Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Miercuri, 21 septembrie 2005 
Stirile TVA aici
  • 300 de euro in loc de 500 la iesirea din tara

Schimbari in conditiile de iesire pentru romani in Spatiul SchengenConditiile in care cetatenii romani pot iesi din tara spre Spatiul Schengen se modifica. 
Astfel scade suma pe care romanii trebuie sa o prezinte la granita.
Noul proiect propune ca romanii sa aiba asupra lor o suma de 150 de euro pentru transport, plus cate 30 de euro pentru fiecare zi de sedere in afara granitei, dar nu mai putin de 5 zile. 
Prevederile noului ordin vor intra in vigoare, probabil, la 1 octombrie.
Conform vechiului ordin, intrat in vigoare in 2002, fiecare roman care iesea din tara trebuia sa aiba asupra sa minim 500 de euro. 
Deci am coborat de la 100, cat era in 2002, la 30 de euro pentru fiecare zi de sedere
Modificari s-au propus si in ceea ce priveste documentele care justifica scopul sederii in strainatate. 
Astfel, cetatenii romani care pleaca in strainatate pentru a urma un tratament medical, la studii sau orice fel de manifestare vor prezenta doar act doveditor.
Copiii sub 14 ani, care sunt inscrisi in pasaportul parintilor, nu vor prezenta nici un fel de act. 
La fel, cetatenii romani care calatoresc in regim de mic trafic. 
Romanii care merg la lucru in afara granitelor vor prezenta doar angajament de munca in strainatate.

Realitatea Tv.

  • Invatamantul aradean, la inceput de an scolar: interviu cu prof. Marius Gφndφr, inspector scolar general la I.S.J. Arad

