Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Sambata, 22 ianuarie 2005

Stirile TVA aici

  • Francmasoneria este incompatibila cu dictatura, cu violenta si lipsa de libertate 

Interviu cu Eugen Ovidiu Chirovici - Mare Maestru a Lojii NationaleInterviu cu d-l Eugen Ovidiu Chirovici, Mare Maestru al Marii Loji Nationale Regulare din Romania
Masoneria: nu secreta ci... discreta
- Mare Maestre, despre Francmasonerie se vorbeste in multe feluri si nu intotdeauna de bine. Ce este, la urma urmei, Francmasoneria?
- Este foarte greu sa dai o definitie a acestui fenomen. L-as defini, foarte sintetic, printr-o sintagma din limba engleza: take a good man and make him better, adica "ia un om bun si incearca sa-l faci mai bun". Francmasoneria este, intr-o definitie larga, o asociere umana care isi propune perfectionarea spirituala a membrilor sai, in asa fel incat acestia sa fie buni cetateni ai tarii lor, persoane care, acolo unde sunt, sa aduca mai multa lumina, mai mult spirit.
- Caracterul mai mult sau mai putin secret al Francmasoneriei creeaza suspiciuni si controverse. Mediatizarea activitatii Francmasoneriei ar impieta asupra caracterului ocult al acestei societati?
- Francmasoneria nu are un caracter ocult. Conform definitiilor internationale, Masoneria nu face parte din randul societatilor secrete. Noua ne place sa spunem ca nu suntem societate secreta, ci discreta. Ca orice societate initiatica, care-si rezerva privilegiul de a primi in sanul ei persoane pe care le selecteaza, deci nu oricine poate deveni francmason, exista o latura a activitatii noastre care se desfasoara doar in sanul Fratiei. Pe de alta parte, as vrea sa subliniez ca, in ultimii 10-15 ani, pe plan international, Francmasoneria Regulara a desfasurat o deschidere publica unica in istorie. Foarte multe lucruri reale din activitatea Ordinului sunt cunoscute de publicul larg. Sigur, trebuie pastrata o anumita granita intre ceea ce inseamna ca poate fi devoalat, dezvaluit pentru public si ceea ce ramane rezervat membrilor. Pe de alta parte, s-a dorit accentuarea faptului ca nu avem absolut nimic de ascuns, doar ca ne desfasuram lucrarile cu discretia cuvenita.
Teoria conspiratiei - generata de necredinta in Dumnezeu
- Cine stabileste aceasta discretie?
- In momentul cand ai intrat in ordin, juri ca respecti legile tarii - e o cutuma internationala - sa fii un bun cetatean, de unde reiese caracterul national. Discretia este stabilita prin insasi natura Francmasoneriei.
- Se spune ca Francmasoneria, alaturi de alte grupari secrete, ar hotari destinele omenirii, toate evenimentele (inclusiv razboaiele si revolutiile) ar fi decise in laboratoarele secrete ale acestor grupari. Ce este adevarat in aceste supozitii?
- In laboratoarele noastre n-am pus la cale nimic, nici o revolutie, nici un tsunami, nici un cutremur. Glumesc, bineinteles. Exista o teorie a conspiratiei si cred ca o asemenea teorie se naste intr-o lume profund laica, in momentul in care nu mai crezi in Dumnezeu. Si va dau un exemplu. Eram la un seminar de studii avansate din cadrul ASE Bucuresti si am pus urmatoarea intrebare studentilor: cine conduce lumea? Cu zece variante de raspuns. Unii au scris SUA, altii - UE, altii - Banca Europeana, altii - FMI, ma rog, cine credeau ei. Nimeni nu a scris ca lumea e condusa de Dumnezeu, raspuns pe care l-ar fi dat orice credincios. Deci, intr-o lume profund laica, din nesiguranta ca totul e profund intamplator, iti inventezi un surogat de Dumnezeu, numit conspiratie sau cam asa ceva. In momentul cand nu concepi un principiu creator, iti inventezi un substitut al acestui principiu creator si diriguitor. Este o viziune naiva, chiar copilareasca, potrivit careia ar exista un grup foarte restrans care