Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Vineri, 17 iunie 2005

Stirile TVA aici

  • Ieri, în Palatul Administrativ a răsunat "Gaudeamus" -  Elitele absolventilor au fost premiate

In sala mare a CJA au fost premiati sefii de promotie aradeniIntr-un cadru festiv, sobru si distins, la sala de festivitati a Consiliului Judetean, au fost ieri premiati cei 36 de sefi de promotii de la liceele din municipiu si judet. 
Alaturi de ei, premiantii anului 2005, s-au aflat si directorii liceelor, parinti. 
Din prezidiu nu au lipsit oficialitatile aradene, reprezentate la varf, "ca semn de pretuire pentru valoarea acestor elevi", dupa cum remarca inspectorul scolar general Marius Göndör. 
Toti vorbitorii i-au felicitat pe cei mai buni dintre cei buni, "lideri de generatie", cum i-a numit primarul Gheorghe Falca, "crema cremelor", in cuvintele prof. univ. dr. Lizica Mihut, rectorul Universitatii "Aurel Vlaicu"
Ca o dovada de stima pentru performanta lor, sefilor de promotii li s-au facut invitantii interesante si onorante: prefectul Cristian Stragea i-a invitat in calitate de consilieri speciali, in institutia Prefecturii, indata dupa terminarea bacalaureatului. 
Rectorul Lizica Mihut le-a oferit oportunitatea de a participa gratuit la scoala de vara pe teme de inteligenta artificiala, organizata de Universitatea "Aurel Vlaicu"
Prof. univ. dr. Aurel Ardelean, rectorul Universitatii de Vest "Vasile Goldis" le-a adresat invitatia de a deveni studenti ai universitatii, cu burse de excelenta. 
Iosif Matula, presedintele Consiliului Judetean Arad, fost dascal, si-a adus aminte de anii fericiti de la catedra si i-a indemnat pe elevii premiati sa nu uite Aradul. 
Felicitari pentru valoarea sefilor de promotie din acest an au venit si din partea lui Razvan Gafencu, primul primar al tinerilor din oras. 
Dupa aceste cuvinte adresate elitelor scolii aradene, cei 36 de premianti, in aplauzele tuturor, au primit o placheta si o diploma. 
Si daca ceremonia a inceput in tonurile "Gaudeamus"-ului cantat excelent de corul Liceului de Arta"Sabin Dragoi", finalul a fost marcat de "La multi ani" interpretat de acelasi cor.

C. L. - Adevarul

  • In pragul examenelor, Inspectoratul Scolar este categoric: - Stop la protocoale si cadouri!

Inspectorul general ISJ - Marius Gondor atentioneaza cadrele didactice sa refuze cadourile din partea parintilorPeste doar cateva zile, se va da startul primului examen national din aceasta vara. 
Inspectoratul Scolar Judetean Arad a decis puna punct suspiciunilor care planeaza in fiecare an deasupra desfasurarii examenelor nationale, motiv pentru care a organizat o conferinta de presa pe aceasta tema. 
"Fac un apel catre toti colegii mei sa respinga orice fel activitati, protocol sau cadouri. Dorim ca profesorii sa aiba o atitudine categorica. Atunci, suspiciunile se vor diminua. Conducerea institutiei va lua masurile cele mai drastice fata de aceste deraieri, ce pot ajunge pana la excluderea din invatamant. Am luat masuri pentru a opri orice fel de speculatii de cumparare, influentare a comisiilor de examinare" - a declarat Marius Gondor, inspectoral scolar general al Inspectoratului Scolar Judetean Arad. 
Inspectoratul Scolar Judetean a gasit o solutie si pentru cadrele didactice care participa la examene ca evaluatori asigurandu-le sansa de a lua pranzul in cantinele scolare. 
"Centrele de evaluare au fost alese in asa mod incat ele sa fie aproape de cantinele scolare care sa asigure masa pentru cadrele didactice pentru ca, este adevarat, multi stau de dimineata" - a mai spus Marius Gondor. 
Fiecare cadru didactic care alege sa manance la cantina trebuie sa stie ca o face din propriul buzunar, pretul unui pranz fiind de aproximativ 40.000 de lei. 
"Nu dorim implicarea parintilor in organizarea examenelor. Singura lor implicare va fi aducerea apei minerale in salile de examene pentru proprii copii" - a mai spus inspectoral scolar general.

Simona Valan - Agenda zilei

  • Stadionul Astra va fi demolat în 90 de zile?!

Stadionul Astra este pe punctul de a fi desfiintatPrin adresa nr. 1389 din 8 iunie, Guvernul - prin intermediul Agenţiei Naţionale de Sport - a comunicat Municipalităţii arădene că, în conformitate cu legislaţia administraţiei publice locale, decizia de desfiinţare a arenei sportive Astra aparţine întru totul Consiliului Local. 
Ca atare, consilierii vor fi chemaţi luni să voteze aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu "Ansamblu de clădiri comerciale - str. Banu-Mărăcine" şi trecerea Arenei AAC din proprietatea publică în cea privată a Municipiului, singura modalitate ca terenul cu pricina să poată fi scos la licitaţie. 
Raportul care stă la baza hotărârii şi, implicit, a desfiinţării arenei este de două pagini (unul dintre cele mai ample raporturi ale administraţiei actuale). 
În proiect se face referire la etapele ce vor urma şi la pregătirea caietului de sarcini pentru licitaţia publică pentru vânzarea terenului în suprafaţă de 31,9 mii mp. 
Pe terenul actualului stadion vor fi ridicate două supermarketuri de interior şi va fi amenajată o parcare. 
Primarul Gheorghe Falca crede ca stadionul Astra va fi demolat în 90 de zile, adică imediat după îndeplinirea tuturor procedurilor legale privind licitaţia, desemnarea câştigătorilor acesteia sau obţinerea avizelor necesare. 
Primarul a insistat din nou pe faptul că o parte importantă din banii obţinuţi din vânzarea terenului vor fi investiţi în modernizarea stadionului municipal (cel al echipei de fotbal UTA).

