Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Luni, 6 noiembrie 2006
Stirile TVA aici
  • Aradul ocupa locul sase in topul "celor mai prietenoase orase"

Aradul - oras prietenos - Virtual Arad News (c)2006Cel putin din punct de vedere al imaginii - avem motive de lauda!
Institutul National de Statistica a dat publicitatii un top al celor mai prietenoase orase din Romania.
O prima concluzie este aceea ca cele mai multe orase medii si mari din Romania se dovedesc a fi doar localitati fara personalitate.
Doar 19 dintre ele "trec clasa" cand vine vorba de a oferi un trai modern si variat.
Revista "Capital" explica modul in care a fost intocmit clasamentul.
Au fost luate primele cincizeci de orase din Romania, in functie de populatie.
Se ia, separat, si Bucurestiul, care reprezinta un termen de comparatie.
Apoi, pe baza a nu mai putin de douazeci si patru de criterii dintre cele mai diverse, se acorda note.
Criteriile iau in calcul necesitatile unei familii din clasa medie, ai carei membri au un loc de munca adecvat si bine remunerat, pana la existenta unor posibilitati cat mai diverse de petrecere a timpului liber.
Rezultatele clasamen-tului releva faptul ca, in Romania, doar doua localitati au luat note peste 7, in timp ce doar sase au primit note intre 6 si 7.
Din top a fost exclusa capitala tarii, Bucuresti.
Media celor cincizeci de orase este insa una dramatica: 4,98. Spre... lauda noastra (avand in vedere ca privilegiul respectiv este unul exclusiv de etalat la capitolul "imagine pentru ceilalti"), Aradul se claseaza pe un loc fruntas, onorant, la egalitate cu Cluj-Napoca.
Spre... ciuda noastra, Timisoara nu numai ca ne-a luat-o iar inainte - dar a luat-o inaintea tuturor.
Iata cum arata clasamentul pana la pozitia care... ne intereseaza:
1. Timisoara 7,25
2. Constanta 7,10
3. Sibiu 6,65
4. Brasov 6,58
5. Oradea 6,506-7.
Arad 6,25; - Cluj 6, 25
CRITERIILE au fost: accesul la infrastructura de transport (aeroport, autostrada, drum european reabilitat, cale ferata principala), accesul la comert modern (hiper-market, cash&carry, mall), accesul la educatie, la cultura (teatru, opera si filarmonica, cinematograf), situatia economica (salariul mediu, rata somajului, investitiile straine per capita), preturile din imobiliare, gradul de poluare (a aerului, apei si solului), accesul la munte si mare, accesul la manifestari sportive, existenta unei gradini zoologice, rata criminalitatii, dar si distanta pana la granita cu UE.
Fiecare oras a primit, in media finala, o pondere intre 5% si 15%.

Lucian Valeriu - Observator

  • Campionat de dresaj canin

Campionat national de dresajChiar daca a venit anotimpul rece, Asociatiile chinologice din Romania nu se retrag in pauza de iarna. 
Desi pe parcursul anului au avut loc numeroase expozitii chinologice in Arad, iubitorii de caini au ocazia de fi prezenti in viitorul apropiat la 3 noi evenimente de exceptie. 
In zilele de 3, 4 si 5 noiembire va avea loc sub patronatul Clubului de dresaj canin al XI-lea campionat national de dresaj. 
Competitia va avea loc pe stadionul din Bujac, la iesirea din Arad catre Curtici si la un club sportive din Subcetate. 
Pe data de 18 noiembrie tot in Arad, la Sala Sporturilor, va avea loc ultima mare competitie chinologica a anului.

