Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Joi, 24 februarie 2005

  Stirile TVA aici

  • Surpriza la varful Politiei aradene! Comisarul-sef Nicolae Gudiu... s-a pensionat

Comisarul sef Nicolae Gudiu a cerut pensionareaSpre surpriza aradenilor, care tot aud, de o buna bucata de vreme, ca se "coace", la nivel inalt, destituirea comisarului sef Nicolae Gudiu din fruntea Inspectoratului de Politie Judetean Arad, lucrurile au luat, cu doua zile in urma, o intorsatura neasteptata. 
Nicolae Gudiu, agasat, pesemne, de tensiunea din ultima vreme (intretinuta si de intamplarea neobisnuita al carei protagonist a fost comandantul Politiei municipiului, comisarul-sef Gheorghe Tica, care i-a prezentat primarului Aradului un dosar de urmarire penala spre a confirma, parca, declaratia anterioara a lui Gheorghe Falca, conform careia politia aradeana ar face politie... politica) s-a deplasat, alaltaieri, la Bucuresti, cerand sa fie pensionat pe motive de sanatate. 
Ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, a semnat, ieri, cererea de pensionare a comisarului-sef Nicolae Gudiu, considerand ca argumentele si varsta solicitantului (50 de ani) impun retragerea de pe baricade a celui care a condus, timp de mai bine de trei ani, Politia judetului.
Pana in momentul in care postul de sef al I.P.J. Arad va fi ocupat prin concurs, sarcina conducerii Politiei aradene ii va reveni adjunctului inspectorului-sef Nicolae Gudiu, respectiv comisarului-sef Teodor Pantea. 
In ultimele saptamani, Inspectoratul de politie aradean a facut obiectul unor actiuni de evaluare a activitatii, desfasurate de conducerea Inspectoratului General al Politiei Romane, constatandu-se, la final, ca I.P.J. Arad a beneficiat de "management neperformant si lipsa de eficienta a activitatii de conducere".
De la preluarea mandatului de ministru al Administratiei si Internelor de catre chestorul Vasile Blaga, au mai fost inlocuiti sefii a opt inspectorate judetene de politie. 
Potrivit deciziei ministrului Administratiei si Internelor, toate functiile de sef de inspectorat de politie - ca, de altfel, toate functiile de conducere din cadrul ministerului - vor fi ocupate prin concurs, pentru "a se exclude posibilitatea influentelor de orice natura din afara institutiei sau interpretarile subiective, singurele norme de evaluare fiind competenta si probitatea profesionala." 
In alta ordine de idei, situatia comisarului-sef Gheorghe Tica, seful Politiei municipiului, este neschimbata, acesta aflandu-se, in continuare, in concediu de boala. 
La inchiderea editiei, comisarul-sef Nicolae Gudiu, desi se afla in concediu, a acceptat sa ne dea o scurta declaratie: 
"Asa este, din cauza unor probleme de sanatate care s-au agravat, am considerat ca este mai intelept sa fac acest pas, ca este momentul sa-mi fac, in fine, un bine atat mie cat si, de ce nu?, institutiei pe care am condus-o si pe care, oricat de mult ar dori cineva sa ma discrediteze, evidenta nu va putea fi ignorata. Am adus acest inspectorat pe un loc fruntas in ierarhia pe tara, lucru care imi da o satisfactie deosebita."
Gura targului, impresionata de subiect, a "scos pe piata", ca intotdeauna in momente de astfel de framantari, cateva nume de inlocuitori ai comisarului-sef Nicolae Gudiu (fara sa se tina cont prea mult de faptul ca va avea loc, totusi, un concurs, la care CHIAR nu se poate sti de pe acum cine se va inscrie). 
Iata speculatiile: viitor sef al I.P.J. Arad - comisarul-sef Aurel Moisa, actual adjunct al inspectorului sef sau inspectorul principal Ioan Dascalu - actual sef al Serviciului de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog din cadrul I.P.J. Arad; viitor sef al Politiei municipiului (in ipoteza ca Gheorghe Tica, dupa ce va reveni din concediul de boala, va cere, la randul sau, sa fie pensionat sau se va lua, in fine, o decizie in privinta sa) - subcomisarul Nicolae Batran, din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor al I.P.J. Arad. 
Desi s-au vehiculat si alte nume, ne rezumam la acestea, ele aparand de mai multe ori pe "firmament" decat celelalte. Raman insa, asa cum am spus, simple speculatii.

Eugenia Pantea - Adevarul

  • Casele din Aradul Nou - sub ape

In Aradul Nou au fost inundate mai multe gradini din cauze meteorologiceInundatii, nu doar in judet
O serie de locuitori ai urbei, din cartierul Aradul Nou, s-au trezit cu gradinile si chiar si casele inundate, ca urmare a ultimelor evenimente... meteorologice. Cum situatia nu e de loc de neglijat (chiar si toaletele proprietarilor de case din cartier au dat pe dinafara), executivul Primariei, in frunte cu viceprimarul Tiberiu Dekany, s-au deplasat ieri la fata locului pentru a lua contact cu problemele "inundabile" ale cartierului si pentru a incerca gasirea unor solutii.
Casele vizitate de staff-ul Primariei au fost cele de vizavi de hotel President - cele mai afectate - iar concluziile nu sunt imbucuratoare, desi angajatii Municipalitatii s-au intors inapoi la birouri pentru identificarea unor solutii. 
Problemele de canalizare ce au legatura directa cu casele oamenilor (proprietatea lor personala) nu pot fi rezolvate de Primarie, in timp ce canalizarea de pe domeniul public (verificata si ea) s-a dovedit functionala, chiar daca nu la parametrii doriti. 
Situatia proprietarilor de case din Aradul Nou, din aceasta zona, nu este insa defel una noua, locuitorii de aici confruntandu-se des cu probleme de canalizare si inundatii. 
Proprietarii de aici s-au confruntat cu cea mai grava problema de gen in 1999, cand au locuit cu apa in case zile intregi. 
Tot aceasta problema, agravata odata cu construirea unei statii de carburanti in zona, a dus chiar la darmarea a doua case. 
Problema trebuie solutionata insa si a ramas, conform declaratiilor, pe mai departe in atentia Executivului local, caci e imposibil de identificat vreun proprietar de imobil care ar vrea sa locuiasca in aceeasi casa cu apa si dejectiile.