Interviu cu inspectorul general ISJ prof. Marius Gondor- La inceput de an scolar, cum sunt pregatite cladirile institutiilor de invatamant ?
- Pregatirile pentru inceperea anului scolar 2005/2006 au inceput inca din anul scolar trecut 2004/2005. Aceste pregatiri au constat in principal in interventii asupra bazei materiale a unitatilor scolare, in asigurarea de manuale scolare gratuite pentru elevii claselor I-X si incadrarea de cadre didactice pe posturile vacante din unitatile scolare.Daca ar fi sa ma refer acum la pregatirile bazei materiale a unitatilor scolare, as face de la inceput precizarea ca aceasta directie de dezvoltare a unitatilor scolare este una care depinde in cea mai mare masura de o finantare corecta, dar si de spiritul gospodaresc, de spiritul de initiativa al managerului scolar, de modul in care acesta se implica si colaboreaza cu consiliul local in raza caruia se afla unitatea scolara. Sursele de finantare in acest sens provin de la consiliile locale/consiliul judetean, prin proiecte derulate la nivel national cu cofinantare locala si bineinteles din fondurile extrabugetare ale unitatilor scolare sau din fonduri obtinute prin relatie directa de unitatea scolara sau consiliul local in cadrul unor parteneriate. Doresc sa va spun in acest sens ca daca in anul scolar 2004/2005 am avut 8 unitati scolare cuprinse in programe la nivel national, in anul scolar 2005/2006 avem 30 de unitati, la 11 au inceput lucrarile, iar 19 sunt in faza de pregatire a testelor de proiectare si cel mai tarziu in primavara lui 2006 vor incepe lucrarile.
- Care e situatia autorizatiilor de functionare?
- Acum la inceput de an scolar din cele 594 de unitati scolare care inseamna aproape 800 de cladiri, 65% au autorizatie sanitara de functionare la care se mai adauga un procent de 25% in curs de autorizare. Nu doresc sa se inteleaga ca in unitatile fara autorizatie sanitara de functionare nu se poate desfasura procesul de invatamant. In aceste unitati s-au realizat actiuni de igienizare, amenajare, dar din diferite motive, cum ar fi: numar mic de grupuri sanitare raportat la numarul de elevi, grupuri sanitare aflate in curte si care nu respecta normele sanitare, lipsa apei curente, nerespectarea cubajului de spatiu/elev etc., nu au primit autorizatia sanitara.Sunt convins ca in toate aceste cazuri consiliile locale, conducerile unitatilor scolare vor identifica fonduri pentru remedierea acestor situatii. Pot sa-i asigur si eu la randul meu pe toti cei implicati in aceste situatii de tot sprijinul I.S.J. Arad pentru cuprinderea acestor unitati scolare in proiecte derulate prin M.Ed.C.
- Cum au colaborat scolile cu primariile?
Controlul in scoli a aratat o situatie multumitoare- Intrebarea dvs. se leaga indisolubil de problemele pe care le-am expus anterior pentru ca o colaborare eficienta intre scoala si comunitatea locala nu poate duce decat la efecte pozitive asupra calitatii procesului de invatamant, iar educatia de calitate nu poate avea decat efecte pozitive si este de fapt o conditie de baza pentru evolutia comunitatii respective.I.S.J. Arad a realizat recent o baza de date destul de complexa referitor la baza materiala a unitatilor scolare, corpuri de cladire, autorizatii de functionare, cuprinderea unitatilor scolare in proiecte de reabilitare etc. In vederea constituirii acestei baze de date, am solicitat unitatilor scolare sa precizeze printr-un calificativ modul de conlucrare cu consiliile locale. Iata ce a reiesit din acest studiu: F.B. 53%, B 38%, S 7%, N.S. 2%
Faptul ca peste 90% din calificative sunt F.B. sau B. nu face decat sa ne bucure, insa pentru ca aceasta relatie de colaborare este una biunivoca, cred ca un raspuns final la aceasta intrebare se poate da numai dupa ce vom afla si parerea celeilalte parti implicate si anume a primarilor.
- In ce masura sunt acoperite posturile din invatamantul aradean ? (personal calificat / necalificat) ?
- Invatamantul aradean are peste 5700 posturi didactice la care se adauga peste 2000 de posturi nedidactice. Spre bucuria noastra procentul celor necalificati care predau in invatamantul aradean are o singura cifra. Doresc sa va spun ca actiunea aceasta de ocupare a posturilor vacante in invatamant este si ea una de amploare si s-a intins pe o perioada destul de lunga. La inceputul acestei actiuni am avut vacante aproximativ 1700 posturi (complete si incomplete). Am inceput in primavara cu pretransferarea cadrelor didactice titulare (88 persoane) si cu transferarea cadrelor didactice titulare aflate in restrangere de activitate (27 cadre didactice) si am aprobat 350 de posturi – continuitate la suplinire. Imediat dupa aceasta am inceput pregatirile pentru organizarea concursului national de titularizare si suplinire. Pentru acest concurs desfasurat in luna iulie 2005 am avut vacante