Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Luni, 7 august 2006
Stirile TVA aici
  • International Railway Systems S.A. a incheiat tranzactia de achizitionare a Diviziei Europene a Companiei Trinity

Trinity si-a vandut firma de la Arad - Virtual Arad News (c)2006Comunicat de presaLondra, 6 August 2006 
International Railway Systems S.A. a anuntat astazi finalizarea achizitiei diviziei europene de vagoane a companiei Trinity Industries, Inc. 
Divizia europeana a fost achizitionata contra sumei de 30 milioane USD plus capitalul de lucru, asa cum este mentionat in Acordul de Vanzare, IRS preluand si contracte de leasing ce ating o valoare totala de 6 milioane USD.
Infiintata in 2002, International Railway Systems este cel mai mare producator de vagoane de marfa din Europa, 95% din productia companiei fiind vanduta pe piata Europei de Vest. 
Cifra de afaceri totala a IRS si a recentelor sale achizitii va depasi 300 milioane Euro in 2006, in timp ce capacitatea totala de productie va ajunge la 6,000 de unitati pe an. 
Compania International Railway Systems, inregistrata in Luxemburg, avea cinci centre principale de operare la momentul achizitiei anuntate astazi (http://www.irs-group.lu).
Trinity Industries, Inc., cu sediul in Dallas, Texas, este una din cele mai importante companii industriale din America de Nord. 
Trinity include companii ce activeaza in cinci domenii principale: Rail Group, Railcar Leasing and Management Services Group, Inland Barge Group, Construction Products Group si Energy Equipment Group. 
Puteti accesa pagina de web a companiei Trinity la adresa http://www.trin.net .
Pentru mai multe detalii, va rugam sa contactati:

Liliana Serban, Pleon Graffiti

Telefon: 021 316 0200; 0722 700 265 e-mail: liliana.serban@pleon.ro

  • Opt tineri, morti intr-un accident in judetul Arad

Intr-un cumplit accident si-au pierdut viata opt tineriIn judetul Arad, in cursul noptii trecute, opt tineri cu varste curpinse intre 16 si 30 de ani si-au pierdut viata in cel mai groaznic accident rutier din ultimii 16 ani.
Un tanar iresponsabil a urcat in autoturismul sau inca sapte prieteni, in masina fiind sase baieti si doua fete. 
Ei au plecat de la Horia spre localitatea Siria.
Din cauza vitezei excesive si, nu este exclus, si a consumului de alcool, soferul pierde controlul volanului, autoturismul se da peste cap, ajunge intr-un copac de pe marginea drumului si apoi in sant. 
Practic, dupa pierderea controlului volanului de catre sofer, tinerii din masina n-au mai avut nicio sansa sa scape cu viata.
La cateva minute de la producerea accidentului, un autoturism a trecut prin zona. 
Soferul acestuia a avut un soc cand a vazut privelistea din fata sa: resturi umane imprastiate peste tot.
"Am vazut masina rasturnata, cu avariile functionand. Am oprit si am vrut sa vad ce s-a intimplat. Peste tot erau numai resturi de cadavre. Am sunat imediat la politie. A fost groaznic. N-am mai vazut niciodata asa ceva", a declarat acesta. 
Viteza excesiva
Din directie opusa a venit o alta masina, a carui ocupanti au vrut sa dea primul ajutor. 
"Am oprit. Am vazut ce s-a intamplat si mi-am dat seama ca nu putem face nimic. Erau cu totii morti. Am mai sunat si eu la politie si la salvare", a declarat soferul celei de-a doua masini. 
Ambulanta sosita la fata locului nu a mai putut face nimic.
"Am sosit foarte repede dupa ce am fost anuntati. Din pacate, toti erau morti. A venit si descarcerarea si a scos cadavrele. Este cel mai grav accident rutier din ultimii 16 ani care a avut loc pe raza judetului Arad", a declarat dr. Mircea Radutiu, medicul de pe Ambulanta. 
Politistii spun ca nu au mai vazut asa ceva. 
Ei cred ca accidentul a avut loc datorita vitezei excesive si probabil a consumului de alcool.