Adrian Moldovan - Televiziunea Arad 

  • Au ramas fara caldura

Din cauza unei fisuri la reteaua de termoficare, mai multe locuinte au ramas fara calduraDin cauza unei conducte de termoficare fisurata, mii de aradeni au suferit de frig
Datorita unei conducte de termoficare fisurata, mii de familii din Arad au ramas, sambata noaptea, fara caldura si apa calda in apartamente. 
Aradenii care locuiesc in cartierul Vlaicu, in zona UTA, Podgoria sau in zona garii au fost nevoiti sa se incalzeasca cu resouri, sau pur si simplu sa stea infofoliti in pat deoarece in apartamente era foarte frig.
Un locuitor din zona afectata a declarat ca, "vad eu cum ma incalzesc in noaptea asta. Ma imbrac bine, stau in pat acoperit cu plapuma, iar daca mi-e rece mai pun si o patura sau doua. Poate raman si cu halatul pe mine sa imi tina mai multa caldura"
Mai multi locuitori au iesit afara sa vada din ce cauza s-a produs defectiunea.
"In apartamente sunt aproximativ 15 grade. Nu stim ce sa mai facem de frig. Baiatul meu a venit de afara si a vrut sa faca baie, dar si-a dat seama ca nu avem nici apa calda, de aia am venit pana aici, ca sa aflu care este cauza acestei defectiuni. Domnii de la CET se incalzesc la aburi, iar noi ne uitam la stele", a mentionat o alta localnica din zona afectata.
Cine plateste?
Angajatii CET care au fost la fata locului au lucrat toata noaptea pentru a remedia defectiunea. 
"Temperatura exterioara a scazut ieri noapte (n.r. sambata noaptea) foarte mult, astfel ca a trebuit sa marim temperatura furnizata de agentul termic, iar la variatiile de temperatura, punctele slabe cedeaza. Urmeaza ca in aceasta noapte sa remediem defectiunea", a declarat Pavel Moise, director tehnic la CET Arad. 
Şi, asa cum le-a fost promis, situatia a fost remediata, locuitorii avand ieri dimineata, la ora 9, caldura in apartamente. 
Dupa ce au suportat frigul o noapte intreaga, locuitorii cartierelor afectate de aceasta defectiune spera, acum, sa nu fie nevoiti sa plateasca din buzunarele proprii sutele de metri cubi de apa calda irosita.

Corina Tampa - Adevarul

  • Papagali si pesti tropicali in decor... hibernal

La Piata hoby, iubitorii de animale isi pot gasi animalul preferatChiar daca iarna a inceput sa-si arate deja coltii, aradenii iubitori de animale isi dau intalnire in fiecare duminica la piata organizata langa Casa de Cultura, in padurice.
"Organizata"
e poate prea mult spus aici neexistand mese sau copertine, cat despre o toaleta ecologica, un minim de civilizatie, nici nu are rost sa vorbim.
Poate cei din primarie nu au aflat ca in fiecare duminica sute de oameni si-au facut un obicei de a se intalni aici, chiar daca nu vand sau nu cumpara nimic.
Se intalnesc, povestesc, insotiti majoritatea de copii.
Desi sa-ti aduci copilul in piata, mai ales daca are doar cativa anisori ridica anumite probleme. Legate de achizitii.
Cuceriti de ghemotoacele de blana sau pene, nu ai cum sa scapi de traditionala intrebare "Mami, hai mi-l iei?".
Iar argumentele de genul "nu avem unde sa-l tinem" sau "ce o sa-i dam sa manance" au prea putine sanse de a fi acceptate.
Finalul e ori cu lacrimi in ochi, in cazul refuzurilor, ori cu priviri triumfatoare si cutia sau, dupa caz, colivia de rigoare, cu noul membru al familiei.
Am asistat la asemenea scene de multe ori si marturisesc am fost si protagonistul lor.
Devenind rand pe rand, proprietar de hamsteri, iepurasi, porcusori de Guineea sau papagali.
Sfatul meu? Cedati rugamintilor. Sigur nu o sa regretati.
Dar pentru ca a fost totusi piata, haideti sa dam si cateva preturi ale "produselor" cu doua sau patru picioruse, cu sau fara coada, cu blanita, solzi sau pene.
Asadar sectorul "blanos" oferea porcusori de Guineea, de la 3 lei la 10 lei bucata, hamsterii avand cam aceleasi preturi si tot felul de mancatori de morcovi de la categoria "iepuras, vai ce dragut" pana la "doamne ce mare e, chiar poate creste atata" cu preturi intre 5 lei si 80 lei totul depinzand de marime si rasa.
Oricum un "fluture german", de vreo sase kilograme, se vindea duminica la 70 de lei, iar un "belgian" la 85 de lei.
E vorba de iepuri, bineinteles.
Sa nu uitam "vedeta" pietei de duminica e "pisi" mai precis motanel, are doua luni si jumatate, e persan si costa 400 de lei. Negociabil.
La categoria "cu pene" oferta diversificata.
Se gaseau fara probleme perusi, cea mai comuna rasa de papagali, de la 13 la 25 de lei, nimfe 35-40 de lei, cantatori, la acelasi pret, kakariki cu frunte rosie la 50 de lei, rozele (albastre, minunate sau scoarta) intre130 de lei. Primul in top, Alexander-ul mare 500 lei. 
A, sa nu uitam gainusele (portelan-americane) 50 de lei perechea si porumbeii voiajori, la acelasi pret.
Se spune ca remediul cel mai bun impotriva stress-ului e sa privesti timp de cateva minute pestii dintr-un acvariu. 
Ii puteti achizitiona si privi apoi cu 1 leu gupi, 1,5 lei sanitari, sumi sau zebre, 1,5 - 2 lei neon sau pomponius, 1,5-3 lei sifo sau scalari plus, pentru variatie, melci la 1,5-2 lei.
Nu ii putem omite pe cei pasionati de pescuit, unde oferta este deosebita, practic pentru toate buzunarele. 
Nu vom da preturi, pentru ca lista produselor oferite este atat de lunga incat spatiul nu ne permite sa o insiruim. 
Oricum "bolnavii" betelor, plutelor si ai mulinetelor se intalnesc aici in fiecare duminica, ca intr-un adevarat ritual al "breslei"
Aceasta e piata, in doar cateva cuvinte, sau ipostaze.  
Majontatea o cunoasteti, iar daca nu ati "calcat-o" pana acum aceste randuri pot fi o invitatie.

