Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Vineri, 7 iulie 2006
Stirile TVA aici
  • Poluare, trafic, nervi...

Masinile polueaza atmosfera strazilor Aradului - Virtual Arad News (c)2006Privit de la inaltimea ingamfatilor de bucuresteni, Aradul pare un targusor de provincie, unde vietii tumultuoase de pe Dambovita i se opune detasarea ardeleneasca, iar ritmului trepidant, de zi cu zi, al asa-zisilor capitalisti de la stana lui Bucur, ii este preferat pasul melcului de gradina. 
Cat de falsa a ajuns aceasta prejudecata de mitic, de corcitura a Fanarului! 
Si din pacate nici macar nu stii ce sa zici: din pacate sau din bucurie!?  
Capitalismul de cardasie (cu autoritatile), goana nebuna dupa inavutire rapida si fara scrupule, dorinta de mai bine - calcand in picioare drepturile tuturor, au condus la o dezvoltare bezmetica, fara noima, a municipiului Arad. 
Spatiile verzi sunt sacrificate pentru construirea viloaielor de prost gust, stadioanele sunt intretinute cu buldozerul, marii poluatori expira si mai dihai la noxe din gatlejurile lor de otel, gropile ilegale de gunoi fac parte din cotidian - acestea sunt doar cateva motive intemeiate ca sa decretezi ca Aradul devine, de la an la an, un oras tot mai poluat. 
Si nici nu ai nevoie de probe oficiale, facute cu aparate speciale. 
Sunt suficiente radiologiile si statisticile care vorbesc de cresterea numarului de viroze si de alte boli de plamani, mai ales in randul copiilor si varstnicilor! 
Iar pana acum n-am spus nimic despre cel mai important factor de poluare, care a ajuns sa fie traficul auto! 
La acest capitol, ne putem lua la tranta cu bucurestenii, atat prin prisma poluarii cauzate de masini, cat si din perspectiva aglomeratiei si a respectarii regulilor de circulatie. 
Ba, pe anumite intervale de timp si in cateva zone ale orasului (care se inmultesc mai ceva ca ciupercile dupa ploaie) se circula mai in draci ca in Bucuresti! 
Numarul autoturismelor ( mai ales a celor poluante) este atat de mare - si mai creste- incat aerul a devenit nerespirabil, se circula bara-n bara, municipiul este ca o palnie infundata, din care picura din cand in cand cate o masina. 
Asa stand lucrurile, Codul Rutier este un fel de almanah, bun de rasfoit intre doua beri, ca de respectat, nu mai are nimeni nici timp si nici nervi sa-l respecte. 
Cei trei pietoni morti alaltaieri sunt priviti ca niste victime colaterale ale progresului...
Asadar, unde-i prejudecata cu targusorul de provincie, care se dezvolta in pas de melc?! 
A disparut in smogul (in norul de praf si fum) al realitatii... 
A, si inca ceva! 
Raspundeti dumneavoastra: din pacate sau din fericire?!

Andrei Crisan - Informatia Aradului

  • Noul presedinte al Tribunalului Arad!

