Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Vineri, 28 octombrie 2005
Stirile TVA aici
  • Topul Firmelor pe 2004; Cei mai buni din economia Aradului, premiati de Camera de Comert

Premii de excelenta pentru cele mai remarcabile firmeCamera de Comert, Industrie si Agricultura Arad a organizat, aseara, la Expo Arad International, cea de-a doua-sprezecea editie a Topului firmelor, competitie anuala a agentilor economici din judet, unde se regasesc firmele care au obtinut rezultate economice remarcabile. 
"Topul este cel mai important eveniment economic anual al judetului. Prin acest top Camera de Comert apreciaza valorile si evidentiaza agentii economici care realizeaza performante in activitatea lor, pentru ca firmele au nevoie de o apreciere a comunitatii locale. In spatele fiecarui agent economic se afla multa munca. Ii felicitam pe toti cei clasati in top, pentru contributia adusa la afirmarea economiei judetului", a spus Nicolae Bacanu, presedintele CCIA Arad.
Metodologia alcatuirii clasamentului a fost in acest an ceva mai drastica fata de anii precedenti, astfel ca din 11.310 firme care au depus bilantul pe anul trecut, doar 1.407 au intrat in criteriile acestei competitii. 
Iar din acestea, 711 alcatuiesc Topul, clasandu-se pe locurile 1-10. 
Printre conditiile de participare la top mentionam rata profitului (intre 1 si 60%), cifra de afaceri realizata, inexistenta, la 31 decembrie 2004, a unor plati restante catre bugetele publice.
Sursele de date utilizate la intocmirea TOPULUI au fost situatiile financiare anuale, puse la dispozitia CCIA de Ministerul Finantelor Publice si declaratiile vamale pentru valoarea exportului, puse la dispozitie de Directia Generala a Vamilor.
Au fost sase domenii principale ale Topului si anume: Cercetare Dezvoltare si High-Tech, Industrie, Agricultura, Silvicultura si Industrie Alimentara, Constructii, Servicii, iar ulti-mul - Comert, Export, Turism. 
Societatile au fost clasate pe 5 grupe de marime - microintreprinderi, intreprinderi mici, mijlocii, mari si foarte mari (in functie de numarul de angajati).
Firme de top
In total, au fost acordate cateva sute de premii, pentru locurile de pe podium. In afara diplomelor, care s-au acordat si pentru celelalte locuri, ocupantii locurilor 1, 2 si 3 au primit si un ecuson.
Moda SA exporta cea mai mare parte din produsele fabricate Dintre firmele aradene care au fost rasplatite pentru rezultatele remarcabile de anul trecut mentionam cateva care au ocupat primul loc (lipsa spatiului nu ne permite publicarea tuturor societatilor premiate): BB Computer, Contor Zenner, Contor Zenner Romania, Ikem International Vinga, Millefiori, Verofer, Binalia, Feroneria Prod, West Sport, Astra Vagoane Calatori, Astra Vagoane, Cotta International, Manitoba Tex, Aries Textile, Rosco Textil, Agroindustriala Scanteia, Combinatul Agroindustrial Curtici, Filip D Impex, Panpro, Wine Princess, PAB Romania, Proiect.
Printre premianti se afla si S.C. Adevarul Arad S.R.L., care s-a situat in Topul judetean al firmelor pe primul loc la categoria intreprinderi mijlocii, la domeniul "Edituri".
CCIA a premiat si creativitatea
CCIA a acordat si in acest an Trofeul creativitatii, care urmareste stimularea si premierea firmelor cu preocupari in ceea ce priveste activitatea de brevetare a inventiilor si de protejare a desenelor si modelelor industriale. 