ar influenta evenimentele. Nici pomeneala de asa ceva. Unul dintre caii de bataie ai acestui mod de a gandi este Francmasoneria. S-a inventat termenul de iudeo-masonerie, sau, chiar mai exclusivist, se zice ca doar evreii conduc. Simbolul francmasoneriei romaneMai e si varianta cu marea finanta sau marile corporatii. In general, adeptii acestei teorii a conspiratiei tind sa atribuie acestor organizatii mentionate o forta si scopuri mult deviate de la realitate. Francmasoneria, daca are o forta reala, este forta pe care o dau spiritele luminate pe care le aduna in randurile ei si care, prin prestatia lor in lumea profana sunt adevarate repere umane. Orice organizatie care aduna in randurile ei astfel de valori are o forta intrinseca, cu atat mai mult cu cat principiul unei astfel de organizatii este ca intregul este mai puternic decat suma partilor.Francmasoneria este incompatibila cu dictatura
- Ce faceti dumneavoastra pentru ca oamenii sa cunoasca aspectul real si nu fabulatiile referitoare la Francmasonerie?
- Exista carti, unele scrise de francmasoni, altele scrise de istorici. Exista o literatura pe aceasta tema, partial tradusa si in limba romana care descrie fenomenul in adevarata sa lumina. Desigur, exista si o vasta literatura antimasonica, promovata de extrema dreapta in special, care deturneaza sensul real al Francmasoneriei. Pe de alta parte, avem momente de aparitie in public, cum ar fi acest interviu, prin care putem sa lamurim, sa explicam lucrurile. Desigur, cu discretia cuvenita.
- De ce credeti ca unii vor sa compromita Francmasoneria?
- Intrebati-i pe ei!
- Si dumneavoastra trebuie sa va puneti intrebarea si eu cred ca aveti deja un raspuns la aceasta intrebare.
- Motivele pot fi diverse si nu intotdeauna trebuie sa cautam rationalitate in aceste motive. Vreau sa subliniez doar ca Francmasoneria este un fenomen al lumii libere, al democratiei si ca toate dictaturile, indiferent ca s-au revendicat de la extrema stanga sau de la extrema dreapta, au prigonit si au interzis Francmasoneria. Si asta ar trebui sa spuna ceva. Numai spiritele foarte inguste au prigonit Francmasoneria, pentru ca Francmasoneria este incompatibila cu dictatura, cu violenta si cu lipsa de libertate.
- Si in Romania au existat francmasoni care, in buna parte, au decis soarta tarii, incepand cu secolul al XIX-lea. Ati putea sa ne spuneti ce personalitati de seama ale societatii romanesti fac parte, in prezent, din Francmasonerie?
- Evident ca nu. Regulamentul si constitutia ne interzic sa dezvaluim calitatea de mason. Poti s-o faci, daca vrei, in ceea ce te priveste. Dar nu ai voie sa dezvalui calitatea de mason a altuia. Pot sa va spun doar ca, la ora actuala, Marea Loja Regulara din Romania, este cea mai puternica din Estul Europei si grupeaza in atelierele sale personalitati de marca din viata politica, economica si culturala.
Masonul - un om liber si de bune moravuri
- Ce conditii trebuie sa indeplineasca cineva pentru a putea fi primit in Francmasonerie?
- Trebuie sa fie un om liber si moral. Liber de servituti, liber in modul de a gandi, adica sa aiba o gandire deschisa si sa fie un om de bune moravuri. Aceste conditii, sa le zicem, lasa atelierului libertatea sa discearna bine inainte de a primi pe cineva in ordin. Nu putem schita un portret robot al candidatului ideal. Categoric, el trebuie sa fie un om care, prin activitatea lui, a demonstrat deja ca este apt pentru progres, pentru perfectionare. Cred ca asta trebuie sa fie principala calitate a celui care bate la poarta templului.
Pictura executata de Sever Frentiu - membru al Loji francmasoneriei romane- Femeile incep sa castige tot mai mult teren in toate domeniile. Cu Francmasoneria au vreo sansa?
