Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Luni, 21 martie 2005

Stirile TVA aici

  • Seculici: "Nu mi-e frica de functii!"

Noul vicepremier Gheorghe Seculici a depus juramantul de credintaIn numai trei zile, Gheorghe Seculici a devenit, din presedinte al Consiliului Judetului Arad, ditamai vicepremierul. 
Vineri la pranz, Adriean Videanu anunta, concomitent cu demisia sa din functia guvernamentala, si numele succesorului. 
Ieri, tot in jurul pranzului, arhitectul Seculici depunea, la Palatul Cotroceni, in prezenta premierului si a majoritatii membrilor cabinetului, juramantul de investire in functia de ministru de stat pentru coodonarea activitatilor din domeniul economic. 
Decretul de numire in functie a fost publicat in Monitorul Oficial de duminica. 
La scurt timp dupa depunerea juramintului, am purtat un scurt dialog cu noul coordonator al ministerelor economice. 
Seculici locuieste, deocamdata, intr-o camera de hotel. 

Specialist in realizarea de locuinte si proprietar al unei case in Statele Unite, el n-a avut timp sa isi gaseasca un apartament in Bucuresti.
- Acum cateva ore ati depus juramantul. Ati reusit intre timp sa discutati cu premierul, sa vedeti, concret, care vor fi atributiile dumneavoastra?
- Astazi a fost doar numirea, am avut doar o scurta discutie cu domnul prim-ministru. Maine urmeaza sa discut cu dumnealui, sa stabilim exact care imi sunt atributiile. Tot maine voi discuta si cu consilierii. Nu mi-am vizitat nici biroul deoarece domnul Videanu a fost foarte ocupat ieri, a avut cateva probleme si nu a avut timp sa-mi predea nici biroul, nici nimic...
- Sunteti arhitect de profesie, dar vicepremier insarcinat cu probleme economice. Totusi sunt doua "misiuni" destul de diferite...
-
Aveti dreptate, va trebui sa ma ocup de probleme economice. Intamplarea face ca si in cadrul societatii pe care am condus-o 14 ani, Proiect SA Arad, sa ma ocup mai mult de probleme economice decat de cele profesionale. Am fost obligat de imprejurari sa fac asta si, desigur, m-au preocupat problemele economice.
"Am fost surprins"
- Prin cate partide ati trecut?
-
Am fost consilier municipal, din 1992 pana in 2002, intr-o singura formatiune: FSN-PD. Chiar mai mult, in 1992 am candidat ca independent pe listele FSN. M-am inscris in partid in 2004, dupa scindarea Frontului.
- Ce v-a determinat sa renuntati la statutul de independent?
-
In Arad, organizatia Partidului Democrat era foarte bine vazuta. M-a convins regretatul deputat Aristide Nelu Dragomir, un parlamentar foarte bun, de fapt singurul care a facut ceva pentru Arad: a promovat Legea Zonelor Libere, a adus FPP Banat-Crisana la Arad, in detrimentul Timisoarei, a facut cateva lucruri importante. E drept ca la Bucuresti avea imaginea unui tip mai "turbulent", poate va amintiti ca a avut o "tamponare" mai dura cu domnul Vadim, in urma careia acesta si-a pierdut un dinte. Pentru Arad insa a facut multe... Eram colegi de partid, fusesem colegi de serviciu si el m-a convins ca nu trebuie sa stam pe margine, ca trebuie sa ne implicam. Acesta este si motivul pentru care am acceptat acum aceasta functie. E drept, m-a surprins ca Biroul Permanent National m-a desemnat...
- Vreti sa spuneti ca n-ati stiut ca veti fi nominalizat?
-
