Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Marti, 7 noiembrie 2006
Stirile TVA aici
  • Aradeni, amendati fictiv si umiliti pe autostrada de la Szeged

Politistii maghiari au molestat si amendat cetateni romaniPatru politisti de la Szeged au fost arestati, in Ungaria, pentru ca au umilit turisti romani, dupa care i-au amendat si au incasat in propriul buzunar amenzile.
Cei patru au fost prinsi in flagrant, dupa o filare care a durat cateva saptamani
Politistii unguri ii obligau pe romanii care urcau pe autostrada la Szeged sa iasa din masina si sa faca exercitii de gimnastica. 
In cardasie cu ei actiona si un politist de frontiera, care ii sanctiona apoi pe cetatenii romani, urmand sa imparta ulterior banii incasati cu ceilalti politisti.
Banuitii au fost arestati la sfarsitul saptamanii trecute. 
Ei sunt acum acuzati de abuz in functie, luare de mita si tratament care lezeaza demnitatea. 
Au fost retinuti la coborarea dinspre Szeged de pe M 5, la 50 de kilometri de granita romano-maghiara, in timp ce primeau bani de la strainii pe care ii oprisera la control. 
Pana la finalizarea dosarului, au fost suspendati din functie, potrivit purtatorului de cuvant al politiei locale, Galik Viktoria. "Sunt banuiti de savarsirea a 19 fapte de acest gen, spune Barine Toth Eva, referent media al Parchetului Judetului Csongrad. Politistul de frontiera cercetat in acelasi dosar este anchetat de Parchetul Militar. Nu este exclus ca si alti politisti sa fie inculpati".
Nici purtatorul de cuvant al Parchetului Militar Szeged, Andras Lele, nu exclude varianta extinderii cercetarilor. 
In opinia sa, este foarte posibil ca si alte cadre ale politiei sa fi profitat de statutul lor, pentru a intimida si escroca turistii romani. 
Potrivit informatiilor noastre, printre victimele agentilor infractori sunt si cateva familii de aradeni.
Ziarul "Dunantul" scria, la sfarsitul saptamanii trecute, ca politistii nu s-au limitat sa ia banii oamenilor, ci i-au si umilit. 
I-au obligat sa iasa din masina sa faca gimnastica, in timp ce ei se distrau si comentau "performantele" lor. 
Procurorul Barine Toth Eva nu dezminte acest scenariu, dar spune ca deocamdata nu poate nici sa il confirme, in timp ce procurorul Lele puncteaza doar ca "politistul de frontiera nu are nici un amestec in exercitiile de gimnastica".
Juristii maghiari spun ca politistii sunt pasibili de pedeapsa cu inchisoarea, de peste trei ani. 
In situatia in care exista aradeni umiliti si amendati pe autostrada maghiara, in apropiere de Szeged, acestia pot sesiza fie Parchetul Judetului Csongrad, fie politia din Arad, care le va transmite plangerea in Ungaria, pe baza protocolului de colaborare dintre cele doua state. 
Potrivit legii civile maghiare, petentii vor putea solicita despagubiri cu titlu de daune morale, de la inculpati.

Andrei Ando - Observator

  • Incendiu in Aradul Nou

Pompierii au avut de luptat si in Aradul Nou cu un incendiuUn incendiu devastator a izbucnit, azi noapte, in jurul orei 22.00, in cartierul Aradul Nou. 
Ofiterul de serviciu din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta a fost anuntat ca un imobil a fost cuprins de flacari. 
Ajunsi la fata locului, pompierii au fost nevoiti sa intervina cu trei autospeciale si au avut nevoie de aproximativ o ora pentru a localiza focul. 
In imobilul devastat de incendiu locuiau mai multe familii modeste, avand copii minori, care au ramas acum, in plina iarna, fara un acopers deasupra capului. 
Din primele cercetari ale pompierilor rezulta ca incendiul a izbucnit de la un cos fisurat. 
Flacarile scapate au cuprins acoperisul cladirii care a ars in proportie de 70%. 
Incendiul a distrus in intregime bunurile dintr-o camera. 
Din fericire nu au existat victime, decat pagube materiale.

Vasile Obsitos - Televiziunea Arad

  • Prin intermediul unor italieni - Seringi aradene - pe piata africana?!