- Desigur, asta nu depinde de Marea Loja Nationala din Romania, dar exista opt conditii in ceea ce numim regularitate stipulate de Marea Loja a Angliei care este loja mama. Acolo se specifica foarte clar ca masoneria este o fratie pentru barbati si nu primeste in sanul ei femei.
- In general, marii maestri care conduc lojile masonice sunt oameni mai in varsta. Dvs. sunteti chiar foarte tanar. Cum ati ajuns in fruntea Marii Loji Nationale Regulare a Romaniei?
- Intre nastere si moarte totul e mai mult sau mai putin intamplator. In orice alegere umana exista si o doza de subiectivism. La noi au fost alegeri libere. S-au depus candidaturile si prin vot direct secret am fost ales. Ce-i drept, sunt cel mai tanar maestru din Europa. Cei care m-au votat pot sa spuna de ce au optat pentru mine, in proportie de peste 70%. Probabil ca i-am convins prin viziunea pe care o am si prin proiectul pe care l-am propus. Si am propus trecerea de la latura cantitativa a Masoneriei la aspectul calitativ.
Ateii nu sunt primiti in Masonerie
- Exista o incompatibilitate intre religia crestina si Francmasonerie?
- Nu. Eu, de pilda, sunt crestin ortodox, dar avem in lojile din Romania si evrei si musulmani. Exista loji care primesc doar crestini, cele din tarile nordice. Nu primim atei. Se socoteste ca, daca nu crezi intr-un principiu creator, deci esti ateu, nu ai capacitatea mentala de a-ti asuma principiile Masoneriei. Pot sa spun ca eu, de pilda, in calitate de crestin, nu am intalnit nicaieri in Masonerie un precept care sa nu intareasca preceptele credintei.
- Ati putea sa ne spuneti cateva teluri ale Francmasoneriei universale?
- Perfectionarea umana este cel mai important scop. In Israel, unde exista o istorie atat de sangeroasa a evreilor si a arabilor, exista loji unde evreii si arabii lucreaza impreuna fara a se privi dusmanos si fara a fi socotiti tradatori de catre conationalii lor. Putem spune ca este un miracol. Una dintre trasaturile epocii contemporane este aceasta comunicare, ce impartaseste aceste valori dincolo de conflicte, divergente de orice natura ar fi ele. Impartasim acelasi set de valori.
Francmasoneria nu se ocupa de politica
- Cat de importanta este francmasoneria romaneasca in contextul politicii romanesti actuale?
- Francmasoneria nu se ocupa de politica. Exista doua tabuuri: n-are importanta ce politica faci si ce religie ai. Dar, peste tot, Francmasoneria este unul dintre pilonii societatii civile, reprezinta chiar unul dintre pilonii unei natiuni. In Austria, cand a fost modificata constitutia, Marea Loja Austriaca a fost invitata sa participe la dezbateri.
- In ce masura Francmasoneria romaneasca ar putea contribui, prin relatiile pe care le are cu Francmasoneria universala, la promovarea intereselor statului roman?
- Intr-un film american este o replica in care se spunea ca unele medalii se poarta sub tricou. Niciodata Francmasoneria romana n-a facut caz de cat de mult bine a facut tarii. Se stie de momentul revolutionar de la 1848, ca sa dau doar un exemplu. Am contribuit si la traseul Romaniei din ultimii 15 ani.
- Francmasoneria a fost implicata in guvernarea trecuta. Este implicata si in guvernarea actuala?
- Bineinteles ca nu. In general, traseul profan nu are nici o legatura cu traseul masonic. Nu inseamna ca daca esti o personalitate in lumea profana, poti deveni in mod automat mason, dar si viceversa: sa fii un stralucit mason si sa ai si un traseu profan privilegiat. Marele Maestru al Masoneriei Germane, una dintre personalitatile Masoneriei Europene este profesor de matematica. Nu se amesteca traseul profan cu traseul masonic. Statutul de mason nu te ajuta la ascensiune profesionala, precum nici un statut social de exceptie nu te favorizeaza in a deveni francmason.