Actuala editie a Trofeului creativitatii a cuprins atat unitati de productie, cat si unitati de cercetare-invatamant din judet. 
Mentionam cateva: Astra Vagoane Calatori, Sircom Sanleani, Top Security Service, Wine Princess, dar si Centrul de Cercetare Stiintifica si Inginerie Tehnologica pentru Vagoane, Centrul Cultural Arad sau Universitatea Aurel Vlaicu Arad.
Performanta de durata
Nu au fost uitate nici Distinctiile de Excelenta pentru firmele clasate in ultimii 3 ani consecutivi pe primele trei locuri si Trofeul de Excelenta pentru cele cu cinci ani vechime in top. 
Astfel, unui numar de 60 de firme aradene le-au fost recunoscute performantele de durata.
Seara laureatilor economiei aradene a fost intregita de alocutiuni ale oficialitatilor locale si colorata cu momente artistice sustinute de grupul Daniel’s Band.
Contor Zenner se mentine in topul firmelor de succes - Virtual Arad News (c)2005Grupul Contor Zenner - Un business de succes
Printre protagonistii Topului sunt si firmele Contor Zenner si Contor Zenner Romania, care au castigat si la editia 2004 primul loc la categoria "Industria de aparatura si instrumente medicale, de precizie, optice si ceasornicarie", la intreprinderi mijlocii, respectiv mari. 
Ambele firme au primit si Trofeul de excelenta. Despre aceste merite, directorul general al Grupului, Tudor Caracioni, spune:
Ce inseamna aceste premii pentru noi? Unul dintre criteriile de recunoastere ale unui business de succes, este capacitatea de a crea si mentine o echipa de valoare, care se ca-racterizeaza prin auto-disciplina, perseverenta, de a face totul cat mai bine si de a gasi solutii adecvate.
Si care sunt principiile noastre? Vedem cu ochii clientului - a castiga si pastra clientii este, astazi, inainte de toate, o problema a calitatii relatiilor. Avem curajul onestitatii fata de personal pentru a putea conduce schimbarea - pentru aceasta trebuie sa urmarim obiective identice, iar numitorul comun se numeste succesul companiei. Reducem incertitudinea prin viteza luarii deciziilor. Dorim sa devenim un partener de afaceri de elita apreciat deopotriva de catre clienti, furnizori si de catre comunitate - de fapt, un motor de afaceri alimentat prin stiinta, tehnologie, know-how - capabil sa stabileasca standarde pe piata.
Care este mesajul meu pentru politicieni in aceasta zi speciala pentru Arad? Sa nu asteptam sa ne trezeasca China, caci se va cutremura toata Europa. Sper ca politicienii nostri sa reactioneze la mesajul deplasarii centrelor de productie dintr-o parte a lumii in alta.
Moda - printre cei mai buni exportatori
Au fost premiati si exportatorii directi (in total 46 de societati), clasamentul cuprinzand primele 10 firme aradene cu cele mai mari venituri realizate din export, pe cele 5 clase de marime, din toate domeniile de activitate mai putin Comert si Exportatori. Printre intreprinderile mari ce se regasesc in topul exportatorilor este si Moda. Directorul general al societatii, Monica Fufezan, spune despre aceasta reusita: 
"Am reusit sa ne mentinem si anul trecut printre cei mai buni exportatori. Este un succes colectiv, de aceea multumesc tututor angajatilor. Datorita seriozitatii in onorarea contractelor, si ca termen de livrare, dar mai ales ca si calitate a produselor, partenerii nostri nu au renuntat la noi, chiar daca am fost nevoiti sa crestem preturile, ca sa compensam anumite pierderi".

