Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Joi, 7 septembrie 2006
Stirile TVA aici
  • Start la programul START

A demarat si la Arad programul STARTSprijin financiar pentru dezvoltarea abilitatilor antre-prenoriale ale tinerilor.
Arad - Pe 4 septembrie au inceput inscrierile pentru programul START, program derulat de Agentia Nationala pentru intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie, pentru dezvoltarea abilitatilor antreprenoriale in randul tinerilor si facilitarea accesului acestora la finantare.
START isi propune sa promoveze un sistem formativ care sa faciliteze mobilitatea tinerilor intre sistemul de invatamant si piata fortei de munca, precum si dezvoltarea aptitudinilor lor antreprenoriale, in scopul implicarii active in structuri economice private.
Etapele programului
In prima etapa a programului se organizeaza si finanteaza cursuri de pregatire destinate beneficiarilor eligibili in domenii de interes pentru dezvoltarea capacitatilor antreprenoriale, in scopul dobandirii cunostintelor teoretice si cu aplicabilitate practica, necesare inceperii si dezvoltarii unei afaceri.
Cursurile de pregatire antreprenoriala se vor desfasura pe parcursul a patru zile lucratoare consecutive, in Bucuresti, Brasov, Constanta, Cluj, Iasi, Timisoara si Craiova.
Perioada de inscriere este 4 - 29 septembrie.
In etapa a II-a se acorda sprijin financiar sub forma de credit bancar in limita maxima a 10.000 euro sau echivalent in lei de catre banca desemnata castigatoare in urma achizitiei publice (Banca Carpatica) si ajutor financiar nerambursabil in limita a 20.000 RON de catre ANIMMC, pentru finantarea celor mai bune planuri de afaceri elaborate de beneficiarii cursurilor de pregatire antreprenoriala.
Alocatia financiara nerambursabila in cuantum de maximum 40% din valoarea estimata a investitiei, fara TVA, prevazuta in planul de afaceri, nu va depasi insa suma de 20.000 de RON pe plan de afaceri selectat.
Contributia personala va fi in cuantum de 15% din valoarea estimata a investitiei, fara TVA.

