Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Vineri, 3 noiembrie 2006
Stirile TVA aici
  • Cel mai mare targ de medicina si-a deschis portile la Arad

La Ar-Medica pot fi descoperite ultimele noutati in domeniul medicalNume sonore ale sistemului sanitar aradean, importatori si distribuitori de produse si aparatura medicala, farmacisti au calcat ieri pragul targului AR-MEDICA, organizat de Camera de Comert, Industrie si Agricultura
In cele doua pavilioane ale Expo Arad International, 124 de firme, dintre care 4 de peste hotare au expus cele mai noi aparate de spital, de cabinete, de laborator, de stomatologie, farmacie, ortopedie, optica, protetica si servicii conexe. 
Printre oficialitatile prezente care s-au remarcat la deschiderea oficiala a celei de-a XIII-a editii a targului.
Ii amintim pe rectorul Universitatii de Vest Vasile Goldis Arad, prof. univ. dr. Aurel Ardelean, presedintele Colegiului Medicilor, dr. Titus Ududec, presedinta Colegiului Judetean al Farmacistilor, Daniela Barbu. 
Medicii de familie si specialistii aradeni beneficiaza pe toata durata targului de educatie si instruire privind ultimele noutati din domeniul tehnicii medicale. 
Ca noutate in acest an, targul a adus la Arad un numar impresionant de firme producatoare de medicamente.
Unul dintre cele mai noi produse stomatologice care a atras atentia aradenilor a fost un ansamblu de fotoliu stomatologic cu sistem de actionare electromagnetica cu unit dentar, cu grup hidric, cu lampa de consultatie, cu scaun pentru medic cu lampa de fotopolimerizare si cu sistem de camera intraorala a carui valoare se ridica la 22 mii euro. 
Oferta este extrem de variata de la medicamente la mese ginecologice, masa de chirurgie, distilatoare, medicamente... 
Targul este deschis pana sambata la orele 18.00, vizitatorii, pe baza biletului de intrare completat, putand castiga o serie de premii, in valoare totala de 1700 de euro.

Claudia Untaru - Informatia Aradului

  • SIF Banat Crisana- 10 ani de activitate

Carmen Dumitrescu - director adjunct la SIF Banat Crisana trece in revista realizarileSIF Banat-Crisana, a marcat o dubla aniversare: implinirea a 10 ani de activitate si a altor sape de tranzactionare.
Mostenitoare a Fondului Propietatii Private nr.1, SIF Banat Crisana a fost infiintata printr-o lege speciala in anul 1996. 
Societatea care are pe sigla leul (in dubla ipostaza de moneda si simbol heraldic) care urca "realizeaza in fiecare zi un profit de 1 miliard de lei" a precizat vicepresedintele consiliului de administratie Emil Crisan. 
In zece ani de cand functioneaza SIF Banat Crisana "a distribuit dividende de 50 milioane euro si tot atatea au fost investite" a mentionat Carmen Dumitrescu, director general adjunct.
Prima data aceasta s-a intamplat in 1997 cand valoarea dividendului pe actiune a fost de 0,0114 RON/actiune. 
Odata cu listarea sa pe bursa cotatia titlurilor SIF1 a crescut de la 270 lei (0,027RON) la maximul istoric inregistrat ieri de 3,000. 
Carmen Dumitrescu este convinsa ca societatea va incheia 2006 cu rezultate peste previziunile din bugetul de venituri si cheltuieli. 
Directorul general adjunct al SIF a mai mentionat ca SIF nu a renuntat la ideea de a propune actionarilor ca partea din profit distribuita sub forma de dividende sa fie alocata actionarilor prin actiuni gratuite si nu in numerar.
Evenimente:
1997- se infiinteaza SIF prin transformarea din Fond al Proprietatii Private 1 Banat-Crisana
1998- se distribuie primele dividende actionarilor (0,0114 RON/actiune)
1999- in 1 noiembrie este cotata la categoria I a Bursei de Valori Bucuresti.In prima zi titlul este cotat la 270 lei (0,027 RON)
2001- titlul SIF1 atinge 1.000 lei (0,1 RON) in 10 august 2001
2005- titlul SIF1 atinge 10.000 lei (1 RON) in 11 ianuarie 2005 si 2000 in 21 noiembrie
2006- titlul SIF1 atinge maximul istoric de 2,85 RON, in 26 octombrie si 3,000 o scurta perioada ieri.

