Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Marti, 26 iulie 2005 
Stirile TVA aici
  • Lacrimi de bucurie: Primire triumfala

Dana Dodean - tripla campioana europeana a fost asteptata cu drag in Gara AradIeri dupa-amiaza, tripla campioana europeana la tenis de masa, Dana Dodean a avut parte de o primire triumfala la intoarcerea in orasul nostru.
In Gara Arad s-au adunat, pe langa familia jucatoarei, o numeroasa delegatie a C.S.M. PAB Romania. 
Florile, esarfele tricolore si scandarile de satisfactie au dominat atmosfera incalzita la sosirea trenului de la Praga. 
Sampania a curs impreuna cu lacrimile de fericire. 
La coborare, imbratisandu-se cu mama ei, Dana a izbucnit in plans si nu a putut fi linistita decat dupa minute bune.
Performanta ei absolut unica - medaliile de aur de la simplu, dublu si dublu mixt au fost intregite printr-un argint pe echipe - a facut uitata oboseala resimtita, sarbatorita avand puterea sa acorde autografe viitoarelor sportive, pe peron. 
I-a fost aproape colega de club, Melinda Ciurcui, aclamata la randu-i pentru bronzul obtinut la categoria cadetelor. 
"Sunt emotionata, vreau sa ajung repede acasa. A fost un concurs dificil, extenuant pe final. Am avut si ghinion la tragerea la sorti, dar a iesit minunat. Ma asteptam la una sau la doua medalii, nu la atat de multe si de stralucitoare. Pe 12 august plec in China pentru pregatiri si o intrecere" - ne-a declarat junioara laureata pe Continent. 
La eveniment a participat si d-na Mandache, director al L.P.S. Arad, unde Dana este eleva. 
Nu putea sa lipseasca directorul general al C.S.M. PAB, Eugen Roman, principal animator al manifestarii, care a dezvaluit faptul ca zilele urmatoare, Dodean va fi felicitata si de oficialitatile orasului. 
Pentru rezultatele realizate, competitoarea va fi recompensata cu 90 milioane lei de A.N.S., plus 45 milioane din partea gruparii aradene.

Adrian Hartau - Adevarul

  • Buni platnici

Aradenii sunt foarte buni si cand e vorba de impoziteAradenii sunt buni platnici! 
Acest lucru este dovedit de evidentele Directiei Fiscale din cadrul Primariei care au inregistrat un nou record. 
Peste 60 % din numarul aradenilor si-au achitat deja toate taxele si impozitele pe acest an. 
Şi asta cu toate ca impozitele au crescut simtitor fata de anul trecut. 
64% dintre aradeni si-au platit impozitele catre bugetul local chiar in prima jumatate a anului. 
In acest conditii, in vistieria primariei au intrat peste 13 de miliarde de lei. 
Buni platnici s-au dovedit a fi si patronii firmelor din Arad care au depasit incasarile de anul trecut. 
In jumatate de an, firmele au virat la bugetul de stat peste 123 de miliarde de lei. 
Conducerea Directiei Fiscale spune ca aradenii pot evita aglomeratia de la ghisee prin plata impozitelor si la sediul postei romane. 

Vasile Blidar - Televiziunea Arad

  • Orasul Nadlac la ora bilantului

Vasile Ciceac - primarul orasului Nadlac a prezentat in fata presei un raport de activitateLa implinirea unui an de la investirea in functie, primarul orasului Nadlac, Vasile Ciceac (PD), si-a prezentat in fata presei si implicit a locuitorilor din Nadlac, raportul de activitate pentru cele 12 luni de mandat. 
In prezenta presedintelui Consiliului Judetean Arad, Iosif Matula, edilul nadlacan a punctat principalele reusite ale sale si ale echipei aflata la conducerea orasului. 
Mandria primarului o constituie asfaltarea a doua strazi principale: Vasile Goldis, in cartierul Bujac si Nicolae Balcescu din cartierul Viile vechi, artere intens circulate, de care depind foarte multi cetateni. 
Ciceac a insistat mai ales aspra celei din urma, afirmand, bucuros, ca a reusit sa-i scoata din noroi pe locuitorii din Bujac, unde s-a reusit si construirea unei statii de autobuz. 
Tot la capitolul drumuri, au fost pietruite toate strazile, pe o lungime de 18 kilometri iar reteaua de alimentare cu apa si cea de hidranti au fost extinse, acoperind 70% din oras.
Totodata, s-a asigurat teren pentru o firma din Sibiu, unde aceasta a construit o statie de distributie a carburantilor, ce va asigura 50 locuri de munca. 
O alta va construi o fabrica de masini si utilaje pentru intretinerea si asfaltarea drumurilor, care va asigura alte 100 locuri de munca.
Prin programul SAMTID pentru reabilitarea si extinderea retelelor de apa si canalizare existente, s-au atras fonduri europene pentru lucrari a caror valoare se ridica la 960.000 euro.
Dupa cum afirma Vasile Ciceac, in primul sau an de mandat si-a concentrat eforturile asupra schimbarilor imediate, dorind o modificare in bine a imaginii de ansamblu, Nadlacul fiind una din principalele porti de intrare in tara. 
In acest sens, s-a reusit igienizarea spatiilor verzi, mai exact Parcul Mare (Padurice) pe o suprafata de 2 ha, s-au taiat arborii uscati si au fost plantati altii in locul lor. 
De asemenea, s-a reamenajat Parcul Central prin plantarea dc noi puieti de trandafiri, iar stalpii centrali au fost impodobiti cu muscate curgatoare.
S-a reinnoit contractul de concesionare pentru intretinerea strandului din localitate si se urmareste realizarea unui pare de distractii in vecinatatea acestui strand, terenul fiind deja atribuit investitorilor. 
Tinerii care nu vor dori sa frecventeze acest parc, vor putea face sport, edilul reusind, prin Compania Nationala de Investitii, sa obtina finantarea pentru constructia unei sali de sport a carei valoare se ridica la 25 miliarde lei. 
Deloc modest, Vasile Ciceac nu s-a sfiit sa afirme in final, ca a facut intr-un an cat altii in 15. 
La capitolul nerealizari, primarul a semnalat neitroducerea canalizarii in oras, accst fapt constituind acum principalul sau obiectiv. 

