Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Miercuri, 19 octombrie 2005
Stirile TVA aici
  • Comanda Batalionului Mixt a fost predata romanilor

Predarea comenzii Batalionului MixtIeri, la Arad, a avut loc ceremonialul de predare-primire a comenzii Batalionului Mixt Romano-Ungar, cantonat in Cetatea Aradului. 
Din batalion fac parte peste 500 de militari romani si maghiari, antrenati special dupa standardele NATO pentru misiuni de mentinere a pacii din intreaga lume. 
Batalionul mixt a fost infiintat acum sapte ani, in urma unui acord semnat intre guveraele celor doua tari. 
"Pentru modulul maghiar, acest an a fost unul foarte plin din punct de vedere al activitatii pe care am desfasurat-o, insa pot sa spun ca deja am acumulat o vasta experienta in ce priveste activitatea comuna pe care am avut-o cu modulul romanesc", a declarat generalul Laszlo Tantos, seful de Stat Major al Fortelor Terestre din Ungaria.
La randul sau, comandantul Batalionului Mixt Romano-Ungar, Alexadru Simu, a precizat ca anul viitor va pregati un amplu exercitiu militar care se va desfasura chiar in Romania. 
"In acest an noi am preluat comanda de la partenerii nostri unguri si vom pregati, sub comanda noastra, un exercitiu care se va desfasura in luna martie 2006 la noi in Romania", a declarat locotenent colonel Alexandra Simu, comandantul Batalionului Mixt Romano-Ungar.
Cele doua module din cadrul Batalionului Mixt Romano-Maghiar au participat la numeroase aplicatii si exercitii tactice cu trupe in teren. 
De asemenea, militarii aradeni au fost dislocati in toate teatrele de operatii importante din lume - Irak, Kosovo si Afganistan.

Florin Marusca - Agenda zilei

  • Podurile aradului

Podul Traian necesita consolidari - Virtual Arad News (c)2005Primul val de inundatii din acest an le-a subrezit. Ultimele le-au daramat cu totul. Desi erau menite sa dureze. 
Autoritatile au intocmit si ele primul raport asupra situatiei podurilor din Romania. 
Concluzia: sunt vechi si foarte vechi, multe au durata de exploatare depasita ori sunt prost intretinute si fac fata cu greu unui trafic din ce in ce mai mare.
Asta nu inseamna ca maine se vor prabusi. 
Dar din moment ce, conform Inspectoratului de Stat in Constructii, 15% din podurile rutiere au structura afectata si 40% din cele de cale ferata au deficiente majore este limpede ca ceva trebuie facut. 
Pentru ca armata are si ea stocuri limitate de poduri plutitoare.
Podurile Aradului - multe cu durata de exploatare depasita
Majoritatea cetatenilor, cand vorbesc de poduri, se gandesc eventual la cele din Arad, Lipova ori Savarsin. 
Sunt lucrarile ingineresti cele mai spectaculoase. 
Alte poduri sunt mai modeste. Cu toate acestea, la fel de importante. 
Conform datelor Inspectoratului judetean in Constructii Arad reteaua de poduri de cale ferata numara 124 de poduri. 
Dintre acestea un numar de 16 prezinta degradari minore sau majore vizibile cu ochiul liber. 
Alte 51 de poduri au durata normata de exploatare depasita, nu au fost expertizate si nici nu s-au efectuat inspectii extinse asupra lor.
Ca urmare a controlului efectuat de inspectorii IJC s-a dispus ca albiile din amonte s-au aval in zona podurilor sa fie dupa caz decolmatate ori curatate de catre Administratia Apele Romane prin subunitatile judetene. 
Apoi trebuie refacuta protectia anticoroziva iar podurile cu durata normala de functionare depasita trebuie expertizate sau supuse inspectiei extinse.
Podul Decebal a fost expertizat si refacutNici podurile rutiere nu sunt foarte "voinice"
Pe reteaua de drumuri nationale exista 68 de poduri. Altele 118 sunt pe reteaua de drumuri judetene. 
Daca doar 4 poduri de pe reteaua drumuri nationale au durata de exploatare depasita si prezinta degradari vizibile cu ochiul liber in ceea ce priveste podurile de pe drumurile judetene mai mult de jumatate dintre ele ( 69) sunt cam subrede.
Defectiuni majore au fost constatate la podurile peste paraul Capruta, peste paraul Nadas la Conop, peste paraul Conop, cel de peste valea Tacasele la Avram Iancu si cel de peste Crisul Negru la Zerind.
In ceea ce priveste podurile de pe drumuri judetene 11 dintre aceste prezinta defectiuni majore. 
Podul peste Mures de la Savarsin a fost inchis circulatiei grele pentru ca trebuie refacut sau consolidat. 
Nu au fost insa incepute lucrarile pentru ca nu s-au gasit bani. 
Podul de peste Crisul Alb de la Bocsig este batran si degradat. A fost expertizat si a rezultat ca ar trebui refacut. 
N-au fost insa bani nici macar pentru documentatia de refacere (necesar total 110 miliarde) asa ca este testat semestrial. 
Podul de peste Mures de la Lipova este stanjenit de o balastiera situata in amonte, la circa 800 m contar normelor.
Ca urmare a deficientelor constatate spune ing Gheorghita Leonid, inspector sef s-a dispus curatarea albiilor din zona podurilor,expertizarea tuturor acelora care au durata normata de exploatare depasita si executarea programelor de intretinere si reparatii curente. 
Si aici, desigur, ne vom intoarce la eterna problema: lipsa banilor.

