Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Sambata, 19 martie 2005

Stirile TVA aici

  • Seculici, vicepremier In locul lui Videanu

Presedintele Gheorghe Seculici a fost promovat in functia de vicepremierAdriean Videanu, ministru de stat insarcinat cu coordonarea activitatilor din domeniul economic si-a depus demisia ieri la cabinetul premierului Calin Popescu Tariceanu. Intr-o declaratie de presa sustinuta la Palatul Victoria. 
Adriean Videanu si-a motivat demisia prin implicarea sa, in calitate de candidat, in campania electorala pentru Primaria Generala Bucuresti. 
"Biroul Permanent al Partidul Democrat l-a nominalizat pentru functia de vicepremier pe Gheorghe Seculici. Acesta este presedintele organizatiei judetene a Partidului Democrat si presedinte al Consiliului Judetean Arad. Este arhitect de meserie si are o experienta de 10 ani in administratia locala, fiind consilier local si judetean", a declarat ieri Videanu.
Interesant este ca fiica lui Gheorghe Seculici este sotia primarului Gheorghe Falca, familie care a fost cununata de presedintele Traian Basescu. Seculici este membru al PD 1994 si a fost consilier municipal intre 1992-2002, consilier judetean la Arad si, in urma alegerilor locale din 2004, a fost ales presedinte al CJ Arad.
Premierul Calin Popescu Tariceanu a declarat ieri ca este de acord cu nominalizarea lui Gheorghe Seculici pentru functia de viceprim-ministru, precizand ca acesta nu va avea ca atributie coordonarea negocierilor cu FMI, responsabilitatea in acest sens urmand sa-i revina ministrului Finantelor. "Sarcina negocierilor cu FMI, in toate tarile, o are Ministerul de Finante. In viitor, cel care va trebui sa poarte responsabilitatea negocierilor cu FMI va trebui sa fie ministrul de Finante", a afirmat Tariceanu, dupa sedinta Delegatiei Permanente a PNL. 
Intrebat in legatura cu notorietatea lui Seculici, primul ministru a spus ca nu impartaseste opinia conform careia Gheorghe Seculici este un "no name"
Pana la noi alegeri liberalul Gavril Popescu va prelua functia de presedinte al CJ Arad"La un moment dat, cu totii am fost niste no name", a spus Tariceanu. 
El a apreciat ca Seculici are "o anumita experienta administrativa" si "o functie importanta in partid". "Are si cunostinte economice, ca presedinte de Consiliu judetean este un om care are cunostinte despre gestionarea unui buget", a mentionat Tariceanu, apreciind ca "un consiliu judetean este, de multe ori, la fel de greu de condus si de important ca un minister".
Seculici, surprins
Auzind ca a fost numit in functia de ministru de stat, Gheorghe Seculici s-a declarat "total surprins", afirmand ca a aflat vestea abia ieri, in jurul amiezii. "Nici nu stiam ca am fost luat in vizor de Biroul Permanent National, iar surpriza a fost foarte mare cand mi s-a comunicat ca am fost numit vicepremier. Urmeaza ca maine (sambata - n.red.) sa ma aflu la Bucuresti pentru a depune juramantul", a spus Seculici, conform Mediafax. 
El a adaugat ca Basescu nu a avut nici o influenta asupra membrilor BPN, desi este nasul de casatorie al fiicei sale.
"Relatia mea cu presedintele Traian Basescu a fost una foarte buna si inainte ca acesta sa devina nasul de casatorie al fiicei mele si nu cred ca dumnealui ar fi putut influenta peste 50 de membri ai BPN", a spus Seculici. In ceea ce priveste presedintia Consiliului Judetean Arad, pe care o detine in urma alegerilor locale din 2004, Seculici a afirmat ca vor fi discutii in interiorul filialei judetene a PD privind sustinerea unuia dintre cei opt consilieri pe care PD ii are in cadrul CJ Arad. 
"Aceasta functie apartine PD, potrivit intelegerilor interne din cadrul Aliantei DA La alegeri s-a stabilit ca partidul cu cele mai bune rezultate in CJ sa detina functia de presedinte"
, a spus noul vicepremier. 
El a mai afirmat ca isi va da demisia din CJ Arad in cadrul primei sedinte si ca presedintia CJ va fi asigurata cu titlu interimar de vicepresedintele Gavril Popescu (PNL), pana la alegerea unui nou presedinte. 
Seculici a mai spus ca nu va renunta la presedintia PD Arad.

