Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Sambata, 24 septembrie 2005
Stirile TVA aici
  • Nunta primarului Gheorghe Falca, salvata de medicina traditionala

Casatoria primarului Gheorghe Falca a fost salvata de medicina traditionalaSecretul pastrat cu strasnicie, scos la iveala dupa 3 ani
Ieri, s-a deschis cea de a 9-a editie a Conferintei Internationale de Terapii Complementare si Alternative. 
Deschiderea conferintei, desi s-a facut cu o ora mai tarziu decat era programata, s-a dovedit a fi inedita. 
Remus Tanase, presedintele Asociatiei ANATECOR, organizatorul evenimeritului, a invitat in prezidiu personalitati ale lumii medicale, dar si autoritati locale. 
Printre ele s-au aflat prefectul Judetului Arad - Cristian Stragea; episcopul Aradului, Ieneopolei, Halmagiului si Hunedoarei - Timotei Seviciu; si nu in ultimul rand cel care a oferit o declaratie miscatoare pentru cei aflati in sala Palatului Cultural, primarul Municipiului Arad, Gheorghe Falca.
Solicitat sa tina un scurt speach, Gheorghe Falca a emotionat auditorul cum putini s-ar fi asteptat: 
"Sunt foarte recunoscator Asociatiei ANATECOR. Cu o zi inainte de a ma casatori a trebuit sa ma internez in spital din cauza unei complicatii de pe urma unei operatii de apendicita. In ziua nuntii, ma aflam in spital si eram constient ca va trebui sa ma casatoresc acolo. Mi-am dorit ca la nunta mea sa pot sa-mi joc nevasta, insa dupa cum s-au aratat imprejurarile acest lucru parea tot mai putin posibil. Nunta mea avea sa se desfasoare in spital. S-au si facut pregatirile necesare, la bisericuta de lemn din spital urma sa aiba loc ceremonia religioasa. O cunostinta mi-a telefonat sugerandu-mi sprijinul unei persoane. Acea persoana este Remus Tanase, care m-a ajutat sa pot sa ma prezint la nunta mea pe propriile-mi picieare. M-a vizitat in salon, m-a vazut, m-a consultat, iar dupa ce mi-a administrat nu as putea sa va spun ce, mi-a spus: "Acum totul depinde de tine. Incearca sa pasesti".
Presedintele Anatecor - Remus Tanase a pastrat bine secretul vindecarii primarului Falca Primarul Gheorghe Falca a continuat, precizand: "Datorita lui Remus Tanase, am fost in stare sa ma ridic pe propriile picioare si sa ma casatoresc in afara spitalului. Cu o ora inainte de oficierea casatoriei, in spital m-am pregatit de nunta: m-am barbierit si mi-am pus costumul de mire. Desi eram conectat la doua tuburi, am reusit sa merg dupa sotia mea. La Biserica Bodrog, unde s-a oflciat cununia religioasa, parintele Pop a vrut sa-mi ofere un scaun pe timpul ceremoniei, insa barbatul din mine a spus nu. Si astfel am reusit sa-mi joc nevasta. Exact cum mi-am dorit." 
Presedintele Asociatiei ANATECOR a declarat celor prezenti ca nu s-ar fi asteptat ca primarul Gheorghe Falca sa faca publica aceasta intamplare, mai ales ca el a tinut secretul ca strasnicie.
Conferinta Internationala de Terapii Complementare se va desfasura pana duminica inclusiv. 
Persoanele care cred in efectele medicinii alternative sunt invitate la Palatul Cultural sa asculte lucrarile prezentate de medici, psihologi, terapeuti si preoti, personalitati recunoscute pe plan national si international. 
In holul Palatului Cultural mai aveti ocazia sa achizitionaji medicamente naturiste, carti, cristale si alte pietre cu incarcatura energetica, dar si alte produse care nu se comercializeaza in magazine. 