aproximativ 1200 de posturi complete si incomplete pe care au concurat aproape 1000 de candidati. Dupa afisarea rezultatelor la acest concurs, candidatii, prin repartitie computerizata, apoi prin sedinta publica din 8-9.08.2005, s-au putut titulariza daca au obtinut note peste 7 sau au putut opta pentru statutul de suplinitor daca au obtinut note peste 5. Astfel am efectuat 125 de titularizari si peste 300 de supliniri. Dupa sedinta publica de repartizare din 8-9.08.2005 au ramas 798 posturi vacante din care 259 complete si 539 incomplete. La aceste posturi vacante s-au mai adaugat inca 128 posturi (72 complete, 56 incomplete) ca urmare a unor concedii fara plata, concedii pentru studii, demisii sau concedii pentru ingrijirea copilului. Pentru ocuparea acestor posturi, I.S.J. Arad a organizat un nou concurs in 1-2.09.2005 de data aceasta si pentru suplinitorii necalificati. Au participat la acest concurs 300 candidati necalificati si 400 calificati. A urmat apoi o sedinta publica in 7-8.09.2005 in care am distribuit peste 600 de posturi suplinitorilor calificati, pensionarilor din invatamant in regim de cumul si suplinitorilor necalificati. O parte a posturilor incomplete s-au distribuit si de directorii unitatilor scolare, cu avizul I.S.J. Arad, titularilor din scoli, in regim de plata cu ora. Am tinut sa va prezint toate aceste date din dorinta de a va sublinia eforturile pe care le-a facut I.S.J. Arad ca in prima zi de scoala, 12.09.2005, elevii sa aiba in fata lor la catedra, un cadru didactic. Regret totusi ca au fost cateva cazuri izolate, putine la numar, in care clasa nu a avut la catedra un cadru didactic din prima zi., totusi si aici cu concursul directorului unitatii scolare s-a realizat supravegherea elevilor. Multumesc si pe aceasta cale colegilor mei din I.S.J. Arad care au participat activ in toate etapele acestei actiuni.
- Anul acesta scoala a inceput in 12 septembrie. Care este structura anului scolar 2005/2006?
Colegiul "Ghiba Birta" a fost total renovat- Anul scolar 2005 - 2006 are 36 de saptamani de cursuri, insumand 177 de zile lucratoare. Elevii claselor a VIII-a incheie cursurile in ziua de vineri, 9 iunie 2006. Anul scolar 2005 - 2006 se structureaza pe doua semestre dupa cum urmeaza: Semestrul I Cursuri - luni, 12 septembrie 2005 - vineri, 23 decembrie 2005 In perioada 31 octombrie - 6 noiembrie 2005 clasele din invatamantul primar si grupele din invatamantul prescolar sunt in vacanta. Vacanta - sambata, 24 decembrie 2005 - duminica, 8 ianuarie 2006 Cursuri - luni, 9 ianuarie 2006 - vineri, 3 februarie 2006 Vacanta intersemestriala - sambata, 4 februarie 2006 - duminica, 12 februarie 2006 Semestrul al II-lea Cursuri - luni, 13 februarie 2006 - vineri, 14 aprilie 2006 Vacanta - sambata, 15 aprilie 2006 - luni, 24 aprilie 2006 Cursuri - marti, 25 aprilie 2006 - vineri, 16 iunie 2006 Vacanta de vara - sambata, 17 iunie 2006 - joi, 31 august 2006. Zilele de joi, 1 decembrie 2005, luni, 24 aprilie 2006, si luni, 1 mai 2006, sunt zile libere, conform legii. Persoanele apartinand altor culte religioase decat cel ortodox, culte recunoscute oficial, beneficiaza, la cerere, de doua zile libere pe an scolar, cu ocazia unor sarbatori religioase specifice cultului respectiv.
- Cum se vor aplica precizarile Ministerului Educatiei si Cercetarii privind decenta comportamentului si tinutei elevilor ? Orice comunitate nu poate functiona fara a respecta niste reguli, legi, scrise sau nescrise. Si aceasta comunitate numita scoala trebuie sa functioneze pe baza unor reguli adunate sub numele de regulament de organizare si functionare a unitatilor de invatamant preuniversitar. Cu atat mai mult cu cat in scoala se face educatie, elevii, viitorul societatii noastre, trebuie sa fie obisnuiti sa respecte reguli fie ca sunt legi a caror respectare se asigura de catre organele statului, fie ca sunt reguli de etica si morala. Doresc sa va asigur ca prevederile acestui regulament nu sunt nici exagerate, nici stupide, Ce poate fi exagerat sau stupid in a le cere elevilor sa: "frecventeze cursurile si sa-si insuseasca cunostintele prevazute de programele scolare", "sa aiba o comportare civilizata si o tinuta decenta, atat in unitatea de invatamant cat si in afara ei", "sa cunoasca si sa respecte legile statului", "sa cunoasca si respecte normele de protectia mediului", "sa nu detina si sa nu consume in perimetrul scolii si in afara lui droguri, bauturi alcoolice si tigari" etc.
M-ati intrebat cum se va aplica regulamentul, va raspund ca se va aplica cu fermitate, iar sanctiunile pentru nerespectarea lui, speram la cat mai putine situatii, se vor da de catre organele de conducere ale unitatii de invatamant din care vor face parte, pe langa cadre didactice, parinti, reprezentanti ai comunitatii locale si reprezentanti ai elevilor.
