Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Vineri, 6 ianuarie 2006
Stirile TVA aici
  • AradJob.ro, primul portal regional al locurilor de munca

Pagina de Internet AradJob.roMultumita trustului SC Inform Media SRL, incepand cu data de 10.12.2005, aradenii au la dispozitie un mijloc modern si interactiv de informare cu privire la ofertele de locuri de munca de la nivelul judetului, prin serviciile oferite de portalul AradJob. 
Internetul devine tot mai popular si, in plus, constituie un mijloc din ce in ce mai accesibil de comunicare si informare.
Ca raspuns la aceste tendinte si tinand cont si de caracterul dinamic al pietei muncii, S.C. Inform Media S.R.L lanseaza primul portal regional destinat pietei locurilor de munca. 
Acesta poate fi accesat la adresa www.aradjob.ro
Cui se adreseaza acest portal?
La fel ca alte portaluri, deja consacrate la nivel national, AradJob.ro isi ofera serviciile atat celor aflati in cautarea unui loc de munca, cat si angajatorilor. 
Candidatii pot cauta printre sutele de anunturi si oferte de angajare, isi pot edita CV-ul si scrisoarea de intentie si, printr-un singur click, pot solicita cele mai atractive job-uri. 
Pe pagina dedicata sfaturilor pentru cariera, ei pot afla ponturi utile legate de dezvoltarea carierei. 
Persoanele inscrise pe portal pot primi prin e-mail ofertele de job-uri nou aparute in domeniile lor de interes. 
Toate aceste servicii sunt oferite gratuit pentru persoanele in cautarea unui loc de munca.
Angajatorii au posibilitatea de a-si publica ofertele de angajare si de acauta in baza de date cu CV-uri. 
In perioada de debut, firmele partenere, care isi publica ofertele de angajare in Adevarul sau Arad Expres beneficiaza automat de serviciile portalului, deoarece oferta lor este publicata si pe AradJob.ro. 
Se vor lansa in curand si pachete foarte avantajoase pentru accesarea bazei de date cu CV-uri. 
Astfel, angajatorii isi vor putea gasi potentialii angajati fara a mai fi nevoiti sa publice un anunt de angajare si sa astepte cateva zile sau chiar saptamani pentru a strange CV, ci din baza de date, ei vor putea alege candidatii care corespund profilului dorit. 
De asemenea, angajatorii au posibilitatea de a-si evidentia oferta prin publicarea acesteia, in categoria Top Job, sau a-si face publicitate pe portal, prin afisarea de logouri pe prima pagina, sau pe pagina dedicata partenerilor.
Multi tineri isi pot gasi serviciu prin pagina de Internet AradJobCare sunt avantajele portalului, fata de formele clasice de publicare a ofertelor de angajare?
Cercetarile arata ca numarul utilizatorilor de Internet din tara se dubleaza de la un an la altul, iar portalurile de locuri de munca devin tot mai populare in randul celor care doresc sa se angajeze. 
Mai mult, aceleasi studii arata ca utilizatorii de Internet sunt mult mai putin expusi celorlalte mijloace de comunicare mass-media (radio, TV, publicatii), astfel portalul reuseste sa ajunga la un segment din populatia tinta, care este inaccesibil altor mijloace media.
Din punctul de vedere al angajatorului, este important ca anuntul sau sa fie publicat cat mai repede, iar informatiile din anunt sa poata fi oricand reactualizate, modificate. 
In plus, anunturile publicate pe Internet raman on-line 30 de zile de la aparitie.
Evident, acest lucru nu inseamna ca piata anunturilor se va muta in totalitate din ziare, pe Internet! 
Pentru ca anuntul sa tinteasca un segment de populatie cat mai mare, solutia cea mai eficienta o constituie, azi, combinarea anunturilor on-line cu cele off-line.
Care sunt avantajele AradJob.ro, fata de portalurile asemanatoare, deja consacrate la nivel national?
Avantajul consta tocmai in caracterul regional al portalului. Acest lucru reprezinta un garant ca atat ofertele, cat si candidaturile, vor veni din interiorul judetului Arad si astfel vor ajunge exact la cei vizati. 
Intr-adevar, la nivel national exista deja cateva portaluri consacrate, dar daca ne uitam la ofertele de angajare venite din judetul Arad, observam ca numarul lor se invarte in jurul mediei de 50 de anunturi actuale, pe cand, pe AradJob, candidatii pot cauta printre sute de oferte. 
Caracterul regional reprezinta un avantaj si pentru angajatori, deoarece, majoritatea lor prefera ca angajatii sa fie domiciliati in localitatea in care se va face angajarea. 
Acelasi lucru este valabil si pentru potentialii candidati, care prefera sa se angajaze pe cat posibil in localitatea, sau cat mai aproape de localitatea in care traiesc.
Cei care doresc sa afle mai multe informatii despre serviciile si avantajele oferite de AradJob, sau doresc sa isi inregistreze CV-ul in baza noastra de date, sunt asteptati la adresa de web www.aradjob.ro.