Simona Valan - Agenda zilei

  • Spaga la Primarie

Un functionar al Primariei este acuzat ca a primit spagaUn functionar al primariei Arad a fost prins in flagrant luand spaga pentru moloz. 
In ultimele saptamani existau tot mai multe informatii ca in cadrul administratiei aradene se solicita spaga, iar functionarii pretind anumite sume de bani pentru a-si realiza sarcinile de serviciu. 
Ieri, dupa-amiaza, in prezenta unui procuror de la Parchetul de pe langa Tribunalul Arad un functionar al Primariei Arad a fost prins in flagrant luand spaga. 
Imediat dupa ce a terminat pauza de masa Constantin Alexe, referent in cadrul Serviciului ocuparea domeniului public din Primaria Arad a iesit pe teren. 
El a gasit un aradean care isi demolase o casa si a depozitat pentru o scurta perioada de timp molozul pe domeniul public. 
Functionarul i-a spus lui B.M. din Arad ca trebuie sa plateasca o amenda de 20 de milioane de lei pentru ocuparea abuziva a domeniului public. 
Apoi, a negociat o varianta buna pentru ambii: omul scapa de amenda usturatoare daca ii dadea functionarului spaga 50 de euro. 
B.M. a anuntat imediat politia si parchetul si a fost organizat flagrantul. 
"Constantin Alexe a fost retinut in baza unei ordonante de retinere si va fi prezentat in aceasta dimineata Tribunalului Arad cu propunerea de arestare preventiva", a declarat Camelia Tuduce Berar, purtator de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie Arad.

Sorin Trocan - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • "Problema Romaniei nu este realitatea, ci imaginea" 

Ambasadorul Italiei - Stefano Ronca a vizitat AradulAmbasadorul Italiei la Bucuresti, Excelenta Sa Stefano Ronca, a fost ieri prezent la Arad. 
Inaltul oaspete a vizitat Aradul insotit de consulul Italiei la Timisoara, Francesco Catania.
- Domnule ambasador, ce imagine v-ati format din functia detinuta in privinta relatiilor celor doua popoare?
- Colaborarea dintre cele doua state este intensa si asta se observa prin numarul firmelor cu capital italian, sau mixt, deschise in Romania. Si aici trebuie sa vorbim, in special, despre relatiile personale stabilite intre romani si italieni. La ora actuala, exista 10.200 de investitori italieni in Romania. Un numar impresionant. Saptamanal, se inregistreaza 710 curse aeriene intre Romania si Italia. De asemenea, comunitatea romana este foarte prezenta in Italia.
- Vorbind despre romanii stabiliti in Italia, spuneti-ne cum se integreaza acestia acolo?
- Se integreaza perfect. Majoritatea romanilor care s-au stabilit in Italia sunt oameni care au reusit sa-si castige respectul italienilor. In gradinitele si scolile noastre invata copii romani foarte talentati.
- Si totusi se vorbeste despre o imagine negativa pe care strainii in general ar avea-o despre romani.
- Si asta e adevarat. Problema Romaniei nu este realitatea, ci imaginea, iar ele nu corespund intre ele. Ar trebui sa se puna mai mult pret pe modul in care se promoveaza imaginea tarii peste hotare. Eu pot sa spun ca sunt atat un ambasador al Italiei in Romania cat si un ambasador al Romaniei in Italia, pentru ca sunt convins ca poporul italian nu stie cu adevarat ce se intampla in Romania. De obicei presa fuge dupa senzational, dupa stiri de scandal. Acestea se vand mai bine. Dar, pe de alta parte, nu punem suficient pret pe calitate. Ar trebui ca agentiile de presa sa furnizeze presei italiene mai multe informatii legate de realizarile din tara.
- Va multumim!

Madiana Popescu - Adevarul

  • Reclamatii la forurile internationale

Omul de afaceri aradean Samuel Caba reclama Romania la forurile internationaleRomania este reclamata din nou la forurile internationale. 
Asociatia Oamenilor de Afaceri Crestini a sesizat 35 de Euro parlamentari si 6 senatori americani cu privire la un proiect de lege care incalca libertatea religioasa. 
Liderul asociatiei Samuel Caba sustine ca proiectul aflat in discutia deputatilor si senatorilor romani se refera chiar la libertatile religioase. 
Numai ca, acesta restrange dreptul unor asociatii sau fundatii sa functioneze daca nu au vechime iar bisericile noi infiintate trebuie sa fie formate din cateva mii de credinciosi. 
Asociatia Oamenilor de Afaceri Crestini a trimis o scrisoare parlamentarilor europeni si senatorilor americani prin care le cer acestora sa intervina pentru modificarea proiectului de lege. 
Samuel Caba sustine ca in cazul in care legea ar fi adoptata in forma actuala, biserica Raul Trezirii pe care o conduce ar trebui desfiintata. 
In aceasta situatie sunt mai multe biserici crestine, care au numai cateva sute de credinciosi.

