Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Vineri 29 iulie 2005
Stirile TVA aici
  • La Universitatea "Aurel Vlaicu" prima sesiune de admitere a fost peste asteptari

Astazi se incheie prima sesiune de admitere la UAV - Virtual Arad News (c)2005Universitatea "Aurel Vlaicu" incheie astazi la orele 18:00 prima etapa a admiteri in invatamantul superior. 
Rezultatele validate de Comisia centrala de admitere, vor fi afisate la avizierele facultatilor si publicate pe site-ul universitatii, la adresa www.uav.ro.
Fiecare facultate va avea liste pentru specializari (in functie de optiunile candidatilor), cuprinzand studentii admisi pe locuri bugetare si pe locuri cu taxa. 
Reprezentantii universitatii considera ca a fost o etapa de inscriere exceptionala, foarte multi absolventi din seria curenta si din seriile anterioare optand pentru specializarile specifice facultatilor din cadrul Universitatii "Aurel Vlaicu"
Numarul concurentilor poate fi motivat atat de temeinicia si siguranta institutionala, de calitatea procesului didactic, de legatura dintre specializari si calificari cat si de facilitatile oferite de invatamantul de stat. 
Indiferent de locul ocupat (bugetar sau cu taxa), studentii beneficiaza de toate drepturile si avantajele specifice statutului lor. 
Comisia de admitere ii asigura pe noii studenti ca optiunea pentru Universitatea "Aurel Vlaicu" le da posibilitatea unci cariere reale, ca au intrat intr-o "mare familie universitara", caracterizata prin seriozitate, dinamism si calitate.
In aceasta sesiune, s-au inscris candidati din aproape toate judetele tarii, fiind alocate si cinci locuri bugetare pentru candidati de etnie rroma si tot atatea pentru candidati din Republica Moldova.
Pentru locurile bugetare si cu taxa, ramase vacante, se va organiza in luna septembrie 2005, etapa a II-a de admitere, urmand ca noii studenti sa se reintalneasca pe data de 1 octombrie, cand va debuta anul universitar 2005-2006.

Cristian Videscu - Agenda zilei

  • Strazi cu parfum de trandafiri

Firma Polaris spala cu sampon si parfumeaza strazile principaleStrazile orasului sunt curatate, de cateva zile, cu detergent lichid ecologic, care contine si parfum de trandafir. 
Primaria aradeana a solicitat firmei care se ocupa de salubrizare sa presteze si servicii de odorizare, pentru a reduce efectul poluarii cu praful provenit de la trafic, cel putin pana la sfarsitul verii. 
Astfel, circa 20 de kilometri de drumuri cu circulatie intensa sunt spalate cu detergent ecologic. 
"Folosim zilnic zece litri de substanta concentrata, care curata asfaltul si lasa un parfum ce persista mai multe ore. Aceasta cerinta este stipulata in contractul cu Primaria si va fi aplicata pe timpul verii si in urmatorii ani", a anuntat Monica Jitaru, directoarea firmei care salubrizeaza orasul. 
Primaria aradeana cheltuie zilnic aproximativ 1.000 de lei (zece milioane de lei vechi) doar pentru detergentul special cu efect odorizant.

Sabin Orcan - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Omniasig preluata de Wiener Stadtische

Omniasig va fi preluata de firma Wiener StadtischeIn urma cu o saptamana, Consiliul Concurentei a autorizat preluarea controlului de catre Wiener Stadtische (Austria) la compania Omniasig SA si a subsidiarelor sale. 
Nu sunt temeri serioase privind compatibilitatea cu un mediu concurential normal, potrivit unei decizii a CC. 
Prin aceasta operatiune, grupul austriac a preluat, indirect, controlul la societatile Omniasig AGI, Omniasig Asirag, Omniasig Asigurari de Viata, Autosig, Omniasig Addenda si SAI Sira. 
La īnceputul lunii mai, TBIH Financial Services NV (Olanda) a anuntat ca a īncheiat cu Wiener Stadtische un acord privind vanzarea participatiei de 68,87% din actiunile Omniasig Asigurare-Reasigurare SA. 
Grupul austriac va plati suma de 64 de milioane de euro (83 milioane de dolari), conform comunicatului dat publicitatii de proprietarul TBIH, grupul olandez Kardan. 
De asemenea, īn afara de acest contract, TBIH a incheiat cu Wiener Stadtische si un acord preliminar pentru achizitionarea a circa 50% din capitalul Omniasig Asigurari de Viata. 
Companiile din grupul Omniasig (Omniasig Asigurare-Reasigurare, Omniasig Asigurari de Viata, Omniasig Addenda), alaturi de Omniasig AGI (fosta AGI Romania) si Omniasig-Asirag (fosta Asirag Pitesti), au raportat pentru 2004 prime brute subscrise din asigurari directe de 419,3 milioane lei noi, adica 12,2% din piata asigurarilor generale si de viata. 
Wiener Stadtische este si actionarul majoritar al societatilor de asigurare Unita si Agras, care detin 6,2% din industria de profil. 
Īn structura actionariatului Omniasig mai intra grupul Banca Comerciala Romana - 21,84%, persoane fizice romane - 9,91% si persoane fizice straine - 1,39%.