Va spun sincer, a fost o surpriza si pentru mine, pentru ca nu fusesem avertizat.
- Stiti cine v-a propus in sedinta de birou?
Pana in 1991 Seculici a lucrat la SC Proiect Arad - Am inteles ca domnul presedinte Boc... Domnul Blaga... Si domnul Videanu, nu stiu exact care a fost ordinea.
"Cu Basescu am discutat de doua ori"
 - Credeti ca in nominalizarea dumneavoastra a contat si faptul ca sunteti cumatrul presedintelui Basescu?
- Desi se speculeaza foarte mult pe marginea acestei relatii, eu cu domnul presedinte am discutat o data in campania electorala, cand a fost la Arad, si inca o data in iarna, in ianuarie, cand l-am rugat sa vorbeasca pentru o hotarare de guvern intr-o chestiune legata de Consiliul Judetului Arad. Relatia nu e cu mine, e cu fiica mea, daca este. Ganditi-va la cati fini are domnul Basescu. N-ar avea timp sa intretina relatii cu toate rudele.
- Ce parere are familia despre aceasta numire?
-
Sotia mea e in Statele Unite, are o firma de constructii acolo. Stiti, eu consider ca sunt lucruri separate. La mine, relatiile de familie si cele de serviciu nu s-au amestecat. Am condus o firma inainte de a conduce Consiliul Judetean, iar functia de presedinte al CJ Arad am obtinut-o prin votul aradenilor. In campania electorala au existat multe speculatii legate de relatia mea cu primarul Falca. El mi-a devenit ginere dupa ce era deja in partid, de fapt, eram colegi, iar el era vicepresedinte. A fost optiunea lui sa se insoare cu fiica mea. Faptul ca am fost amandoi alesi demonstreaza ca electoratul ne-a ales pentru calitatile noastre.
- Multi spun ca nu veti face fata. Cum raspundeti?
-
Vreau sa va spun ca niciodata nu mi-a fost teama de functii. Cand am fost numit director la Proiect SA Arad, mi s-a spus acelasi lucru, ca n-o sa pot sa conduc o societate pentru ca pana atunci condusesem doar proiecte. Acum, societatea a ajuns sa fie una dintre cele mai bune din tara. De aceea, asa cum v-am spus, nu ma sperii.
 Se inspira din democratia americana: "Uitati-va in Statele Unite"
Actualul vicepremier este unul dintre cei mai bogati oameni de afaceri din Arad. 
Totodata, despre firma in care a fost actionar si de pe urma careia a obtinut 320.000 de euro se vorbeste ca a fost abonata la lucrarile de proiectare pentru o serie de obiective publice ale Aradului. 
Relatia speciala cu primarul orasului, Gheorghe Falca - ginerele sau -, naste numeroase speculatii, pana la expresii de genul "clanul care a pus mana pe judet".
Sotia lui Seculici locuieste in Statele Unite si este membra activa a comunitatii neoprotestante, desi fostul presedinte al Consiliului Judetean  Arad a ramas ortodox. 
Apartenenta religioasa a sotiei pare sa-i fi adus arhitectului Seculici lucrari la zeci de biserici baptiste ori neoprotestante din Arad si Timis. 
In perioada in care a fost in opozitie, a demascat afaceri ilegale ale unor membri ai PSD Arad, dar a fost si el tinta unor acuzatii legate de afaceri si contracte obtinute din bani publici.
Gheorghe Seculici este originar din judetul Sibiu si va implini peste o luna 52 de ani. 
Este ortodox, casatorit si are o fiica. Este de profesie architect, iar in 2001 s-a specializat, la Bucuresti, in restaurari. 
