Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Marti, 18 ianuarie 2005

Stirile TVA aici

  • Ancheta generalului Spiroiu

Generalul Spiroiu face ancheta privind participarea la revolutie a lui Eugen BadalanInca de la sosirea sa la Arad, generalul in rezerva Nicolae Spiroiu a fost suspectat de partizanat militar in anchetarea participarii fostului maior Badalan in evenimentele din 21-22 decembrie 1989 in Piata Revolutiei. 
Acuzat vehement de revolutionarii aradeni in legatura cu amenintarile proferate la vremea respectiva la adresa demonstrantilor, maiorul Badalan a reusit nu numai sa scape de raspunderea penala, dar a mai avut si o cariera fulminanta sub guvernarea trecuta, cand a fost numit sef al Marelui Stat Major. 
Aradenii implicati in revolutia anticeausista si fostul comandant al trupelor de tancuri de la Scoala de Ofiteri Radna, fostul maior Diaconescu, au protestat vehement impotriva acelei avansari in functie si in grad a unui comandant cu comportament controversat in decembrie ‘89, dar nimeni nu i-a ascultat. 
Insusi actorul Valentin Voicila, remarcat in mod special ca lider al revolutionarilor aradeni, a declarat ziarului nostru si scriitorului Emil Simandan, in cartea realizata pe marginea evenimentelor de la Arad din acel decembrie insangerat, ca fostul maior Badalan a ordonat masuri de represalii militare impotriva civililor aflati in strada si numai retinerea colegului sau Diaconescu a determinat in final neducerea la indeplinire a discutatului ordin.
Valentin Voicila a declarat in mod repetat ca Badalan l-a amenintat personal cu impuscarea, atunci cand i-a crerut sa jure credinta Revolutiei. 
Acuzatii la fel de dure au formulat si alti revolutionari aradeni pentru comportamentul duplicitar al maiorului de atunci, ajuns astazi mare capetenie de osti, dar anchetatorul Spiroiu nu a aflat nimic despre ele. 
Desfasurata in mare secret, cercetarea respectiva nu putea sa se finalizeze altfel decat printr-un raport favorabil camaradului Badalan. 
Ca si medicii, militarii dau dovada de solidaritate de casta atunci cand sunt cercetati, si din acest motiv, daca s-ar dori aflarea adevarului in cazul Badalan, in mod cert nu un alt general trebuia trimis sa intreprinda ancheta. 
Poate o comisie parlamentara ar fi fost mai indreptatita sa faca lumina in acest caz.
Presedintele Basescu a afirmat ca va lua masuri daca i se vor aduce dovezile necesare, dar pana la dovezi avem cateva nedumeriri in legatura cu generalul Badalan. 
De ce el? Daca este suspectat pentru asemenea prestatie antirevolutionara, atunci de ce tocmai dansul sa fie promovat in fruntea ostirii romane? 
Din sutele de generali romani, mai multi decat in armata engleza, de exemplu, sa nu se fi gasit un ofiter cu imaginea neafectata? 
Sa nu avem noi nici un singur ofiter capabil si care sa fi fost in mod indiscutabil alaturi de revolutionari? 
Fostul prefect al Capitalei, Silvian Ionescu, a fost nevoit sa-si dea demisia la numai doua zile de la instalarea sa in inalta functie doar pentru ca presedintele Basescu a avut retineri legate de trecutul sau de fost ofiter de securitate. 
Nu exista nici o dovada ca ar fi vinovat de practicarea politiei politice, dar cu toate acestea a fost dat jos din functie. 
Cu ce este mai credibil un Badalan aparator al Ceausescului pana in ultima clipa decat securistul ajuns prefect? 
De ce are nevoie Armata Romana de asemenea confuzii in promovarea cadrelor? 
Daca un ofiter de securitate e blamabil doar pentru ceea ce a fost, de ce la armata acest principiu nu functioneaza? 
Generalul Constantin Degeratu, fost Sef de Stat Major pe vremea presedintelui Constantinescu, este controversat la randul sau pentru reprimarea revolutionarilor clujeni prin ordinele date impotriva demonstrantilor pasnici din Capitala Transilvaniei, dar cu toate acestea a fost si el scos de la naftalina si readus in prim plan. 
De ce are nevoie presedintele Basescu de asemenea colaboratori, cel putin suspecti de grave fapte? 
Daca in guvern a reusit sa opreasca accesul celor cu imagine negativa in opinia publica, de ce in materie de generali aplica alt standard de apreciere?
Pe ofiterii din SRI i-a amenintat cu inlocuirea tuturor celor proveniti din vechiul regim si promovarea la conducerea institutiei unor ofiteri tineri. 
De ce la Serviciul de Informatii e nevoie de cadre noi, libere de tarele trecutului, iar in armata sunt valabili tot cei fideli fostului regim?