D.S. - Adevarul

  • O noua conducere

Noul director al penitenciarului din Arad este Dan HalchinIncepand cu data de 18 octombrie Pnitenciarul cu Regim de Maxima Siguranta Arad are o noua conducere. 
De asemenea a aparut un nou post-cel de judecator delegat. 
Noua lege de executare a pedepselor, intrata recent in vigoare aduce modificari importante in viata detinutilor. 
Noul director al Penitenciarului din Arad este Dan Halchin. 
La cei 27 de ani ai sai, juristul venit tocmai din Tulcea este cel mai tanar ocupant al functiei de director de penitenciar din intreaga tara. 
Dan Halcin isi propune in cei 4 ani de mandat o transparenta totala a insitutie sale vizavi de presa, iar obiectivele immediate converg in 2 directii: asigurarea integritatii morale a personalului si pregatirea profesionala la cel mai inalt nivel a tututror cadrelor angajate. 
Lucian Balas este noul Judecator delegat - post recent introdus in penitenciarele romanesti. 
El are rolul de a media in prima faza toate conflictele dintre detinuti si de a rezolva problemele fiecarei persoane nemultumite. 
In Penitenciarul cu Regim de Maxima siguranta din Arad isi executa pedeapsa in jur de 1450 de detinuti. 
Cheltulielile lunare pentru un singur detinut se ridica spre suma de 20 de miloane de lei vechi. 
Noua legislatie privind executarea detentiei inparte toti detinutii in 4 categorii - cei cu regim de maxima siguranta, cei cu regim inchis, semideschis si deschis. 
Conducerea Penitenciarului din Arad ere preocupari premanente in ceea ce priveste reintegrarea detinutilor in societate. 
Printre cele mai importante realizari se numara trupa de teatru "Blitz" care a intreprins si un turneu prin tara, avand un mare success la public.

Adrian Moldovan - Televiziunea Arad

  • Aer conditionat in cimitire

Cimitirele aradene vor fi aduse la standarde europene - Virtual Arad News (c)2006Din primavara, cimitirele Aradului vor fi putin mai... umane
De anul viitor, capelele din cimitirele aradene vor avea aer conditionat. 
"Dorim sa facem aceasta investitie in toate cimitirele pe care le administram. Vrem sa aducem capelele la un standard acceptabil, pentru ca mai ales vara oamenii se plang de conditiile in care isi vegheaza persoanele trecute in nefiinta", a declarat pentru ziarul nostru Ioan Covaci, directorul Gospodaririi Comunale (GCA).
In cele patru cimitire municipale din Arad (Eternitatea, Pomenirea, Gai si Muresel) sunt 75 de mii de locuri de veci. 
Daca la UTA, in Gai si in Alfa au ramas disponibile doar 300-400 de locuri in total, la Pomenirea sunt peste zece mii de locuri. 
In municipiu se raporteaza, lunar, aprox. 80 de decese, ceea ce inseamna ca nu se va depasi nici in cativa zeci de ani capacitatea de acum a cimitirelor. 
"Multi prefera ca inhumarile sa se faca in morminte deja existente, peste rudele decedate anterior. De aceea, nu cred sa avem probleme prea curand. Ceea ce se va intampla, eventual, este ca la un moment dat inmormantari se vor face cu precadere la Pomenirea, unde numarul locurilor disponibile este mare - spune Iosif Fochs, administratorul cimitirelor aradene.
Un alt proiect legat de cimitire se refera la dotaiea lor cu toalele ecologice. 
Se poarta negocieri avansate cu o firma care sa asigure si intretinerea lor. 
Aceste toalete se vor amplasa in apropierea cismelelor, pentru a se asigura alimentarea lor cu apa. 
Anul viitor va continua si refacerea pompelor, mai precis inlocuirea celor vechi cu altele, de plastic.
Societatea de Gospodarire Comunala incaseaza, anual, opt miliarde de lei din taxa de inchiriere a locurilor de veci. 
Mormintele pot fi luate pe 7 sau 25 de ani si, potrivit directorului Ioan Covaci, anul viitor taxa de inchiriere nu se va majora.