Alex Mercea Manager Jobportal

  • Echipa completa la Prefectura

Noua echipa de inalti functionari de la Prefectura a depus juramantulCristian Stragea si-a completat echipa impreuna cu care va conduce prefectura, in calitate de inalti functionari publici. 
Este vorba de subprefectul Levente Horvath, care a depus ieri juramantul in fata prefectului si a sefilor de servicii din cadrul Prefecturii devenind astfel, de ieri, si subprefect – inalt functionar public, si de Carmen Ila, care dupa juramant a devenit subprefect (ex-secretarul general al Prefecturii fiind si anterior acestui moment inalt functionar public). 
Daca prefectul a uitat marti, al Bucuresti, sa semneze actul de numire si juramantul, din cauza emotiilor, fiind intors din drum de premierul Calin Popescu Tariceanu, nu acelasi lucru s-a intamplat la depunerea juramantului de catre subprefectii de Arad. 
Poate si pentru faptul ca ultimul pas pentru a deveni subprefecti conform noilor cerinte a fost facut de cei doi oficiali aradeni acasa, in Sala Rotonda a Prefecturii.

Adriana Barbu - Observator

  • Amenajarea unei parcari implica lobby parlamentar la Ministerul Transporturilor

Deputatul Constantin Igas face lobby in Guvern pentru parcarea de la RARInterventie pentru sprijinirea Registrului Auto
Sediul Registrului Auto Roman este situat pe DN 7, la intrarea in Arad dinspre Nadlac, pozitie care, data fiind activitatea institutiei, determina blocarea benzii a doua a drumului national pe o distanta de 600 m. 
Conducerea RAR Arad a solicitat in repetate randuri Regionalei CFR Arad inchirierea unei suprafete de teren aflata in proprietatea privata a acesteia in vederea construirii unei parcari. 
Terenul solicitat este situat pe partea dreapta a statiei CFR Arad Vest si are o suprafata de 9000 mp, fiind in imediata apropiere a sediului RAR Arad.
Terenul este liber de orice sarcini si in subteran nu se gasesc retele care ar putea impiedica amenajarea parcarii. 
Solutia inchirierii spatiului solicitat este una realizabila si ideala in conditiile in care activitatea desfasurata de RAR Arad s-ar face in cele mai bune conditii, iar DN 7 ar servi circulatiei rutiere in proportie de 100%.
Problema este ca intre cele doua institutii nu s-a ajuns la un consens, iar RAR nu poate amenaja parcarea dorita. 
Data fiind complexitatea situatiei si imobilitatea institutiilor, in sprijinul RAR a intervenit deputatul Constantin Igas. 
Parlamentarul l-a interpelat, in acest sens, pe secretarul de stat Septimiu Buzasu din cadrul Ministerului Transporturilor
Deputatul aradean a solicitat ministerului de resort sa ia masurile ce se impun in vederea inchirierii contractului de inchiriere. 
"Deja au si aparut primele semnale pozitive din partea sefului RAR pe tara, Radian Tufa, cu care am avut o discutie, dar si din partea reprezentantilor Regionalei CFR care si-au exprimat acordul pentru inchirierea suprafetei de teren", a explicat deputatul Igas.

Calin Ghinaciu - Agenda zilei

  • Aglomeratie in vami

Aglomeratie in vami din cauza numerosilor romani care se intorc la muncaTraficul prin cele trei vami de pe raza judetului Arad a inregistrat o usoara crestere in ultimele 24 de ore, potrivit informatiilor furnizate de Inspectoratul Judetean al Politiei de Frontiera.
Astfel, miercuri au iesit din tara circa 6.500 de cetateni romani, fata de numai 4.500 cati au iesit in cursul zilei precedente.
Cel mai intens trafic s-a inregistrat la Nadlac, pe unde au iesit aproximativ 5.000 de persoane, timpul de asteptare fiind de 5-6 minute.
In acelasi timp, traficul pe la Turnu si Varsand este foarte scazut, astfel ca prin aceste doua puncte se circula fara nicio stationare.
In urmatoarele zile este de asteptat ca numarul turistilor care vor tranzita cele trei vami aradene sa creasca.

Sorin Trocan - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Reabilitarea strazilor din Alfa va incepe in primavara

Strazile din cartierul Alfa vor fi modernizate - Virtual Arad News (c)2006Pentru Alfa, strazile sunt, aproape fara nici o exceptie, o problema.
Desi este cel mai apropiat cartier de blocuri de centru, el este vaduvit de cateva elemente care ar ridica foarte mult gradul de confort din zona.
Printre aceste elemente se afla si strazile, mare parte dintre ele nefacand cinste unui oras.
Cel mai bun exemplu in acest sens poate fi vazut atunci cand ploua.
Dupa numai cateva ore, unele dintre soselele din cartier devin adevarate lacuri, iar gropile din asfalt – adevarate capcane pentru soferii care se
incumeta sa le traverseze cu autoturismul.
Nici trotuarele de aici nu se simt prea bine si cu atat mai putin pietonii.
Gropi, crapaturi – multe dintre trotuarele din zona sunt intr-atat de proaste, incat pietonii prefera sa circule mai bine pe sosea.
Pentru reabilitarea unui numar de 12 strazi din Alfa, Primaria Aradului este dispusa sa aloce aproape sapte milioane de lei noi, iar lucrarile de reabilitare vor incepe din primavara.
Practic, in acest program vor fi cuprinse aproape toate strazile din cartier.
Lucrarile vor viza atat soselele – de pe suprafata carora nu vor disparea numai gropile, ci si gurile de canal prea inalte – cat si trotuarele, acolo unde este cazul.
Astfel, imediat dupa ce timpul de afara va fi prielnic, lucrarile de reabilitare a strazilor din Alfa vor incepe, sperandu-se ca ele sa se incheie in cursul acestui an.

Mihaela Cerna - Observator


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]