Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Sambata, 24 decembrie 2005

Virtual Arad va ureaza ca lumina Sfintelor Sarbatori sa va aduca liniste in suflet, bucurii si rodnica implinire a muncii si sperantelor Dumneavoastra si celor apropiati !  Craciun Fericit!

Stirile TVA aici
  • Vrednicia omului: Din Pastorala la Nasterea Domnului

Episcopul Timotei Seviciu rostind Pastorala la Nasterea DomnuluiSarbatoarea Craciunului, la cumpana anilor, adica la sfarsitul unuia si inceputul altuia isi rasfrange lumina si asupra sensului numarului fiecaruia pentru curgerea vietii. 
Anul 2005 al mantuirii, ca numar este multiplul ultimei cifre, rotunde sau de hotarnicie, jumatate din ceea ce reprezinta un deceniu, acesta insusi simbol al zecilor de ani insemnati pentru mileniul intrat in calcul. 
Numarul ca atare este la mijlocul unitatilor adica a cifrelor de la unu pana la noua, indicand astfel unitatea si centrul, ordinea si perfectiunea , echilibrul si armonia; de aci devenind si simbol pentru fiinta umana aceasta la randul ei un microcosmos, reprezentand totalitatea lumii sensibile prin cele cinci simturi sau mijloace de percepere a mediului inconjurator, intelegand si pe cele ce obisnuit scapa in mod natural acestora, adica vederea celor nevazute, auzirea celor tainice,mireasma, gustarea si atingerea celor sfinte. 
Corespondenta ce se observa cu cele cate cinci degete ale mainilor, indicand puterea de cuprindere, lucrare si stapanire, ca si aceea de inchinare sau binecuvantare sub pecetea Sfintei Cruci, intregeste imaginea a ceea ce inseamna unitatea omului si a lumii in mana lui Dumnezeu. 
Istoria religiilor ca si a civilizatiei umane inregistreaza multiple alte talcuiri ale acestui numar si care in totalitate ii confera o sacralitate aparte, ce se impune oricui, la loc de cinste fiind Decalogul sau Cele zece porunci dumnezeiesti. 
De retinut insa, ca edificator faptul ca numarul mentionat sau multiplul lui se gaseste in datele importante din istoria mantuirii si a lumii, precum si in calendarul crestin ortodox, ca de pilda Bunavestire – la 25 martie, Craciunul – la 25 decembrie, inceputul postului Nasterii Domnului – la 15 noiembrie cu cele 40 de zile ale duratei, Cincizecimea sau Rusaliile, ca data a intemeierii Bisericii. 
Nasterea Mantuitorului este datata de la facerea lumii la anul 5509, dupa Constantinopol; iar de la fondarea Romei in anul 753, cu posibile greseli de calcul de pana la 5 ani.
Nu ar fi lipsit de inters sa se arate ca,in acest cadru cercetarile stiintifice in domeniul astronomiei si geologiei stabilesc, ca varsta pentru sistemul solar si scoarta pamantului cinci pana la zece miliarde de ani. 
Apoi, ca cifra comparativa atat pentru cele lumesti cat si duhovnicesti, este ilustrativa afirmatia apostolului neamurilor, Sf.Pavel care zice:
" In biserica vreau sa graiesc cinci cuvinte cu mintea mea, ca sa invat si pe altii, decat zece mii de cuvinte intr-o limba straina." 