Vasile Blidar - Televiziunea Arad

  • Noul sistem de parcari ar pune capat aglomeratiei din centrul Aradului

Un nou regulament de parcare ar pune capat haosului din circulatia AraduluiPentru ca situatia parcarilor in municipiu este dezastruoasa, consilierii locali vor discuta zilele viitoare un proiect de reglementare a parcarii in municipiul Arad. Dezbaterile vor avea loc in comisiile consiliului, apoi in sedinta CLM de saptamana viitoare. Consilierii reactioneaza astfel la nemultumirile legate de haosul din trafic si la faptul ca majoritatea conducatorilor auto solicita gasirea unei rezolvari urgente pentru aceasta problema.
De ce este bine sa se sistematizeze parcarea? 
Este o intrebare la care ar putea sa raspunda orice aradean, mai ales posesorii de autoturisme care s-au saturat de calvarul prin care trec zilnic. 
In lipsa disciplinei din trafic, masinile parcate la 45 de grade fata de trotuar ingreuneaza circulatia. 
Se creeaza ambuteiaje, autoturismele trebuie sa ocoleasca de mai multe ori centrul orasului pana gasesc un loc de parcare. 
In plus, pericolul de accidente este mai mare. 
Odata cu punerea in practica a noului proiect de parcari, traficul ar fi fluidizat, pentru ca, inainte de toate, s-ar promova obligativitatea stationarii paralele cu bordura. 
Astfel, bulevardul central s-ar degaja si s-ar putea circula mai fluent. 
Pentru cei care ocupa locurile interzise de parcare se vor introduce sanctiuni.
Proiectul a fost refacut si practic are in vedere redesenarea intregului sistem de parcare... 
S-a elaborat si un studiu tehnic in acest sens, care a inceput cu o analiza a situatiei existente. 
Specialistii au ajuns la concluzia ca, in centrul municipiului, exista prea putine locuri de parcare si de aceea circulatia este infernala. 
Parcarea intre liniile de tramvai va fi mai ieftina De aceea, propunerea facuta in proiect este renuntarea la parcarile la 45 de grade, cel putin pe strazile centrale si cele inguste acestea sa se faca paralel cu bordura. 
Astfel locurile de parcare se vor reduce de la 1100 la 740. 
Inca o bila alba in favoarea acestui proiect este faptul ca parcarile nu se vor extinde pe strazile din cartiere. 
In proiect este prins Bulevardul Revolusiei din zona Garii pana la Teatru, drumurile paralele pana la strada Decebal si o parte din strada Praporgescu si pe strazile Miron Costin, Banu Mararcine spre Piata Mihai Viteazul, Piata Catedralei, Piata Avram Iancu si Calea Victoriei unde se vor propune noi locuri de parcare.
Parcarile se vor instaura numai pe strazile care depasesc latimea de sase metri permitand astfel parcarea in conditii legale, pastrandu-se regulile Codului Rutier.
Preturile sunt inca la nivel de propunere si se vor stabili intr-o sedinta a Consiliului Local. 
Propunerile costurilor s-au facut in baza unor analize economice care vor fi discutate cu reprezentantii cetatenilor. 
Preturile vor fi diferentiate in functie de zona. 
Pentru parcarea pe Bulevardul Revolusiei s-a propus un tarif mai ridicat, de 1 leu si 50 bani. 
Pentru parcarea in parcarile dintre liniile de tramvai din centrul municipiului si pe strazile adiacente, preturile vor fi mai mici. 
Plata se va face pe timp fractionat. 
Se va putea achita pentru 20, 30, 40 de minute.
Pentru cei indisciplinati nu va mai exista gheara galbena. 
Mijloacele de coercitie vor fi sanctiunile care se vor constitui, in proportie de suta la suta, intr-o sursa de venit pentru Primaria Municipiului. 
Automatele existente se vor moderniza pentru a avea posibilitatea de a primi noile monede. 
Aradenii vor putea sa-si achizisioneze cartele pe care le vor incarca cu suma dorita sau bilete pe fise de la automatele de pe strazi. 
Cartelele vor fi valabile atata timp cat nu se vor deteriora.

Nadia Bodran - Observator


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Saptamana aradeana,TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]