Stefan Tabuia - Adevarul

  • Aeroportul din Arad - scos la vanzare in martie

Aeroportul International Arad urmeaza sa se privatizeze - Virtual Arad News (c)2004CJA vrea sa ramana actionar in cadrul bazei
Presedintele Consiliului Judejean, Gheorghe Seculici, a declarat ieri, in cadrul primei conferinte de presa din acest an, ca Aeroportul din Arad va fi scos la privatizat cel mai probabil in martie. 
"Suntem in faza de intocmire a caietelor de sarcini vizavi de privatizarea aeroportului. Cel tarziu pana in martie aceste caiete vor fi date pe piata pentru privatizare", a punctat presedintele CJA. 
Acesta a tinut sa precizeze faptul ca, daca pana in 2004, sprijinul financiar acordat de CJA bazei aradene se ridica la 9 miliarde de lei, din 2004 suma a fost de doar 2 miliarde si ca acesta este, in fapt, "o situatie extrem de buna, iar momentul este prielnic pentru a realiza privatizarea".
Varianta care va fi aleasa de CJA pentru vanzarea aeroportului este asocierea, unde probabil CJA va ramane actionar, pentru a da greutate institutiei si a atrage investitii. 
Cateva conditii sine-qua-non care vor fi impuse celor care doresc sa-si "insuseasca" Aeroportul au fost deja trasate. 
Potrivit lui Gheorghe Seculici, firma va avea obligatia de a pastra profilul unitatii si de a atrage investitii, iar alegerea companiei se va face tocmai in functie de valoarea investitiilor pe care doreste a le realiza aici.
Aradenii raman cu pista de aterizare
Atat presedintele, cat si vicepresedintele Consiliului Judetean au punctat faptul ca pista de aterizare ramane in proprietatea autoritatii judetene, acesta apartinand domeniului public al Aradului. 
Se vor privatiza, ca atare, doar cladirea aeroportului si parcarea. 
CJA doreste ca, odata cu privatizarea, sa se realizeze o noua aerogara, care sa fie aliniata cerintelor occidentale. 
Tot ieri, s-a adaugat si faptul ca ideea privatizarii Aeroportului s-a conturat si in baza solicitarilor venite de la firmele interesate de aceasta masura.
Cargo nu poale fi vandut nici macar la pachet!
Tot presedintele CJA a precizat ca s-a dorit ca privatizarea aeroportului sa se realizeze "la pachet" cu Terminalul Cargo, dar aceasta initiativa a fost eliminata ulterior, dat fiind faptul ca nu s-au gasit prea multi doritori pe tema. 
Cat priveste aceasta societatea a Consiliului Judetean, lucrurile se vor schimbate radical, Gheorghe Seculici nu s-a ferit sa puncteze faptul ca nu este multumit de modul de lucru de la Terminal, sau ca - printre altele - "conducerea Terminalului Cargo nu este profesionista"
Seculici a punctat faptul ca unitatea ar trebui sa devina una legata de activitatea de comisionare vamala si nu doar una de administrare si depozitare (cum este in prezent), ca la Cargo se practica un sistem de administrare doar juridica, nu si comerciala. ca societatea lucreaza la doar 10 -15 la suta din capacitate si ca se impun schimbari manageriale. 
Conducerea CJA conteaza insa pe captarea interesului comisionarilor vamali din Bucuresti si din strainatate. 
Schimbarile vor veni oricum in ambele cazuri.

Adriana Barbu - Agenda zilei

  • Aglomeratie la plata impozitelor

Aglomeratie mare la plata impozitelorSute de aradeni au luat cu asalt Directia Fiscala din Arad pentru a-si plati impozitele si taxele locale. 
Inca de la 3 dimineata, la Directia Fiscala oamenii au stat la rand in dorinta de a scapa de datoriile pe care le au fata de stat. 
Majoritatea sunt pensionari iar banii de impozite i-au adunat in cateva luni de zile. 
Majoriatea sunt insa suparati ca trebuie sa plateasca impozite mai mari decat anul trecut. 
Cu toate acestea, in numai 3 ore, Directia Fiscala a adunat peste 1 miliard de lei. 
Cu noaptea in cap, mai multi aradeni s-au asezat la rand pentru a plati taxele si impozitele locale.
Si asta pentru ca astazi este prima zi de plata  taxelor catre stat. 
Aglomeratia a continuat si la primele ore ale diminetii cand pe la ghiseele Directiei Fiscale au trecut cateva mii de aradeni. 
Majoritatea sunt insa pensionari care doresc sa scape de povara taxelor si impozitelor la fiecare inceput de an. 
Multi sunt nemultumiti insa pentru ca au trebuit sa astepte la rand dar si pentru ca, taxele si impozitele s-au majorat fata de anul trecut. 
Pentru a evita aglomeratia de la ghisee, angajatii Directiei Fiscale au inceput lucru inca de la ora 6 dimineata. 
Cu toate acestea, ei au facut cu greu fata valului de oameni dornici sa plateasca taxele si impozitele inca din prima zi. 
Chiar in prima zi de lucru din acest an, Directia Fiscala a inregistrat un record. 
In numai 3 ore, a fost incasat 1 miliard de lei din taxe si impozite. Suma a crescut considerabil spre orele pranzului cand in visteria Primariei intrase aproape 3 miliarde de lei.