Cristian Videscu - Agenda zilei

  • Povestea unor zile cum nu au mai fost la Zerind

Proba de maiestrie la sarbatoarea de la ZerindSpectacol fara precedent la Zerind, la limita judetelor Arad si Bihor: parade culinare, hipice si... istorice au colorat sfarsitul de saptamana
 Ştiti cum se mulge apa din ugere artificiale? 
Daca ati fi fost la sfarsitul saptamanii la Zerind, in schimbul unui leu greu nu numai ca aflati secretul, dar il si puteati experimenta. 
Cei care au incercat spun ca nu senzatia conteaza, ci faptul ca au cotizat astfel cu o suma - chiar daca modica - scolii din localitate, care are mare nevoie de fonduri pentru pregatirea noului an.
Zilele comunei Zerind, unde s-a produs si activitatea despre care aminteam, au suscitat un mare interes in randul localnicilor si al autoritatilor judetene, prezente in par la fata locului. 
Sponsorul principal al evenimentului a fost cetateanul german care si-a cumparat un teren de 25 de hectare langa sosea, unde va construi un centru Mercedes. 
El a cotizat cu 1500 de euro pentru reusita evenimentului la care participantii au mancat si au baut pe saturate (contribuind la acest capitol si boul de 1200 de kilograme jertfit pentru indestularea asistentei). 
Maestrul bucatar adus special din Ungaria, pentru a prepara un gulyas ca la carte, a pregatit sase ceaune de gulyas si cinci de ciorba, pentru 600 de persoane. 
Credeti ca a fost suficient? Va inselati. A trebuit sacrificat si un godac de 350 (!) de kilograme, care in viata de apoi s-a reincarnat in carnati si fripturi condamnate la pieire grabnica de oaspetii infometati.
Adevarata delicatesa nu a reprezentat-o insa culinariada, ci parada atelajelor. 
Si un gulyas pe cinste pentru participantii la sarbatoarea ZerinduluiO duzina de concurenti din Ungaria si Romania s-au intrecut in probe de maiestrie: de la tavalirea calului la mersul in doua picioare, de la simularea vanatorii la curse de obstacole. 
Spectacolul se poate descrie in cuvinte frumoase, dar orice metafora i-ar altera calitatea. 
Pentru cei care nu au mai vazut asa ceva, e ca si cum le-ai povesti eschimosilor despre o ploaie calda; iar cei care sunt familiarizati cu hipismul nu au nevoie de detalii. 
Am vazut o minune a naturii: doua forte - omul si animalul identificandu-se si muncindu-si fiecare muschi pentru spectacolul total.
Muzica populara, dansurile care au scos praful din podeaua caminului cultural, turneul de fotbal, dezvelirea plachetei ce scoate in evidenta influenta asupra Zerindului a amnestiei generale din 1849 au fost, pe langa cele subliniate deja, ingredientele unor zile ale comunei, care au fascinat publicul si au adus mandrie in sufletul localnicilor, convinsi, iata, ca exista distractie de buna calitate si in afara resedintei de judet, organizata cu bani mai putini dar cu mai mult suflet.