Sorin Trocan - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Pentru Elena Mezei, viata este un garaj - si ala in curs de demolare!

Elena Mezei locuieste intr-un garaj din MicalacaLa cei 50 de ani ai sai, nu-si doreste nimic altceva decat „sa incui si sa descui propria mea usa”...
"Am stat in chirie in Vlaicu, intr-o garsoniera, dar m-au dat afara cand a trebuit s-o vanda... Din martie, stau intr-un garaj, in spate la strada Abrud, la blocurile 123 - 124. M-a trimis la dumneavoastra o domnisoara de la TV Arad. A zis ca daca nici dumneavoastra nu ma puteti ajuta, inseamna ca nu poate nimeni... Puteti sa ma ajutati? Ce ziceti, am vreo sansa daca ma duc sa cer o camera de la primarie?"
Habar n-am! - ar fi raspunsul la prima intrebare. 
Nu, n-aveti nici o sansa - nici dumneavoastra si nici un alt caz asemanator cu al dumneavoastra!
Si ce daca n-ati primit in viata dumneavoastra nici o casa, de la stat?... 
Si ce daca sunteti bolnava, in toamna vietii, femeie credincioasa, curata, care nu are nici un viciu - si ce?... 
Si ce daca aveti ajutor social de 900 de mii de lei vechi?... 
Si ce daca traiti intr-un garaj?... 
Cu atat mai grav - garajele nu sunt agreate de actuala administratie, indiferent de cate cazuri sociale adapostesc sau "rezolva"! 
Si ce daca ati venit din Vatra Dornei, ca parintii v-au abandonat de mica, ca v-au crescut bunicii, ca sunteti 8 frati, care nu v-ati mai vazut unul cu altul de ani multi - si ce?... 
Si ce daca v-a murit sotul acum fix 10 ani? 
Si ce daca aveti o fiica, maritata la dracu-n praznic, in judetul Maramures, cu trei copii din alocatia carora traieste, si intr-o situatie chiar mai dureroasa decat a dumneavoastra, pe care nu ati mai vazut-o de foarte mult timp?... 
Si ce daca nu v-ati vazut niciodata nepotii? 
Si ce daca traiti din mila calugaritelor de la Manastirea Gai? 
Si ce daca stie si domnisoara Gligor, de la camera 15, de cazul dumneavoastra, ca o data la trei luni vine sa va... reancheteze social? 
Si ce daca nu puteti sta in picioare? 
Si ce daca aveti spasmofolie? 
Si ce daca asa v-ati nascut, cu toate bolile lui Dumnezeu?...
Normal ca primarul - sau cine stie la cine o sa ajunga in audienta (daca o sa ajunga!) - nu-i va servi un discurs atat de fatis-transant... desi... 
Dar - si e treaba dumneavoastra de contribuabili inocenti daca nu ne credeti! - fac pariu pe un milion de... flotari (ca altceva nu-mi permit!) ca fix asta va / vor gandi. 
Parca imi si imaginez scena: intra Elena Mezei in impunatorul birou al primarului (si daca credeti ca avem ceva cu actualul primar, va inselati amarnic! Ne referim la Primarul generic - oricare ar fi el!), cu fata ei de fiinta batuta de soarta, cu privirea ei speriata dincolo de ochelarii ei primiti "de la ajutoare", cu plasa ei de doi lei in care are actele imbotite si umede de la plansul ei si al peretilor de tabla ai garajului in care doarme, cu rochia ei de la calugarite sau de la "Visul imaginatiei" (are doua!) si, cu vocea ei stinsa care nici nu trece de display-ul laptop-ului unde edilul impusca monstruleti cu volumul dat pe silent, isi povesteste viata! Uau! Invariabil, edilul zice: "Doamna, si acuma ce doresti sa-ti facem noi? Poftim?! Sa-ti dam casa?... Doamna, noi nu mai dam case! Nu se mai fac case pe gratis - m-auzi?! Nu mai e ca pe timpul lu’ Ceausescu, ca gata, vii la sfat si-ti da casa! Nu avem case nici pentru tineri, nici pentru batrani! Du-te la azil! Ce? Nu te primeste? Si ce sa fac eu? Io-s primar, io nu ma ocup cu chestii de astea! Io trebuie sa rezolv credite, de milioane de Euro, m-auzi?! Io fac infrastructuri, atrag investitori, cresc bugetul local, cresc nivelul de trai, fac PUZ-uri, PUD-uri, PUG-uri, supermarket-uri, echipe de fotbal, metropola - m-auzi, tanti: ME-TRO-PO-LA!"
Si-asa ajunge doamna Elena Mezei la noi... 
Care n-avem case, dar macar avem altceva, mult mai important! atat de important incat, na!, nici de-ai dracului nu facem public! Vorbim noi, personal, cu cititorii nostri despre asta - sa nu ne-auda nimeni din Primarie!
Pe bune, doamna, nu uitati cum v-am invatat: in dimineata aparitiei articolului, treceti pe la redactie. 
Rugati-o pe doamna secretara sa ne sune, chiar daca suntem in concediu. 
O sa aveti o usa la o camera pe care numai dumneavoastra sa o incuiati si sa o descuiati - asa, ca primarul!