Are si pregtire de evaluator atestat, manager diplomat al Camerei de Comert (Viena 1994) si arhitect diplomat (Institutul de Arhitectura "Ion Mincu", Bucuresti, 1979). Este membru in Ordinul Arhitectilor Arad, Uniunea Arhitectilor Bucuresti si membru in Colegiul Director al Camerei de Comert si Industrie Arad. 
Pana in 1991 a lucrat la SC Proiect, firma la a carei privatizare a participat. A detinut un pachet important din actiunile aceasteia. 
SC Proiect SA Arad a avut contracte si negocieri cu institutiile publice din Arad pe proiecte importante: plan urbanistic la Arad si Moneasa sau proiectarea unui cartier de blocuri in municipiul Arad.
Gheorghe Seculici este socrul primarului FalcaBlocuri de locuinte ANL pe firma lui Seculici
Fostul primar al Aradului, pesedistul Dorel Popa, a reclamat anul trecut intarzieri repetate la proiectul de constructii de locuinte prin ANL. 
Acesta a spus ca proiectantul acestei lucrari este firma Proiect SA Arad, condusa de Gheorghe Seculici, si a sustinut ca ANL ar fi respins priectele de constructie si a cerut refacerea lor. 
Seculici a infirmat motivele invocate de Popa pentru intarzierile la constructia blocurilor ANL si s-a plans, la randul lui, de amanarile repetate la decontarea lucrarilor.
Dusman al palatelor tiganesti
De numele lui Gheorghe Seculici se leaga si majoritatea constructiilor bisericilor de cult neoprotestant din vestul tarii. 
El a realizat mai multe lucrari de interes public in domeniul arhitecturii: studiu privind reconversia Cetatii Aradului, Plan Urbanistic General al Municipiului Arad, proiectul pentru Biserica Baptista Lugoj, cu o capacitate de 1.500 de locuri, reparatia capitala si modernizarea Bisericii Penticostale Bujac, Biserica Penticostala Arad, Biserica Adventista Arad, blocuri de locuinte unicat P+8 (50 de apartamente). 
Ca architect, Seculici a refuzat de mai multer ori sa ia lucrari pentru asa-numitele palate tiganesti pe care le considera kitsch-uri ce nu reprezinta cultura romanilor.
Cumetria se poarta  in SUA
Intrebat de un cotidian aradean despre nemultumirile legate de faptul ca familiile Seculici - Falca au ajuns sa conduca judetul, Gheorghe Seculici a apreciat ca numai romanii au astfel de perceptii. 
"Situatia este oarecum unica la noi, dar nu si in lume. Uitati-va cum este in Statele Unite, unde fostul presedinte Kennedy si-a numit fratele ministru al justitiei sau actualul presedinte Bush care are un frate guvernator", a declarat acesta.
Ginere vs socru
In 1995, Gheorghe Seculici a fost ales vicepresedinte al PD Arad, iar din februarie 1998 este presedintele Biroului Permanent Judetean al PD Arad.
Timp de aproape zece ani a fost consilier local municipal si presedinte al Comisiei de urbanism. 
In cadrul acestei comisii s-a implicat in conservarea monumentelor istorice si de arhitectura. 
La alegerile locale din iunie 2004, Gheorghe Seculici a fost ales consilier judetean pe listele Partidului Democrat, iar la scurt timp a devenit presedintele Consiliului Judetean Arad, dupa ce a candidat impotriva predecesorului sau, pesedistul Caius Parpala. 
Este copresedinte al Aliantei D.A. Arad. 
Inainte de scrutinul de la locale de anul trecut, in PD Arad s-au facut alegeri pentru desemnarea unui candidat la Primaria orasului, in finala confruntandu-se Gheorghe Seculici cu ginerele sau Gheorghe Falca. 
Castigator al postului de edil-sef a fost Falca.