Stefan Lucaciuc este noul presedinte al Tribunalului AradAsa cum va spuneam intr-un numar anterior al ziarului, la concursul care s-a tinut la Bucuresti, la Consiliul Superior al Magistraturii, pentru postul de presedinte al Tribunalului Arad s-au inscris doi judecatori tineri, Teodor Dascal si Stefan Lucaciuc.
Daca la proba orala, sustinerea unui proiect de management, Teodor Dascal a obtinut 9,25, a doua nota pe tara, la examenul scris (care s-a tinut duminica), Stefan Lucaciuc s-a revansat, obtinand printre cele mai mari note din concursul la care au participat 132 de judecatori (Stefan Lucaciuc a luat nota 8,60, iar Teodor Dascal a luat doar 7,20).
Adunand cele doua note, de la oral si scris ale celor doi magistrati aradeni, si facand media, s-a ajuns la urmatorul rezultat: Stefan Lucaciuc - 8,33; Teodor Dascal - 8,22. 
Ceea ce inseamna ca lupta a fost, pe de o parte, foarte stransa, iar pe de alta parte s-a dovedit ca ambii magistrati au fost foarte bine pregatiti. 
Si cand am facut aceasta afirmatie ne-am bazat pe faptul ca la concurs au existat destui magistrati, din alte judete, care au luat note de 4 sau 5.
Eventuale contestatii, in 48 de ore
Stefan Lucaciuc s-a inscris la acest concurs atat pentru postul de vicepresedinte, cat si pentru cel de presedinte al Tribunalului Arad, in timp ce Teodor Dascal, doar pentru cel de presedinte. 
Cum Stefan Lucaciuc a castigat postul de presedinte, postul de vice ramane liber, urmand sa fie ocupat cu delegatie. 
Situatia este similara si la Judecatoria Arad, unde nu s-a inscris nimeni la concurs pentru ocuparea postului de vicepresedinte al respectivei instante.
In ceea ce priveste postul de presedinte al Judecatoriei Arad, acesta va fi ocupat, in viitorul mandat, de catre judecatorul Florentin Vlad, cel care a obtinut la oral nota 8,00, iar duminica, la scris, 7,20.
Despre concursul pentru ocuparea unor functii de conducere la instantele de judecata din tara, ar mai fi de spus ca acei candidati care nu sunt multumiti de nota obtinuta la scris, pot face contestatie timp de 48 de ore de la afisarea rezultatelor, iar numirile pe post vor fi facute in termenul legal de 15 zile.

Romulus Dubat - Adevarul

  • Comerciantii si reprezentantii GCA au analizat problemele Strandului

Intalnire a comerciantilor de pe Strand cu reprezentantii municpalitatiiPace sau doar linistea dinaintea furtunii?!
Asa zisul scandal de la Strandul Neptun dintre comercianti si municipalitate nici nu este asa de mare pe cata importanta i se da. 
Cel putin asa a reiesit in urma intalnirii de ieri dintre reprezentantii comerciantilor si cei ai Gospodaririi Comunale Arad, la care au mai participat angajati ai Primariei si un singur consilier municipal, in persoana Alexandra Braica. 
De-a lungul celor doua ore de discutii, mai mult prin vocea unuia dintre liderii de acolo, Leontin Aslau, au fost reclamate toate neajunsurile, respectiv taxarea intrarii, introducerea apei termale, amplasarea patinoarului in incinta Strandului sau canalizarea. 
La fiecare dintre acestea, directorul GCA, Ioan Covaci, a oferit cate un raspuns dandu-le dreptate comerciantilor in marea majoritate a cazurilor.
Discutiile au fost constructive, poate si datorita faptului ca reprezentantii celor de la Strand au venit cu propuneri concrete, care, daca ar fi puse in practica, ar putea solutiona o buna parte dui deficientele oazei aradene. 
Deopotriva, si comerciantii si reprezentantii GCA, au admis ca numarul vizitatorilor a scazut dramatic de la an la an, chiar daca acest lucru nu s-a resimtit neaparat si in ceea ce priveste colectarea banilor, mult mai buna in ultima perioada. 
Pentru a mai salva ceva din sezonul care nu pare a fi unul dintre cele mai bune, cei de la strand, au propus eliminarea taxei de intrare sau macar limitarea zonei taxabile la cea din preajma bazinelor. 
In aceasta idee, s-a mai adus in discutie reluarea actiunii de forare pentru apa termala care ar permite mentinerea bazinelor deschise chiar si dupa trecerea sezonului de vara. 
In plus - au mai cerut comerciantii - acolo ar putea fi amenajat un aqualand. 
De asemenea, s-a mai avansat ideea organizarii unei noi editii a Festivalului Berii, amplasarea patinoarului dorit de municipalitate in incinta strandului sau finalizarea lucrarilor la canalizare.
Cat priveste acest din urma aspect -unul extrem de dureros, dat fiind faptul ca Strandul este unul dintre cei mai mari poluatori ai Muresului - directorul Gospodaririi Comunale Arad a recunoscut ca dreptatea este de partea comerciantilor, pusi la un moment dat sa achite chiar si o taxa de racordare de 30 de milioane de lei vechi.
In alta ordine de idei, singurul lucru peste care nu a dorit sa treaca directorul Ioan Covaci a fost eliminarea taxei de intrare, chiar daca exista in acest sens o hotarare judecatoreasca. 
Seful GCA a anuntat ca va ataca in instanta decizia in momentul in care ea va ajunge la GCA. 