Adriana Barbu - Agenda zilei

  • Comerciantii se aliniaza prevederilor legii Leul greu, in magazine

Vanzatorii sunt obligati sa afiseze preturile atat in moneda veche cat si in cea nouaPrezenta pe etichete a preturilor atat in leul actual, cat si in cel nou este privita cu destula mirare de cei care calca pragul magazinelor sau a institutiilor furnizoare de servicii. 
Ce-i drept, noile preturi sunt scrise cu caractere mai mici, insa acest lucru nu ii face mai putin nelinistiti pe clienti. 
Chiar daca intrebarile acestora nu se manifesta cu voce tare, se pot auzi comentarii pline de nestiinta: 
"Ce va fi cu aceste preturi? Dar oare de cand se aplica?"
Preturi paralele de la 1 martie
Preturile si tarifele bunurilor si serviciilor vor fi afisate atat in moneda veche, cat si in moneda noua, incepand cu data de 1 martie 2005 si pana la data de 30 iunie 2006. 
Sumele prevazute in contractele furnizorilor de utilitati, aflate in derulare la data de 1 martie 2005, precum si facturile privind plata utilitatilor vor fi notificate partilor atat in moneda veche, cat si in moneda noua. 
Comerciantii care nu se aliniaza prevederilor legii risca amenzi cuprinse intre 10.000.000 de lei si 30.000.000 de lei, exprimati in moneda actuala. Regulile de mai sus trebuie respectate de societatile comerciale, societatile/companiile nationale, regiile autonome, institutele nationale de cercetare-dezvoltare, societatile cooperatiste si celelalte persoane juridice cu scop lucrativ.
Zerouri taiate
Moneda nationala va fi denominata incepand cu data de 1 iulie 2005. 
10.000 lei vechi, aflati in circulatie in momentul de fata, vor fi preschimbati in 1 leu nou, divizibil in 100 de bani. 
BNR va pune in circulatie noile bancnote si monede incepand cu data de 1 iulie. 
Actualele bancnote si monede, respectiv leii vechi, vor avea putere circulatorie pana la data de 31 decembrie 2006 si vor fi acceptate la plata la valoarea leului nou. 
Preschimbarea se va putea face pana la data de 31 decembrie 2009, la sucursalele BNR care desfasoara activitati de casierie si la unitatile institutiilor de credit autorizate.

Mihaela Ozarchevici - Observator

  • Cinci kurzi prinsi la Varsand

Politistii de frontiera au retinut cinci kurzi care incercau sa treaca fraudulos granitaCinci cetateni turci de origine kurda au fost retinuti ieri dupa-amiaza in apropiere de localitatea aradeana Varsand, in urma unei actiuni organizate de Centrul Zonal de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog Timisoara si Politia de Frontiera Arad, sub coordonarea unui procuror de la Bucuresti.
Potrivit unui politist care a participat la misiune, reteaua de traficanti de persoane era formata din doisprezece suspecti si isi desfasura activitatea pe relatia Turcia-Romania-Ungaria-Austria. 
Majoritatea imigrantilor clandestini aveau ca destinatie tari din Vestul Europei, unde isi cautau locuri de munca. 
Avand informatii ca un numar de cinci membri ai filierei se afla in zona, ofiterii de la "Crima Organizata" si frontieristii din judetul Arad au realizat un flagrant in apropiere de localitatea de granita Varsand. 
Ei au reusit sa-i retina aici pe cei cinci kurzi. 
Politistii au anuntat ca membrii retelei vor fi prezentati judecatorilor, dupa care vor fi expulzati in Turcia. 
Oamenii legii nu au confirmat informatia ca unul dintre cei capturati ar fi un militant al PKK (Partidul Muncitorilor din Kurdistan), aflat pe lista internationala a organizatiilor teroriste

Lucian Ursuletu - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Protest la Prefectura

Prefectul Stragea a ascultat dorintele protestatarilorPeste 100 de sindicalisti au pichetat sediul Prefecturii Arad. 
Oamenii au venit in fata prefecturii cu pancarte, protestand pasnic impotriva propunerilor formulate de catre Ministerul Muncii Solidaritatii Sociale si Familiei privind modificarea codului muncii. 
La manifestare au luat parte reprezentanti ai institutiilor si unitatilor economice care au constituite sindicate afiliate la CNSLR FRATIA. 
Reprezentantii sindicatelor spun ca eventualele modificari se vor face la presiuni venite din partea FMI, Bancii Mondiale si altor cercuri financiare, dar ele incalca grav principii cuprinse in documente internationale ratificate de statul roman. 
In urmatoarele zile Prefectura va fi din nou pichetata, timp de doua ore, dimineata. 
Maine vor fi prezenti aici sindicalistii afiliati la Cartel Alfa, urmeaza cei din Blocul National Sindical, Confederatia Meridian si CSDR.

Nicoleta Belean - Televiziunea Arad


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]