Pot sa-i asigur pe toti elevii aradeni ca I.S.J. Arad, conducerile unitatilor scolare, vor veghea ca toti angajatii scolii sa respecte acest regulament, iar aplicarea lui se va face cu aceeasi fermitate.
- Se preconizeaza descentralizarea invatamantului. Cum vedeti acest proces ?
- Pot sa va spun ca Ministerul Educatiei si Cercetarii si-a fixat trei prioritati pentru realizarea reformei in invatamant si anume:- asigurarea calitatii in educatie- descentralizarea invatamantului preuniversitar- pregatirea resurselor umane. Descentralizarea nu este un scop in sine, ea se inscrie in strategia nationala de descentralizare si are menirea creari unui sistem de invatamant organizat, administrat si finantat conform rigorilor europene in ce priveste asigurarea calitatii procesului instructiv-educativ, accesului liber, egal si deplin al tuturor copiilor si tine-rilor la actul educational, adecvarea ofertei educationale la interesele si nevoile beneficiarilor directi si indirecti. Descentralizarea invatamantului preuniversitar reprezinta transferul de autoritate, responsabilitate si resurse in privinta luarii deciziilor si a managementului general si financiar catre unitatile de invatamant si comunitatea locala. Un prim pas spre pregatirea descentralizarii il va face in viitorul apropiat si I.S.J. Arad prin reorganizarea retelei scolare. Nu vor mai exista, in urma acestei reorganizari unitati scolare cu personalitate juridica cu sub 200 de elevi sau sub 100 de prescolari.Nu trebuie inteles ca aceasta reorganizare va insemna desfiintarea scolilor mici. Reorganizarea va insemna alipirea lor administrativa la scolile mai mari din centrele de comuna. Cu toate acestea am putea intalni cazuri, in urma discutarii lor cu primariile, in care poate va fi mai ieftin transportul elevilor spre centrul de comuna decat plata unui numar de cadre didactice pentru scoala din sat. In scoala s-a introdus un nou regulament pentru eleviOricum, transportul in conditii umane a elevilor la scoala, pentru aceste cazuri, va fi hotarator in luarea deciziilor. Avand in vedere ca descentralizarea va presupune si finantarea / elev a unitatii scolare, cu cat o scoala va avea mai multi elevi, cu atat va fi mai bogata. Iar cu cat calitatea educatiei intr-o scoala va fi mai mare cu atat aceasta scoala isi va atrage mai multi elevi. De aceea, nu este exclusa, si in municipiul Arad, comasarea administrativa a unor unitati scolare.Finantarea / elev in cadrul descentralizarii presupune si faptul ca managerul scolar va avea la inceput de an un buget bine definit.Calitatile manageriale ale conducatorului unitatii scolare vor fi esentiale in structurarea bugetului. Esentiala va fi si implicarea in viata scolii a comunitatii locale, a parintilor, a mediului de afaceri, a tuturor beneficiarilor actului educational.
- Ce ar trebui sa stie elevii, profesorii si parintii despre examenele anului scolar 2005/2006 (Teste Nationale, Bacalaureat?)
- In general organizarea si desfasurarea examenelor nationale in anul acesta scolar se va face similar cu desfasurarea din anul trecut scolar. In cele ce urmeaza va prezint calendarul celor doua examene nationale:
A. Examenul de Bacalaureat 2006
• sesiunea iunie - iulie 2006
2-12 mai 2006 - inscrierea candidatilor16 iunie 2006 
- incheierea cursurilor pentru clasa a XII-a
- 26-27 iunie 2006 - limba si literatura romana 
- proba orala 28-29 iunie 2006 - limba si literatura moderna - proba orala
- 30 iunie-1 iulie 2006 - limba si literatura materna - proba orala
- 3 iulie 2006 - limba si literatura romana - proba scrisa
- 4 iulie 2006 - limba si literatura materna - proba scrisa
- 5 iulie 2006 - proba obligatorie a profilului - proba scrisa
- 6 iulie 2006 - o proba la alegere din aria curriculara corespunzatoare specializarii - proba scrisa sau practica
- 7 iulie 2006 - o proba la alegere dintre disciplinele din celelaltearii curriculare - proba scrisa sau practica
-10 iulie 2006 - afisarea rezultatelor (pana la ora 16) si depunerea contestatiilor (orele 16 - 20)
- 11-13 iulie 2006 - rezolvarea contestatiilor
- 14 iulie 2006 - afisarea rezultatelor finale
B. CALENDARUL de desfasurare a testelor nationale organizate in vederea accesului absolventilor clasei a VIII-a in clasa a IX-a a anului scolar 2006-2007
15 - 26 mai 2006 - Inscrierea candidatilor 
-9 iunie 2006 - Incheierea cursurilor pentru elevii claselor a VIII-a
-19 iunie 2006 - Limba si literatura romana – test scris
- 20 iunie 2006 - Limba si literatura materna – test scris
- 21 iunie 2006 - Matematica - test scris
- 22 iunie 2006 - Istoria romanilor sau Geografia Romaniei – test scris
- 25 iunie 2006 - Afisarea rezultatelor (pana la orele 16) si depunerea contestatiilor (orele 16 – 20)
- 26 – 28 iunie 2006 - Rezolvarea contestatiilor
- 29 iunie 2006 - Afisarea rezultatelor finale (pana la orele 16).