Preotul paroh Ioan Tulcan adreseaza credinciosilor cuvinte inaltatoareDe asemenea ca, pentru aratarea multiplelor nevoi ale vietii materiale si spirituale se recurge la talcul celor cinci pridvoare pentru suferinzi ale scaldatorii Vitezda, apoi a minunii inmultirii celor cinci paini in pustiu spre saturarea a cinci mii de barbati, poate si a altor cinci mii de femei si copii, cum precizeaza talmacitorul si care respectau randuirea in cete de cate o suta si cate cincizeci, precum si al parabolei despre cele zece fecioare, dintre ele cinci intelepte, iar cinci nepregatite pentru nunta mistica sau comuniunea cu Mirele ceresc; la fel al pildei talantilor,unde cel cu cinci a dobandit indoit prin ravna. De fapt cei ce in desertaciunea lumii acesteia, urmeaza cuvantul vesnic a lui Dumnezeu sunt indestulati din darurile ceresti care intretinand virtutile in fiinta lor,ii fac vrednici imparatiei sfinte.
Iubiti frati si surori in Hristos Domnul
Harul dumnezeiesc intarind ravna pentru conlucrare din partea omului il face pe acesta vrednic de Dumnezeu. 
De aceea si Fiul lui Dumnezeu s-a Intrupat pentru a dovedi si maretia omului aceea ca frumusetea chipului dupa care a fost creat garanteaza atingerea perfectiunii si asemanarii cu Creatorul. 
Prin aceasta unire omul se inoieste primind tarie sfanta in lucrarea la care a fost chemat.
Se afla aici legatura cu taina Nasterii Mantuitorului, dupa cuvantul apostolului :
" Daca prin greseala unuia moartea a imparatit printr-unul, cu mult mai mult cei ce primesc prisosinta harului si a darului dreptatii vor imparati in viata prin Unul Iisus Hristos... iar unde s-a inmultit pacatul a prisosit harul; pentru ca precum a imparatit pacatul prin moarte, asa si harul sa imparateasca prin dreptate spre viata vesnica,prin Iisus Hristos, Domnul nostru" 
Asa se intalneste harul cu natura, daca intelegem prin cea din urma pe cea adevarat umana, deschisa dialogului cu Dumnezeu si urcand in El spre plinirea ei. 
In relatia constienta si voluntara a fiintei umane cu Dumnezeu, datorita sufletului inrudit cu Dumnezeu,sta chipul lui Dumnezeu in om . 
Dupa cum arata un teolog problema omului este in acelasi timp si problema comuniunii lui cu Dumnezeu. 
In aceasta dimensiune indreptarea vietii Mantuitorului spre om corespunde cu indreptarea ei spre Dumnezeu. 
Omul stie ca numai prin deschiderea accesului la Dumnezeu se va mantui. 
Toata existenta Mantuitorului,de la nastere pana la moarte si dupa inviere sta sub semnul acestei comunicari a iubirii depline a lui Dumnezeu spre om, dar si a iubirii omului catre Dumnezeu. 
Hristos Domnul devine astfel capatul tuturor drumurilor lui Dumnezeu catre lume, in El implinindu-se si nazuinta profunda a omului dupa comuniunea cu Dumnezeu, ca si cu semenul si, prin aceasta dorirea vietii vesnice, care nu poate fi alta decat cea in iubirea desavarsita. 
Fiul lui Dumnezeu se umanizeaza fara a inceta sa fie Dumnezeu, ci devenind ipostasul firii omenesti. 
Se aduc multumiri celor care au ajutat la construirea catedralei noi Prin aceasta isi insuseste modurile omenesti de gandire si de sensibilitate spre a le transfigura sau umaniza pana la capat si a le indumnezei. 