Gerlinde Knap - Adevarul

  • Schimb de stafeta intre liberali

Gavril Popescu este noul prefect al AraduluiCristian Stragea: "A fost o onoare pentru mine sa-i reprezint pe aradeni"
Odata cu primirea deciziei de eliberare din functie a prefectului Cristian Stragea, acesta a tinut sa sublinieze faptul ca desemnarea sa in functia de prefect acum un an si jumatate a reprezentat o mare onoare si o dovada de incredere din partea Guvernului.
"Am incercat sa confirm increderea care mi-a fost acordata pe parcursul celor aproape 20 de luni de mandat. A fost o onoare pentru mine sa-i reprezint pe aradeni si cred ca am reusit sa fac acest lucru cu demnitate si daruire, cu alura unui om tanar si dinamic si avand alaturi o echipa la fel de tanara si entuziasta, careia tin sa-i multumesc in mod special pentru sprijinul pe care mi l-au acordat in tot acest timp", a mai adaugat proaspatul Secretar de Stat.
Cristian Stragea a mai tinut sa multumeasca in mod deosebit sub prefectilor Levente Horvath si Carmen Ila, reprezentantilor structurilor din subordinea Ministerului Administratiei si Internelor, institutii care l-au sprijinit in situatiile de criza si calamitati cu care s-a confruntat judetul Arad de-a lungul timpului.
Acesta a mai amintit de buna colaborare pe care a avut-o cu directorii institutiilor deconcentrate, precum si cu primarii si secretarii de primarii din toate localitatile judetului.
"Doresc sa multumesc in mod special si sa-mi exprim respectul profund fata de Prea-Sfintia Sa Episcopul  Timotei Seviciu, de a carui sprijin m-am bucurat inca din prima mea zi de mandat. Totodata doresc sa-mi exprim aprecierea si respectul fata de reprezentantii tuturor cultelor din judetul Arad, cu care am avut de asemenea  o colaborare excelenta", a declarat Cristian Stragea.
In ceea ce-l priveste pe succesorul sau, Gavril Popescu, Stragea a precizat ca ii doreste mult succes in activitatea pe care o va derula si si-a exprimat convingerea ca acesta va reprezenta Aradul cu demnitate si profesionalism avand in vedere experienta pe care o are in administratie.
Gavril Popescu: "Cine respecta legea, nu trebuie sa se teama de aceasta schimbare!"
La randul sau, noul prefect, Gavril Popescu Florin Valer ne-a declarat ca este o onoare pentru el aceasta numire subliniind ca:
"Institutia Prefectului, conform legilor in vigoare este echidistanta, astfel ca si eu voi fi echidistant, voi respecta legea si ii voi sprijini pe primarii din judet, indiferent de coloratura politica, in realizarea proiectelor pe care le-au promis cetatenilor. Prefectul si Institutia Prefectului sunt reprezentantii guvernului si a Primului Ministru in teritoriu si au obligatia de a pune in aplicare programul Guvernului".
In ceea ce priveste atacurile lansate de reprezentantii Partidului Democrat la adresa sa, in speta declaratiile facute de presedintele executiv Gheorghe Falca, Gavril Popescu nu a vrut sa comenteze.
Acesta a subliniat doar: "cine respecta legea, nu trebuie sa se teama de aceasta schimbare!".
Trecand peste faptul ca noul prefect pare sa-si fi insusit din prima clipa statutul si interdictia prevazuta in lege de a nu face declaratii politice, ultima sa remarca ne poate da o idee despre cum anume vor evolua lucrurile intre institutiile din cadrul Palatului Administrativ!
Noul prefect al judetului Arad este nascut in anul 1952, a absolvit Facultatea de Mecanica din cadrul Universitatii Brasov.
A fost membru al APR, mai apoi al PNL Arad, iar din anul 2004 a ocupat functia de vicepresedinte al Consiliului Judetean Arad.

Claudia Adjudeanu - Informatia Aradului

  • Tragedie aviatica, langa CET

Simulare accident de elicopter in apropiere de CETUn elicopter militar Puma s-a prabusit, langa soseaua de centura, bilantul: 11 raniti, un mort si o gravida care a nascut pe camp
Multa lume, fum, sirene care faceau mult zgomot si trafic pe soseaua de centura.
Un elicopter militar Puma, cu 13 pasageri la bord, s-a prabusit ieri pe terenul de langa CET, langa soseaua de centura a Aradului.
Conform declaratiei directorului Centrului de Dirijare a Zborurilor, Florin Manta, la ora 9,21, dimineata, elicopterul a disparut de pe radare, pilotul cerand ajutor si spunand ca bordul este in flacari.
La impactul cu solul, partea din fata a elicopetrului a explodat, fumul negru si inecacios vazandu-se de la cativa kilometri.
La fata locului, primii au ajuns echipajele mobile ale Politiei Municipiului, care au inconjurat si securizat perimetrul.
Imediat, la 9,38, si-au facut apartia oficialitatile judetului, in frunte cu prefectul Cristian Stragea, presedintele CJA, Iosif Matula, sefii de institutii, ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, Parchetului Militar etc.
La ora 9,44, au sosit si echipajele Jandarmeriei, intarind efectivele politiei si asigurand cai de acces libere pentru masinile de salvare.
Cinci salvari, au ajuns la 9,49, si imediat s-au indreptat catre cei 11 raniti.
Intre timp s-a ridicat si cortul de prim ajutor.
Paramedicii au raportat bilantul tragicului accident aviatic: 11 raniti, dintre care o gravida care a nascut pe camp, iar un pasager a decedat in interiorul punctului de prim-ajutor.
Prima salvare cu raniti la bord a plecat spre spital la ora 9,59.
La 10 fix a aparut si echipajul de descarcerare si pompierii care au demarat stingerea flacarilor.
La ora 10,20, s-a dat comanda de retragere de catre seful Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, colonel Marcel Lucaciu.
Tot acest accident aviatic a fost, de fapt, un exercitiu de simulare si a reprezentat o premiera pentru judetul Arad.
"Ideea a apartinut directorului CDZ, Florin Manta, si intr-o mica masura mie. De un an si jumatate se lucreaza la ea, au fost tot felul de scenarii. Toate institutiile implicate in astfel de evenimente au fost anuntate ca aceasta simulare va avea loc saptamana aceasta, dar nimeni nu a stiut data exacta, in afara de mine si domnul Manta. A fost o surpriza pentru toata lumea. Eu mi-am dorit ca acest exercitiu sa nu iasa, pentru a vedea unde se intampina greutati, iar in cazul in care intr-adevar s-ar intampla o astfel de tragedie sa fim pregatiti", ne-a declarat Cristian Stragea.
In cele din urma, in ciuda dorintei fostului prefect, exercitiul a reusit, chiar daca timpii de asteptare au cam lasat de dorit.
Se poate spune ca Stragea si-a incheiat mandatul de prefect in forta si cu tam-tam, prin organizarea unui astfel de exercitiu de simulare.

