Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Joi, 9 februarie 2006
Stirile TVA aici
  • De data aceasta: Iarna n-a (mai) surprins autoritatile

Deszapezirea facuta de Polaris in acest an trebuie apreciata in mod deosebitPolaris, cu ochii pe strazile prioritare
Inca de la miezul noptii, de la caderea primilor fulgi de nea, societatea raspunzatoare de starea carosabilului in municipiu, Polaris M Holding SA, a inceput sa-si scoata primele utilaje pe strazi. 
Potrivit contractului incheiat cu Primaria Arad, dar si situatiei de pe teren, primele interventii s-au facut pe poduri si pe arterele principale de intrare in oras, iar ulterior, utilajele au ajuns pe Bulevardul Revolutiei, respectiv pe strazile adiacente. 
"De la ora 1,00 dimineata, conducerea Polaris este non-stop pe teren, alaturi de echipele de interventie. Cat priveste graficul de lucru, noi am cautat sa respectam contractul, actionand cu prioritate pe strazile mentionate in acte...", sustine Monica Jitaru, director la Polaris Arad.
Pentru mentinerea unui carosabil functional, Polaris a recurs atat la imprastierea de materiale antiderapante, cat si la nivelarea drumurilor cu plugurile din dotare. 
"Potrivit acordului cu Primaria, noi folosim un amestec de 30 la suta sare, respectiv 70 la suta nisip. Desi la o prima vedere parea ca nu merge asa cum doream noi, ulterior am constatat ca lucrurile ies bine. De fapt, cred ca acum se poate vedea cu usurinta care e starea carosabilului, in acest moment, in municipiul Arad...",
explica Monica Jitariu.
Drumurile judetene, "brazdate" de 17 utilaje
Gheorghe Campan, directorul Administratiei de Drumuri si Poduri a Judetului Arad (ADPJA) spune ca societatile prestatoare de servicii in acest domeniu au iesit la treaba la primele ore ale diminetii. 
"Din informatiile noastre, pe drumurile judetene zapada a ajuns intre 2 si 4 cm. Insa interventiile prompte ale firmelor raspunzatoare de starea carosabilului, au facut ca totul sa decurga cat se poate de normal, astfel ca, la aceasta ora, in judetul Arad, nu exista nici o problema de circulatie. Conform raportarilor, pana acum s-a intervenit cu un numar de 17 utilaje", declara Gheorghe Campan.
Directorul ADPJA sustine ca monitorizeaza personal toate actiunile firmelor in cauza, in asa fel incat, la nivelul Consiliului Judetean Arad se stie cu certitudine, in orice moment, care este situatia din teritoriu.
Dintre arterele pe care s-a intervenit pana in prezent, mentionam: Arad-Lipova, Lipova-Birchis, Arad-Felnac, Arad-Curtici-Macea, Sebis-Moneasa etc.