Unitatea persoanei lui Hristos Iisus in cele doua firi – dumnezeiasca si omeneasca are un sir de consecinte sau implicatii prin care se aseaza si mai mult in lumina,subliniind urmarile mantuitoare ale intruparii Cuvantului indreptate intai spre firea omeneasca impropriata, apoi spre toti prin relatia intima in care e pus omul cu Dumnezeu. 
Un rost deosebit in acest cadru il au simturile prin care omul percepe lumea obiectelor si a fiintelor iar prin intelegerea asociata cu ele le sesizeaza intelesurile si intra in comunicare. 
Credinciosul cuprinde astfel in simtirea lui nu numai cele ce se petrec inlauntrul sau, ci si cele ce cad sub simturi, dar prin cugetarea lui lucratoare cunoaste organizarea lucrurilor intr-un mod corespunzator si posibilitatea utilizarilor drepte. 
Se impune asadar curatirea simturilor pentru inaintarea in viata spirituala.
La desavarsirea penetrarii trupului de catre suflet si prin suflet de catre Dumnezeire si la implinirea deplina a rostului trupului ca mediu de raspandire a luminii dumnezeiesti in lumea vazuta sau de transfigurare a acesteia a ajuns trupul omenesc in Hristos Domnul. 
S-a aratat si prin aceasta rolul suprem la care e chemata fiinta omeneasca intreaga si purtatorii ei, in unire cu Fiul lui Dumnezeu, facut ipostas al firii omenesti. 
La acestea se armonizeaza si versurile de colinda:
"Colo-n sus si mai in sus,/ Coboara Domnul Iisus,/ Prunc Dumnezeiesc frumos/ Care din iad ne-a scos/ Si la cer ne-a ridicat / Iertandu-ne de pacat".
Zilele de sarbatoare pentru biserica si lume sunt pentru toti credinciosii prilejuri de-a incerca un bilant material si spiritual, indemnand la cumpatarea in toate.
Pruncul sfant indeamna la crestere duhovniceasca prin dobandirea gandirii si simtirii pe care Domnul insusi a avut-o,dupa cum se exprima apostolul. 
In vechea lege calauzitoare totodata spre cea noua tot al cincizecilea an era socotit ca sfant, la jumatate de secol, in care insiruire desigur ca cel de-al cincilea reprezinta o zeciuiala pentru impliniri ce insele chezasuiesc pe cele urmatoare.
La ceasul in care facem bilantul primilor ani ai mileniului sau secolului nostru, ratiunea si simtirea dau speranta unui viitor sub binecuvantare divina, la care trebuie sa raspundem cu sporita stradanie spre sfintire si solidaritate. 
Viata lumii intregi, cea continentala si mai ales a tarii, cere crestinilor contributia pe care au dovedit-o constant potrivit invataturii Mantuitorului. 
Chiar anul ce se incheie Biserica Ortodoxa Romana a subliniat momentele de culme ale istoriei sale, inscriind altele noi, intre care canonizarile de sfinti romani, care arata odata mai mult vrednicia omului in a se face partas rasplatirii ceresti pentru osardia spre desavarsire. 
Episcopia Aradului ilustrand munca depusa indeosebi prin inaltarea noii catedrale, ca si altor biserici monumentale, avand in frunte pe cele din Municipiul Deva si Hunedoara, intampina Anul Nou cu amuntarea celor trei veacuri de existenta documentara in orasul de pe Mures.
Multumind lui Dumnezeu pentru ajutorul Sau, Il imploram si pe mai departe facand urare sfanta tuturor pentru zilele de praznic, spre deplina bucurie in Tatal, Fiul si Sfantul Duh. Amin.