I. Iercan - Adevarul

  • In cursul anului trecut, peste 200 de nou-nascuti au fost abandonati la Arad

Numarul de copii abandonati este foarte marePe parcursul anului trecut, peste 200 de mame si-au abandonat copiii in maternitate imediat dupa nastere.
Numarul copiilor parasiti la doar cateva zile de la nastere a scazut. 
In 2004 s-au inregistrat 215 abandonuri fata de 240, in 2003. 
Situatia este insa mult mai grava decat cea din 2002, cand numarul nou-nascutilor abandonati a fost de 142. 
Saracia constituie principalul motiv care le obliga pe mame sa-si abandoneze copiii in maternitate. 
Cele mai multe isi lasa sugarul imediat dupa nastere sau in cel mult 24 de ore pur si simplu dispar din salon si de la spital. 
Alte motive ar fi lipsa de educatie si varsta extrem de scazuta a celor care recurg la acest gest, multe avand sub 20 de ani. 
In plus, mai este si sistemul care a ramas foarte traditionalist, cei saraci fiind in continuare si cei mai penalizati.
"De vina este si legislatia, care nu este destul de clara. Rolul institutiilor implicate nu este bine stabilit. Mai exista si un viciu de comunicare intre institutiile care ar trebui sa discute tocmai pentru a preveni astfel de situatii. Una dintre solutiile la aceasta problema grava cu care se confrunta intreaga tara este cresterea gradului de educatie sanitara a populatiei. Cred ca in momentul in care Romania va incepe sa creasca din punct de vedere economic, acest fenomen se va estompa", ne-a declarat doctorul Lucian Paiusan, directorul medical al Spitalului Matern.
Mai mult de jumatate dintre mame si-au luat copiii inapoi
Din cele 215 cazuri, 79 dintre copii au ajuns in centre de plasament, iar 116 au fost reintegrati in familii. 
Restul de 20 au ramas in maternitate fiindca inca nu s-a gasit o rezolvare si pentru ei.
"Sunt copii care au cateva luni bune de cand au fost abandonati. Nu avem ce face, ii tinem la noi. Pentru fiecare, spitalul trebuie sa cheltuiasca bani si asta in situatia in care bugetul nu este unul prea ingaduitor", afirma directorul medical. 
Aproape jumatate din nou-nascutii abandonati sunt de etnie rroma. 
La 24 de ore de la abandon, reprezentantii maternitatii trebuie sa anunte politia, care trebuie sa identifice parintii. 
In cele mai multe cazuri, acest proces dureaza, si chiar daca au fost gasiti, unii parinti refuza in continuare sa-si ia copilul.

Diana Rotar - Observator

  • Osemintele lui Slavici, sechestrate in Vrancea

Scriitorul Vasile Dan duce tratative cu autoritatile din Vrancea pentru stramutarea osemintelor lui SlaviciBaronul Oprisan tine la moastele scriitorilor
Filialele Arad si Timisoara ale Uniunii Scriitorilor din Romania se lupta, de aproape doi ani, cu autoritatile din Vrancea pentru a stramuta osemintele lui Ioan Slavici, inmormintat in 1925 la Panciu, in acest judet. 
Initiatorii sustin ca ramasitele marelui clasic al literaturii romane ar trebui reinhumate in localitatea aradeana Siria, unde s-a nascut la 18 ianuarie 1848 si unde se odihnesc si strabunii sai. 
Aflat la Timisoara cu ocazia manifestarilor dedicate "Anului Slavici", scriitorul Vasile Dan, secretar general al USR Arad, a declarat ca s-a lovit in demersurile sale de opozitia autoritatilor locale si bisericesti din Vrancea. 
El sustine ca reprezentantii Consiliului Judetean si Prefecturii din acest judet, in complicitate cu IPS Epifanie, episcopul Buzaului si Vrancei, au adoptat "un limbaj dublu", refuzind de fapt stramutarea osemintelor lui Ioan Slavici. 
Vasile Dan a mai spus ca in spatele acestei atitudini se afla "un fals patriotism local". 
Atitudinea autoritatilor vine in contradictie si cu dorinta ultimului nepot in viata al marelui clasic, arhitectul Dan Slavici, care traieste in prezent la Bucuresti. 
El crede ca aceasta problema s-ar putea rezolva numai in cazul unei schimbari in ierarhia Bisericii Ortodoxe Romane, prin posibila numire a Mitropolitului Daniel al Moldovei in scaunul patriarhal. 
"Asa s-ar putea clarifica nedreptatea facuta, in fond, scriitorului Ioan Slavici", a mai spus Vasile Dan.