Vasile Blidar - Televiziunea Arad

  • Inlocuire centrala telefonica manuala cu centrala telefonica digitala in localitatile Secusigiu si Satu Mare

La Secusigiu a fost data in folosinta o centrala telefonica digitala - Virtual Arad News (c)2004In data de 30.12.2004 ROMTELECOM - D.Tc. Arad a finalizat inlocuirea centralei telefonice manuale din localitatea Secusigiu cu o centrala telefonica digitala - unitate distanta Alcatel cu o capacitate instalata de 210 linii telefonice precum si inlocuirea CTA Pentomat local din localitatea Satu Mare cu o centrala telefonica digitala - unitate distanta Alcatel cu o capacitate instalata de 120 linii telefonice.
Odata cu instalarea noilor centrale s-a inlocuit in totalitate vechea retea de distributie din ambele localitati.
Cu aceasta ocazie s-au preluat din vechea centrala toti cei 126 abonati existenti din Secusigiu si cei 77 abonati existenti din Satu Mare, iar in perioada imediat urmatoare se vor instala noi abonati care au cerere de instalare la D.Tc. Arad.
Astfel abonatii din aceaste CTD vor avea acces la convorbiri automate locale, interurbane si internationale, la serviciile cu valoare adaugata, la toate serviciile suplimentare oferite de centralele digitale (restrictionarea cu parola a apelurilor de plecare, apel programat, redirijarea imediata a apelurilor de sosire, apel in asteptare, CLIP, CLIR, voces), la factura detaliata si la serviciul Acces Special Internet.
Abonatii care sunt conectati in aceaste unitatati distante ale CTD Alcatel vor plati factura telefonica, ca si in prezent la Oficiile Postale din localitate precum si la partenerii autorizati ai ROMTELECOM.
Numerotatia abonatilor din Secusigiu este: 411300-411550, iar numerotatie abonatilor din Satu Mare este: 411800-411920.

Dan Cioca - Sef Compartiment Vanzari Directe - ROMTELECOM - D.Tc. Arad

  • Cartierele Vlaicu si Gradiste: oferta erotica de iarna.  - Amor ieftin, zgribulit, pe bani…inghetati!

Prostituatele sunt prezente pe sosele indiferent de vremeZero grade. Noapte. Duminica. Inspre seara. Strazile orasului sunt aproape pustii. Doar tramvaiele si taxiurile mai animeaza intepenirea urbei in cel mai promitator ger. Ne indreptam spre cartierul Vlaicu, apoi spre Gradiste. Ce cautam?! Ceva usor de gasit: oferta nocturna de sex ieftin, "protejat", direct din strada, in boschete sau dupa o cladire singuratica. 
Ce-am gasit: dureri, tragedii, indiferenta fata de trup si viata, dorinta de castig rapid, ingrijorare din cauza amenzilor date de autoritati, foame, frig, clienti putini, plictiseala si/sau sex prin masini, la vedere.

