Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Vineri, 30 decembrie 2005

La cumpana dintre ani numai ganduri bune si clipe fericite, uram tuturor vizitatorilor nostrii. Praznic fericit si sa aveti parte de multa bucurie, liniste si sanatate in noul An 2006.  La Multi Ani!

Stirile TVA aici
  • Artificii in Micalaca, Alfa si Centru, de Revelion

In diferite zone ale Aradului cerul va fi luminat de artificiiMunicipalitatea lucreaza la ultimele detalii pentru evenimentul pe care il va organiza in noaptea de 31 decembrie. 
Beneficiind de sprijinul sponsorilor (mult mai atenti decat in alti ani, chiar si cand a venit vorba de miile de cadouri pentru nevoiasi), Primaria si-a permis sa-i invite in noaptea dintre ani pe aradeni la o placinta traditionala si un pahar de vin pe platoul din fata Palatului Administrativ. 
Oferta gratuita a Primariei se va pune in miscare in jurul orei 23.00, in acest sens fiind amplasare de catre Gospodarirea Comunala sase gherete de lemn. 
Muzica va rasuna din boxe iar un ecran imens, ancorat de cladirea Primariei, va proiecta secundele care au mai ramas din 2005. 
Cand acestea se vor epuiza se va da drumul la focurile de artificii. 
Platoul din fata Palatului Administrativ nu este singura locatie care va beneficia de fondurile de artificii ale Primariei.
Micalacenii si locuitorii cartierului Alfa vor avea propriile lor jocuri de lumini, focurile de artificii fiind amplasate in Parcul 23 August (Micalaca) si in vecinatatea bisericii din Alfa. 

Adriana Barbu - Observator

  • Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta a trecut cu bine peste primul an de existenta

Bilant la Inspectoratul pentru Situatii de UrgentaBilantul anului in curs intocmit de conducerea Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Vasile Goldis" al Judetului Arad a fost facut ieri public, in cadrul unei conferinte de presa desfasurata la sediul institutiei. 
Colonelul Marcel Lucaciu a prezentat realizarile subalternilor sai din acest an, atat pe linie de intervenjie la incendii si descarcerari cat si pe linie de protectie civila.
Conform sefului Inspectoratului, cel mai important obiectiv al anului 2005 a fost integrarea celor doua institutii - pompierii si protectia civila - in cadrul institutiei nou create. 
"A fost un proces dificil, avand in vedere ca a necesitat inventarieri, unificari de gestiuni, in paralel cu mentinerea capacitatii operative." afirma col. Lucaciu. 
Pe langa activitatile organizatorice impuse de acest proces de reorganizare a institutiei, ISU - prin compartimentul de specialitate - a eliberat 372 de avize PSI, 22 de autorizatii, 44 de acorduri PUD, 10 acorduri PUZ, 4 acorduri PUG si 25 puncte de vedere, asta in conditiile in care personajul, si asa deficitar al institutiei, are in atributii inclusiv efectuarea verificarilor in teren. 
In acest sens, au avut loc 192 de controale de prevenire, fiind constatate 808 deficiente soldate cu 170 de avertismente si 76 de amenzi in valoare de peste 192 de milioane de lei. 
O alta latura a activitatilor ISU se refera la colaborarea cu autoritatile administratiei publice locale, fiind organizate numeroase instructaje cu sefii Serviciilor Voluntare pentru Situatii de Urgenta de la nivelul localitatilor si agentilor economici, sedinte operative, receptii ale unor lucrari de investitii si investigatii privind cauzele de incendiu.
Situatia operativa in anul 2005 a consemnat un total de 416 interventii, din care 151 de incendii, 34 de descarcerari, 124 de interventii la inundatii si 44 misiuni de recoltare a munitiei neexplodate. 
De asemenea, au fost monitorizate 195 de transporturi constand in materiale periculoase, dinamita, deseuri sau substante chimice.
Pentru anul 2006, col. Marcel Lucaciu si adjunctii acestuia, col. Ioan Sechel si col. Constantin Pirva, si-au propus continuarea eforturilor de profesionalizare a institutiei si crearea unui cadru optim desfasurarii activitatilor specifice prin dotarea tehnica, incadrarea de personal, dezvoltarea parteneriatelor externe si obtinerea sprijinului din partea administratiei locale si centrale pentru ducerea la bun sfarsit a proiectelor.

