noii centrale s-a inlocuit in totalitate vechea retea de distributie din localitate.
Cu aceasta ocazie s-au preluat din vechea centrala toti cei 50 abonati existenti, iar in perioada imediat urmatoare se vor instala noi abonati care au cerere de instalare la D.Tc. Arad. 
Numerotatia abonatilor existenti a ramas aceeasi.
Astfel abonatii din aceasta CTD vor avea acces la convorbiri automate locale, interurbane si internationale, la serviciile cu valoare adaugata, la factura detaliata si la serviciul Acces Special Internet.
Abonatii care sunt conectati in aceasta CTD vor plati factura telefonica, ca si in prezent la Oficiul Postal din Ususau precum si la partenerii autorizati ai ROMTELECOM
Numerotatia abonatilor din Ususau este: 434000-434199.

Dan Cioca - Sef Compartiment Vanzari Directe - ROMTELECOM - D.Tc. Arad

  • Pianul la care a cantat Liszt

Pianul lui Franz Liszt a fost expus in holul FilarmoniciiIn holul Palatului Cultural a fost convocata presa aradeana, pentru a face cunoscuta o interesanta actiune comuna a Filarmonicii, Muzeului si a Bibliotecii judetene. 
Se incearca aducerea la lumina a unui bogat patrimoniu cultural local, demn de a fi cunoscut.
Cuplata cu concertul de la orele 19, expunerea in holul salii mari a pianului pe care a cantat la Arad celebrul virtuoz si compozitor, Franz Liszt, la jumatatea veacului al XIX-lea, poate fi un punct de atractie, mai ales pentru ca acesta a fost primul care a compus, intre altele, o Rapsodie Romana. 
Alaturi de acest instrument, muzeul va expune si alte valori putin sau deloc cunoscute, pentru ca Biblioteca judeteana sa aduca sase vitrine cu carti, partituri, fotocopii de documente de o deosebita importanta pentru cultura aradeana.
Cei trei directori ai institutiilor amintite, domnii: Frandes, Hügel si Didilescu, au facut astfel o calda invitatie unui public cat mai larg, mai ales tineretului, de a lua contact cu trecutul si prezentul cultural al Aradului.
In final, ziaristii au putut contacta pe dirijorul si omul de cultura elvetian, Claude Villaret, care va conduce manifestarea muzicala de azi. 

Hugo Hauptman - Virtual Arad


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]