Cuib de pesti si fete de strada, drogate
Inaintam in tacere, in plina noapte si frig. Masina ruleaza calm, odata intrata in a doua jumatate a cartierului Vlaicu. 
Oprim pentru cateva minute in fata barului "Anne-Marie", cunoscut prin cele cateva "fetite" ofertante de sex, de vreo cativa ani buni. 
Barul este inchis. Parcul IMAR-ului este pustiu. Frigul patrunzator, se pare, a gonit orice urma de cerere-oferta. 
Usor dezamagiti, o pornim spre capatul cartierului. Apar umbre palide, subtiri. Fetele au oroare de masinile albe, insemnate. 
A noastra fiind la fel, o iau rapid din loc si se refugiaza in barul "Amicitia", un birt ordinar de pesti flamanzi si tarfe palide, drogate. 
Din viteza masinii, reusim un blitz. Ne iese, astfel ca ne reintoarcem pentru discutii. 
Dialogul cu o femeie de strada este scurt, precum sexul pe care-l ofera. O fata se apropie de geam: 
"Si, ati rezolvat ceva daca ne-ati filmat?!". 
Dialogul continua in afara masinii. E slabuta, imbracata intr-un cojocel si-si strange bratele de frig. E vanata, drogata. 
O intrebam: De ce faci asta? Fata ridica din umeri, priveste spre luna coltoasa, murdarita de nori vinetii: "Din cauza mamei. Nu m-am inteles cu ea. Si-a luat alt barbat care n-a fost de acord sa ne creasca, vreau sa spun ca mai am o sora. Fac strada de la ...11 ani! Si ea face strada! Am facut sase clase la Ineu." 
Tarifele oscileaza intre trei sute de mii de lei, sexul normal, doua sute de mii cel oral. Ne spune ca nu prea sunt clienti din cauza frigului, ca trebuie sa se fereasca de raidurile politiei. 
Sora ei o striga, cu o voce dura. Fata nu raspunde, ne cere sa nu-i apara chipul. Glasul ei e tremurator, intre duritate si ruga. Se duce in fuga spre sora ei, care ne priveste din usa barului, alaturi de cativa pesti cu parul vopsit portocaliu. Se numeste Corina, are 17 ani. Pare acel tip tragic de prostituata care nu va ajunge niciodata varsta de 30 de ani. 
"Tata m-a violat cand aveam 14 ani!"
Ne intoarcem spre "Fortuna". Printre blocuri, o alta tanara se plimba chemator pe marginea soselei. 
Folosim aceeasi tehnica foto: blitz din mers, apoi intoarcerea pentru dialog. Fata ne-a observat, nu se ascunde, ne priveste zambind. 
E o bruneta simpatica, aproape un copil. E greu sa discuti cu un ...copil despre sex, clienti, tarif, raiduri. 
Punem "intrebarea". Raspunsul vine senin, cu acelasi zambet inocent: "O fac pentru bani! Cand am implinit 14 ani, tata m-a violat. Si-a batut joc de mine si nici macar nu era beat, ca nu bea. I-am spus mamei, dar nu m-a crezut. Am fost apoi amenintata de o ruda ca ma leaga de gat cu o funie si voi fi tarata dupa o masina! Mama m-a dat afara din casa la 15 ani, pentru ca nu incetam sa spun ce mi s-a intamplat! Acum stau in gazda la nasa mea, in aceeasi curte, pentru un milion de lei pe luna. Totul e scump. Clienti, pe frigul asta nu prea sunt..." 
Tariful oscileaza intre doua-trei sute de mii de lei, sex normal. Fata continua, neintrebata, bucuroasa ca are cu cine vorbi: "Am mai avut sapte frati. Pe toti i-a vandut mama la stat!".  
E foarte draguta, si, daca-i vedea-o pe strada, nici o clipa nu te-ai gandi la...
Ne bulverseaza din nou: "Am facut traseul peste tot: si in Aradul Nou, dupa calea ferata, in spate, si in centru, si in Gradiste. Acum  am venit in Vlaicu. Is riscuri mari, cateodata! Am patit-o si eu: vine unul cu masina, te duci cu el. Stie lectia: nu prea departe. Totusi, insista ca el are camera, vin mai multi bani, normal, mai mult sex. Dracu! La el acasa te trezesti cu sase/sapte barbati, toti gata sa sara pe tine. Iesi carpa de acolo, daca mai iesi!...". 
Se numeste Ioana si are 17 ani.
Prostituate in asteptarea unor clientiBatran care asteapta regulat, tramvaiul 16
Iesim pe centura si ne intoarcem spre Gradiste, pe strada principala, Petru Rares, arhicunoscuta pentru "agatat" ieftinituri. 
Nu toate. In fata unei alimentari, doua fete se plimba inghetate; injuratura grea, suflat in pumni. 
Bruneta subtirica e imbracata in blugi si fas scurt pana in talie. E de-a dreptul draguta. Nu-i place dialogul. Are chef de clienti, deloc de filosofii existentiale. 
