Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Joi, 7 decembrie 2006
Stirile TVA aici
  • Solidaritate pentru Arad

Viceprimarul Tiberiu Dekany pune la punct ultimele detalii pentru Balul de CristalBalul de Cristal nu este un motiv de petrecere, ci de deschidere a sufetelor - Tiberiu Dekany
Organizatorii "Balului de Cristal" le cer aradenilor sa-si deschida sufletul pentru Andra.
De mare clasa. Asa se anunta, inca de pe acum, Balul de Cristal, eveniment organizat de Primarie, Clubul Rotary, Clubul Lions si Fundatia Concordia.
Gandit pana in cele mai mici detalii (inclusiv tinuta pe care trebuie sa o adopte invitatii), balul are deja asigurate personalitatile. 
Evenimentul se va desfasura sub Inaltul Patronaj al Majestatii Sale
Regele Mihai I al Romaniei si al Majestatii Sale Regina Ana a Romaniei, iar momentele artistice vor fi sustinute de nimeni altii decat actorii Maia Morgenstern si Ion Caramitru. 
La eveniment vor participa si tinerii Carmen si Daniel, cei care au castigat concursul "Dansez pentru tine". 
Invitatiile (se asteapta un numar de 200-250 de invitati) au fost remise deja Corpurilor Consulare, Ambasadelor, primariilor din Ungaria si Austria, unei serii intregi de Organizatii de Caritate.
Poate cea mai importanta decizie luata de organizatori a fost aceea de a veni in ajutorul unui caz dificil, dramatic, prezentat deja in paginile ziarului "Adevarul de Arad": 
Andra, aradeanca de 17 ani care are nevoie de o operatie in China pentru a putea trai pe mai departe.
Ajutati-o pe Andra
Operatia de care are nevoie Andra este una ce se realizeaza in China si pentru care are nevoie de 20 de mii de dolari. 
Organizatorii au deschis doua conturi la Banca San Paolo IMI, unul in RON (RO91WBAN251100000 2512117), iar altul in EURO (RO71WBAN251102 20025121). 
Banii stransi in conturi vor fi cu totii donati Andrei iar, potrivit viceprimarului Tiberiu Dekany, organizatorul evenimentului, "e o suma care se poate strange relativ usor. Banii care se vor strange din donatii publice vor merge, cu totii, spre acest caz"
Desi organizatorii si-au stabilit ca tinta principala ajutarea Andrei din donatii publice (a fost ales un caz singular si nu o institutie, pentru a da mai multa greutate actiunii), vor beneficia de donatii si alte institutii ale statului: Adapostul de noapte, Azilul de batrani, Asociatia Handicapatilor Neuromotori, Spitalul de Boli Infectioase, Spitalul Judetean, Scoala de nevazatori etc. 
Clubul Rotary si-a stabilit, de asemenea, tinta donatiilor sale: viitorul serviciu de urgenta care va fi infiintat in Arad. 
Opt aradeni talentati sunt nominalizati si ei pentru a primi donatii. 
Totul, intr-un cadru extrem de elegant si condimentat asa cum am vazut cu momente atristice de mare clasa.
Ca atare, singurul lucru care mai este asteptat sunt donatiile si dovada aradenilor, fie ei persoane fizice sau juridice, ca le pasa. 
Zece mii de fluturasi si afise, la care se adauga si mai multe panouri, vor sensibiliza aradenii si ii vor invita sa participe cu sufletul la Balul de Cristal.

Adriana Barbu - Adevarul

  • Marius Lazurca este noul ambasador al Romaniei la Vatican

Marius Lazurca este noul ambasador al Romaniei la VaticanMarius Lazurca, fostul director al Centrului Cultural Judetean Arad, este noul ambasador extraordinar si plenipotentiar al Romaniei la Vatican. 
Decretele de numire ale fostului director in calitatea de ambasador extraordinar si plenipotentiar al Romaniei pe langa Sfantul Scaun, precum si in calitatea de ambasador extraordinar si plenipotentiar al Romaniei pe langa Ordinul Suveran Militar de Malta, au fost semnate deja de catre presedintele Traian Basescu.
Marius Lazurca l-a inlocuit in functie pe Mihail Dobre, instalat ambasador al Romaniei pe langa Sfantul Scaun la 4 decembrie 2003. 
Noul ambasador are 34 de ani, este casatorit, are patru copii si vorbeste fluent cinci limbi de circulatie internationala. 
El este absolvent al FacultStii de Filologie din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara, specializat in literatura comparata si literatura franceza. 
Marius Lazurca a obtinut titlul de doctor in istorie - antropologie la Universitatea Paris IV -Sorbona. 
Este membru al Fundatiei "A Treia Europa". 
Lazurca este cel de al doilea aradean care a fost numit ambasador, cel dintai fiind fostul deputat UDMR Gyorgy Tokay, numit ambasador al Romaniei in Letonia si Lituania.