Gerlinde Knap - Adevarul

  • Frica functionarilor de Internet se pedepseste cu amenda

Mai sunt multi functionari care evita sa foloseasca InternetulSenatorul Dan Ungureanu a adus la cunostinta mai multor oficiali din Guvern reticenta autoritatilor publice fata de varianta electronica de preluare a formularelor diferitelor institutii ale statului. 
Demnitarul aradean facea referire la site-ul "e-guvernare.ro" pus la dispozitia cetatenilor tocmai pentru a reduce timpul in care acestia sunt obligati sa se plimbe de la un ghiseu la altul.
Punerea formularelor administrative la dispozitia cetatenilor prin intermediul portalului www.e-guvernare.ro  face parte dintr-un program de reforma la ghiseu. 
Portalul se bazeaza pe solutia proiectului pilot realizat de Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei in 2002 si permite accesul la informatii de interes pentru cetateni si in afara programului stabilit de lucru. in realitate, spune Dan Ungureanu, aceasta pagina de internet este contestata chiar de autoritatile publice. 
"Functionari de la Politie, Primarie si alte institutii refuza sa primeasca cereri descarcate de pe site, fara nici o justificare clara", arata demnitarul in sesizarea sa.
Se pare ca sesizarea a fost sustinuta chiar de ministrii de resort care au enuntat o serie de sanctiuni ce vor fi aplicate celor care refuza preluarea formularelor descarcate de pe site-ul amintit. 
"Cadrul normativ actual stipuleaza explicit ca fiecare autoritate are obligatia de a furniza in format electronic formularele prevazute de lege si de a accepta formularele depuse de persoanele fizice si juridice, in format hartie, obtinute prin tiparirea si completarea formularelor furnizate de Sistemul Electronic National", se arata in raspunsul ministrului Zsolt Nagy. 
In privinta sanctiunilor aplicate, acestea se situeaza intre 5 si 75 de milioane de lei vechi.

Calin Ghinaciu - Agenda zilei

  • Dispar liniile de tramvai de pe Voinicilor!

Pe perioada reparatiilor pe strada Voinicilor circulatia tramvaielor va fi sistataLocuitorii zonei scapa de cele 100 de TIR-uri care traversau strada intr-o singura ora, dar se vor alege cu 10  luni de santier
Primaria a stabilit deja castigatorul licitatiei pentru alegerea firmei constructoare care se va ocupa de reabilitarea din temelii si modernizarea strazii Voinicilor (asociatia Strabag A.G. si Drumco SA), cu care va semna contractul. 
Valoarea acestuia este de 9.763.200,51 lei noi,  iar in contul acestor bani firma va schimba radical fata acestei strazi (in fapt, una dintre cele mai circulate din municipiu). 
Şantierul va dura 10 luni, de la transmiterea ordinului de incepere a lucrarilor. Tot atunci va avea loc si scoaterea din folosinta a liniilor de tramvai care strabat strada (inclusiv cele din intersectia cu strada Renasterii), urmand ca transportul sa fie asigurat prin suplimentarea tramvaielor in Micalaca. 
Totodata, va fi scoasa din functiune si reteaua electrica aeriana de contact.
Potrivit proiectului de hotarare care se refera la aceste doua operatiuni, scoaterea din functiune a mijloacelor fixe - linia de tramvai, respectiv retea electrica aeriana de contact – se va realiza la data inceperii lucrarilor de modernizare a strazii Voinicilor. 
Valoarea totala a tronsonului ce urmeaza a fi eliminat este de 26.111 lei noi.
Subansamblele reutilizabile, rezultate din dezmembrare, vor fi folosite in scopul propriu al CTP, in procesul de intretinere si reparatie, in timp ce fierul vechi rezultat va fi valorificat prin vanzare. 
Odata cu lucrarile de modernizare, care vor dura 10 luni, se va realiza o noua linie de tramvai pe amplasamentul celei actuale, inglobata in carosabilul asfaltat.
Executia liniei se va face in solutie antifonica si antivibratorie pentru asigurarea unei protectii ridicate, zona fiind intens populata. 
Castigul pentru locuitorii zonei in cele 10 luni de santier este dat de faptul ca traficul greu va fi redirijat pe Calea Radnei. 
Locuitorii din zona vor scapa, astfel, de cele peste 100 de TIR-uri care strabat in fiecare ora tronsonul. 
Dupa cele 10 luni de lucrari, TIR-urile si tramvaiele se vor intoarce pe Voinicilor, dar circulatia va fi la un cu totul alt nivel.