Timotei, Episcop al Aradului

  • Politicienii renunta la partide pentru traditionalul Craciun…in familie

Presedintele Titus Ghiorghiof va sarbatori Craciunul impreuna cu familiaSarbatorile de Craciun reprezinta, si pentru lumea politica, un minunat prilej de reunire a familiilor. 
Deputati, senatori, presedinti de filiale, primari sau consilieri renunta la disputele din partide, la agitatie si efervescenta, pentru a se alatura celor dragi, intr-una din putinele ocazii de peste an cand politica este uitata cu desavarsire. 
Cu totii se gandesc la cadouri, la fiintele apropiate, la brad si preparatele culinare cu care se vor delecta in zilele de sarbatoare …
Presedintele PNL, Titus Gheorghiof, spune ca si anul acesta, traditional, se va afla de Craciun acasa. 
Fiica sa va veni astazi din Statele Unite, si-a luat concediu pana in 9 ianuarie. 
"Le-am cumparat si sotiei si fiicei ce stiu ca le place. Le cunosc foarte bine si nu am cum sa gresesc, vor fi multumite de cadouri", spune presedintele.
Cat priveste cadoul sau… deputatul spune "pentru mine nu trebuie cadouri materiale. Sa-mi dea Dumnezeu intelepciune si putere sa trec peste toate rautatile lumii".
Presedintele Partidului Social Democrat, Dimitrie Musca, va sarbatori Craciunul acasa, in sanul familiei. 
Presedintele Musca doreste sa isi petreaca sarbatorile Craciunului cu familia"A doua zi de Craciun voi primi corul bisericii din Curtici, asa cum se intampla de mult timp; va zabovi la mine ceva mai mult timp. Iar a treia zi de Craciun merg la Olari, unde am Stefani de sarbatorit. De revelion voi fi la Moneasa, unde voi incerca sa iau cu mine si sefii de compartimente de la locul de munca, sa ne mai destindem dupa tot stresul din timpul anului".
Liderul UDMR Arad, Kiraly Andras, ne-a declarat ca isi va petrece sarbatorile acasa, impreuna cu familia, asa cum face de multi, multi ani. 
Nu a prea avut timp sa faca toate cumparaturile in Bucuresti, dar spune ca va compensa la Arad. 
"Si eu am fost cuminte, dar pentru mine nu vreau cadouri materiale. Sunt multumit daca sunt sanatos si impreuna cu cei dragi".
Presedintele Partidului Conservator, deputatul Lia Ardelean, ne-a declarat ca este extrem de bucuroasa pentru ca va petrece Craciunul alaturi de fiul sau, Mihai. 
Acesta isi face studiile in Anglia, fiind plecat de ceva vreme departe de casa. 
"Am muncit foarte mult in cursul anului. Mi-am propus ca de Craciun sa nu fac altceva decat sa stau cu familia, cu fiul meu pe care nu l-am vazut de cand a plecat in Anglia".
Deputatul Constantin Igas spune ca in seara de Craciun va primi cu colinda. 
Nu una sau doua persoane, ci cu zecile, iar acest lucru nu este o noutate, obiceiul fiind statornicit de vreo zece ani, "de cand nu am mai plecat eu cu colinda"
Primarul Gheorghe Falca doreste sa isi petreaca Craciunul alaturi de sotie in Italia"La mine poarta este tot timpul deschisa. Vin tineri, copii, corul bisericii baptiste, dar si ortodoxe. Cu fiecare inchin un pahar de vin, o urare. Stiu cum este, pentru ca si eu am mers in tinerete cu colinda"
Parlamentarul spune ca nu isi doreste sa primeasca nici un cadou deosebit, ci doar sanatate, putere de munca. 
Cat priveste familia, fetita va primi cadourile pe care si le-a dorit, la fel ca si sotia. 
"Recent am fost la Bruxelles, si am facut extra-cumparaturi. Cred ca vor fi cu totii bucurosi de daruri", ne spune deputatul.
Primarul Gheorghe Falca va petrece sarbatoarea de Craciun in Italia, alaturi de sotie. 
Edilul a optat pentru o scurta vacanta in aceasta perioada, Revelionul si inceputul anului 2006 dorind sa-l petreaca alaturi de aradeni.
Viceprimarul Tiberiu Dekany va fi acasa, alaturi de parinti, fiind primul an cand nu va mai face deplasarea la Savarsin. 
"Era deja traditie sa mergem in vizita la rege. Anul acesta nu va fi in tara, asa ca eu voi sta alaturi de parinti, nepoti". 
Tanarul liberal ne-a spus si ce isi doreste de la Mos: "un sponsor important pentru clubul UTA"
Cat priveste cadourile pentru cei dragi, ele vor fi cumparate… astazi.