Daniela Ratiu - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Lansare de carte la 5 ani

La doar 5 ani Calin Maier a lansat o carte de coloratO inedita lansare de carte a avut loc la Gradinita PP 20 din Arad .
La doar cinci ani, Calin Maier a publicat un mic volum cu desene, realizate de cand era foarte mic.
El a oferit autografe colegilor si educatoarelor, extrem de emotionat la lansarea primei carti.
Calin Maier a inceput sa deseneze de la o varsta foarte mica.
Pentru ca prefera desenul in locul televizorului, parintii l-au incurajat in aceasta activitate.
El a pus pe hartie imagini care l-au impresionat intr-un fel sau altul.
La inedita lansare au luat parte colegii de gradinita, educatoarele si familia micutului.
Micutul artist si-a sarbatorit in mojlocul celor dragi ziua de nastere.
El a impartit tortul cu toti cei prezenti.

Nicoleta Belean - Televiziunea Arad

  • Piata Reconcilierii - simbolistica

Vedere generala a Pietei Reconcilierii - Virtual Arad News (c)2005Simetrie, proiectare pe sistem yin-yang, feng-shui
Construit si amplasat la Arad in 1880, la comemorarea executiei celor 13 generali revolutionari anti-habsburgici de la 1848, monumentul a fost demontat in 1924 din ordinul Guvernului I. C. Bratianu. De atunci, Statuia Libertatii a fost pastrata in Cetatea Aradului. Inca de la inceput, hotararea reamplasarii lui in oras, a starnit discutii atat din punct de vedere politic, cat si etnic. Acest subiect controversat a avut lungi dezbateri, chiar si pe tema locului de amplasare. In final, si-a gasit locatia in Piata Pompierilor, alaturi de un alt monument, construit anul trecut in memoria eroilor romani cazuti in timpul Revolutiei din 1848. Insa folosirea spatiului arhitectural nu a fost una facuta la intamplare. Prin asezarea elementelor ce-1 constituie, Parcul Reconcilierii are o simbolistica deosebit de interesanta.
Semnificatii...
Ca spatiu arhitectural, Piata Reconcilierii a fost proiectata de o firma aradeana. 
Ideea de la care s-a pornit proiectarea a fost faptul ca Aradul nu are o agora. 
Ce este o agora? 
Este piata publica din orasele Greciei Antice, unde se aflau principalele institutii si unde se tineau adunarile publice, locul de intalnire preferat al celor fara ocupatie si al unei multimi de gura-casca. 
Tot in Agora isi faceau numerele scamatorii, jonglerii sau mimii, dansatorii si mascaricii de orice teapa, papusarii. 
Acest lucru s-a dorit sa se realizeze si aici, ca piata sa functioneze ca si o agora - un spatiu de intalnire, de adunare a oamenilor la diferite evenimente, atat politice, cat de alt gen. 
La configuratia unei piete, trebuie sa se tina cont de directiile principale de circulatie. 
In acest caz, una este dinspre centru spre Turnul de apa, iar cealalta dinspre Piata Catedralei spre Politie. 
Venind dinspre centru, pe strada Ecaterina Teodoroiu, se pot observa, doar de aici, ambele monumente, asezate unul in spatele celuilalt. Acest ax reprezinta si diagonala parcului. 
Perpendicular pe directie se afla intrarea principala, de pe strada Varful cu Dor, la capatul careia se inalta un port-drapel, iar paralel cu ea exista doua alei secundare. 
Privit din fata, monumentul Libertatii se afla exact in mijlocul celor doua turnuri ale Catedralei Ortodoxe. Nefiind situate pe acelasi ax, din fata celor doua monumente pornesc doua alei, care le imbratiseaza si le inconjoara pe ambele.
Piata, in cuplul yin-yang
Astfel, Monumentul Libertatii si cel al Revolutiei de la 1848 se completeaza unul pe celalalt. 
Pentru a scoate in evidenta cercurile ce le inconjoara s-a folosit granitul negru, asa incat privind de sus, se poate observa simbolistica pietei, care seamana cu un desen ce apartine filosofiei chinezesti: cuplul yin-yang. 
Cei doi poli, cerul si pamantul, produse de "marele unu", la randul lor nasc energiile intunericului (yin) si ale luminii (yang). 
Aceste energii se transforma si ele: una se ridica, iar alta coboara, apoi se combina din nou si dau nastere formelor. 
Sunt asociate cu femininul si masculinul, cu cel care rezista, cu cel care cedeaza, cu puternicul si slabul, lumina si intunericul. 