Cristian Videscu - Agenda zilei

  • Bilant la Spitalul Judetean 

Directoarea Spitalului Judetean - Mirandolina Prisca este hotarata sa modernizeze toate sectiiileConducerea Spitalului Clinic Judetean este multumita de realizarile din ultimele trei luni de cand s-a produs schimbarea la nivel executiv. 
Acesta afirma ca in aceasta perioada s-a incercat reabilitarea si modernizarea unor compartimente din cadrul spitalului iar pentru anul viitor se va incerca aducerea de fonduri pentru modernizarea celei mai mari unitati medicale din judet. 
Directorul Spitalului Clinic Judetean, doctor Mirandolina Prisca a afirmat ca de cand a fost numita in aceasta functie s-a concentrat mai ales asupra acelor sectii care de foarte mult timp nu au mai accesat fonduri si care erau intr-o stare avansata de degradare. 
Mai mult, conducerea spitalului este hotarata ca anul viitor sa realizeze proiecte care sa aduca fonduri pentru reabilitarea tuturor sectiilor din spital. 

Nicoleta Belean - Televiziunea Arad

  • Vin sa se trateze acasa

Aglomeratie in vami pentru "turism medical"Tot mai multi romani care muncesc in strainatate apeleaza de sarbatori la serviciile medicilor din tara
Tot mai multi europeni au inceput, in ultimii ani, sa faca turism medical in Romania. 
In ciuda problemelor cu care se confrunta sistemul sanitar din tara noastra, spitalele romanesti si mai ales cele din zona de vest sunt renumite pentru potentialul tratamentelor, profesionalismul personalului si chiar pentru echipamentele moderne. 
Principala atractie o reprezinta insa tariful scazut al serviciilor medicale, mult mai mic decat in orice alta parte a continentului.
Astfel, multi romani stabiliti in strainatate, dar si cetateni straini migreaza in perioada vacantelor de sarbatori spre Romania pentru a se trata aici. 
Unii vin aici pentru operatii estetice, ca marire de sani sau lipoaspiratie, altii pentru interventii stomatologice complicate. 
Cei mai fideli clienti de peste hotare ai clinicilor private din Timisoara sunt italienii si nemtii, dar vin si pacienti de peste ocean. 
Reprezentantii Directiei de Sanatate Publica Timis nu au facut niciodata un bilant al cetatenilor straini care apeleaza la serviciile medicale romanesti, dar certifica acest fenomen.
Migratia incepe in noiembrie
 In Timisoara, cel mai cautat domeniu este stomatologia. 
Din noiembrie si pana la Anul Nou, dentistii timisoreni nu mai prididesc cu lucrul, potrivit doctorului Alexandru Crisan, rezident in ortodontie. 
Clinica unde acesta lucreaza, "Smile Factory", efectueaza prestatii care corespund tuturor standardelor Uniunii Europene. 
Calitatea este cu atat mai importanta cu cat aici se trateaza mai ales oameni de afaceri din strainatate, care si-au deschis diverse firme in zona.
"Turismul stomatologic incepe undeva la sfarsitul lunii noiembrie. Strainii, fie ca e vorba de romani stabiliti dincolo, oameni de afaceri sau simpli turisti, vin aici sa-si faca implanturi sau lucrari protetice de ceramica, pentru ca sunt mult mai ieftine decat in strainatate", explica stomatologul timisorean. 
In Germania, de exemplu, un dinte implantat costa 2.500 de euro, aceeasi procedura este realizata in Romania cu numai 800 de euro, adica mai putin de o treime.
Aceeasi calitate, la preturi mici
"Pacientii din strainatate ne acceseaza pagina de pe internet, dau telefoane, trimit mailuri si se programeaza. In primele zile din decembrie incep deja sa vina. De regula, sosesc sa faca sarbatorile aici, cu prietenii sau rudele, si imbina cele doua scopuri ale calatoriei. Mai vin si multi studenti romani, cu burse in strainatate, care opteaza sa se trateze acasa dupa ce fac comparatia preturilor. In plus, pe piata romaneasca gasesti exact aceleasi materiale ca in UE", mai spune Crisan.