Anca Pascutiu - Observator

  • Gara CFR Arad

Gara Aradului este un imens santierPrincipala poarta feroviara a municipiului nostru, gara CFR Arad, este de multa vreme in plin proces de refacere si cosmetizare.
De ani buni, cei care veneau mai ales din afara granitelor tarii cu trenul si poposeau in "Orasul de pe Mures" ramaneau cu o impresie nu tocmai placuta, ca sa folosim o expresie eleganta, despre ceea ce inseamna principala gara a Aradului.
Construita acum aproape 150 de ani, cu o structura arhitectonica aparte si bine definita, gara Arad a fost si ar trebui sa ramana una dintre cele mai frumoase din tara.
Din pacate, neingrijita, neintretinuta si nebagata in seama de cei de la Regionala CF Timisoara, gara Arad a intrat intr-un proces de degradare, proces la care au "contribuit" si cei care o tranziteaza, ca si cei care isi fac veacul prin zona.
Mizerie cat cuprinde
Chiar daca cei care o tranziteaza zilnic s-au obisnuit probabil ca aspectul dezolant din jurul cladirii garii, nu putem sa nu remarcam mizeria care domneste la intrarea-iesirea din gara.
Lucrarile de renovare fac ca in jurul cladirii sa fie tot felul de resturi de la lucrarile efectuate: moloz, caramizi, resturi metalice.
De altfel, la etaj se lucreaza si acum la schimbatul ferestrelor.
Marmura in sala de la intrare
Incepute de multa vreme, lucrarile de renovare a garii par a se fi accelerat in ultima perioada.
Sala de intrare in gara a fost renovat si placat cu marmura, iar partea superioara a fost proaspat varuita iar frescele de pe pereti au primit "o fata noua".
Din pacate, tot acest aspect este stricat de scara metalica, montata in dreapta intrarii, scara care duce la etajul superior si care se potriveste "in peisaj" ca nuca in perete.
Canalizare schimbata
Cei care au sosit sau au plecat cu trenul ieri au intampinat reale dificultati la nivelul peronului de la linia intai.
Doua excavatoare si vreo duzina de muncitori lucrau de zor la decopertarea peronului si la excavatii in chiar apropierea liniei de cale ferata.
Procesul de refacere si modernizare a garii cuprinde si inlocuirea canalizarii.
Astfel s-a sapat chiar la peronul de langa cladirea garii si au fost scoase vechile tuburi de canalizare, acestea urmand a fi inlocuite cu tuburi de plastic. De asemenea si stalpii de sustinere a copertinei de deasupra peronului au fost placati cu marmura, zugravii incercand sa dea un aspect proaspat si tavanului.
Gara CFR Arad, principala poarta feroviara a Aradului "tanjeste" de multa vreme spre a-si recapata aspectul de altadata.
Nu stim cat va mai dura asteptarea noastra, a tuturor celor care locuim in Arad, de a avea o gara demna de a primi cum se cuvine cetatenii Europei din care vom face si noi parte peste nu prea multa vreme, dar privim cu optimism la ceea ce se face acum si speram ca in scurt timp ne vom putea mandri cu gara noastra.