Cosmin Trif - Adevarul

  • Concluzia DSP: sistem sanitar la pamant

Asistentul de la ambulanta Chisineu Cris a sustinut ca pacienta inca mai respira la AradAncheta privind moartea unei femei din Arad si a copilului ei abia nascut e departe de a se fi terminat. 
Pentru prima data oficialii Directiei de Sanatate Publica recunosc ca decesul tinerei mame si a bebelusului se datoreaza in mare parte sistemului sanitar saracacios. 
In anul 2006, mai exista femei care nasc la domiciliu, in conditii greu de imaginat. 
Desi adusa la un spital particular din orasul Chisineu Cris, tinerei nu i s-a putut asigura tratamentul de care avea nevoie, pentru ca unitatea nu avea linie de garda permanenta si nici rezerve de sange. 
Femeia a ajuns la Maternitatea din Arad abia dupa doua ore, mult prea mult pentru o femeie aflata in soc hemoragic, pentru care transfuzia de sange era vitala.
Cine a contribuit la decesul unei femei de 32 de ani, mama a sapte copii? 
Foarte multi factori, spun cei care au demarat ancheta. 
Dar in principal asistenta medicala de urgenta inexistenta in mediul rural. 
"Cei de pe ambulanta au carat-o pe targa la -20 de grade, pentru ca drumul era rau si salvarea nu a putut intra, medici la salvare nu sunt, iar in serviciul de urgenta dotarile sunt aproape inexistente", a declarat Angela Cionca directorul adjunct din cadrul DSP Arad.
Atunci cand medicii se confrunta cu cazuri extrem de grave aparatura performanta si dotarile pot face diferenta dintre viata si moarte. 
Tanara decedata nu a ajuns la timp la echipa de specialisti ai Maternitatii din Arad si asta a costat-o viata. 
Daca nasterea ar fi avut loc in spital, iar medicii i-ar fi facut o histerectomie, femeia ar fi fost astazi in viata. 
Leziunile din timpul nasterii la domiciliu si hemoragia masiva, constatate dc medicii legiisti, au dus la moartea tinerei. 
Practic, decesul s-a datorat exsanguinizarii.
Ancheta insa nu se opreste aici. 
Colegiul medicilor si politistii vor sa vada daca exista in accst caz si o culpa medicala. 
Vor incerca sa afle acum daca femeia era in grija vreunui medic de familie si daca ginecologii din Chisineu Cris si-au facut trcaba bine. 
In toate cazurile de deces la nastere inregistrate pana acum in Arad anchetatorii nu au gasit culpe medicale. 

Florin Marusca - Agenda zilei

  • Universitatea Aurel Vlaicu si-a castigat dreptul de a rupe sigiliul salii de sport!

Sala de sport a fost castigata in Instanta de UAVRectorul Lizica Mihut spune ca studentii isi vor intra in drepturi saptamana viitoare
Rectorul Universitatii "Aurel Vlaicu", prof. dr. Lizica Mihut, a anuntat ca ieri universitatea aradeana a obtinut ordonanta prezidentiala care ii da dreptul sa intre in sala de sport din Micalaca. 
Sala, una dintre cele mai moderne din partea de vest a tarii, a fost construita din banii guvernului si ai universitatii, dar a fost sigilata chiar inainte de inaugurare de catre primarie si pazita cu gardienii. 
"Va rog sa aduceti un elogiu justitiei aradene, care a demonstrat ca este peste politic" a comentat Lizica Mihut. 
"Multi au spus ca a fost o lasitate din partea noastra pentru ca nu am rupt sigiliul si nu am intrat in sala. Noi am vrut sa respectam justitia. Nu vrem sa mergem mai departe, sa facem scandal sau spectacol."
Rectorul a precizat ca in acest moment Universitatea tine 188 de ore de sport saptamanal, in conditiile in care facultatea de profil are abia anul I de studii.
Logic, de anul viitor numarul orelor de sport va creste substantial, asa ca universitatea are mare nevoie de un spatiu adecvat pentru studentii sai. 
In acest an universitar, orele de sport s-au tinut in diverse sali din oras, majoritatea (inclusiv examenele!) intre orele 20 si 23!
Din pacate, neclaritatile legate de sala nu au fost epuizate. 
Pe rol se afla un alt proces, in care primaria a atacat dreptul universitatii de a folosi obiectivul. 
Pe perioada in care sala de sport este in litigiu, derularea investitiilor este blocata. 
Astfel, UAV nu poate sa plateasca lucrarile de electrificare executate, in valoare de 1,3 miliarde lei.

