Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Miercuri, 11 octombrie 2006
Stirile TVA aici
  • Parcarea cu plata incepe luni!

Se inlocuiesc si vechile insemne ale Parktronic cu insemne ParcarPentru inceput, timp de doua saptamani, parcarea nu se va taxa, ci se vor emite numai instiintari
Incepand de luni, intra in vigoare noul sistem de parcare cu plata al Aradului. 
Este vorba de sistemul "Parcar", care va inlocui celebrul "Parktronic".
Pentru inceput, timp de doua saptamani, cei 25 de angajati ai primariei, care se vor ocupa de gestionarea parcarilor cu plata, vor emite numai notificatii si informari prinse pe parbrizele celor care isi lasa masinile in centrul orasului. 
"In 15 octombrie expira cele 15 zile de la emiterea Hotararii de Consiliu Local, care preciza conditiile parcarii cu plata. Si tot de luni, vom incepe sa lucram, efectiv, pe strada. Ca sa realizam o buna informare a aradenilor, vom activa in prima perioada numai prin emiterea de materiale care promoveaza "Parcar". Sigur ca nu ne-am propus sa realizam castiguri foarte mari din sistemul de parcare, dar nici nu cred ca va fi falimentar. Ideea este ca aradenii sa se obisnuiasca sa parcheze pe centru numai atat cat au nevoie, nu sa isi lase masina abandonata ore intregi", ne-a declarat directorul tehnic al Primariei, Razvan Popa.
Desi initial s-a dorit ca sistemul sa functioneze cu 40 de angajati, in cele din urma vor fi numai 25, in care este cuprins si personalul auxiliar, nu doar cel operativ. 
Spre comparatie, "Parktronicul" lucra cu un efectiv de 60 de persoane.
Tarifele la parcarea cu plata (care, atentie, se vor aplica numai de la 1 noiembrie, pentru ca pana atunci conducatorii auto vor fi doar avertizati ca trebuie sa achite tichetul de parcare!), pornesc de la 2000 de lei. 
Atat costa un sfert de ora de parcare; pentru 30 de minute se vor plati 5000 de lei, iar pentru o ora zece mii de lei. 
Este vorba de lei vechi... 
O zi de parcare, pentru cei care nu dispun de abonament, va costa 300 de mii de lei, pe oricare dintre cele 46 de strazi cuprinse in sistem.
Pentru rezidenti, persoane fizice, pe o strada, abonamentul de parcare, pe o luna, va costa 135 de mii de lei, iar pe un an 1,3 milioane. 
Mai neplacut va fi pentru cei care vin cu masina la lucru, in centrul orasului, si vor sa o parcheze langa institutie, pe una dintre strazile cuprinse in "Parcar".  
Acestia vor plati un abonament lunar de 2,6 milioane de lei, sau unul anual, de aproape 23 de milioane. 
Pe Bulevardul Revolutiei numai bancile vor putea avea loc retinut, in schimbul a peste 100 de milioane de lei/an/loc.

Andrei Ando - Observator

  • Castig minor pentru copii

Deocamdata Gradinita UTA isi primeste in continuare copiiCopiii vor continua sa mearga la Gradinita de la UTA, dupa ce marti s-a obtinut o amanare a mutarii unitatii scolare.
Scandalul de acum doua zile de la Primarie, despre care va informam marti in Arad Expres, a avut urmari constructive. 
Cei doi viceprimari s-au intrunit ieri in conditii mai bune cu reprezentantii Comitetului de parinti de la Gradinita PS 2, parintii avand aceeasi revendicare: de a nu muta copiii la gradinita de pe 6 Vanatori, unde conditiile nu sunt tocmai grozave pentru scolarizarea a cinci grupe de copii (aici fiind amenajate doar doua sali).
La sedinta au participat reprezentanti ai fabricii UTA, ai Ligii pensionarilor (care aproape s-a mutat in gradinita), ai Primariei si inspectorul sef al Inspectoratului Scolar Judetean, Marius Gondor. 
Liga pensionarilor refuza categoric sa renunte la spatiu, organizatia fiind silita cu catva timp in urma sa elibereze sediul pe care il ocupa pe Bulevardul Revolutiei.
In urma discutiilor, s-a ajuns la o solutie de compromis. 
Copiii nu vor fi mutati acum la Gradinita PS 1 de pe 6 Vanatori. 
Vor ramane aici, timp in care se vor cauta alte solutii. 
Una dintre acestea ar fi, conform viceprimarului Tiberiu Dekany, continuarea investitiilor in reamenajarea grupurilor sociale, unde nu exista gresie iar faianta mai mult lipseste decat exista, precum si inlocuirea vaselor de toaleta care nu sunt potrivite pentru copii de gradinita.

