Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Sambata, 21 mai 2005

Stirile TVA aici

  • Prefectul Stragea a prezentat situatia ajutoarelor pentru persoanele afectate de inundatii

Prefectul Cristian Stragea s-a implicat in actiunea de ajutorare a persoanelor sinistrateAlaturi de directorii celor doua institutii implicate in actiunea de ajutorare a persoanelor afectate de inundatii, Directia Generala a Finantelor Publice a Judetului Arad si Directia de Munca si Solidaritate Sociala Arad, prefectul judetului Cristian Stragea a facut publice ieri in cadrul unei conferinte de presa, care sunt bunurile materiale si sumele alocate acestui scop. 
El a precizat ca doreste inlaturarea oricarei suspiciuni privind destinatia si modul in care se distribuie ajutoarele.
Prefectura Arad dispune in total de 1,870 miliarde de lei pentru despagubirea familiilor afectate, banii provenind de la bugetul de stat prin alocarea sumei de 1,370 miliarde de catre Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale si din sponsorizarea in valoare de 500 de milioane din partea Bancii Comerciale Romane - Filiala Arad.
Prin Ministerul Finantelor, s-au transmis cu titlu gratuit bunuri intrate in proprietatea statului in valoare de 200 milioane de lei, si vor fi puse la dispozitia Directiei de Asistenta Comunitara a Municipiului Arad, ele fiind destinate strict persoanelor evacuate din municipiu. 
Deasemenea, pe adresa prefecturii a venit din partea Ministerului Administratiei si Internelor solicitarea transmiterii in cel mai scurt timp a unei situatii cu necesarul de materiale de constructii, ministerul fiind dispus sa aloce aceste materiale din rezerva de stat. 
Bunurile care deja exista in custodia municipalitatii, fiind cedate de DGFP constau in articole de imbracaminte si incaltaminte, covoare si alte articole, toate fiind obtinute prin confiscari efectuate de organele de control financiar sau vamal si vor ajunge la destinatari in urma anchetelor sociale. 
Banii se vor imparti dupa normele stabilite, care prevad alocarea de sume fixe in functie de gradul deteriorarii locuintelor, astfel: 10 milioane pentru avarierea in proportie de 100%, 8 milioane pentru avarierea in proporjie de peste 75%, 6 milioane in cazul deteriorarii in proportie de 50% pana la 75% si 4 milioane pentru avarierea in proportie de pana la 50%.
Cei carora le-au fost facute anchetele sociale se pot prezenta incepand de marti, 24 mai ora 12:00 la casieria Directiei de Munca si Solidaritate Sociala Arad, situata pe strada Gh. Lazar nr. 20 pentru ridicarea sumelor cuvenite, avand asupra lor actele de identitate.

Cristian Videscu - Agenda zilei

  • Personalul medical ameninta cu greva

Lidera Sindicatului Sanitas Arad - Delia Bonca atentioneaza cu declansarea conflictului de muncaDaca nu le sunt solutionate revendicarile pana luni, sindicalistii Sanitas declanseaza conflictul de munca!
In cazul in care Guvernul nu va semna in prima zi a saptamanii viitoare - luni, la ora 12 - protocolul privind alocarea a 4.000 miliarde de lei pentru salarii si tichete de masa, personalul medical afiliat sindicatului Sanitas va intra in greva generala la jumatatea lunii iunie a anului in curs, dupa un miting de protest organizat joi, in fata Ministerului Sanatatii, miting la care a participat, din Arad, liderul Sanitas, Delia Bonca. 
Sindicalistii solicita autoritatilor din domeniu asigurarea fondului necesar platii integrale a salariilor si sporurilor specifice, precum si acordarea a 20 de tichete de masa lunar pentru fiecare asistent medical pana la sfarsitul acestui an. 
"Nu am cerut decat respectarea drepturilor primite deja prin contractul colectiv de munca, nimic in plus. Daca nu vor semna pe 2 iunie protocolul propus de noi, vor veni in capitala peste 10.000 de sindicalisti din toata tara si vom cere demisia lui Cinteza. Daca nici in urma acestui miting nu vom obtine ce vrem, intre 5 si 10 iunie vom declansa greva generala", sustine Delia Bonca. 
Sindicatul Sanitas din Arad are 1800 de membri, iar o mare parte dintre acestia vor participa la mitingul de protest din Bucuresti.  