Bianca Toma & Adriana Tomasevici - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Euromitingul de la Bruxelles a adunat circa 1000 de romani

O parte din sindicalistii care au protestat la Arad au fost plecati la BruxellesCirca 1000 de sindicalisti romani au participat sambata la euromitingul organizat la Bruxelles de Confederatia Europeana a Sindicatelor. 
Rolul mitingului a fost acela de a trage atentia liderilor europeni participant la Summit asupra faptului ca protectia drepturilor sociale fundamentale trebuie sa reprezinte o prioritate pentru politica viitoare a Uniunii Europene. 
Sindicalistii romani au vrut atraga atentia asupra situatiei din Romania, unde atat Guvernul cat si patronatele doresc sa amputeze Codul Muncii - un precedent deosebit de periculos pentru evolutia relatiilor industriale din Europa. 
Si din Arad au participat o serie de lideri, printre care il amintim pe Dorin Suciu, consilier pe zona Ardealului in cadrul FSLI Petrom, confederatie sindicala care este afiliata la CNSLR- Fratia.
Astfel, vineri dimineata in jurul orei 10, sindicalistii romani au luat drumul Bruxelles-ului.
Sambata, toti sindicalistii s-au adunat in fata sediului Consiliului Europei, unde liderii din majoritatea tarilor participante au tinut un discurs. 
Pentru Romania discursul a fost tinut de Marius Petcu, din partea CNSRL - Fratia. 
Acest discurs, tinut si in romana si in franceza a fost unul extrem de apreciat de catre toti participantii, care nu s-au sfiit sa scandeze numele tarii noastre. 
"La acest miting toate sindicatele au fost unite si nu s-a facut diferenta de tara de provenienta. Romanii au fost foarte bine primiti si nu am avut dificultati", ne declara Dorin Suciu, din cadrul FSLI. 
Dupa mitingul care a durat circa doua ore, toti membrii prezenti la Bruxelles au pornit intr-un mars de circa 6 kilometri in care s-au scandat lozinci amintindu-si nemultumirile.
Acest miting nu este ultimul din seria de proteste pe care le-au pregatit cele cinci confederatii sindicale care s-au angajat in lupta impotriva, modificarii Codului Muncii. 
Dupa euromiting, urmeaza un miting de protest ce va avea loc in Capitala. 
La acesta vor participa majoritatea sindicalistilor. 
"Daca nici acum nu se renunta la modificare Codului Muncii noi suntem dispusi sa mergem pana la greva generala, dar sa speram ca la noua runda de negocieri se va impiedica modificarea codului muncii. Sindicatele sunt pentru drepturile omului si pentru nimeni nu sunt benefice aceste manifestari. Eu unul sunt pentru intelegere", ne declara acelasi Dorin Suciu.

A. K - Agenda zilei

  • Inundatii in judet

La Savarsin se fac in permanenta masurari ale debitului si vitezei apelor Muresului - Virtual Arad News (c)2005Datorita temperaturilor ridicate si a ploilor care au cazut in ultimele zile, cotele apelor raului Crisul Alb au depasit cota de atentie si au inundat peste 600 de ha teren agricol si mai multe gospodarii din satul Dieci. 
In urma viiturii care s-a produs in acesta dimineata in zona localitatii Almas, doua drumuri judetene au fost acoperite de ape care depasesc 60 de cm, izoland 4 sate de centru de comuna, Pescari, Dieci, Crocna. 
Au fost distruse 10 podete si 2 kilometri de sosea. De asemenea, linia ferata Arad-Brad a fost inundata in gara CFR Almas.  
200 de familii din localitatea Crocna sunt complect izolate. 
Pentru acestea, primaria localitatii Almas a pus la dispozitie un tractor pentru aprovizionarea cu apa si alimente. 
Din cele 600 de ha, 60 de ha sunt insemantate cu grau, 400 de ha sunt ogoare si 150 de plante furajere. 
Proprietarii terenurilor afectate nu vor primi despagubiri deoarece nici unul nu are asigurare. 
Aceste terenuri sunt inundate in fiecare an datorita lipsei digului de protectie pentru constructia caruia ar fi nevoie de cateva miliarde de lei. 
Multe familii din satul Dieci se confrunta cu lipsa apei potabile deoarece fantanile au fost inundate. 
Locuitorii din Dieci si Pescari trebuie sa ocoleasca peste 30 de km pe la Gurahont pentru a ajunge la o farmacie. 
Primaria Almas a mobilizat o echipa de 10 oameni care lucreaza non-stop la decolmatarea canalelor si podetelor.