Simona Mazare - Adevarul

  • O noua identitate in "Top 100" Contor Zenner a devenit "Contor Group"

Contor Zenner se transforma in Contor GroupIn urma procesului de rebranding, demarat inca de acum un an, numele companiei Contor Zenner a devenit Contor Group, aceasta intrand de curand in  "Top 100 cele mai bune companii pentru care sa lucrezi", organizat de revista Capital.
"Ne-am adaptat numele pentru a comunica mai simplu si mai clar valorile, aspiratiile si viziunea companiei. Avem acum o noua identitate de corporatie care sa sustina  pozitionarea business-ului si sa-i inspire deopotriva pe angajatii, clientii si partenerii nostri, deoarece "performanta conteaza" pentru toti" sustine Tudor Caracioni.
Cu siguranta numele acestei companii este deja mai mult decat cunoscut. 
Infiintata in anul 1993, compania s-a dezvoltat cu fiecare an, in 2000 construindu-se centrul de cercetare, productie si logistica Arad, iar in 2002, compania castigand primul trofeul pentru calitate si Excelenta manageriala "J.M. Juran"
In 2004 Contor Zenner a devenit jucator global independent, dupa numai un an compania intrand ca nou furnizor pe piata germana.
"Structura Contor Group, companie specializata in producerea aparatelor de masura si in asigurarea de servicii energetice, reprezinta mai mult decat o organigrama, iar comunicarea deschisa, directa, reprezinta mai mult coloana vertebrala, consolidand echipa. Contor Group acorda o importanta egala realizarii obiectivelor "soft" ca si a obiectivelor "hard", cele privind vanzarile, profitul, costurile. Cream un mediu de lucru in care sunt cultivate  respectul reciproc, implicarea si increderea. Ne respectam personalul  recunoscandu-i  devotamentul, competenta si profesionalismul", afirma Tudor Caracioni, CEO Contor Group.

M. Mican - Informatia Aradului

  • Proiect international

Strainii vor vizita si scolarizarea din penitenciarReprezentanti a 4 tari nordice sunt prezenti timp de doua zile la Arad, unde efectueaza un schimb de experienta cu inspectoratul scolar. 
Este vorba de un proiect international, scopul lui fiind deschiderea institutiei spre valorile europene. 
Proiectul este dedicat educatiei adultilor, si vizeaza modul in care categoriile defavorizate se pot integra in societate. 
Participantii au discutat despre educatia antreprenoriala a adultilor dezavantajati social sau etnic- rromi, detinuti, someri. 
Oaspetii straini vor sta doua zile aici, timp in care vor merge la penitenciar, pentru a vedea ce programe de integare se deruleaza acolo, si vor sustine alte seminarii. 
Proiectul continua insa. 
Inspectoratul scolar a adresat invitatii de participare la acest schimb de experienta si altor parteneri locali: directia muncii, fundatia romano-germana si colegiul tehnic de constructii.

Nicoleta Belean - Televiziunea Arad

  • Marius Lacatus, ingrijorat de numarul mare de indisponibili

Marius Lacatus isi exprima ingrijorareaJucatorii de la UTA au mai trecut prin "focul" unei pregatiri centralizate.
Este a doua de la inceputul campionatului, si a treia, daca luam in considerare si perioada din iulie, cand jucatorii au venit si au plecat ca pe banda rulanta. 
Scopul a fost imbunatatirea, in primul rand, a capacitatii fizice a ros-albilor, multi dintre ei venind la echipa dupa sezoane in care au evoluat mai putin, altii din esalonul secund, ori in urma unor perioade de inactivitate.  
Cateva retusuri… 
Utistii au avut parte de o saptamana grea, dar necesara pentru a doua parte a stagiunii de toamna. Cate doua antrenamente pe zi, acesta a fost "meniul" pe care l-au servit Mara & co., mai ales in prima jumatate a perioadei de pregatire. Intensitatea exercitiilor fizice a fost pusa la mare pret, deoarece, ramasa cu doar douazeci de jucatori in lot, pe UTA o asteapta un program crunt, in etapele care urmeaza.
Ritmul a fost slabit spre finalul cantonamentului, cand a avut loc amicalul cu Lotus Baile Felix si intrarea in ciclul saptamanal dinaintea partidei cu Unirea Urziceni. "Jucatorii au raspuns foarte bine in aceste zile, la ceea ce le-am cerut. Sunt multumit de modul in care s-au antrenat, pentru ca e nevoie de o pregatire buna, inaintea celor noua meciuri care mai sunt de disputat.
Am pus accentul pe imbunatatirea pregatirii fizice, deoarece inainte de inceperea campionatului, la Poiana Brasov, am avut doar doua saptamani si jumatate la dispozitie",
a declarat Lacatus, la capitolul bile albe, al echipei pe care o pregateste. 
Multe dureri de cap  
Elementele negative de la nivelul lotului, destul de ingrijoratoare, sunt legate de numarul jucatorilor din vestiar, aflat intr-o continua scadere. Plecat in statiunea bihoreana fara jucatorii de baza Chirita si Stefan, antrenorul de la UTA a primit vesti rele despre starea de sanatate a celor doi.
Chirita va sta cel putin zece zile la Bologna, pentru a-si trata ruptura musculara, in timp ce Stefan trebuie operat de menisc, dupa verdictul medicului echipei nationale, Pompiliu Popescu. "Absenta celor doi jucatori conteaza foarte mult pentru noi. Nu e usor sa ai la dispozitie nouasprezece sau douazeci de jucatori, dintr-un lot de douazeci si sapte. Cand ajungi in astfel de situatii, normal ca esti nelinistit, insa noi trebuie sa gasim solutii pentru a-i inlocui si sa incercam sa obtinem cat mai mult din jocurile ramase", a mai spus tehnicianul "Batranei Doamne".

Bogdan Cioara - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]