Mihaela Ozarchevici - Observator

  • Bethleem, un loc prea indepartat

O deplasare de la Nazaret la Bethleem in conditiile actuale ar fi mult mai anevoioasaCalatoria facuta de Iosif si Maria ar trece azi prin 15 baraje de securitate
Drumul de la Nazaret la Bethleem incepe cu un coboras, de pe o creasta la sud de Galileea si pana in Valea Jezreel, trecand printre Iordania si Samaria. 
Desi apostolii nu descriu ruta exacta, calatoria intreprinsa de Iosif si Maria acum 2000 de ani trebuie sa fi fost de circa 145 kilometri. 
Orice traseu ar fi putut alege calatorii in era lui Caesar Augustus, reconstituit azi, acesta ar implica drumetul in politica din Orientul Mijlociu, prin Israel si Cisiordania ocupata, printre fiefuri Hamas si colonii de evrei extremisti.
Dar inainte de toate, calatorul ar da de un punct de control. 
Doar unul dintre cele 15 baraje militare israeliene, fixe sau mobile, care controleaza traficul pe soselele situate la sud de Nazaret. 
Acest prim punct este o uriasa poarta galbena, in Jalame, aproape de vechea si invizibila "linie verde" care separa Israelul de Cisiordania inainte ca strategia de "separare" a lui Ariel Sharon sa se materializeze intr-un zid din beton si sarma ghimpata. 
Poarta din Jalame, din capatul nordic al acestui "zid de securitate" (pentru israelieni) sau "zid al apartheidului" (pentru palestinieni), este flancata de un foisor.
Dincolo de Jalame este Jenin, fief al gruparilor militante islamiste. 
In celalalt capat al Jeninului este un alt punct de control israelian, in fata caruia sunt insirate masini cu numere de inmatriculare de culoare verde, care le identifica drept palestiniene. 
Si alt punct de control, mobil, si altul, si inca unul pe masura ce drumul traverseaza campuri cultivate cu castraveti sau livezi de portocali, pana dincolo de recent evacuata colonie Khomesh, ajungand la Shavei Shomron, asezare inca ocupata de colonisti evrei.
Nazareth-ul zilelor noastreOrasul dintre ziduri
Este o fasie de asfalt controversata, practic o sosea "numai pentru israelieni", care trece chiar prin inima teritoriilor palestiniene. 
Asa cum o confirma fermierii din zona, dar si soldatii israelieni, doar medicii palestinieni si vehiculele umanitare au voie sa circule pe aici. 
Ca evrei, Iosif si Maria ar putea si ei sa circule neingradit. 
Mai departe la sud de Jenin, drumul serpuieste printre livezi de maslini si ajunge la Nablus si Ramallah, doua orase palestiniene complet "sigilate", si, in final, Bethleemul. 
Aici, politica si religia se ciocnesc din nou, palestinienii plangandu-se necontenit de zidul israelian inalt de 10 metri, terminat putin inainte de Craciun.
Constient de sensibilitatea crestinilor fata de Bethleem, statul evreu a promis ca in ziua Craciunului accesul in acest oras va fi liber.
Parc pe urmele lui Iisus
Locurile unde a trait si a propovaduit Iisus ar putea gazdui in curand un mare parc turistic pe teme biblice, ce ar urma sa fie construit de o asociatie evanghelica condusa de predicatorul american Pat Robertson, relateaza Associated Press. 
Americanii s-au angajat sa stranga suma de 50 de milioane de dolari pentru a ridica un centru cultural pe un teren de 14 hectare, la nord-est de Capernaum, unde se mai poate vedea si astazi fundatia unei sinagogi in care predica Mantuitorul. 
Parcul va include un post de radio religios, o capela in aer liber si o sala de spectacole, unde se vor pune in scena momente din Noul Testament.
Statul evreu intentioneaza sa dea in folosinta acest teren gratis, mizand pe beneficiile economice generate de cei peste un milion de pelerini care ar urma sa viziteze anual locurile. 
Se estimeaza ca turistii ar cheltui 1,5 miliarde de dolari in Israel, iar parcul in sine ar genera aproximativ 40.000 de locuri de munca.