A consemnat - Catalina Latu, Vasile Filip - Adevarul

  • Peste 800 de mii mp de teren – scosi la vanzare de Primarie

Peste o luna firmele si-ar putea deschide santiere in noua zona industrialaViitor pentru sudul orasului: productie de roboti industriali, de case,  de mijloace de transport
Inca o zona industriala isi va extinde suprafata in aceasta perioada. 
Decizia are la baza zecile de cereri venite pe adresa Primariei de la investitori romani si straini si desigur terenurile aflate la dispozitia Municipalitatii. 
Dupa ce consilierii locali si-au dat acceptul pentru conturarea unei noi zone industriale de dimensiuni demne de luat in seama, acum executivul local scoate la vanzare, prin licitatie publica, nu mai putin de 23 de parcele de teren, toate in suprafata de peste 10 mii mp. 
Licitatiile publice pentru vanzarea terenurilor situate langa Aeroport vor avea loc la finele acestei luni (28 si 29 septembrie). 
In prima zi vor fi scoase la licitatie terenuri in suprafata de peste 500 de mii mp, destinate spatiilor de productie pentru roboti industriali, pentru o fabrica de  case, pentru spatii de productie si prestari servicii, pentru spatii de depozitare material dendrofloricol, pentru materiale de constructii etc. 
A doua zi peste 300 de mii mp de teren vor fi scosi si ei la licitatie, parcelele fiind destinate de asemeni spatiilor de productie si prestari servicii, comertului si chiar si  productiei de mijloace de transport. 
La licitatiile de la finele lunii se vor putea inscrie persoane juridice romane. 
Daca toate aceste parcele vor fi achizitionate (cerere exista pentru intreaga suprafata), atunci Zona Industriala Vest va avea un concurent serios in sudul orasului.

Adriana Barbu - Observator

  • Festival la Ineu!

Program folcloric la Zilele IneuluiZILELE INEULUI, au avut loc la sfarsitul saptamanii, iar organizatorii sustin ca a fost cea mai mare manifestare de acest fel din judet! 
Au fost 2 zile de intreceri sportive, curse auto-moto, parade, simpozioane si concerte. 
Totul s-a incheiat cu un foc de artificii. 
Sambata si duminica au cantat pe stadionul de fotbal din Ineu Morandi, Activ, Laguna, D.J Project, Carmen Serban, Elegance si Tinu Veresezan. Intre timp pe strazile orasului au avut loc parade de moda organizate de agentii specializate, parade ale portului popular si un targ al mesterilor populari, curse de masini si motociclete si campionate de fotbal, atletism si handbal. 
Primaria a gazduit, la randul sau, un simpozion despre trecutul, prezentul si viitorul Ineului. 
Organizatori au fost Consiliul local, care a alocat 300 de milioane de lei si firme din localitate, care au sponsorizat manifestarea cu un miliard. Concertele au inceput de la ora 16 iar biletul de intrare a costat 50.000 de lei.