Nicoleta Belean - Televiziunea Arad

  • Vom avea drumuri mai bune  -  promite Gavril Popescu - vicepresedintele Consiliului Judetean

Gavril Popescu este hotarat sa imbunatateasca starea drumurilor judetene- Domnule vicepresedinte, dupa o iarna indelungata, drumurile judetene arata destul de rau. Sunt pline de gropi, distruse. Printre alte activitati de care raspunde Consiliul Judetean, se numara si caile rutiere din judetul nostru. Ce intentionati sa faceti in materie de reparatii de refaceri ale carosabilului in judet?
- Intretinerea drumurilor asfaltate judetene este o preocupare permanenta a conducerii Consiliului Judetean Arad si a mea in calitate de vicepresedinte al Consiliului Judetean pentru ca raspund de partea tehnica si de partea de investitii a judetului. Perioada de iarna a avut intra-devar actiuni nefaste asupra starii drumurilor judetene, datorita faptului ca, de-a lungul timpului, nu au fost reparate capital. 
- Ati realizat mai multe reparatii anul trecut. Din pacate, nici caile rutiere care au trecut atunci prin reparatii nu au rezistat mai bine decat celelalte executate in anii precedenti...
- Anul trecut, incepand cu luna august, am trecut la repararea drumurilor judetene si pentru aceasta s-au consumat in jur de 90 de miliarde de lei, bani care au fost alocati pentru plombari de gropi cu mixtura la cald, plombari prin stropiri succesive, tratarea si burdusirea gropilor si aplicarea unui strat de bitum, tocmai pentru ca aceasta suprafata sa corespunda rulajului. Aceste reparatii s-au facut pentru ca sa acoperim o suprafata cat mai mare a drumurilor judetene, din totalul acestora de 1080 de kilometri. 
Din pacate, de-a lungul celor 15 ani trecuti din '89, drumurile nu au fost gestionate corespunzator si de aceea vom avea probleme si in continuare. Calitatea lor si tehnologia pe care noi o aplicam la ora actuala nu va rezolva problema drumurilor judetene, pentru ca au fost proiectate si au fost realizate acum 20-25 de ani cu carecteristici tehnice pentru un anumit tip de transport, numar de autovehicule, tonaj, pe cand astazi, drumurile judetene au cu totul alta expunere la numarul de autovehicule care circula, si la tonajul marit al acestora. Tot ceea ce facem noi la ora actuala este sa reparam si sa tinem intr-o stare cat mai buna aceste drumuri, fara a realiza reparatiile capitale si refacerea lor in parametri tehnici. Atunci au fost facute masuratori, respectiv la numarul de autovehicule care circula pe anumite drumuri si la tonajul acestora. Acum se circula mult mai mult pe aceste drumruri si de aceea ar necesita sa fie complet refacute. 
- Intre linia ferata din apropierea Ineului si pana in oras sunt vreo trei-patru kilometri dupa aprecierea noastra. De cel putin 20 de ani, gasesc aceleasi denivelari pe carosabil. Ce se intampla? S-au facut reparatii superficiale ale stratului de uzura sau pur si simplu necesita pana la urma o consolidare a fundatiei?
- Ceea ce spuneti dumneavoastra este adevarat. Nu numai in zona aceea. Mai este o zona intre comuna Siria si Galsa unde la fel drumul judetean este chiar mai rau decat la modul in care dumneavoastra l-ati prezentat. El are suprafata sub acostament si in momentul in care ploua, se produce un flux de apa. Toate aceste lucruri pe care dumneavoastra le-ati spus si lumea le observa ar trebui sa fie refacute complet. Ceea ce facem noi la ora actuala este sa intretinem aceste drumuri si sa putem interveni ca sa se circule in mod normal, fara sa existe accidente de circulatie si fara sa creeze probleme traficului rutier. 
- Suntem in data de 18 martie. Deja a inceput sa se usuce carosabilul, dar nu prea am vazut oameni de la drumuri la reparatii...
- Trebuie sa va spun ca totusi am iesit la repararea si astuparea unor gropi care au aparut in urma iernii care a trecut. Lucram cu mixtura la rece in zona Pancota - Ineu. In zone in care circulatia rutiera este foarte mare, acolo unde in carosabil au aparut gropi foarte mari datorita inghetului. Starea multor drumuri judetene este jalnicaFacem aceste mici reperatii acum, deoarece ne-am pregatit niste bani si materiale, pentru ca stiam ca in perioada lunii martie va trebui sa actionam in acest fel.
- Ce fonduri bugetare aveti in acest an pentru drumurile judetene?
- Pentru reparatii, nu refacerea lor din punct de vedere completa. Discutam numai de reparatii la ora actuala. Acestea sunt fondurile de care dispunem. In prima etapa, pana in luna iunie, e vorba de 21 de miliarde de lei. Aceste 21 de miliarde au fost scoase la licitatie, la sfarsitul lunii februarie, pentru a rezolva problema reparatiilor. Din pacate, din bugetul propriu avem doar 32 de miliarde si vom mai primi ceva fonduri de la Guvern si din alte surse...
- Anul trecut au fost primiti bani de la Guvernul PSD. De la Guvernul PNL-PD ar fi de asteptat sa obtineti pentru Arad mai multe fonduri.