Constantin Vlad - Evenimentul Zilei

  • Rasturnare de situatie pe strazile municipiului: Zapada a blocat traficul... pietonal

Deszapezirea facuta de Polaris in acest an trebuie laudataNinsoarea cazuta in Arad incepand cu dupa amiaza zilei de joi s-a depus rapid, formand un strat consistent de zapada.
Altfel decat eram obisnuiti din anii, nu s-au inregistrat blocaje in traficul rutier, de aceasta data aspectele negative fiind semnalate in circulatia pietonilor.
Daca firma Polaris a demarat in forta actiunea de deszapezire a strazilor, trotuarele au fost in mare parte ignorate de cei care, printr-o hotarare a Consiliului Local, au obligatia si le curete de omat: proprietarii imobilelor sau agentii comerciali, pe tronsoanele din fata cladirilor unde locuiesc sau isi desfasoara activitatea.
Trei ore de chin pentru angajatii Polaris
Cu mare greutate, din cauza traficului foarte aglomerat, angajajii SC Polaris au intervenit inca de joi de la ora 15:00, incercand sa degajeze principalele artere din municipiu.
Pe Bulevardul Revolutiei si Calea Aurel Vlaicu s-a deszapezit o singura banda de circulatie, din cauza autovehiculelor parcate pe banda intai si a traficului infernal.
Cei 80 de oameni scosi in strada de firma care a concesionat serviciul de deszapezire in Arad si-au facut treaba, in jurul orei 18:00 toate cele 136 de strazi prevazute in contractul semnat cu Primaria fiind practicabile.
Societatea Polaris a scos utilajele de deszapezire pe strazi Nu acelasi lucru s-a intamplat in cazul trotuarelor.
Desi, conform unui act normativ local, proprietarii imobilelor sau chiriasii acestora au oblitgatia sa curete zapada si gheata de pe trotuare, ieri seara mai existau zone in centrul orasului in care trotuarele erau adevarate patinoare.
Febra Sarbatorilor nu a topit zapada de pe trotuare
Un moment mai nefavorabil zapezii nici ca se putea.
Cuprinsi de febra Sarbatorilor, soferii aradeni au invadat zona centrala, circulandu-se bara la bara pe mai toate strazile.
Iar pietonii nu au avut nici ei mai mult noroc: cei care aveau obligatia sa curete trotuarele fie erau prea ocupati cu alte treburi in gospodarie, fie erau asaltati de clienti si nu si-au gasit timp sa iasa la deszapezit.
De la persoane fizice la companii respectabile si chiar institutii publice - nu putini sunt cei care au demonstrat ca nu le pasa de siguranta aradenilor.
Cu atat mai mult cu cat in aceste zile, numarul celor iesiti la cumparaturi este urias.
Dovada si faptul ca la pranz, orasul a fost cuprins de haos: enorm de multe masini se indreptau din toate cartierele spre centruy, pietoni grabiti faceau slalom printre gramezi de zapada, balti sau mici patinoare, tramvaie arhipline, magazine neincapatoare, comercianti stradali, cersetori, colindatori, politisti de la circulate, Mos Craciun...
Din fericire totul s-a sfarsit cu bine
Prea putine sunt firmele care si-au curatat zapadaPolaris a mobilizat pe langa "armata" de oameni si 16 utilaje: opt pluguri si opt autospeciale de imprastiat substante antiderapante.
In cursul zilei de ieri, s-a muncit la formarea gramezilor de zapada care au fost apoi ridicate si transportate in afara orasului.
La pranz a inceput din nou curatarea arterelor principale, iar in cursul acestei nopti a fost eliberata prima banda de circulatie de pe Bulevardul Revolutiei, in contextul in care nu au mai existat vehicule stationate.
Directorul punctului de lucru din Arad al societatii Polaris M Holding, ec. Monica Jitariu, ne-a declarat ca lucrarile vor continua in functie de comenzile Primariei.
Efectele profesionalismului cu care s-a actionat au fost vizibile si in practica, pe strada, dar si in teorie, in evidentele Politiei Rutiere: conform purtatorului de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie, subinspector Camelia Tuduce, numarul tamponarilor inregistrate in ultimele 48 de ore pe strazile din municipiu a ramas constant.
Meritele apartin si Serviciului Politiei Rutiere care a avut in permanenta agenti in intersectiile importante din oras, dar si faptului ca s-a intervenit prompt la inlaturarea zapezii.
Dc asemenea, nici la Unitatea de Primire Urgente a Spitalului Clinic Judeteannu s-au inregistrat cresteri ale numarului de fracturi sau loviri prin cadere.