Banul conteaza, restul, apa de ploaie. "Sunt din Salaj, sunt casatorita, am si copil. Barbatu-meu? (zambeste complice) Ce sa zica? N-are ce sa zica! Eu aduc banul! Cel mai grav e ca vine politia si ne ia tot! Unii-s mai cumsecade, te duci cu ei o data sau de doua ori si mai inchid ochii. Altii fac pe nebunii. Te amendeaza in fiecare zi! Nu vedeti ca somam? Nu-s clienti ca-i frig al naibii!"
Nu vrea la munca. "Nu muncesc pentru altii, doar pentru mine. Patronul te ia cand vrea si te da afara cand vrea. Eu asa am patit si m-am lasat! Ce ai in mana conteaza, restul, potopul! Presteaza tarif mai mic decat cel din Vlaicu: 150-200.000 de lei, partida de sex normal. Cine vrea mai mult, plateste". A fost Dorina, 26 de ani.
Colega ei de suferinta erotico-financiara e blonda si foarte solida. E "grea" la vorbe si fapte. 
E suparata, revoltata. "N-au clientii bani, ca sunt saraci. Au salariile mici, nu-si mai pot permite o mica distractie. Pe noi ne amendeaza in fiecare zi jandarmii si politia. Da’ ce? E munca lor?  Si daca ne prind cu ei, ii amendeaza si pe ei, saracii! De ce se amesteca politia in dragostea omului?! Ei ne bat, ne iau banii si mai si vor sa se distreze cu noi! Ptiu!." A fost Ribana (aproximativ 30 de ani).
In spatele lor, un batran... descheiat, se sprijina pe o margine de perete. 
E beat. Abia ingaima: ..."astept tramvaiul 16!". 
Oricum, liniile de tramvai sunt pe partea cealalta... Dupa plecarea noastra, fetele s-au apropiat mieros de mosneag. Prada e usoara, iar banii sunt ca si facuti. 
Batranul a mai fost vazut prin zona, asteptand, la ore cand tramvaiele nu mai circula – "tramvaiul 16"...
Urmarire cu masina, sex pierdut, bani dati
Rulam din nou spre centura. Pe langa noi trece o tipa buna. Se opreste o clipa, noi intrebam daca merge treaba, ea zambeste, da din umeri si pleaca. Ne invartim de colo-colo. Ne intoarcem. Tipa a si intrat intr-o Dacie caramizie (AR 03-SMF). 
Intentionam sa vedem ce se intampla. Fata si barbatul ne sesizeaza. Masina iese din umbra strazii hotelului "Rares" si o ia la goana prin cartier. Ambitionati, apasam pedala de acceleratie. Urmeaza curba dupa curba, strada dupa strada, minute bune. 
Cu Tibi la volan, (n)-ai emotii, si, in mod sigur, stii ca-ti vei atinge tinta. E noapte de-a binelea, masinile scrasnesc. 
Intr-un final, cel din fata nu mai rezista si arunca fata din masina. Dispare in tromba. Ne oprim in fata tinerei care o ia la pas. Rade. E "buna". 
Mignona, cu ten masliniu, ochi migdalati, buze groase, date intens cu sidef liliachiu. 
"Sunt din Salaj. Familia ii din Maramures. Eu am venit aici, ca m-am saturat de saracie. Fac sex pe bani de la 14 ani! Eu is desteapta, nu-s ca proastele alea...Pe mine nu ma ia politia si nu ma amendeaza! Am oamenii mei! Arat bine, stiu, dar trebuie sa fiu, peste doua saptamani o papusita! Am clienti banosi, fac doua-trei milioane  pe noapte, fara stres! Cu interes, fac patru-cinci! O femeie trebuie sa arate bine, sa aibe corp si piept! Fraierul ala mi-a dat banii si mi-a spus, vazand ca nu mai scapa de voi, ca ma asteapta pe pod! Tariful e trei sute de mii sexul normal". 
Nu recunoaste alta practica sexuala. Nu pleaca cu clientii decat in masina, in apropiere. Nu ia teapa. Da. A plecat acasa, cu taxi, in Checheci, bucuroasa ca are bani fara sa fi dat ceva in schimb. Este Lavinia, 16 ani.
Sex brut (al) in masina
Ca-ntr-o doara, ne intoarcem spre IMAR. Zona pare linistita, pustie. Ne indesam privirile spre parcul fabricii, printre brazi. O masina alba (AR -03 LGP) retrasa in intuneric, trepida. Ne apropiem prin ocolire. Totul era foarte clar: cei din fata, o fata imbracata cu o geaca alba practica sex oral cu cel de la volan. 
Gemete infundate. Dupa cateva secunde, barbatul si-a plecat capul spre poalele dezgolite ale femeii. 
La scurt timp isi dau seama ca sunt observati. Alta pereche din spate, "in action", se apleaca pe spatarul din fata si ne privesc zambind...aprins. 
Apoi isi lasa toti capetele. A fost o noapte… (g)erotica aradeana de iarna, la zero grade.

Felicia R.Gheorghe - Observator


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]