Claudia Adjudeanu - Informatia Aradului

  • Manifestare anti-SIDA

Actiune Anti-SIDA in fata primarieiZiua Anti-SIDA tine aproape doua saptamani in municipiul de pe Mures. 
Liceenii si studentii din oras vor afla de la ONG-urile care se ocupa de apararea drepturilor persoanelor bolnave de HIV, care e pericolul ca sa se imbolnaveasca si ei, dar mai ales, vor afla si cum ar trebui sa se comporte cu cei afectati de acest flagel.
Punctul culminant al manifestarilor anti-SIDA a avut loc pe 2 decembrie, cand sute de aradeni au fost asteptati in fata Palatului Administrativ, pentru a forma o fundita umana, in semn de solidaritate cu persoanele bolnave de HIV. 
Potrivit medicilor, in Arad exista 105 persoane bolnave de SIDA care necesita ingrijiri medicale in spital, cel putin o data pe luna.  

Ciprian Boitiu - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • In cautare de investitori

Zona Libera Curtici cauta noi investitoriAdministratia Zonei Libere Curtici Arad este in cautare de investitori. 
Cu numai 3 saptamani inainte de aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, conducerea regiei vrea sa revitalizeze activitatea si sa gaseasca noi investitori atat in tara cat si in strainatate. 
Pe langa terenul aflat intr-o zona de afaceri, administratia pune la dispozitia noilor investitori atat infrastructura cat si consultanta. 
In zona Libera Curtici Arad, investitorii mai au la dispozitie doar 30 de hectare de teren. 
Joi va avea loc o licitatie iar o firma germana si-a manifestat interesul pentru achizitionarea a 3 hectare de teren unde va investi peste 3 milioane de euro. 
La dezvoltarea Zonei Libere Curtici Arad participa si Consiliul Judetean
Prima masura este modernizarea drumurilor care sa faca legatura intre Arad-Curtici dar si intre vamile Nadlac si Varsand. 
Firmele care isi desfasoara activitatea in prezent in Zona Libera Curtici Arad beneficiaza de facilitati fiscale, dar care vor fi pierdute odata cu integrarea Romaniei in Uniunea Europeana. 
Firmele care au incheiat contracte inainte de aceasta data vor primi insa din partea guvernului o redeventa pana in anul 2011. 

Vasile Blidar - Televiziunea Arad

  • Al Bano vrea sa investeasca in Podgoria Aradului

Al Bano doreste sa isi cumpere vie in judetul AradCunoscutul cantaret italian Al Bano intentioneaza sa cumpere terenuri agricole in judetul Arad, in special in zonele in care se cultiva vita de vie.
In acest sens, artistul a contactat cateva agentii imobiliare pentru a-i cauta suprafete compacte in zona Podgoriei Aradului.
Al Bano a vizitat pentru prima data podgoriile Aradului in urma cu doi ani, dupa ce a sustinut un concert la Strandul "Neptun" din municipiu.
El a recunoscut atunci, ca este un mare iubitor al vinurilor de calitate, indiferent de culoarea acestora.
"Imi place si vinul rosu dar si cel alb si le beau in functie de starea psihica in care ma aflu in acel moment", a spus Al Bano.
Cunoscandu-i placerea pentru vin, autoritatile locale de atunci l-au dus pe Al Bano in podgoriile de la Baratca si Minis, unde italianul a degustat din vinurile romanesti.
Potrivit celor spuse de Geza Bala, proprietarul Cramelor "Wine Princess", artistul italian s-a declarat incantat de vinurile de la Paulis.
"I-au placut foarte mult vinurile si m-a invitat sa lucrez pentru el in Italia, la fabrica sa de vinuri, ca si vinificator oleanolog. L-am refuzat pentru ca aveam afacerea asta pe care nu vreau sa o las", a declarat Geza Balla.
Acesta a mai spus ca artistul si-a manifestat inca din anul 2004 intentia de a cumpara terenuri cultivate cu vita de vie in judetul Arad, unde intentioneaza sa lanseze o afacere cu vinuri.
Surse din cadrul agentiilor imobiliare au spus ca intampina greutati in achizitionarea unor suprafete de terenuri cultivate cu vita de vie, deoarece acestea au fost cumparate, aproape in totalitate, de investitori italieni.
Potrivit specialistilor imobiliari, valoarea terenului a ajuns, in ultimele luni, la 30-50 euro/metrul patrat, iar tendinta este de crestere.

Anca Pascutiu - Observator


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]