Cristian Videscu - Agenda zilei

  • Localitatea Horia - bransata la reteaua de gaz metan: Ortodocsii vor asculta slujba de Craciun la caldura 

Reteaua de gaz metan a ajuns si la HoriaLa aproape un an de la inceputul demersurilor necesare, joi, la Horia s-a deschis robinetul de gaz metan. 
Ca au durat mult, mai mult decat se astepta, aceste lucrari o spune si primarul comunei Vladimirescu, Ioan Crisan, dar exista o explicatie: birocratia.
Insa, cum niciodata nu este prea tarziu, cert este ca, inca de joi, asa cum va spuneam, gazul arde in Horia si arde bine spre bucuria localnicilor. 
Poate si datorita amplasamentului, in imediata apropiere a conductei principale, primul imobil care a fost racordat la reteaua de gaz a fost Biserica Ortodoxa.
Insa, dupa cum ne-a spus Ioan Crisan, pana astazi la ora 12,00, cand vor fi oprite lucrarile de catre constructor (vor fi reluate martea viitoare), vor fi bransate la retea circa 15-20 de consumatori, deci cativa zeci de locuitori vor beneficia de gaz metan de Craciun. 
"Am promisiunea firmei Amarad, cea cu care am efectuat toate lucrarile, ca pana la mijlocul lunii ianuarie circa 50% din gospodariile din Horia vor fi racordate la gaz. Este vorba despre familiile care si-au manifestat dorinta de a avea gaz metan, care au achitat contavaloarea lucrarilor respective si care au instalatia interioara facuta" - ne-a declarat primarul Ioan Crisan.
In ceea ce priveste costurile totale de bransare si executare, acestea s-au ridicat la 3,7 miliarde de lei. 
In curand si scoala generala va fi incalzita cu gaz metan - Virtual Arad News (c)2005Scoala generala din Horia va fi, la randul sau, bransata la reteaua de gaz pana cel tarziu la mijlocul lunii ianuarie, investitia fiind de un 1,2 miliarde de lei (instalatia interioara este finalizata in intregime). 
"Nu vreau sa spun vorbe mari, ma bucur sa am reusit sa ne tinem de cuvant si sa deschidem robinetul cu gaz si la Horia. Imi pare rau ca nu am reusit acest lucru mai devreme, insa nu a fost vina noastra, a Primariei si nici a constructorului, caruia ii multumesc si pe aceasta cale" - ne-a mai spus primarul Ioan Crisan.
In alta ordine de idei, tot joi, la scurt timp dupa "inaugurarea gazului metan" la Horia, la Caminul Cultural din Vladimirescu a avut loc un moment emotionant. 
Primaria si Consiliul Local Vladimirescu au strans la un loc circa 70 de pensionari din toate localitatile comunei, Horia, Cicir, Mandruloc, si carora Mos Craciun le-a impartit pachete cu cadouri. 
Valoarea pachetelor nu a fost mare, circa 300 de mii de lei fiecare, insa gestul, dar si colindele cantate de catre membrii Corului Liceului Teologic din Arad au incalzit inimile varstnicilor din Vladimirescu. 
Emotiile au fost mari, au curs si lacrimi, insa atat primarul, cat si consilierii locali care au fost prezenti la eveniment, indiferent din ce partid politic fac parte, s-au declarat multumiti ca au putut aduce un strop de bucurie in inimile si sufletul consatenilor lor de varsta a treia.

Romulus Dubat - Adevarul


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Saptamana aradeana,TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]