Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Sambata, 31 decembrie 2005

La cumpana dintre ani numai ganduri bune si clipe fericite, uram tuturor vizitatorilor nostrii. Praznic fericit si sa aveti parte de multa bucurie, liniste si sanatate in noul An 2006.  La Multi Ani!

Stirile TVA aici
  • Chiar daca e Revelionul, folosirea petardelor - interzisa cu desavarsire!

Folosirea si comercializarea petardelor a fost interzisa cu desavarsireIn ciuda avertismentelor si a numarului mare de victime, mai sunt inca multe persoane, in special tineri, care, fascinati de galagia produsa, folosesc petarde si pocnitori in locurile publice. 
Camelia Tuduce Berar, purtator de cuvant la UP Arad, precizeaza faptul ca, potrivit legii, este interzisa cu desavarsire atat comercializarea, cat si folosirea de catre persoanele fizice a petardelor si a pocnitorilor. 
Singurii care pot utiliza, cu ocazia anumitor evenimente, produse de acest gen, sunt agentii economici, autorizati special de catre UP si Inspectia Muncii.
Pentru a se delecta cu efecte speciale in noaptea dintre ani, cetatenii pot opta doar pentru achizitionarea de artificii, din magazinele autorizate. 
Nici artificiile insa, nu pot fi folosite oricand!
"Dupa lege, este permisa folosirea lor de catre cetateni doar 2 zile pe an, 31 decembrie 2005, respectiv 1 ianuarie 2006. In caz contrar, se aplica sanctiuni de la 30 la 50 milioane de lei, atat pentru comercializare, cat si pentru utilizare", sustine purtatorul de cuvant al UP Arad.

Cosmin Trif - Adevarul

  • Doar 250 de donatori in tot judetul!

Firma Alcoa Fujikura din Nadab a sprijinit donarea de sangeDonarea de sange e un subiect complicat pentru aradeni, in conditiile in care judetul se confrunta mai tot timpul cu probleme legate de stocul de sange.
Iar aceasta in pofida faptului ca Central de transfuzii si Prefectura au initiat de mai bine de doua luni o companie de sensibilizare a aradenilor privind donatiile de sange. 
Centrul de Transfuzii Sanguine a demarat atunci o campanie de recoltare a sangelui in judet, in urma careia, cu tot cu sprijinul primariilor vizitate de caravana, central a castigat... 250 de donatori. 
Doua sute dintre acestia provin de la firma Alcoa Fujikura din Nadab, unde, datorita colaborarii deosebite cu conducerea societatii, s-au prezentat pentra donare aproape 200 de persoane (15% din totalul angajatilor, adica 1 din 7). 
Reprezentantii Centrului de transfuzii s-au aratat incantati de acest fapt si au subliniat ca, daca exista organizare buna si sprijinul conducerii, actiunea se poate desfasura fara a stanjeni cu nimic procesul de productie si fara a necesita cheltuieli semnificative din partea firmei.
In plus, reprezentantii centrului si Prefectura au privit campania ca un succes (oricare donator de sange e binevenit) si, ca atare, au afirmat ca doresc sa organizam, si pe viitor, in fiecare an, astfel de actiuni.
Directorul centrului, Laura Pacurar a sustinut, mai mult faptul ca "este prima actiune de acest gen indeplinita cu succes iar Alcoa Fujikura Nadab este prima firma care a raspuns prompt si pozitiv apelului nostru. Le multumim inca o data din tot sufletul si le dorim multa sanatate si sarbatori fericite! Am fi bucurosi daca ar raspunde in acest mod si alte unitati economice din judetul Arad. Acest gest civic poate fi demn de urmat si inteles de cat mai multi manageri". 
Pana una alta, celelalte firme aradene nu vor sa auda de angajati care doneaza sange (din cauza zilelor libere pe care le primesc ca urmare a donarii) si ii ameninta pe salariatii binevoitori ca vor fi dati afara in cazul in care au de gand sa recurga la astfel de gesturi.

Adriana Barbu - Observator

  • Criza de politisti

Subcomisarul Ioan Dascalu face demersuri pentru cresterea numarului de politistiPolitia aradeana se confrunta cu o acuta criza de personal. 
"Am avea nevoie de 150 de ofiteri si agenti", a declarat subcomisarul Ioan Dascalu, seful IPJ. 
Explicatia acestui deficit consta in faptul ca in ultimii ani s-au pensionat foarte multi politisti, iar schema nu a fost suplimentata. 
In urma demersurilor facute la nivelul Ministerului Administratiei si Internelor, inclusiv la ministrul Vasile Blaga, exista promisiuni ca pana in luna februarie 2006 vor fi deblocate circa 100 de posturi. 
Acestea vor fi scoase la concurs si este de asteptat sa fie ocupate in majoritate de absolventi de studii superioare.  
Politistii aradeni au descoperit o arma de vanatoare, confectionata artizanal, ascunsa intr-o sanie cu cai, condusa de un tanar in zona localitatii Brazii. Iosif Daniel Costea, 26 de ani, a declarat ca a gasit pusca abandonata pe drumul dintre satele Buceava si Soimos. 
Este vorba de o arma cu alice, calibrul 12/1, care avea pe teava cartus cu capsa percutanta. 
Tanarul a declarat ca a pastrat pusca asupra sa pentru a o putea inapoia proprietarului. 
In zona au fost depistati mai multi localnici care detineau arme de vanatoare, confectionate artizanal, folosite la paza culturilor de atacurile mistretilor.