Izabela Vekas  - Televiziunea Arad

  • Podul de la Savarsin naste dipute intre "fostii" si "actualii"

Podul de la Savarsin creaza dispute intre fostii si actualii guvernanti - Virtual Arad News (c)2005Podul de la Savarsin care traverseaza Muresul se afla intr-o stare deplorabila, iar asta nu de azi, de ieri. Ci de mai bine de 15 ani, cand s-a simtit pentru prima data necesitatea reabilitarii sale.
Din pacate, nici unul din regimurile care s-au perindat pe la conducerea Consiliului Judetean Arad, in subordinea caruia se afla acesta, nu au reusit sa aloce bani pentru a-1 consolida si reda astfel traficului normal.
Prima incercare, daca ii putem spune asa, s-a petrecut anul trecut, in plina campanie electorala, iar efectele au fost pe masura.
Totul s-a transformat intr-un circ politic in care cele doua tabere implicate - Puterea, prin reprezentantii pesedisti ai Guvernului si Opozijia, prin reprezentantii Aliantei din Consiliul Judetean - s-au acuzat reciproc de neimplicare si si-au preamarit bunele intenfii avute de-a lungul timpului.
De atunci, insa, lucrurile s-au schimbat intr-o oarecare masura, in bine, in ceea ce priveste podul, care acum are sanse reale de a fi reparate; si in rau, in ceea ce priveste relatiile dintre aceleasi doua tabere.
In ceea ce priveste primul aspect, putem spune ca CJA, prin Regia de Drumuri Judetene, a alocat anul trecut, in bugetul pe 2005, 15 miliarde de lei.
Avand pentru prima data bani pentru acest obiectiv, cei de la Drumuri Judetene au trecut la fapte si au organizat o licitatie.
Aceasta se afla in curs de desfasurare, iar castigatorul ei se va putea apuca efectiv de treaba inca de anul acesta.
Cat despre partea a doua, intre cele doua tabere exista un diferend care pare ireconciliabil.
Una din ultimele iesire ale reprezentantilor PSD nu a ramas netaxata, iar presedintele CJA, Iosif Matula a tinut ieri sa dea o replica.
Declaratiile presedintelui fac referire la podul de la Savarsin si la drumul Bata - Zabalt:
"Prim-vicepresedintele PSD Arad, Florin Remetan, a afirmat ca problema Podului de la Savarsin a fost rezolvata in mandatul PSD, lucru total fals.
"In perioada 2000 - 2004, cei de la PSD aveau timp sa finalizeze lucrarile de la Podul de la Savarsin, dar nu au facut-o.  Si nici nu aveau cum sa o faca pentru ca nu s-au alocat decat sume mici pentru drumuri. Noi avem banii suficienfi pentru a finaliza lucrarile la pod pana in anul 2006. In anul 2005 s-au alocat 15 miliarde lei pentru Podul de la Savarsin si licitatia pentru firma care va executa lucrarile este in curs de derulare", sustine presedintele Matula.
Cat despre drumul Bata - Zabalt, despre care liderul PSD sustine ca ar fi plin de gropi, presedintele CJA a adaugat: "Este plin de gropi pentru ca fosta Putere nu 1-a avut in atentie. Vreau sa le spun celor de la PSD ca pentru acest drum s-au alocat in acest an cele mai mari fonduri, 18 miliarde lei, si va fi reparat in perioada imediat urmatoare. In acest mandat s-au reparat cei mai multi kilometri de drum din istoria Consiliului Judetean; numai in anul 2004 s-au reparat 192 km, ceea ce demonstreaza ca afirmatiile lor nu au nici o sustinere reala".
In ceea ce priveste realitatea si exactitatea celor declarate de fiecare parte, noi va prezentam in tabelul alaturat banii alocati si sursele de finantare, cu precizarea ca sumele sunt exprimate in milioane de lei vechi.

Fond CJA pe ani

2001

2002

2003

2004

2005

TOTAL

Buget

19.015

27.411

33.274

39.808

39.500

159.008

Investitii

3.863

5000

3605

28.662

108.3C4

149.434

Fondul special al drumurilor

36.769

29 100

24.135

27.901

54.579

182.484

Subsidiar (imprumut al Guvernului Romaniei)

-

7.859

34.200

42.059

-

12086

12.086

TOTAL

59.647

61.511

61.014

104.230

248.669

545.071

milioane lei vechi

Calin Ghinaciu - Agenda zilei


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Saptamana aradeana,TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]