- Anul trecut nu s-a reparat mult. Ceea ce a inceput sa se repare a fost in campania electorala. Consiliul Judetean a scos niste actiuni la vanzare... 
- Avem aceleasi partide si in conducerea Guvernului si a judetului si nu gasim o modalitate de a obtine niste fonduri? 
- Vom obtine aceste fonduri, puteti sa fiti linistiti. 
- Va rog sa-mi spuneti cum apreciati dumneavoastra faptul ca cele mai nenorocite drumuri judetene si nationale se afla la Arad, Oradea, mai ales in Baia Mare si Satu Mare. De ce toate in aceasta parte de tara?
- Pentru ca fondurile Guvernului nu s-au indreptat spre zona de vest a tarii si mai ales in partea dinspre Transilvania.
- Atunci ar trebui ca noi sa avem o contributie bugetara mai redusa, pe masura atentiei care ni se acorda...
- Conform legislatiei actuale, s-au marit cu 10 la suta fondurile din impozitele pe care dumneavoastra le platiti spre Guvern si se vor reintoarce in cadrul judetului. Deci exista calea legala ca in judetul Arad sa ramana mai multi bani pentru noi. 
- Vom avea drumuri mai bune anul acesta in judet, sau nu ?
- Fiti convins ca vom avea drumuri mult mai bune, pentru ca ne vom ocupa - si eu personal ma voi ocupa - de aceasta problema... 
- Sa trecem la alt subiect foarte important. Cei care au trecut, si sunt cu zecile de mii, granita pe la Nadlac la vecinii nostri unguri s-au putut convinge ca la ei e ordine si curatenie prin localitati si exista o mare preocupare pentru buna gospodarire. La noi, de ani si ani de zile persista o delasare cumplita. Un dezinteres total fata de felul in care arata localitatile. Si ma refer mai ales la lipsa de reactie a autoritatilor, la faptul ca in zonele centrale, dar nu numai, domeniul public este ocupat de lemne, gramezi de nisip, balast, tot felul de fiare abandonate, masini agricole ruginite, locuri imprejmuite cu plasa de sarma ghimpata ruginita. Oamenii sunt pur si simplu lipsiti de spirit gospodaresc elementar. Daca in propria curte omul mai face cat de cat curatenie, de domeniul public isi bate joc pur si simplu. De ce se accepta asa ceva? 
In functie de fonduri pe unele drumuri judetene se va turna covor asfaltic- Ceea ce ati afirmat dumneavoastra este foarte adevarat. Aici sunt doua aspecte foarte clare: in primul rand autoritatile publice locale, incepand de la Primarie si continuand cu cei care sunt instituiti sa aplice legea nu o aplica. Exista lege foarte clara in privinta ordinii si curateniei care trebuie aplicata. Consiliul Judetean nu poate interveni din punct de vedere legal asupra acestor administratii, respectiv asupra primarilor prin anumite modalitati, numai prin faptul ca alocam sau nu alocam bani. Referitor la legi, la fapte care se refera la ajutorul social pe care noi il dam fiecarei comune, acesti bani ar trebui folositi la activitatile de infrumusetare sau de punere la punct a comunei, a zonei, la vopsirea pomilor, la curatenia acostamentelor de la drumuri, la intretinerea zonelor dintre case si drum, a santurilor. Din pacate, se observa in continuare o lipsa de preocupare a primarilor, a administratiei publice locale si, nu in ultimul rand, a oamenilor, pentru ca si ei sunt raspunzatori de felul in care arata localitatea. Sunt comune in care totusi gasesti o ordine si o buna gospodarire.
- Consiliul Judetean ar putea sa ia in analiza un proiect privind buna gospodarire a localitatilor?
- Putem si am si inceput sa sprijinim comunele in care primarul a dorit sa rezolve problema aceasta deosebit de importanta a aspectului general al comunei. Au primit ajutoare din partea Consiliului Judetean, diferite fonduri, tocmai pentru a rezolva aceasta problema. Din pacate sunt unii care nu se preocupa de acest lucru si de aceea nu le-am aprobat banii necesari. Nu putem face altceva decat din fondurile pe care le avem la dispozitie sa putem sa fortam mana primarilor, sa-i obligam sa lucreze in directia mai bunei gospodariri a oraselor si comunelor. Legat de modalitatea de reparare a drumurilor judetene, 20 de miliarde de lei este o suma care va fi folosita pana la sfarsitul lunii mai, inceputul lunii iunie. Abordarea modului de reparare a acestor drumuri se va face in acest an in cu totul alt context, respectiv Aradul a fost impartit in cinci zone. Acestea au fost scoase la licitatie si nu va mai lucra pentru repararea drumului nici macar o singura firma. Vor fi cel putin doua. Asta pentru a se vedea cu ochiul liber ce inseamna concurenta, munca bine facuta, productivitatea, astfel incat in Arad sa nu mai existe un monopol privat in ceea ce privesc drumurile judetene. Abordarea acestora este o chestie foarte importanta si care va rezolva, din punct de vedere calitativ, reparatia acestor drumuri si, in al doilea rand, impartirea pe zone, pe cele cinci zone ale judetului: Arad, Cris, Ineu, Sebis, Lipova va rezolva si urmarirea foarte serioasa si a celor de la Consiliul Judetean, respectiv a Directiei de Drumuri Judetene a lucrarilor si receptionarea acestor lucrari in mod corespunzator. 
- Va multumesc!