Andrei Ando - Observator

  • Laszlo Balint: "O scoatem noi la capat"

Interviu cu Laszlo Balint de la UTAFundasul Laszlo Balint a primit al patrulea cartonas galben in partida dintre UTA si FC National, astfel ca va fi indisponibil sambata, la meciul cu Pandurii.
Daca Marius Lacatus a admis faptul ca aradenii au castigat un punct in duelul cu bancarii, Balint a fost de parere ca amfitrionii au dat cu piciorul la doua puncte mari, pe care trebuie sa le recupereze din deplasare. 
- Se putea mai mult cu National? 
-
A fost un meci dificil prin prisma faptului ca ei sunt intr-o situatie dificila in clasament.  
- Nu au reusit sa castige.
-
Asa este, insa am pierdut doua puncte dupa aspectul jocului. Spun asta deoarece am controlat in mare parte ostilitatile.
- Cum vezi desele schimbari pe posturi la UTA? 
-
Sa nu uitam ca UTA este o echipa incropita in graba. In cazul meu, joc unde are nevoie antrenorul de mine, fundas central, dreapta sau in fata apararii.   
- Dar nu e dificil ca doi sau trei jucatori sa aveti sarcini diferite de la meci la meci? 
-
Este putin mai greu, deoarece trebuie sa te adaptezi din mers la cerinte diferite.  
- Ai fost implicat in faza golului anulat pentru oaspeti. A fost aut? 
-
Da, nici nu se pune problema. Chiar eu am intrat prin alunecare si am vazut cum mingea a depasit linia terenului.  
- Penalty a fost pentru UTA? 
-
Simion a primit un bocanc in gura, iar tusierul era in fata lor si a semnalizat faultul. A fost 11 metri.
- Nu vei juca in meciul urmator.
-
Am primit cartonas galben pe neatentia mea si sunt suspendat. Imi pare rau, nu aveam voie sa fac acel fault la centrul terenului. Sper ca la Targu Jiu, colegii mei vor avea forta necesara pentru a veni cu puncte.
Cupa Romaniei
- Sorti cu noroc pentru Batrana Doamna
-
UTA va intalni pe FC Arges in optimile Cupei Romaniei la fotbal, in 7 sau 8 noiembrie, pe teren neutru. 
Ros-albii au avut noroc la tragerea la sorti, deoarece excluzand formatiile din Alba Iulia si Caracal, din esalonul secund, cu care nu se puteau intalni, conform grupelor stabilite, au dat peste „lanterna rosie” din Liga 1.
Totusi, victoria obtinuta de FC Arges pe teren propriu cu Otelul Galati, scor 3-1, ofera premisele unui reviriment pentru gruparea antrenata de Dorinel Munteanu.
"Nu se poate spune ca am avut noroc, tinand cont de ultimul joc al pitestenilor. Se poate spune ca si ei au avut sansa ca au cazut cu UTA. Este o partida in care nicio echipa nu porneste ca favorita. Fiecare se poate califica", a declarat Marcel Coras, directorul executiv al "Batranei Doamne". 
Cele doua formatii s-au intalnit la Pitesti, in etapa a patra din actuala stagiune, cand UTA s-a impus cu 1-0, prin golul inscris de Bogdan Mara, cel care va avea prilejul sa intalneasca din nou echipa de la care s-a lansat in fotbalul mare.
Nu a fost stabilit inca orasul care va gazdui partida, existand posibilitatea ca aradenii sa ramana in cantonament la Targu Jiu, dupa meciul de sambata, din campionat, cu Pandurii.
"Varianta cea mai plauzibila este Alba Iulia, tinand cont de distanta aproximativ egala fata de Arad si Pitesti", a mai spus Coras.

Bogdan Cioara - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]