Lucian Valeriu - Observator

  • Castelul lui Stefan Cicio Pop, punct de atractie al comunei Conop

Castelul Stefan Cicio Pop din Conop ar putea intra in circuit turistic - Virtual Arad News (c)2006Comuna Conop poate deveni si un areal de atractie turistica prin punerea in valoare a potentialului antropic si natural de care dispune.
Dintre cele mai importante obiective turistice ale comunei puse sub protectie se pot aminti aici zidurile manastirii "Eperyes" din Chelmac, conacul "Sefan Cicio-Pop" din Conop, construit la sfarsitul secolului al XVIII-lea - azi scoala generala, ruinele exploatarii miniere "Zidurile de la Tau" din Milova (1800) si castelul "Konopi" din Odvos, construit in stil neoclasic si datat din secolul al XVIII-lea.
Un alt obiectiv turistic al comiunei este si tabara scolara de la Odvos.
Langa sosea se gaseste castelul din Conop.
Construit la sfarsitul secolului al XVIII-lea, el a suferit mai multe transformari in exterior si mai ales in interior.
In forma actuala are un caracter neoclasic, impunandu-se mai ales prin simplitatea stilului.
In acest sens remarcam fatada situata in partea dinspre parc, ornamentata cu masive coloane cu capiteluri in stil doric.
In acest castel a locuit mai multe decenii Stefan Cicio Pop, in ultima parte a vietii sale (1934).
In aceasta localitate a existat o biserica de lemn cu hramul "Cuvioasa Paraschiva" construita cu mult inainte de 1755.
In anul 1780, locasul era in ruina si in consecinta, doi ani mai tarziu, in 1782, se inalta o noua biserica de lemn, pusa sub ocrotirea "Sfantului Mucenic Dimitrie".
Dupa ce la inceputul secolului al XX-lea a fost construita actuala biserica de caramida, in anul 1910 vechiul locas a fost vandut credinciosului Petru Sarbu din Conop pentru suma de 821 coroane.
In acest mod au fost distruse picturile de pe iconostas si din interiorul bisericii, preotul Ioan Blaj recuperand o icoana din lemn cu Sfantul Simeon si proscomidierul pictat la inceputul secolului al XlX-lea.
Pictura interiorului a fost executata de Iulian Toader din Arad.
La marginea estica a comunei, langa sosea pe dealul Pripor, se ridica un mic monument, prevazut cu o icoana ridicat in acest loc de catre locuitorii comunei in amintirea eroilor care si-au dat viata in aceste parti in 1784 si 1848 pentru libertate.
In partea opusa a soselci o carare coboara pana in albia Muresului, de unde cu un pod plutitor se poate trece pe malul sudic unde la o distanta de 1 km se gasesc ruinele cetatii Chelmac.