Impreuna, ele ating armonia totala - echilibrul fizic, psihic si intelectual. 
De ce s-au asociat cele doua monumente cu acest cuplu? 
Pentru ca din punct de vedere al structurii si compozitiei arhitecturale, unul reprezinta noul (Arcul de triumf), iar celalalt vechiul (Monumentul Libertatii), deoarece soclul celui din urma a ramas intact, tocmai pentru a se nota trecerea istoriei, a timpului. 
Iar din punct de vedere istoric fac parte din aceeasi perioada, reprezentand acelasi eveniment, Revolutia de la 1848. 
Reprezinta doua natiuni, maghiari si romani care lupta pentru un singur tel. 
Statuia Libertatii si luciul de apa din Piata Reconcilierii - Virtual Arad News (c)2005 Tot din punct de vedere al desenului arhitectural, unul este o compozitie plina, iar Arcul de Triumf, poarta pe sub care trec revolutionarii romani, este una goala. 
Si in acest caz se completeaza reciproc.
Se respecta arta feng-shui
Un alt purtator de informal alegorice este port-drapelul, unde se afla arborate steagul maghiar si cel roman, sub cel al Europei Unite. 
La baza acestuia se afla trei izvoare mici, unul pentru fiecare drapel, care reprezinta un inceput. 
Apa - datatoare de viata, porneste de aici si intra intr-un mic bazin, de unde curge printre pietrele din pietonalul principal, intocmai ca un paraias. 
La intersectia celor doua axe principale exista un bazin decorativ. 
Peste apa, el este "puntea" ce leaga monumentele prin reflexie. 
Fiecare se oglindeste in luciul acesteia, alaturi cu soarele, facandu-se astfel legatura intre cer si pamant. 
Legatura intre cele trei elemente - soare, apa si pamant se regaseste in teoria orientala feng-shui, care inseamna a trai in armonie cu natura, canalizarea fortelor naturii pentru a promova echilibru, prosperitate, vitalitate, lumea fiind o forma de manifestare a energiei pure.
Iz al anilor 1890
Pentru tot ce este pietonal in piata s-au folosit calupuri din piatra cubica naturala, care au fost scoase din strazile orasului. 
Ele au o vechime echivalenta cu Statuia celor 13 generali, de peste o suta de ani. 
Iar spatiile verzi reprezinta aproape jumatate din suprafata parcului. 
Prin folosirea culorilor diferite ale granitului si a pietrei cubice naturale - deoarece acestea rezista la intemperiile vremii - prin amplasare si orientare s-a incercat aducerea izului de la sfarsitul secolului nouasprezece. 
Apa si piatra - ambele sunt elemente naturale menite sa creeze un efect linistitor pentru vizitator.
Arcul de Triumf cu revolutionarii pasoptisti din Piata Reconcilierii - Virtual Arad News (c)2005Iluminat prin sistem computerizat
Statuile sunt iluminate cu reflectoare la nivelul solului, ca si port-drapelul, bazinul decorativ de sub nivelul apei, iar spatiile verzi cu lumini pitice care lumineaza doar partea verde, dand astfel o regularitate pietei. 
Trebuie mentionat ca toate lampile sunt dirijate de un calculator, programat astfel incat acestea sa se aprinda in functie de intensitatea luminii de afara.
Toate functioneaza pana la o anumita ora, apoi se trece la un iluminat economic, ramanand in "lumina" doar cele doua monumente si port-drapelul.
Un punct turistic al Aradului
Parcul se percepe ca parc dreptunghiular, dar pe viitor se doreste legarea functionala de Politic 
In acea zona se va planta o vegetatie bogata, poate chiar platani, dupa dorinta arhitectului care a proiectat ca spatiu arhitectural piata. 
Parcarea va fi marita si vor exista si locuri pentru persoanele cu handicap. 
De asemenea, se doreste legarea de Turnul de Apa, ridicarea acestuia ca element turistic. 
Aici va exista un muzeu al tehnicii, un belvedere pentru a avea o priveliste de ansamblu a parcului si vor functiona alte mestesuguri urbane - pictori care ne deseneaza caricatura, olari, artisti de toate felurile care isi desfasoara activitatea "live"
Toate acestea pentru a introduce parcul in circuitul turistic al orasului, pentru a deveni "o perla a Aradului", dupa cum spune seful de proiect, arhitectul Stefan Sandor.

Anca Nan - Agenda zilei


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]