Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Marti, 22 martie 2005

Stirile TVA aici

  • Modernizarea drumurilor pe banii BERD

Primarul Falca prezinta noul plan de sistematizare a circulatiei in AradAradenii au gasit solutia pentru deblocarea traficului
Aradul va fi modernizat in curand pe banii BERD
Peste 20 de kilometri de drum si 18 kilometri de linie de tramvai vor fi aduse la standarde europene. 
Proiectul, care va dura trei ani si jumatate, va costa peste 20 de milioane de euro.
Si la Arad, circulatia in timpul zilei se desfasoara cu mari dificultati. 
Desi s-a incercat devierea traficului greu pe soseaua de centura, numarul mare de autoturisme care tranziteaza zilnic municipiul continua sa puna probleme autoritatilor. 
Primarul Gheorghe Falca a decis, dupa 15 ani de plombari si carpeli la arterele aradene, sa rezolve situatia punandu-si in practica experienta de inginer de drumuri. 
Astfel, s-a initiat un proiect BERD care, daca va fi pus in practica, va fluidiza circulatia pe anumite tronsoane. 
Potrivit acestei initiative, liniile de tramvai vor fi modernizate pe cea mai aglomerata artera din oras, Calea Aurel Vlaicu si pana la iesirea spre Timisoara, astfel incat vor putea circula pe aici si autoturismele. 
Parcarea se va face doar lateral, pentru a nu bloca mai mult de un sens de circulatie. 
Si statiile de tramvai vor fi mutate dupa intersectii, pentru ca sa poata folosi semafoarele. 
Sistematizarea circulatiei se va face pe banii BERD De asemenea, timpii de stationare vor fi strict corelati pentru a evita blocarea traficului. 
Intersectia Podgoria, cea mai circulata din Arad, va fi si ea modernizata, ramanandu-se insa la varianta de sens giratoriu. 
Autoritatile vor cauta alt amplasament si pentru Monumentul Unirii, care trebuia amplasat acolo. 
De asemenea, Piata Avram Iancu va fi supusa unor lucrari pentru a deveni circulabila, iar in Piata Romana liniile de tramvai nu vor mai face actuala bucla.
Studiul pleaca la Londra
Primarul Gheorghe Falca spune ca studiul de fezabilitate va fi finalizat pe  5 aprilie, dupa care va fi votat in sedinta Consiliului Local. 
Daca va primi aprobarea consilierilor, proiectul va pleca la Londra, unde va fi verificat de catre expertii BERD. 
Edilul aradean crede insa ca nu vor aparea probleme, intrucat reprezentantii din Romania ai respectivei institutii europene au fost consultati in permanenta. 
Semnarea contractului final va avea loc la sfarsitul lunii mai, urmand intocmirea caietului de sarcini si apoi licitatia. 
Primarul estimeaza ca lucrarile vor demara in toamna si vor dura circa trei ani si jumatate.

Sorin Trocan - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • "Adrian Nitu va fi secretar de stat in subordinea vicepremierului"

Interviu cu noul vicepremier Gheorghe SeculiciGheorghe Seculici a acordat pentru Observator aradean primul interviu ca vicepremier al Romaniei
- Domnule viceprim-ministru, va intoarceti acasa, la doar o zi de la investire. Care sunt primele impresii?
- Dincolo de prima impresie, este o foarte mare responsabilitate, o activitate de mare raspundere, intr-un moment foarte greu pentru Romania. Activitatea pe care eu o voi desfasura in cadrul Guvernului va avea ca obiectiv urmarirea realizarilor programului de guvernare la care s-a angajat Alianta in ministerele cu profil economic.
- Cum ati reusit sa va acomodati?
- Este greu, am avut o prima intalnire cu colegii si cu subalternii. Este cu totul un alt gen de activitate aceasta pe care o am in momentul de fata. Am cunoscut o parte din subalterni, care sunt oameni de calitate, cu experienta, tineri.
- Intentionati sa faceti modificari in organigrama?
- Este prematur sa ma pronunt. Nu se pune problema modificarilor pentru ca schema din cadrul serviciului este incompleta, practic este nevoie de angajari noi, nu restructurari. Prima angajare in acest sens va fi a domnului Adrian Nitu. Am avut deja o discutie cu primul ministru Tariceanu, care a agreat propunerea ca domnul Nitu sa fie secretar de stat in subordinea directa a vicepremierului. In locul lasat vacant la Ministerul integrarii, partidul va face o alta propunere.
- Va veti completa echipa cu aradeni?
Si Adrian Nitu a fost promovat in functia de secretar de stat- Deocamdata nu am luat nici o hotarare dar, in zilele urmatoare, va trebui sa imi aleg un consilier pentru fiecare minister. Este foarte posibil ca in aceste posturi sa ajunga specialisti din Arad.
- Cand veti stabili succesorul la conducerea Consiliului Judetean?
- In zilele urmatoare, vom lua in discutie subiectul, la nivelul Aliantei locale. Functia ne revine noua, prin protocol, pentru ca am avut cel mai mare rezultat la alegerile locale. Este exclus sa cedam postul colegilor liberali.
- Unde veti locui pe perioada mandatului?
- In acest moment, locuiesc la un hotel. Acum sunt la Arad, iar peste doua zile cand ma voi intoarce la Bucuresti, voi primi o locuinta de serviciu, de la Regia Protocolului de Stat.
- Cat de des veti fi prezent la Arad?
- Intentionez sa ma intorc la fiecare sfarsit de saptamana.
Organizatia de studenti a PNL Arad a dat tonul la curatenia de primavara. 
Peste 20 de tineri, dotati cu toate cele necesare, au curatat malul Muresului, de la baza Constructorul pana la Polivalenta. 
Ei spera ca exemplul de civism nu va ramane singular si in zilele urmatoare atat aradenii cat si administratia locala isi vor proba spiritul gospodaresc.