A consemnat, Stefan Tabuia - Adevarul

  • Garderoba si plaja cu nisip pe strandul Neptun

La Strand au inceput lucrarile de igienizare - Virtual Arad News (c)2005Strandul a intrat intr-un amplu proces de modernizare, pe langa igienizarile obisnuite.
Agentii economici care isi desfasoara activitatea pe strandul Neptun au primit, la inceputul saptamanii trecute, cate o instiintare prin care li se comunica faptul ca administratorul bazei de agrement doreste aplanarea conflictului care dureaza deja de prea multa vreme... 
Conducerea Gospodaririi Comunale le acorda posibilitatea de a-si comanda alte evaluari ale spatiilor comerciale pe care acestia sunt dornici sa le cumpere.
Va reamintim ca inca din vara anului trecut comerciantii de pe strand si-au aratat intentia de a cumpara spatiile pe care in prezent le au in chirie, insa au contestat prin toate mijloacele posibile evaluarile comandate la vremea respectiva de catre GCA.
Conducerea GCA a facut, totodata, un apel catre comercianti pentru a-si oferi sprijinul in scopul finalizarii lucrarilor la reteaua de canalizare. 
Mai sunt necesare cateva miliarde de lei, o parte din bani putand fi obtinuta prin perceperea, in avans, a taxei de bransament la retea.

Simona Mazare - Observator


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]