Bogdana Paun & Ovidiu Banches - Ziua de Vest

  • Inca un post inalt pentru Arad: Liviu Bobar este noul director al CFR Marfa Romania

Liviu Bobar este noul director al CFR Marfa Romania"Ma voi stradui sa ajut Aradul cat voi putea"
Reprezentantii filialei aradene a Aliantei D.A. au obtinut un nou succes, la Bucuresti, reusind sa-l impuna in una din cele mai importante societati ale Ministerului Transporturilor pe liberalul Liviu Bobar. 
Fost director al fabricii Astra Vagoane Calatori, pana la momentul privatizarii, Liviu Bobar a preluat, de joi, conducerea Societatii Nationale de Transport Feroviar de Marfa, CFR Marfa S.A.Contactat telefonic, Liviu Bobar ne-a declarat ca, desi nu are atributii in probleme legate de modernizarea garii din Arad sau altele de acest gen, va incerca, pe cat se poate, sa faca lobby pentru a obtine mai multe lucruri, in domeniul transportului feroviar, pentru judetul Arad. 
"Pe acest lucru puteti conta, tot ce depinde de mine am sa fac, ma voi stradui sa ajut Aradul cat voi putea. Pana acum, Aradul a avut de suferit pentru ca nu a avut oameni in structuri, de acum sper sa se mai schimbe lucrurile", declara Bobar. 
Noul director al CFR Marfa SA spune ca are in vedere mai multe obiective pentru ca societatea din subordinea Ministerului Transporturilor sa se dezvolte, astfel incat sa poata face fata cerintelor de pe piata europeana, in momentul aderarii la UE. 
"Avem cateva obiective legate de pregatirea societatii pentru momentul integrarii, sunt aspecte tehnice legate de strategie, pentru ca vom fi in concurenta cu alte societati de acest gen din Europa. Ca o prioritate ar fi dezvoltarea transportului inter-nodal, cu containere sau pentru TIR-uri. Dupa cum se stie, singurul terminal RO-LA este in Arad, iar noi intentionam sa dezvoltam si alte terminale de acest gen", sustine Liviu Bobar.
Iata ca, incet-incet, dupa succesele inregistrate in plan politic de reprezentantii aradeni ai Aliantei D.A., incep sa apara si functiile la nivelul administratiei centrale. 
Ceea ce nu face decat sa ne bucure si sa speram ca, in viitorul apropiat, Aradul va iesi din conul de umbra in care a stat in ultimii ani si nu vom mai fi nevoiti sa asistam neputinciosi la pierderea unor institutii, ba din contra, de ce nu, prin interventiile aradenilor prezenti la centru, sa putem chiar recupera unele directii ratacite pe la Timisoara de fosta putere.

Cosmin Mihuta - Adevarul

  • Sub ape !

Apele au inundat sosele si cai ferate din judetSute de gospodarii din judetul Arad au fost inundate din cauza topirii bruste a zapezii, provocata de temperaturile ridicate din ultimele zile. 
De asemenea, peste 500 de hectare de teren agricol au ajuns sub ape in urma viiturilor care s-au inregistrat. 
Doua de familii din localitatea Crocna au ramas total izolate, deoarece drumul care duce spre sat este impracticabil.
Ca in fiecare an, odata cu cresterea debitului raului Crisului Alb, Statia CFR din localitatea Almas a fost inundata, zeci de persoane fund mobilizate pentru a asigura decolmatarea canalelor colectoare care sa poata prelua revarsarea raului. 
Potrivit Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta, au fost inundate DJ 792 E intre localitatile Almas - Dieci, DJ 708 intre localitatile Dieci - Pescari si Dieci - Revetis, iar drumul ce leaga comuna Gurahont de satul Madrigesti este inundat pe o portiune de un kilometru. 
De asemenea, podul rutier de pe Valea Sighisoarei (Gurahont-Hontisor) este afectat deoarece culeea podului pe malul stang este surpata si o deschidere a podului este cazuta in apa.
Prognoza hidrologica pentru perioada imediat urmatoare prevede cresteri importante de debite si niveluri, cu depasiri ale cotelor de aparare ca urmare a topirii stratului de zapada si caderii precipitatiilor sub forma de ploaie.