Florin Coita - Informatia Aradului

  • Pandurii au batut "Batrana Doamna"

Antrenorul Lacatus e nemultumit de rezultatul meciului cu PanduriiDaca in alte partide pe care le-a pierdut in prezenta stagiune, UTA a gresit in defensiva, a fost mai putin coerenta in combinatii sau, pur si simplu, s-a aflat sub adversar din punct de vedere valoric, cu Pandurii lucrurile au stat altfel.
Pe langa o parte din fiecare cauza de pana acum, "Batrana Doamna" a pacatuit mult in fata portii adverse. 
Dupa izbanzile de la Vaslui si Pitesti, au urmat Dinamo, Iasi, Galati, Piatra-Neamt si Targu Jiu, cinci deplasari succesive finalizate cu infrangeri.
Blocaj la finalizare
Totusi, UTA nu a jucat rau la Targu Jiu. 
A avut rol de dirijor, dupa primirea primului gol si pana inainte de a-l incasa pe al doilea. 
O jumatate din meci, intre golul inscris cu capul de Stanga (1-0, 17), capitanul gazdelor, dintre Rusu si Chirita si penaltiul provocat de stangacia lui Tudor si hentul lui Rusu, transformat apoi in doi timpi de Iordache (2-0, 68), aradenii si-au creat ocazii mari, multe, clare, dar ratate cu o seninatate demna de o cauza mai buna. 
De aici si pana la deznodamantul final al partidei, nu a fost decat un pas. 
Cand unii rateaza si altii marcheaza, toata impresia artistica se sterge de pe retina, pentru ca in locul ei sa ramana bulevardele din aparare, ideile stinse inca inainte de a fi puse in practica din linia mediana ori blocajul psihic din fata portii adverse. 
Toate sunt cauzate de o lipsa de concentrare, venita pe fondul rezultatelor tot mai slabe, despre care Lacatus a avertizat in urma cu cateva etape. 
Temerile sale privitoare la modul cum va raspunde echipa in momentele grele au ajuns la UTA un fapt cotidian. 
Aradenii au inscris doar de cinci ori in ultimele noua partide, iar declinul echipei este tot mai abrupt.
Rezerve apatice
Numai asa se poate explica de ce Sabin Ilie a sutat intai slab (23), apoi mult peste (26), din pozitii bune, de ce Danalache, dupa ce a patruns in cascada de driblinguri in careul advers, l-a luat la tinta pe Guso (27), cu toata poarta in fata sau din ce motiv lui Mara nu i-au iesit pasii, la pasa pe culoar a lui Simion (35). 
Cand Sabin Ilie a inventat un lob pentru Hidisan (62), acesta a sutat alaturi, intr-o situatie singulara pentru mijlocasii aradeni, pret de cateva meciuri. 
De aceea, i-a inlocuit Lacatus pe Simion, Oncica si Hidisan, trei jucatori din compartimentul cel mai problematic, cu Apostu, pentru totul sau nimic in atac, Miloslavljevic si Nadaban. 
Inca o data, cei odihniti nu au fost cu nimic peste colegii lor inlocuiti, astfel ca amfitrionii Vintilescu, Ad. Popescu, Iordache – un adevarat cosmar pentru Balan – Orac si mai apoi Zoicas s-au jucat cu aradenii, fara a reusi sa majoreze diferenta.
Spre final, au incercat sa o conserve, lucru facil, pe fondul bramburelii instalate in randurile ros-albilor, la gandul ca nu au stiut sa profite de ocaziile care s-au razbunat pe ei, fara pic de mila.
Ocazii
Determinarea lasa de dorit
 
Marius Lacatus, antrenor UTA: 
"Socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ. Am avut cel putin tot atatea ocazii ca si adversarii, dar noi nu am inscris si ei au facut-o de doua ori. Determinarea unora dintre jucatorii nostri a lasat din nou de dorit."

Superstitie
Victorie cu superstitii

Eugen Neagoe, antrenor Pandurii:
"Am meritat cele trei puncte, dar trebuie sa recunosc faptul ca UTA a fost echipa care ne-a pus cele mai mari probleme pe teren propriu. Am castigat si datorita superstitiei la care tin jucatorii mei, ca eu sa fiu imbracat in costum."

Bogdan Cioara - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]