A. R. B. - Observator

  • Actiune de igienizare a Padurii Ceala

Desi au fost montati saci de gunoaie in Padurea Ceala, multi arunca gunoaiele pe josIn data de 5 mai, unii dintre concetatenii nostri au facut inca o dovada a spiritului lor civic, participand la o actiune de igienizare la Padurea Ceala, amplasament ce in prezent face parte din Parcul Natural Lunca Muresului. 
Organizatorii actiunii au fost Agentia de protectia Mediului Arad si directia Silvica – Parcul Natural Lunca Muresului, cu sprijinul Companiei de transport Public Arad, care a sponsorizat deplasarea. 
Protagonistii au fost 50 de elevi de la Colegiul Tehnic de Constructii si Protectia Mediului, respectiv Grupul Scolar Forestier Arad. 
Poate trebuie sa subliniem faptul ca este pentru a treia oara, in decurs de numai trei saptamani, cand tinerii fac curat in aceeasi zona, poate prin acest mesaj cei care sunt responsabili cu mizeria in Padurea Ceala vor intelege ca ar fi timpul sa se comporte mai responsabil si mai civilizat pe viitor. 
Actiuni similare s-au desfasurat la padurea Ceala pe 14 aprilie, la terminarea "Lunii Padurii", si pe 22 aprilie, cu ocazia "Zilei Pamantului".
"Ne vine sau nu sa credem, la a treia operatiune de acest gen tinerii au adunat, in aproximativ 2 ore, 100 de saci de gunoi menajer, plini cu resturile lasate acolo de petrecaretii de 1 mai. Am dori pe aceasta cale sa tragem un semnal de alarma: elevii de liceu participa benevol la aceste activitati, dar nu este in intentia noastra si suntem convinsi ca nici nu este un deziderat pentru acesti copii sa devina gunoieri benevoli. Dar dumneavoastra, dragi parinti, sunteti cei care le creati premizele pentru aceasta ocupatie", spune directorul APM, Cristian Ispravnic.

Cosmin Mihuta - Adevarul

  • Criza artificiala

Senatorul Nicolae Iotcu considera nejustificata criza medicamentelorCriza medicamentelor este una artificiala. 
Afirmatia apartine senatorului democrat Nicolae Iotcu, la numai cateva zile dupa ce marii furnizori de medicamente au refuzat sa mai acorde credit Ministerului Sanatatii. 
Senatorul aradean sustine ca in ultimii ani, in domeniul medicamentelor s-a creat o adevarata mafie care controleaza preturile.  
Senatorul Nicolae Iotcu sustine ca  majoritatea datoriilor pe care le are Ministerul de Finante catre furnizori sunt din timpul guvernarii PSD. 
Asa se face ca in momentul de fata, din sumele colectate de la populatie, nu se mai pot achita facturile. 
Asta cu atat mai mult cu cat, in opinia senatorului, preturile sunt controlate de cateva firme care avea pana nu demult aveau incheiat cu Ministerul Sanatatii un protocol de exclusivitate la vanzarea unor medicamente. 
Un alt reprezentant al Partidului Democrat vrea sa vina in ajutorul aradenilor. 
Este vorba despre deputatul Constantin Igas, care s-a implicat in campania de sprijinire a crescatorilor de porci. 
Dupa mai multe discutii purtate cu firma care a preluat Comtim, crescatorii de animale, vor primi ferma la cheie si astfel au sansa de a castiga pana la 30 de mii de euro in fiecare an.

Vasile Blidar - Televiziunea Arad

  • UTA dinamovista

Un posibil tandem intre UTA si Dinamo pare posibil"Batrana Doamna", curtata de Cristi Borcea
Prezent saptamanal in Arad de-a lungul ultimelor doua luni, Cristian Borcea, directorul executiv de la Dinamo Bucuresti, a negat orice legatura cu UTA. 
Exista insa informatii ca, pe langa afacerile sale cu butelii, oficialul dinamovist ar putea prelua echipa aradeana, in tandem cu Primaria orasului.
Marcel Coras, managerul clubului UTA, nu a confirmat ipoteza preluarii echipei. 
El nu a dezvaluit inca miscarea care ar putea avea loc in prima decada a lunii iunie. 
Este vorba fie de cumpararea unui loc in Divizia A, fie fuzionarea cu Sportul Studentesc, urmand ca UTA sa fie a doua echipa a "cainilor rosii". 
Dar preluarea "Batranei Doamne" de catre Primarie, alaturi de cativa oameni de afaceri nu este inca posibila. 
"Astept ordonanta de guvern prin care sa fie demolat stadionul Astra. De acolo vor fi bani pentru UTA si pentru arena ei. Cat priveste cooptarea lui Cristi Borcea in conducerea clubului, nu am auzit nimic. M-am intalnit cu el, dar a venit la Arad cu alte afaceri", ne-a declarat primarul aradean Gheorghe Falca. 
In februarie, el promitea ca, in termen de un an, stadionul din Calea Aurel Vlaicu va fi renovat si adus la standarde moderne. 
De trei luni, nu s-a facute insa nici o lucrare, iar tribuna a doua, care gazduieste ziaristii, se afla practic in pericol de prabusire.
Suporterii vor fotbal adevarat
Fanii aradeni au fost mai mult decat radicali la auzul vestii privind o posibila implicare dinamovista la UTA. 
Nici macar intentia de a promova fara merite in prima liga nu este agreata, dovada banerul afisat la ultimul meci: "Promovare cinstita cu fotbalisti adevarati"
Desi s-a laudat ca ros-albii nu vor sti ce sunt restantele financiare, Ion Sandu a adaugat de trei zile la acest capitol si ultimul salariu al jucatorilor si antrenorilor, care intreaba si de cele doua prime de joc promise.

Bogdan Cioara - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]