Sorin Trocan - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Problema Cetatii Aradului, dusa in Parlament

Deputatul PD Constantin Igas va cere in Parlament trecerea Cetatii Aradului in circuitul civilDeputatul Constantin Igas a sustinut, inainte de vacanta parlamentara, o declaratie politica intitulata "Cetatea Aradului trebuie sa fie a aradenilor!".
"Imediat dupa revolutia din 1989, autoritatile aradene au demarat proiectul de trecere a Cetatii din patrimoniul Ministerului Apararii Nationale in cel local. Acest lucru se impunea cu atat mai mult cu cat Cetatea si-a pierdut interesul militar. Transformarea cetatii intr-un monument istoric poate deveni o atractie turistica importanta pentru ora?", a sustinut parlamentarul.
Demnitarul a militat, in declaratia sa, pentru rezolvarea problemei, indeosebi din punct de vedere financiar, pentru punerea la dispozitie a fondurilor necesare construirii unei noi cazarmi, dar si pentru transformarea cetatii in muzeu.
In prezent, in incinta cetatii functioneaza un batalion mixt romano-ungar de mentinere a pacii, infiintat in 1998.
In ultima perioada, autoritatile locale din Arad au facut tot ce se putea face pentru realizarea acestui proiect.
Ministerul Apararii Nationale si-a anuntat disponibilitatea de a ceda obiectivul, conditionandu-l insa de mutarea garnizoanei la Lipova.
Si in acest caz costurile sunt foarte ridicate, cifrandu-se la 200 miliarde de lei.

Calin Ghinaciu - Agenda zilei

  • "Batrana Doamna" supravietuieste si viseaza la un Fat-Frumos

Presedintele Consiliului Director al FCM UTA - Tiberiu Dekany doreste clarificarea problemelor existentePresedintele Consiliului Director de la FCM UTA, Tiberiu Dekany a tinut sa aiba o ultima intrevedere cu mass-media, pentru a clarifica unele dintre problemele existente la club.
El i-a avut alaturi, chiar in biroul sau de viceprimar, Helmuth Duckadam, manager general si Dorel Cura, director sportiv.
Iata, in continuare, cele mai interesante lucruri punctate ieri, la orele pranzului.
In luna ianuarie a anului viitor se doreste inca o intalnire cu presa, pentru a se anunta - pentru a afla toata lumea - despre conditiile financiare in care s-a preluat clubul.
- Astazi se vor plati salariile pentru luna noiembrie, atat la jucatori, cat si la personalul din cadrul clubului. Jucatorii nu-si vor primi banii daca nu vin la club cu tot echipamentul din dotare. In plus, s-a ajuns la zi cu platile catre antrenorii de la copii si juniori.
- Primarul Gheorghe Falca nu doreste sa intre in managementul sportiv de la UTA, de aceea nu se dau bani, lucru care - oricum - ar fi la limita legii, dar anul acesta s-au alocat 5 miliarde de lei vechi, ce s-au regasit in igienizarea stadionului, dar si in derularea lucrarilor la terenul ICRTI, care va fi loc de pregatire pentru copii si juniori.
- Cei doi mari investitori despre care se tot vorbeste exista, dar deocamdata s-au purtat doar discutii de principiu. Unul dintre "colosi" este Rompetrol, despre care s-a vorbit mai tot timpul, iar asta se poate verifica prin faptul ca Dinu Patriciu este membru PNL, precum Titu Gheorghiof si ... Tiberiu Dekany. De mentionat ar fi faptul ca in urma cu cateva luni chiar Gheorghiof ne-a declarat ca il va sprijini pe Dekany.
- In doar cateva minute, primarul Gheorghe Falca a semnat pentru 60.000 de euro, care vor merge la terenul ICRTI. Primul edil al Aradului este de acord sa dea bani si pentru terenul ,"Sega", dar si pentru "Indagrara", care e in vizorul celor de la UTA.
- Nu se pune problema ca acel milion de dolari, promis de primarul Falca, dupa vanzarea stadionului ACU sa nu ajunga la club. UTA nu stie inca exact cum va folosi acesti bani, care oricum nu se vor baga in actualul stadion UTA, asa cum arata el.
- Manaila nu a renuntat la 20 000 de euro, ci nu s-a prezentat la serviciu, pentru a antrena doua grupe de copii, asa cum a stabilit Consiliul Director, iar UTA Ti da banii (2.400 euro), salariul pana la sfarsitul acestui an.
- In curand, probabil din retur, UTA va mai purta pe tricouri sigla unui sponsor, ELBA Timisoara, firma cu care s-a si incheiat un contract de reclama. De anul viitor, se va oficializa si un alt contract, cel cu Verbita, om important, in momentele grele ale UTA-ei.
- Banii care intra la UTA, lunar, aproximativ un miliard de lei vechi, sunt proveniti din sponsorizari, dar aproape toti merg pe salariile jucatorilor, antrenorilor si personalului de la club. Pe aceasta cale, presedintele Dekany doreste sa multumeasca sponsorilor, care au fost alaturi de UTA in acest tur de campionat.
- In final, mai trebuie spus ca UTA are o lista de 12 jucatori, nici unul de Divizia A, dar vreo 3-4 de Divizia C, din care va alege pentru a intari actualul lot.
Ce va fi, vom vedea!

Leo Sfara - Adevarul


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Saptamana aradeana,TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]