Calin Ghinaciu - Agenda zilei

  • Copil strivit de aragaz

Un copil din Cintei a fost strivit prin caderea unui aragaz - Virtual Arad News (c)2006Un baietel de doi si jumatate, din judetul Arad, si-a pierdut viata, miercuri seara, dupa ce un aragaz s-a rasturnat peste el. 
Incidentul a avut loc in localitatea Cintei, in timp ce copilul se juca in curtea casei, unde era depozitat un aragaz defect.
Impreuna cu ceilalti copii cu care s-a jucat a tras de usa cuptorului de aragaz, care s-a rasturnat si l-a strivit pe baietel. 
Politistii aradeni, dar si autoritatile pentru protectia copilului din Arad, au inceput o ancheta, urmand sa stabileasca daca parintii copilului sunt vinovati. 

Sorin Trocan -  Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Primarii din Varfurile, Simand si Carand, in fata presei, la doi ani de mandate

Partidul Democrat a analizat activitatea unor primariLa nivelul Partidului Democrat a fost demarata, recent, o campanie "Promis si realizat", la doi de ani de mandat a primarilor din judet. 
Acestia, pe rand, isi prezinta realizarile in fata presei. 
Ieri a fost randul a trei primari din Varfurile, Simand si Carand.
Constantin Morostes, primarul comunei Simand, considera ca introducerea gazului metan reprezinta principala sa realizare: "de gaz se pot lega toate celelalte investitii. Pot sa spun ca de cand eram viceprimar am luptat pentru introducerea gazului, iar la patru luni dupa ce am ajuns primar am reusit acest lucru. Ne-am miscat repede si am urmarit racordarea Scolii generale"
S-a extins reteaua de iluminat si s-au inlocuit majoritatea corpurilor vechi de iluminat, cu unele economice. 
Drumurile comunei au fost reabilitate, iar primaria a fost dotata cu un tractor, infiintandu-se astfel si serviciul de salubritate care va deservi cele 1400 de numere ale comunei. 
"Avem 14,8 km de retea de apa potabila, urmand sa acoperim si diferenta de 30 de km, din fonduri europene, astfel incat sa fim prima comuna din judet care are retea de apa completa", a mai spus Constantin Morostes.
Comuna Carand numara circa 1350 de persoane si este formata din doua localitati, resedinta de comuna si satul Selistea. 
Pavel Cialma, primarul comunei, este la primul mandat si are ca preocupare de baza consolidarea populatiei: "Avem multi oameni in varsta in comuna. Dar daca vrem sa fim o comunitate puternica, trebuie sa tinem tinerii in comuna"
Principala realizare a fost reabilitarea si extinderea retelei de apa. 
S-a inlocuit cea veche cu una noua pe o distanta de 335 de metri, astfel incat peste 100 de persoane consuma apa potabila fara reziduri provenite de la tevi invechite, investitie exclusiv din bugetul comunei. 
S-a mai extins reteaua pe alti 300 de metri si in satul Seliste. 
"Am investit in scoli, in reparatii si modernizari. Investitiile pentru tineret nu s-au oprit aici. S-a infiintat un club al tineretului, cu un calculator conectat la Internet. Cel mai mult ma bucura amenajarea unui loc de joaca pentru copii, din sponsorizari in proportie de 70 la suta si din fonduri proprii in completare", a mai spus primarul din Carand.
Comuna Varfurile are o situatie mai speciala, fiind formata din opt localitati. 
"Este o zona mai saraca, dar avem avantajul cadrului natural. De aceea doresc sa dezvolt latura turistica", spune Radu Giurgelea, primarul comunei. 
In ceea ce priveste prioritatile comunei, iluminatul public este asigurat 100 la suta in toate cele opt localitati, si au mai fost alocate 300 milioane lei pentru reabilitarea a doua camine culturale. 
Nu in ultimul rand, si sediul primariei a imbracat haine noi: "Nu puteam lasa sediul in situatia in care era. Cine vine la noi, investitor sau pur si simplu oaspete, ne judeca dupa felul in care ne gospodarim", spune primarul din Varfurile.

Anca Pascutiu - Observator


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]