Adriana Barbu - Observator

  • Investitie germana la Arad

Nemtii sunt interesati de carierele de piatra din judet - Virtual Arad News (c)2005Una dintre cele mai puternice firme de constructii din Germania va investi in carierele de piatra ale judetului Arad
Compania germana specializata in constructii a ales cariera de la Bata si balastiera de la Zabrani. 
Germanii intentioneaza sa participe chiar si la licitatii pentru reabilitarea drumurilor din judetul nostru. 
Reprezentatii companiei germane renumite in constructia de drumuri, poduri, autostrazi si cai ferate au venit la Arad unde au aflat care este stadiul investitiilor straine la noi in judet. 
Primul pas este stagiul de pregatire pe tema drumurilor oferit gratuit de compania germana pentru doi specialisti ai Consiliului Judetean Arad.

Izabela Vekas - Televiziunea Arad

  • Rock, motoare si adrenalina

La Pecica se va desfasura un festival de "Moto-Rock"Proiect de anvergura pentru impatimitii de motociclism
Orasul Pecica va fi gazda unui eveniment sportiv care va reuni peste 500 de motociclisti din Romania si din afara granitelor.
In perioada 1 - 3 iulie, in localitatea de pe Mures va avea loc prima editie a festivalului "Moto - Rock", amestec de sporturi extreme pe doua roti, manifested culturale, activitati de agrement si concerte rock.
Nu mai putin de zece din cele mai apreciate formatii de gen din tara dar si din Belgia sau Ungaria, vor concerta in cele trei zile de sarbatoare a... adrenalinei.
Moto - Rock Pecica este rezultatul pasiunii pentru motociclism a membrilor Asociatiei Sportive "West Motoreador" din Pecica, sprijiniti de Consiliul Local al orasului, care a alocat suma de 40 de milioane de lei, si de catre Consiliul Judetean Arad care a contribuit cu 45 de milioane.
De asemenea, mai multi sponsori au sarit in ajutorul organizatorilor, intelegand oportunitatile pe care le creeaza un astfel de eveniment.
Printre invitati se numara motociclisti din toate colturile tarii, dar si-au confirmat prezenta si sportivi din Ungaria, Bulgaria, Ucraina, Belgia, Germania si Slovacia.
Insa cel mai dorit in mijlocul participantilor este nimeni altul decat Calin Popescu Tariceanu, cunoscut pentru pasiunea pe care o are in domeniu.
Premierului i s-a expediat o invitatie avand anexata propunerea unuia dintre sponsori de a asigura transportul dus - intors al motocicletei "ministeriale".
Primarul Iustin Cionca s-a declarat circumspect in ceea ce priveste succesul acestei manifestari, dar a considerat ca este de datoria oricarui edil sa sprijine initiativele tinerilor, admitand ca festivalul s-ar putea usor transforma intr-un eveniment de referinta in domeniu, care sa aduca multe avantaje orasului.
In acest sens, el a militat in fata Consiliului Local pentru alocarea celor 40 de milioane de lei, dar a sprijinit si lucrarile de amenajare a zonei unde se vor desfasura probele de concurs, fiind vorba despre o competitie moto cross.
S-a lucrat intens la nivelarea terenului de pe malul Muresului, pentru ca mai apoi sa se treaca la... denivelarea lui pentru amenajarea pistei.
Urmeaza sa se amenajeze terenurile de campare, locul unde va fi amplasata scena, dar si aducerea WC-urilor si dusurilor.
In ultima faza vor veni comerciantii care sa asigure participantilor toate cele necesare.
In proiect este inclus si terenul de fotbal din localitate, situat in perimetrul in care va avea loc festivalul.
Despre aceasta initiative, presedintele West Motoreador. Stanislav Ribovici a declarat ca "Avem cu ce, avem cu cine, avem unde. Atunci de ce sa nu o facem?" Si au "facut-o", reusind sa elaboreze un proiect strategic pentru sportul, turismul si imaginea orasului Pecica.
Cei care doresc sa participe, fie din postura de posesori de motociclete, fie din cea de spectator, isi pot procura deja bilete pentru toate cele trei zile la pretul de 150.000 de lei, suma in care intra locul de campare, acces la concertele sustinute de "Kash", "Luna amara", "Implant pentru refuz" s.a., precum si o tocanita, o bere si o "rachie de pecica" pentru cei care vor veni... "calare pe motoare".
In incheiere, motociclistii vor porni intr-un tur al Romaniei care vizeaza intalniri de acelasi gen din Targu Secuiesc si Timisoara.

Cristian Videscu - Agenda zilei


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]