Adriana Barbu - Observator

  • Alti trei politisti dati pe mana procurorilor

Masuri disciplinare la IPJ Arad anuntate de subcomisarul Ion DascaluConducerea Politiei aradene continua curatenia in randurile politistilor din diferite structuri.
Ultimele doua cazuri de politisti pentru care au fost intocmite acte de sesizare catre procurori au fost prezentate ieri de subcomisarul Ion Dascalu, seful IPJ Arad.
In primul caz este vorba de doi agenti de la Postul de Politie din Siria, acuzati ca nu si-au indeplinit atributiile in timpul unui accident rutier provocat de un minor.
Un alt politist cercetat este de la Biroul de Politie din Santana, unde au mai fost sanctionati acum o luna alti sase oameni ai legii.
Acum, un agent din localitatea aradeana este acuzat ca nu a actionat corespunzator in momentul in care a fost anuntata o bataie in urma careia si-a pierdut viata o persoana.

Sorin Trocan - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Unde-s doi, puterea creste

Ghizela Chirilovici dirijoarea Corului Bisericii Catolice Arad MicalacaCorul Jubilate al bisericii catolice din Arad-Micalaca a participat si anul acesta la o interesanta si instructiva manifestare muzicala initiata de Oficiul Diecezan de Muzica Sacra al Episcopiei Romano-catolice Timisoara, prin persoana prof. univ. Walter Kindl.
Formatia aradeana s-a edificat in decursul a cativa ani de munca asidua a dirijoarei Ghizela Chirilovici, prin colaborarea credinciosilor maghiari si romani ai parohiei, la care se adauga cativa romani si slovaci care activeaza la Parohia Centru.
De apreciat sacrificiul celor ce participa la misa romana de a reveni dupa cea maghiara pentru a se intruni intr-n cor fratesc, apoi stradania tuturor, ca martea, dupa o zi de lucru sa se adune la o noua repetitie pentru a da slujbelor Bisericii lor o atmosfera elevata, ce da enoriasilor credinta ca se apropie mai mult de Dumnezeu.
In repertoriul corului Jubilate putem auzi lucrari religioase de la renascentisti la moderni, cantate in latina, maghiara, romana, germana, slovaca.
Un rol deosebit il are si cantorul Bisericii micalacene, Olga Torz, care isi asuma si rolul de acompaniatoare.
Manifestarea de la Timisoara s-a desfasurat la Domul din Piata Unirii.
Aradenii au interpretat lucrari de Laszlo Halmos, Franz Schubert si Jaques Arcadelt.
Corul de tineret Exultate al Domului timisorean, dirijat de Robert Bajkai a cantat cantece de Robert Fuehrer, Arthur Harmath, Lodovico Viadana, iar cei din Recas, condusi de Cosmin Pelics, au talmacit piese si prelucrari de G. von Pogatschic, Lajos Bardos, Willi Krapp, Karol Kovacs.
Corurile reunite, acompaniate de o formatie instrumentala a Facultatii de Muzica si de organistul Robert Bajkai, sub bagheta lui Cosmin Pelics, au dat viata Missei brevis op. 117 de Conrad Paul Wusching, cantor, organist, dirijor si compozitor de muzica religioasa care a activat timp de 50 de ani la Biserica minoritilor din Lugoj.
Lucrarea a fost scoasa la iveala si editata anul acesta la Muenchen de dr. Franz Metz, fost banatean, ce se ocupa de relevarea si revigorarea unor lucrari valoroase de gen de pe teritoriul Romaniei, act cultural de inalta clasa finalizat de cei trei dirijori si formatiile lor.
Un moment emotionant s-a petrecut la sfarsitul concertului, cand enoriasii aradeni l-au inconjurat pe fostul lor parinte spiritual, actualmente directorul Seminarului catolic din Timisoara, care venise sa-i asculte, rememorand frumoase amintiri.

Hugo Hauptmann - Virtual Arad


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Saptamana aradeana,TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]