Mihaela Ozarchevici - Observator

  • Protest la granita

Transportatorii au blocat soseaua Arad-NadlacProteste de amploare la granita de vest!
Peste 150 de autocamioane au blocat la sfarsitul saptamanii soseaua Arad- Nadlac!
Marsul a fost organizat de asociatia Patronala a transportatorilor - EUROPA 2002!
Peste 30 de firme de transport din judetele Arad, Timis si Caras-Severin incearca de mai bine de jumatate de an sa sensibilizeze autoritatile centrale si locale asupra problemelor lor.
Transportatorii au incercat, din nou sa atraga atentia asupra problemelor lor, respectiv transparenta in alocarea autorizatiilor, controlul strict al utilizarii autorizatiilor de catre transportatorii straini de marfa, mai multe autorizatii pentru transportatorii externi  si liberalizarea transportului pentru Italia la camioanele cu tonaj mai mare de 7,5 tone! 
Marsul nu a fost scutit de incidente.
La intrarea in Nadlac un barbat a facut tandari parbrizul unui tir, suparat ca a fost deranjat de zgomotul asurzitor al claxoanelor.

Izabela Vekas - Televiziunea Arad

  • Carantina la spital din cauza gripei

Din cauza gripei la Pediatrie a fost instituita carantinaConducerea Spitalului Judetean Arad a decis sa instituie carantina la Sectia de pediatrie a unitatii, dupa ce cazurile de afectiuni ale cailor respiratorii s-au inmultit alarmant. 
Nu mai departe de ieri, ziarul nostru anunta faptul ca Aradul se confrunta cu o serioasa epidemie de viroza si ca medicii se vad nevoiti, datorita cresterii alarmante a numarului imbolnavirii si din cauza lipsei de spajiu, sa prescrie copiilor medicamentatia necesara si sa-i trimita acasa. 
Potrivit medicilor in judet, pana in prezent au fost inregistrate sapte mii de cazuri de afectiuni ale cailor respiratorii, dintre care doua mii sunt, in fapt, bronho-pneumonii. 
Cum cei care au cel mai mult de suferit de pe urma gripei sunt copiii, carantina a vizat special Sectia de pediatrie a spitalului. 
Totusi, medicii sustin ca virozele afecteaza puternic nu doar copiii, ci si persoanele trecute de 45 de ani. 