Marius Herta - Informatia Aradului

  • Lacatus cauta antidot pentru muscatura cainilor

Lacatus considera dificila partida cu DinamoCantonamentul "Batranei Doamne" din pauza competitionala, generata de partidele echipei nationale, s-a incheiat ieri, cu un nou meci amical, castigat de UTA la Sebis cu 5-0.
Marius Lacatus, tehnicianul ros-albilor, a comentat perioada de pregatire montana a echipei si incearca sa gaseasca metodele pentru aplicarea unei "lese" pentru "cainii rosii", in partida cu Dinamo, de la Bucuresti. 
Cum a decurs pregatirea de la Moneasa?
Sunt multumit de modul cum s-au comportat jucatorii in aceasta saptamana de pregatire de la munte. Pe langa imbunatatirea relatiilor de joc, echipa avea nevoie de o perioada de liniste, in care sa fie departe de stresul care a inconjurat-o pana acum.
Si-a atins scopul acest mini-cantonament?
Vom vedea in meciurile care urmeaza. Eu asa sper, deoarece am lucrat mult la capitolul tehnico-tactic,in paralel cu acumularile fizice. Sunt convins ca UTA a crescut in omogenitate, dar ramane sa si demonstreze acest lucru.
Au iesit in evidenta jucatori a caror atitudine de pana acum a lasat de dorit?
Niciodata nu voi face aprecieri asupra unuia sau a altuia dintre jucatori. Pentru mine toti sunt egali. Am vazut o dorinta mare din partea lor. Toti au ambitie si determinare si acest lucru nu poate decat sa ma bucure. 
Cu ce gand porneste UTA in meciul cu Dinamo? 
Este o partida dificila. Nu degeaba Dinamo este neinvinsa in competitiile din acest sezon. Ii vom studia pe casete si sper sa gasim antidotul pentru jocul "cainilor", sa obtinem un rezultat bun. Orice echipa are si puncte slabe, important este ca noi sa le exploatam.
Data fiind forta ofensiva a dinamovistilor, se impune o atentie mai mare decat pana acum, chiar in plan tactic?  
Sigur ca, la prima vedere, cand spui Ganea, Niculescu sau Danciulescu, te trec fiorii. Dar sa nu creada cineva ca UTA este o echipa dinainte invinsa. Nu vom sta cu fundul in poarta, chiar daca Dinamo are un atac foarte puternic. Daca mergem sa ne inchidem in aparare, in speranta unui rezultat de egalitate, nu avem nicio sansa. Vom juca deschis, la fel ca si pana acum.
Vine Sabin Ilie la UTA? 
Deocamdata, sunt simple zvonuri. Ma gandesc ca ar fi trebuit sa fiu si eu consultat in aceasta privinta, ceea ce nu s-a intamplat. Sunt si alti jucatori pe care vrem sa ii vedem. Dar nu se pune problema ca cineva sa fi semnat deja un contract cu UTA.
TRANSFER
"Sabin Ilie, saptamana viitoare"

 Discutiile dintre Sabin Ilie si conducatorii clubului UTA vor ajunge in faza decisiva abia saptamana viitoare. "Pana la meciul cu Dinamo nu se va intampla nimic, nu vom transfera vreun jucator. Ne vom concentra abia de saptamana viitoare pe acest capitol. Sabin Ilie nu a semnat si nu va semna cu UTA inainte de acest meci, asta e clar", a lamurit Nicolae Bara unele surse, dupa care Sabin urmeaza sa aiba drept de joc pentru aradeni in disputa cu Dinamo.

Bogdan Cioara - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]