Agenda zilei

  • Aradencele s-au inghesuit la Bursa Locurilor de Munca

Actuala bursa a locurilor de munca pentru femei a fost cea mai reusitaEditia din acest an a Bursei Locurilor de Munca dedicata femeilor, organizata vineri la Sala Bingo din Piata Garii, a fost, potrivit directorului Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca, cea mai reusita de pana acum.
Numarul aradencelor care au trecut vineri pe la Bursa Locurilor de Munca a fost mai mare decat la editiile organizate in alti ani. 
Peste 600 de femei au incercat sa-si gaseasca un loc de munca care sa se potriveasca atat studiilor cat si experientei. 
Doca Mihalie, una dintre femeile prezente la eveniment ne-a declarat ca pentru domeniul in care este specializata nu exista oferte, drept urmare este hotarata sa urmeze un curs de calificare pentru a se reprofila si a-si gasi un loc de munca intr-un domeniu mai cautat.
"Am lucrat foarte multi ani ca si operator reproductie in domeniul agricol. In urma cu cateva luni, departamentul in care lucram a fost desfiintat, astfel ca am intrat in somaj. Am venit aici in speranta ca o sa-mi gasesc o slujba, insa se pare ca nu am avut prea mare noroc, fiindca meseria mea nu prea mai prezinta interes. Am aflat ca pot urma gratuit cursuri si ma gandesc serios la o reconversie profesionala, chiar daca deja am o varsta destul de inaintata. Nu am ce face, trebuie sa-mi castig cumva existenta", declara aradeanca.
Peste 500 de locuri de munca
Cei 58 de agenti economici le-au oferit celor prezente 540 de locuri de munca din diverse domenii. 
Cel mai ofertate meserii au fost: reprezentant vanzari, referent marketing, agent turism, operator calculator, ospatar, barman, jurist, femeie de serviciu, inginer productie, confectioner, patiser, brutari, consultant financiar, contabil, secretara, bucatar, receptioner si agent asigurari. 
Din cele peste 600 de aradence prezente, 76 au fost angajate pe loc iar 160 au fost selectate, urmand a se prezenta ulterior la interviuri si probe.
Gradul de ocupare a fost de 14 la suta
La bursele organizate in cursul anului trecut, gradul de ocupare a locurilor de munca oferite de agentii economici participanti a fost in medie de 14 la suta, cel mai mare fiind inregistrat la Bursa pentru Absolventi, respectiv 33 la suta. 
La Bursa dedicata femeilor de anul trecut au participat 56 de firme economice care au oferit 440 de locuri de munca, fiind incadrate in aceeasi zi 59 de participante.

Diana Rotar - Observator

  • Telefonul buclucas

Prefectul Cristian Stragea este sunat pe telefonul mobil in cele mai neasteptate momenteIntamplare inedita in cadrul unei conferinte de presa la partidul liberal!
Prefectul Cristian Stragea a fost sunat pe telefonul mobil de un catatean din judet, care i s-a plans acestuia pentru ca nu se intelege cu autoritatile de acolo.
Intrebat de unde are numarul de telefon, interlocutorul a raspuns ca i l-a comunicat cineva.
Prefectul spune ca este sunat destul de des pe mobil de persoane necunoscute, dar acest lucru nu il deranjeaza. Dimpotriva. 
Conferinta de presa de la partidul liberal a fost intrerupta astazi de un apel pe telefonul mobil al prefectului.
Numarul de telefon al reprezentantului guvernului in teritoriu nu este nici secret, nici greu de aflat.
Prefectul a promis interlocutorului ca se va interesa de problema ridicata, respectiv apa din curte care se scurge in fantana.

Nicoleta Belean -Televiziunea Arad


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]