Adriana Barbu - Agenda zilei

  • Talharii de la farmacie - doi sinucigasi nefericiti in amor

Datorita curajului unei farmaciste, un jaf a putut fi dejucatDupa o munca asidua, ce a presupus inclusiv o "excursie" in judetul Sibiu, politistii din cadrul Biroului de Investigatii Criminale al Politiei municipiului Arad au reusit sa identifice autorii tentativei de talharie, comisa in data de 14 martie a.c., in incinta farmaciei "Adonis", din Arad.
Este vorba despre Marius Vasile Toader, de 22 de ani, fara ocupatie, respectiv de minora Mihaela T., de 14 ani, ambii din Sibiu.
Pentru cei care nu-si amintesc "istoria" celor doi, prezentata, la momentul respectiv, in ziarul nostru, reamintim: tinerii au intrat in incinta farmaciei Adonis, din Micalaca, prezentand o reteta pe care figura medicamentul "Dormicum" (un somnifer foarte eficient).
Aflandu-se intr-o stare de agitatie de neinteles, barbatul a intrat dupa tejgheaua farmacistei, amenintand-o cu un pistol.
Spre a actiona exact ca un talhar profesionist, i-a cerut angajatei telefonul mobil, respectiv banii din casa de marcat.
Femeia, speriata, a reusit sa actioneze butonul alarmei.
Zgomotul acesteia i-a speriat pe cei doi la culme, reactia lor imediata fiind aceea de a parasi, in mare graba, unitatea farmaceutica.
Romeo si Julieta, in varianta ardeleneasca
Cercetarile politistilor au condus la stabilirea unor imprejurari de-a dreptul dramatice care ii au in prim plan pe cei doi tineri si care i-au determinat sa procedeze la talharirea unei farmaciste.
Conform declaratiilor obtinute, se pare ca Marius Toader si Mihaela T. se iubesc de mai multa vreme.
Avand in vedere varsta fetei, parintii acesteia s-au opus relatiei dintre cei doi.
Spre a scapa insa de vesnicele lor reprosuri, indragostitii au hotarat sa fuga in strainatate.
Cum insa fata are doar 14 ani, iar pentru a parasi Romania are nevoie de acordul parintilor, singura cale gasita de cei doi a fost incercarea de a adormi vigilenta politistilor de frontiera.
Astfel, Mihaela T. a facut rost de pasaportul unei fete majore, s-a coafat intocmai ca si persoana din fotografia documentului de calatorie, ba, mai mult, si-a aplicat inclusiv lentile de contact de culoare caprui, spre a semana cat mai bine cu femeia al carei chip si-a propus sa-l imite.
Din pacate pentru ea insa, desi asemanarea a fost, in final, uluitoare, politistii de frontiera n-au putut fi pacaliti.
Identitatea Mihaelei a fost descoperita, alegandu-se, impreuna cu prietenul ei, care i-a stat alaturi, cu un dosar penal consistent, pentru comiterea infractiunii de tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat a Romaniei.
Cu un pistol cu gaze si intentia de suicid, doi tineri sibieni au fost prinsi de politistiTalhari... sinucigasi
Esecul de a pleca in strainatate a avut un impact negativ urias asupra psihicului celor doi indragostiti.
Satui de a mai lupta cu morile de vant, au hotarat sa se sinucida impreuna.
S-au cazat, ca atare, la un motel din municipiul Arad, unde au incercat sa-si inoculeze in vene o substanta despre care politistii inca asteapta detalii, de la laboratorul specializat.
Efectul acesteia n-a fost insa cel asteptat.
In afara de faptul ca sinucigasii au ametit bine si au devenit deosebit de agresivi, nimic altceva nu s-a mai intamplat.
Pe acest fond, tinerii au gasit cu cale sa dea atacul la farmacie, sa-si definitiveze "opera" cu ajutorul catorva pastile de "dormicum".
Acestea ii fusesera prescrise tanarului de catre un medic din Sibiu, cu ceva timp inainte, pentru anumite probleme legate de somn. Restul... este deja cunoscut de toata lumea.
Poveste cu sfarsit in... coada de peste
Pentru a-i descoase pe cei doi, dupa ce au reusit, prin mijloace specifice, sa le descopere identitatea, politistii aradeni au fost nevoiti sa se deplaseze la Sibiu, locul lor de domiciliu.
Prezentati in fata instantei aradene, cu propunere de arestare preventiva, cei doi au... scapat.
Desi si-au recunoscut intentia de a se sinucide, desi au amenintat o farmacista cu un pistol cu gaze, desi sunt cercetati intr-un dosar penal pentru incercarea de a parasi ilegal Romania, desi li s-a retinut infractiunea de tentativa de talharie, care se pedepseste, conform legii, cu inchisoarea de pana la 15 ani, ca si infractiunea in sine, instanta aradeana a dispus cercetarea lor in stare de libertate, pe motiv (culmea!) ca nu prezinta pericol social.
Ca atare, ramane ca politistii sa lupte, pe mai departe, pentru aflarea adevarului, in conditiile in care cei doi pot repeta "figura" in orice moment, suparati (si mai mult) pe viata, dupa toate cate li s-au intamplat.
In primul rand, specialistii vor incerca sa afle de unde a facut rost tanarul sinucigas de pistolul cu gaze (de provenienta spaniola) cu care a amenintat farmacista.
Asta in cazul in care, la terminarea anchetei, vor mai avea pe cine sa aresteze.

Eugenia Pantea - Adevarul


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]