Pana acum, la "Smile Factory" s-au tratat pacienti din multe tari occidentale ca Germania, Olanda sau Canada. 
Italiencele vin la Arad sa-si remodeleze sanii A venit chiar si un roman  stabilit in SUA, care recunoaste ca a ales Romania pentru ca s-a gandit ca aici poate gasi servicii de calitate la un pret mai accesibil. 
"Mi-am facut o lucrare, cu ceva ani in urma, dar intre timp s-a stricat. Am preferat sa vin in Romania pentru ca ma pot intelege mai bine cu medicul, pot intelege mai bine etapele tratamentului. Am gasit clinica din Timisoara pe net", ne-a declarat romano-americanul.
Romania, patria bailor termale
Romania a devenit o destinatie deosebit de atractiva in special pentru tratamente precum combaterea imbatranirii. 
De altfel, tara noastra este patria geriatriei si gerontologiei, prin contributia doctoritei Ana Aslan, recunoscute in intreaga lume. 
Este vorba in primul rand de bai termale si minerale, care reprezinta un adevarat tezaur natural, intrucat Romania detine peste o treime din acest gen de izvoare ale Europei. 
Alti straini vin aici pentru chirurgie plastica, interventii stomatologice sau oftalmologice.
Silicoane pentru romancele din Italia
Cabinetele medicale de chirurgie plastica din Arad au oferte tentante pentru romancele care muncesc in strainatate si se intorc acasa de sarbatori. 
Cele mai solicitate sunt operatiile de marire a sanilor, iar 90 a dintre femeile care vor silicoane sunt cele care muncesc in Italia. 
O astfel de interventie ajunge la circa 1.000 de euro. 
Surse din randul medicilor sustin ca s-a ascutit concurenta si in domeniul lipoaspiratiei. 
Exista si barbati care apeleaza la clinicile de infrumusetare. 
Unii vor sa scape de burta, altii vor sa-si faca transplant de par, care costa in jur de 500 de euro, in timp ce tot mai multi solicita marirea penisului. 
Caras-Severin: Stomatologii dau lovitura de sarbatori
Numarul resitenilor care au plecat sa munceasca in strainatate a crescut simtitor dupa anul 2000. 
Lipsa unei alternative pentru un loc de munca, dupa reducerile masive de personal din industrie, au contribuit la emigrari masive. 
Cei care se intorc acasa inainte de sarbatori pentru a fi alaturi de familie si prieteni incearca sa-si rezolve cu aceasta ocazie si problemele de natura medicala. 
Cei mai multi isi pun la punct dantura, pentru ca preturile din occident nu le sunt accesibile. 
Emilia Serban, medic stomatolog la Resita, spune ca numarul clientilor sai creste cu pana la 40 la suta in aceasta perioada. 

Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Americanii - interesati de Lipova

Primarul Lipovei - Viorel Popina asteapta investitorii americaniIn ultimele luni, tot mai multe firme straine sunt interesate sa investeasca la Lipova, dupa ce ani de-a randul orasul de pe Valea Muresului a fost ocolit de investitori.
Daca in prezent mai multe firme sunt in plin lucru pentru deschiderea unor fabrici, primarul Viorel Popina este optimist ca anul viitor va aduce lipovanilor noi investitori, care si le ofere locuri de munca.
Primarul Lipovei ne-a declarat ca exista o societate americana interesata sa investeasca in orasul de pe Valea Muresului si care doreste, in principal, sa realizeze o fabrica pentru brichete din lemn.
"In zona industriala vor veni anul viitor noi investitori, o firma americana interesata sa faca o fabrica de brichete de lemn.
Vor si foloseasca lemn din zona, rumegus, pentru aceste produse"

"In plus, au in plan construirea unei alte fabrici, de mobila si binale, dar si a unui hotel", sustine Viorel Popina.
Si alti investitori vor fi interesati, probabil, anul viitor, de Lipova, avand in vedere ca pentru 2006 este preconizata introducerea gazului in oras.

Cosmin Mihuta - Adevarul


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Saptamana aradeana,TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]