G.C. - Adevarul

  • Ultimatum

PPCD doreste sa se uneasca cu Alianta DAUltimatum pentru Alianta Dreptate si Adevar. 
Partidul Popular Crestin Democrat solicita urgent un raspuns de la Alianta DA PNL-PD, in ceea ce priveste cooperarea la viitoarele alegeri.
Ultimatumul dat liderilor aliantei este o  recomandare a Partidului Popular European care vrea unificarea formatiunilor populare din Romania. 
Alianta DA trebuie sa se hotarasca daca este de acod cu semnarea unui protocol cu Partidul Popular Crestin Democrat. 
Īn urma acestui protocol, Alianta DA si PPCD ar urma sa candideze pe liste comune la viitoarele alegeri. 
Pe de alta parte, in aceste zile, presedintele tineretului popular crestin democrat verifica o lista cu 177 de nume din cadrul partidului Democrat.
Majoritatea sunt consilieri locali, judeteni, primari, viceprimari si conducatori ai Consiliilor Judetene din īntreaga tara si sunt suspectati de conducerea Partidului Popular Euuropean de colaborare cu fostele structuri comuniste.

Vasile Blidar - Televiziunea Arad

  • Apa minerala naturala, verificata de OJPC

Apa minerala din magazine a fost verificata de OJPCFiind o perioada cu temperaturi ridicate, iar conform legislatiei in vigoare, agentii economici trebuie sa asigure angajatilor cate 2-4 litri de apa minerala de persoana, OJPC Arad a desfasurat o actiune de verificare a respectarii prevederilor legalc privind imbutelierea, depozitarea si comercializarea apelor minerale, precum si calitatea acestora. 
Au fost controlati 14 agenti economici care produc, importa sau comercializeaza ape minerale naturale in municipiu sau alte localitati ale judetului.
Principalele deficiente intalnite s-au referit la neafisarea preturilor de vanzare, la comercializarea apelor Buzias, Lipova, Dorna si Borsec. 
De asemenea, la apele minerale naturale aflate la comercializare de pe eticheta nu rezulta daca dioxidul de carbon existent in compozitie provine de la sursa sau este de alta origine, de uz exclusiv alimentar. 
La firmele SC Santo Plus SRL, AF Radzenski Arad, SC Andeur SRL Arad, SC Rompetrol Rompetrol Downstream SC Lukoil Downstream, stream SRL Bucuresti, ce comercializau ape minerale Buzias, Lipova, Dorna, Borsec si Vittel nu erau afisate preturile de vanzare sau erau greu de citit. 
Societatea Nedra Trading MC, ce comercializeaza apa minerala naturala Borsec, a fost sanctionata pentru ca pe etichetele sticlelor nu era inscriptionat locul de unde este exploatata sursa si numele acesteia. 
Tot nereguli legate de etichetarea necorespunzatoare a sticlelor de apa minerala naturala Perla-Harghitei au fost constatate si la firma SC Fortuna Exim SRL Arad.
Toate aceste firme au fost sanctionate cu amenzi contraventionale in valoare de 32 milioane lei, iar pentru nerespectarea normelor legale in domeniul protectiei consumatorilor au fost oprite temporar de la vanzare ape minerale naturale in valoare de peste 331 milioane lei.

Anca R. Badila - Observator


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Saptamana aradeana,TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]