Flavius Ghender - Observator

  • Hoate retinute

Grupul de hoate din Craiova a fost retinut de politisti70 de femei de etnie rroma au fost retinute de politistii aradeni dupa ce au comis mai multe furturi din magazinele unor benzinarii din Arad, dar si din casele oamenilor. 
Reteua a fost anihilata de politisti, iar probele sunt chiar inregistrarile video din benzinarii. 
Femeile sunt din Craiova si actionau in grupuri organizate de 5 pana la 7 persoane. 
In timp ce una vorbea cu vanzatorul, celelalte furau marfa expusa pe rafturi si o ascundeau intre haine. 
Hoatele erau asteptate in fata benzinariilor de catre un taximetrist platit tocmai din Craiova. 
Omul primea pentru serviciile sale 200 de EURO. 
Femeile au operat in mai multe judete din Transilvania. 
Politistii spun ca hoatele au actionat in judetele- Bihor, Hunedoara, Alba, Mures si Cluj. 
Femeile sunt, cercetate, acum la sediul politiei aradene. 
Ele risca sa stea dupa gratii intre 2 si 7 ani.

Izabela Vekas  - Televiziunea Arad

  • Gratie Aeroportului Arad, de sambata zburam spre Verona

Comandantul Aeroportului - Dan Balacel anunta reluarea curselor spre VeronaTotul a inceput de la chestionare.
"Cu personal propriu s-au facut chestionare din firma in firma, am facut pe baza lor o analiza si de aici ne-am das seama incotro sa directionam traficul aerian", ne-a declarat Dan Balacel, directorul Aeroportului International Arad.
Cum in judetul nostru sunt peste 1200 de firme italiene s-a optat pentru Italia.
Totul devine realitate de sambata, cand Aeroportul Arad reia cursele spre Occident.
Prima ruta este, bineinteles, spre Italia, mai precis ARAD-VERONA (BRESCIA)-ARAD.
Avem, asadar, o alternativa mult mai comoda, si mai ieftina, calatoriei cu autocarul: cumparam un bilet de avion, ne deplasam la aeroport, ne imbarcam si in mai putin de doua ore suntem la destinatie.
Sa recunoastem mult mai confortabil decat un transport cu autocarul si nici nu ne arde la buzunar.
Pretul este cel mai mic posibil, incepand de la 38 de euro la care se adauga taxele de aeroport.
Cursele aeriene sunt posibile datorita Companiei Blue Air Transport Aerian, care a decis sa vina cu zboruri low-cost pe Aeroportul Arad, de fapt prima companie low-cost si zboruri charter din Romania.
Agentiilor de turism reluarea traficului aerian poate sa le sporeasca afacerea, sa le mareasca numarul de clienti.
E mult mai simplu sa intermediezi un drum pana in Italia la un pret acceptabil si, mai ales, fara ca clientul sa fie nevoit sa piarda o zi pe drum.
Dovada necesitatii reluarii traficului aerian ne-a facut-o cunoscuta Dan Balacel, managerul general al bazei aradene:
"Am primit in doua zile aproximativ 100 de telefoane".
E un semn ca oamenii sunt receptivi, mai cu seama ca e vorba de banii lor in joc, dar si de gradul sporit de confort.
Biletele se pot achitiona de la agentiile din oras care se ocupa cu vanzarea bilelor sau on-line accesand site-ul  www.blueair.ro.  
Transportul aerian este asigurat cu avioane Boeing 737, a caror capacitate se situeaza in jurul a 140 de locuri.
Spre Verona cursele vor pleca de trei ori pe saptamana.
Putem opta pentru zilele de marti, joi si sambata, ora de plecare fiind 16,30, aterizarea fiind programata pentru 17,15 (ora Italiei).
De la Verona ne putem intoarce in aceleasi zile diferind doar ora de plecare si sosire.
Astfel, avionul isi va lua zborul din Peninsula la ora 18 si va ateriza pe Aeroportul Arad la 20,40.
Nu mai departe de luna martie vom putea zbura si spre Germania.
Conducerea Aeroportului Arad, impreuna cu aceeasi companie, Blue Air, intentioneaza sa reia cursele spre Germania, mai precis spre Frankfurt.
Reluarea curselor inseamna nu numai revitalizarea traficului aerian international.
Mai putini bani, mai mult confort este ceea ce a gandit conducerea Aeroportului pentru dumneavoastra.

Adela Mnerie - Observator


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]