Doru Sava - Adevarul

  • Scandal la vama

Autocar spaniol retinut in Vama TurnuDoua autocare cu 115 pasageri au fost retinute la intrarea in Romania, peste 10 ore in vama Turnu, din cauza firmei transportatoare. 
Autorizatia Interbus pentru cele doua autocare spaniole exiprase, asa ca acestora nu li s-a permis trecerea prin vama. 
Conform uzantelor, firma transportatoare a trebuit sa gaseasca fie alte autocare, fie o firma partenera care sa se ocupe de pasageri. 
Acest lucru a fost facut abia dupa mai bine de 10 ore de asteptare incordata in vama. 
"Nu a fost o problema a politiei de frontiera, ci una a transportatorului", a explicat subinspector de politie Robert Iudt, purtator de cuvant al Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera din Arad. 
In final, pasagerii au anuntat ca vor actiona in judecata firma spaniola de transport care le-a produs daune.

Sorin Trocan - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Actiune ecologica

Cercetasii Romaniei efectueaza lucrari de ecologizare la MoltaretNatura trebuie protejata. 
Acesta este masajut transmis de Cercetasii Romaniei dupa ce au initiat o noua campanie de igienizare a locurilor de agrement din jurul Aradului. 
Zeci de tineri, inarmati cu manusi si saci din plastic au curatat ieri dupa amiaza toate terenurile aflate in apropierea lacului din padurea Ceala. 
Aici, pe o suprafata de cateva sute de metri, mizeria domnea ca la ea acasa poluand grav terenurile din jur dar si o parte a lacului aflat in padure.
Ajutati de angajatii Directiei Silvice dar si de societatea Polaris, Cercetasii Romaniei au trecut la curatarea terenurilor aflate inimediata apropiere a lacului Maltaret din Padurea Ceala. 
Sute de peturi, resturi de imbracaminte si gunoaie de tot felul au fost aruncate de-a lungul timpului intr-o parte a lacului. 
Tinerii aradeni au decisa sa se implice in salvarea acestei zone pentru a da un semnal de alarma asupra pericolului pe care il reprezinta gunoaiele aruncate la intamplare. 
Acesta nu este singurul proiect in care sunt implicati Cercetasii Romaniei din Arad. 
In sprijinul cercetasilor Romaniei au sarit si angajatii Directiei Silvice, deoarece, lacul face parte din Administratia Lunca Muresului. 
Poluarea acestei zone duce la distrugerea mediului inconjurator cu repercusiuni grave pentru flora si fauna din zona. 
Actiunea a fost supravegheata atent de Agentia de Protectie a mediului Arad iar societatea Polaris a asigurat transportul si plata depozitarii gunoaielor in rampa ecologica.

Vasile Blidar - Televiziunea Arad 

  • Ca sa mai ridice putin temperatura urbei Expo-Arad organizeaza un targ " fierbinte": Erotica

De maine se deschide edita a II-a a Targului  Erotic de la Expo AradPrimul targ specializat pe industria erotica s-a bucurat anul trecut de un mare numar de vizitatori si de interesul ridicat al presei. Directorul Expo-Arad chiar a capatat porecla de " nasul expo-sexului" din Romania. 
Pentru ca a fost prima manifestare curajoasa care recunostea: erotismul este o industrie, fie ca ne place, fie ca nu. 
Si ca atare poate fi promovata. Evident, trebuie facuta distinctia necesara dintre erotism si pornografie. 
Fiind prima, a fost de altminteri si copiata. Astfel de targuri s-au organizat apoi la Bucuresti, la Constanta si la Timisoara. Dar niciodata copia nu este identica cu originalul. 
Si organizatorii "Targului Erotica" vor sa convinga expozantii si publicul ca editia a doua va fi mai buna decat prima. 
Adica va fi " un eveniment in care erotismul se imbina armonios cu paleta de produse si servicii ale expozantilor si cu programul artistic al targului" spune Marinela Blatan managerul targului. 
Ca noutate, suprafata expozitionala a crescut cu cel putin 10- 15%, iar profilul expozantilor va fi mai diversificat. 
Astfel o mare varietate de produse erotice dintre care lenjerie intima, bijuterii pentru corp, tatuaje, produse de ingrijire si aromoterapie, mobilier erotic si statuete din lemn vor fi expuse in standurile expozantilor.
Targul va fi impartit in sapte saloane: salonul de arta, salonul body - art, salonul de moda, salonul de sambata seara, salonul show-urilor, fanteziei si, desigur, al sanatatii.
Insa pe langa expozitia in sine, cu cele sapte saloane, ceea ce va face din Erotica un targ interesant, fierbinte, va fi un extrem de bogat program de divertisment: prezentari de lenjerie intima, programe de cabaret, programe de (evident) striptease, dansuri exotice, concursuri cu premii. 
Alaturi de expozanti din tara si strainatate vor fi prezente si vedete ale filmului erotic din Romania si de peste hotare. 
Scena interioara (special amenajata pentru spectacole erotice) va fi animata de actrite din Ungaria si Romania.
Deschiderea oficiala a salonului se va petrece joi, 20 octombrie, la ora 19.00. 
Dat fiind specificul targului, accesul va fi permis doar persoanelor in varsta de peste 18 ani si cu cel putin 100.000 lei in buzunar. 
Targul va fi deschis pana sambata.

D. Sava - Adevarul


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Saptamana aradeana,TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]