Delegatia Ministerului Sanatatii din Nigeria in AradDupa cum va informam in numarul precedent al ziarului nostru, Aradul a fost timp de cateva zile, gazda unei delegatii oficiale din Republica Niger, condusa de ministrul sanatatii, Mahamane Kabaou.
Scopul vizitei a fost acela de testare a pietei, a posibilitatilor de colaborare a sistemului sanitar romanesc cu cel din republica Niger.
Domnia sa, venit la Arad, la invitatia unor oameni de afaceri italieni, insotit fiind de Adamou Alhery - Consilier Tehnic din cadrul Ministerului Sanatatii din Republica Niger, Roberto Tatavitto - Consulul italian in Republica Niger.
In contextul intentiei unui grup de oameni de afaceri italieni de a investi in fabrica de seringi Sanevit si a relatiilor de prietenie dintre ei si cei care conduc sistemul sanitar din Niger, seringile de la Arad ar putea sa ajunga pe piata africana. 
"Suntem interesati de seringi, de pansamente, de anumite dispozitive folosite in chirurgia laparoscopica...", afirma ministrul Mahamane Kabaou, intr-o conferinta de presa organizata ieri.
"Se stie ca pana acum domniile lor colaboreaza in special cu Franta si cu alte tari din europa, insa in functie de raportul calitate pret pe care il va oferi Aradul, poate si produsele romanesti sa intre pe piata africana. In cadrul acestei vizite la Arad am discutat cu distinsii oaspeti despre modul in care functioneaza sistemele sanitare din cele doua state, am organizat o intalnire cu domnul prefect si ulterior vom efectua o vizita la Sanevit," afirma Florin Galis, consultantul oamenilor de afaceri italieni din Arad.
Deocamdata nu a fost data publicitatii cifra pe care italienii ar dori sa b investeasca in Sanevit, lucru posibil abia dupa ce fabrica va fi transferata de la Ministerul Sanatatii la AVAS.

Madiana Mican - Informatia Aradului

  • Fetita batuta de concubinul mamei

Agresorul care a batut copilul concubinei este cercetat de procuraturaO fetita de trei ani a fost internata in spital in stare grava, dupa ce a fost batuta cu salbaticie de concubinul mamei sale.
Medicul de garda de la Spitalul Clinic Judetean Arad, Sectia Chirurgie Infantila, a anuntat ofiterul de serviciu de la IPJ Arad, duminica, in jurul orei 17,00, ca a fost adusa de o ambulanta si internata in spital minora Ramona P., in varsta de 3 ani, din localitatea Peregul Mic, care prezenta la internare diagnosticul de traumatism cranio-cerebral acut inchis, comotie cerebrala, epistacsis, convulsie post-traumatica si multiple traumatisme toraco-abdominale.

Sorin Trocan - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Jos cu panourile ilegale!

Panourile publicitare ilegale vor fi desfiintatePrimaria vrea sa scape, cu forta, de cele 184 de panouri publicitare ilegale amplasate pe raza municipiului.
Municipalitatea a finalizat intocmirea unei evidente cu toate panourile publicitare amplasate fara autorizatie. 
Lista agentilor economici care au incalcat legea este foarte ampla. 
S-a ajuns ca pe "lista rusinii" sa fie inscrise 184 de amplasamente folosite ilegal de circa 100 de agenti economici.
Pe pagina de internet a Primariei au fost publicate toate locatiile unde sunt amplasate panourile publicitare si casetele luminoase, precum si firmele carora le apartin.
Printr-un comunicat, "Primaria Municipiului Arad someaza agentii economici sa-si desfiinteze, pana la data de 20 noiembrie 2006, panourile publicitare amplasate, fara autorizatie, pe domeniul public al Municipiului Arad".
Dupa aceasta data, conform prevederilor art. 33 din Legea nr. 50/1991, republicata, privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii, cu modificarile si completarile ulterioare, se va trece la dezafectarea acestor panouri publicitare, pe cheltuiala agentilor economici in culpa.
Amenda de un miliard!
Precizam ca amenda contraventionala pentru executarea de lucrari de constructii (inclusiv amplasarea de panouri publicitare pe domeniul public) fara autorizatie, este cuprinsa intre 1.000 si 1.000.000 RON (10 milioane si 1 miliard lei).

Simona Mazare - Adevarul


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]