Andrei Ando - Observator

  • UTA a reluat pregatirea montana

Antrenorul echipei UTA - Manaila a dus jucatorii pentru pregatire la MoneasaLa jumatatea stagiului de pregatire centralizata de la Moneasa, jucatorii de la UTA au primit o jumatate de zi libera din partea staff-ului tehnic. 
"Le-am dat o prima, sub forma primei dimineti libere din cantonament. Dar au recuperat dupa-amiaza, la un antrenament de 120 de minute", a spus Dan Manaila, care alterneaza nu doar sedintele zilnice, ci si locul de desfasurare al acestora.
Fara jocuri de noroc
O zi normala incepe la ora 8.30, cand se da desteptarea. 
Jucatorii coboara pentru micul dejun si au liber inca o jumatate de ora. 
"Programul liber este benevol. Fiecare se plimba, asculta muzica, dar nu joaca rummy sau carti. Nu au voie sa stea chircit prea mult timp, iar jocul pe bani, care ii solicita emotional pe baieti, este interzis. Despre aparate nici sa nu aud. Pe cine il prind, chiar si dupa intoarcerea la Arad, il dau afara", a dezvaluit antrenorul strictetea impusa de el. 
La 10.30 are loc primul antrenament al zilei. 
Nici acesta nu este batut in cuie, fizic sau de forta, cu mingea sau pentru imbunatatirea mobilitatii, in fiecare zi existand alt "meniu" in calendarul de pregatire al ros-albilor.
"Omogenizare, dupa 3 sau 4 etape"
"Nu fac nici o zi care sa semene cu alta, sa fie plictisitoare. Antrenamentele sunt placute, pentru ca sunt variate, iar jucatorii se chinuie sa ajunga la parametri doriti. Unii dintre ei au lacune mari in pregatire. Ca motivele sunt obiective sau subiective, este numai vina lor. Nu e posibil sa stai trei saptamani in care sa nu faci nimic, asa cum s-a intamplat la UTA pana cand am preluat echipa. Din acest motiv, omogenizarea se va produce mai greu, dupa 3-4 etape"
, a completat Manaila caracterizarea lotului de jucatori. 
Ultimii sositi sunt Purda, Radojcik, urmand ca Luca si Vezan sa soseasca la Moneasa in cursul zilei de astazi. 
Au plecat din motive medicale Hexan si Neamt, ultimul dupa un contact mai dur cu Aldea, iar juniorul Ispas, sosit pe filiera Poli Iasi, nu a confirmat. Alaturi de bihoreanul Hora, si Cozea s-a alaturat lotului UEFA '88. 
"Am promisiunea lui Florin Cheran ca miercuri sau joi ii voi avea inapoi in cantonament", a mai spus tehnicianul aradenilor, care la ora 17 convoaca jucatorii pentru al doilea antrenament. 
Urmeaza portia de masaj, bazin sau tratament la vana, iar dupa cina, pana la 22.30 cand se da stingerea, utistii au program de voie, rezervat, de obicei, cititului presei.
Luca, chemat inapoi
"Orice jucator aradean este binevenit in lot. Dintr-o echipa cu 10-15 la suta localnici, tindem spre 80 la suta jucatori din Arad si asta e foarte bine", a spus Manaila, dupa ce au fost adusi Bier, Cioara, V. Mot si Nadaban, de la Romvest.
Sas a suferit o accidentare la glezna in amicalul castigat de UTA cu 4-1 in compania echipei National Sebis. 
Acest lucru l-a deranjat pe antrenorul Manaila, care a pus intamplarea pe lipsa de pregatire anterioara a jucatorului.
Unul dintre jocurile preferate ale ros-albilor este fotbalul la Play Station.
 Claudiu Porumboiu nu are rival, el fiind campion la sportul rege virtual.
Portarul Marius Marne a fost ofertat de FC Brasov, insa jucatorul care mai are doi ani de contract cu UTA doreste sa ramana la Arad. 
Dupa ce conducerea i-a propus, din lipsa de fonduri, rezilierea contractului, pentru a deveni jucator liber, Marne asteapta ziua de 2 august cand se va judeca memoriul sau de la FRF. 
Pentru a primi actele in mana, portarul este de acord sa renunte la ultimele doua salarii pe care le mai are de primit de la club.
Baban, Bier si Santejudean, de doua ori, au punctat pentru aradeni in primul meci de verificare, de la Sebis. 
Maine, la Moneasa, UTA va intalni Gloria Arad, iar vineri, dupa sosirea acasa, Manaila va conduce un antrenament care va marca finalul stagiului de pregatire. Apoi, jucatorii vor avea doua zile pentru odihna.
Desi s-a alaturat lotului aflat in statiunea de la Poalele Muntilor Codru Moma, Adrian Szilyer s-a inteles doar verbal cu diriguitorii "Batranei Doamne". 
Semnarea actelor, ca si in cazul majoritatii jucatorilor adusi in aceasta vara, se va produce la sosirea din cantonament.
La capitolul kilograme in plus se afla doar Marius Cioara, cu doua unitati peste limita admisa. 
"Pe Luca il voi pune la un regim aparte, ca la Pretoria. In rest, jucatorii sunt tineri, iar constitutia lor nu le permite sa fie grasi", a punctat Manaila.

Bogdan Cioara - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Saptamana aradeana,TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]