N. P. - Agenda zilei

  • Impresii de la o expozitie de arta fotografica - Incursiune in lumea "contrastelor"

Curucz Matyas si-a vernisat expozitia foto la Sala ClioDe multe ori, cand vezi un lucru frumos, ai dori sa suspenzi trecerea timpului si sa pastrezi clipa pentru vesnicie.
Dar e atat de greu sa faci acest lucru!
Si totusi sunt oameni care reusesc sa pastreze secunda intr-o pata de culoare, intr-o suita de note muzicale, intr-o forma a materiei...
Domnul Matei Kurucz a reusit sa surprinda si sa imortarizeze minunate clipe in fotografiile sale expuse la Sala Clio.
Vernisajul expozitiei, intitulata "Contraste 2", urmare a primei expozitii personale din 2001, a avut loc miercuri, 2 august 2006, in prezenta a numerosi membri ai fotoclubului aradean, a unor critici de arta si a iubitorilor de frumos.
Domnul Kurucz face parte din fotoclubul - aradean inca din 1973 si a expus lucrari in numeroase expozitii comune in cadrul mai multor saloane nationale si internationale: Spania, Cehia, Slovacia, Ungaria si Bulgaria.
Prima expozitie personala a organizat-o in 2001 si a intitulat-o simplu "Contraste".
Cele 63 de lucrari, expuse in perioada 2-13 august la Sala Clio, au fost prezentate de cunoscutul critic aradean Dan Lazarescu, de domnul Botez, coleg de club, dar si prieten al autorului, precum si de catre insusi autorul lucrarilor.
Pentru inceput, domnul Lazarescu a tinut sa sublinieze ca cel mai dur critic al lucrarilor este chiar autorul lor, care este probabil singurul ce a avut de-a lungul timpului rezerve in legatura cu munca sa, ceilalti membri ai fotoclubului fiind entuziasmati de indelungata sa activitate.
Criticul aradean a identificat doua caracteristici principale, care definesc lucrarile incluse in aceasta expozitie.
Pe de o parte este "iubirea lumini" de care da dovada Matei Kurucz - lumina este cea care il seduce, fie ca este vorba de o lumina colorata, de semiumbra sau de nuante de gri.
In toate fotografiile se simte vibratia calda a vietii, surprinsa prin jocul de lumini.
O a doua caracteristica definitorie a expozitiei este data de faptul ca fotograful aradean iubeste fotografia instantanee, "daruirea clipei"
Tocmai aceasta nota distincta constituie farmecul expozitiei.
Este ca si cum domnul Kurucz ar fi avut puterea magica de a suspenda de fiecare data timpul.
Poate aceasta magie a timpului l-a ajutat sa isi pastreze vitalitatea si entuziasmul, care nu ii permit sa se vada ca a ajuns la o varsta septuagenara.
Concluzia criticului Dan Lazarescu a fost ca in spatele mesajului pe care fiecare fotografie il adreseaza individual privitorului sta capacitatea intelectuala de a reda simplitatea sobra a realitatii, in spatele careia se ascunde sensibilitatea autorului.
Si chiar daca tehnicile utilizate in realizarea instantaneelor sunt dintre cele mai moderne si sofisticate, tehnica este imblanzita de daruirea sufleteasca si capacitatea de a se bucura de frumusetea luminii.
Atat autorul, cat si colegul de ciub al acestuia, domnul Botez, au tinut sa mentioneze ca pentru dansii nota definitorie a expozitiei este data de faptul ca in spatele fiecarei fotografii este un mesaj.
Mai mult chiar, Domnul Matei Kurucz a dat cateva exemple penrtu a ilustra modul in care pentru dansul fiecare fotografie realizata are in spatele ei o poveste fascinanta, chiar daca uneori riscanta.
De fapt, riscul asumat in realizarea unor instantanee ne demonstreaza, inca o data, pasiunea autorului pentru fotografie.
Poate ca diversitatea subiectelor abordate poate sa creeze o oarecare confuzie in mintea privitorului.
De aceea este recomandat sa va rezervati ceva mai mult timp pentru a vizita expozitia de fotografie de la  Sala Clio: ca sa aveti suficient timp pentru o incursiune in lumea "contrastelor" adunate timp de cinci ani de Matei Kurucz.

Anca Mustea - Informatia Aradului


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]