Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Luni, 12 iunie 2006
Stirile TVA aici
  • Stolojan ataca grupul de interese din fruntea PNL

Theodor Stolojan raspunde intrebarilor ziaristilor aradeniTheodor Stolojan a vizitat, ieri, Aradul, la invitatia lui Sever Jurca, liberalul care a fost ales presedinte al filialei judetene a partidului, fiind contestat ulterior si devenind liderul uneia din factiunile aflate in conflict.
Oaspetele a sustinut o conferinta de presa la Palatul Administrativ, motivandu-si absenta din sediul PNL tocmai prin faptul ca, la ora actuala, nu se mai stie cine conduce.
Stolojan a declarat cu aceasta ocazie ca scopul demersurilor sale nu este sa il schimbe pe Calin Popescu Tariceanu din fruntea partidului.
El a afirmat insa ca PNL a pierdut din credibilitate si nu mai este condus conform deciziilor de la congresul din 2002.
In opinia sa, in fruntea PNL se afla acum un grup de interese, care face numiri pe criterii clientelare.
Numiri clientelare in actualul Guvern
Stolojan a dat ca exemplu numirea in Guvern a lui Sebastian Vladescu, fost partener de afaceri al actualului premier.
"Avem un ministru al finantelor care nu are nici in clin, nici in maneca cu PNL. Nu am nimic cu acest ministru. Este decizia domnului Tariceanu de a-si aduce un amic de afaceri in aceasta functie si a insemnat, de fapt, o desconsiderare a membrilor liberali. Asa intelege el sa-si exercite managementul politic in PNL", a declarat Stolojan.
El a adaugat ca aceleasi criterii au fost aplicate si la numirea ministrului pentru relatia cu Parlamentul, fara sa se tina cont de opinia parlamentarilor liberali.
In ceea ce priveste organizatia din Arad, care este cotata doar cu zece la suta din increderea populatiei, adica sub media pe tara, fostul lider al partidului a dat vina pe haosul intern.
"Situatia slaba este explicabila prin ce se intimpla. Nu se mai desfasoara nicio activitate la nivelul judetului, iar conducerea este ba contestata, ba numita provizoriu", a mai spus Stolojan.
Falca i-a prezentat Axa Arad-Timisoara
Primarul Gheorghe Falca nu a pierdut ocazia de a-i prezenta consilierului prezidential Theodor Stolojan cele mai importante proiecte demarate in Arad.
Prezentarea a inceput cu ideea dezvoltarii regionale, decurgand din dezbaterea "Axa Arad-Timisoara", organizata printr-un parteneriat intre Evenimentul zilei - Editia de Vest si Primaria aradeana.
Falca a explicat ca scopul proiectului este de a valorifica potentialul economic al celor doua orase.

Sorin Trocan - Evenimentul Zilei - (Editia de Vest)

  • Zona 500 Micalaca va fi reamenajata

Garajele din cartierul Micalaca vor fi demolateLa solicitatea Primariei a fost intocmit un proiect pentru amenajarea spatiului public cuprins intre blocurile de locuinte de pe strazile strazile Voinicilor, Sighisoarei, Zalau si Tusnad.
Pe terenul studiat se propune amenajarea de alei carosabile, parcaje, alei pietonale, locuri de joaca pentru copii, locuri de sedere pentru batrani, spatii verzi, etc.
Cum este acum?
In prezent in respectiva zona se circula greu nu sunt locurilor de parcare.
Pentru apartamentele din zona exista 181 garaje metalice si 66 parcaje pe platforme de beton, intr-un total de 247 locuri parcare impropriu amenajate.
Pe strazile de langa blocuri sunt parcate masinile locatarilor pe ambele sensuri ale drumului, paralel cu bordura, ingreunand circulatia, care ajunge sa se desfasoare intr-un singur sens.
Locatarii au incercat sa rezolve aceasta problema prin construirea de garaje metalice provizorii si platforme de beton pentru parcari in aer liber in incintele dintre blocuri, fara insa a exista in prealabil o gandire unitara pentru zona.
Garajele metalice sunt inestetice, iar pentru accesul la acestea au fost batute catre oameni drumuri de pamant, pe suprafete destinate zonei verzi, constata studiul solicitat de Primarie.
Alte probleme se refera la lipsa locurilor de joaca amenajate sau a locurilor de sedere/promenada pentru batrani.
In prezent exista un singur loc de joaca amenajat, cu groapa de nisip, la est de str. Zalau.
Zonele verzi cuprinse in incintele locuintelor colective sunt neexploatate si neamenajate.
Toate aceste deterioreaza aspectul general al zonei si calitatea locuirii in zona.
Cum va fi?
Studiul propune mai multe variante de reamenajare a zonei.
In prima varianta se propune realizarea unui numar de 249 locuri de parcare amenajate.
In a doua varianta se propune amenajarea unui numar de 105 parcaje la sol, la care se adauga alte 296 locuri asigurate de un parcaj supraetajat.
In aceasta varianta rezulta un numar de 401 parcaje amenajate.
In cea de-a treia varianta se propune amenajarea unui numar de 264 locuri de parcare la sol.
In toate variantele garajele actuale vor fi demolate.
Pentru realizarea aleilor si platformelor de parcaje se vor folosi materiale moderne si durabile, iar pentru aleile pietonale se vor evidentia prin textura si colorit.
De-a lungul acestora, dar si in Parcul 23 August se va amplasa mobilier urban.
Aleile si parcajele propuse in ambele variante vor rezolva pe termen mediu problema parcarii in zona si va fi net imbunatatita fluenta circulatiei pe drumurile publice daca proiectul va fi aplicat.
Vor fi reamenajate locurile de joaca pentru copii si cele de sedere pentru batrani, precum si zonele verzi din incinta blocurilor.
Proiectul intocmit de arhitectul Doriana Balogh a fost afisat la Primarie.
Cetatenii pot formula in scris observatii, sugestii si propuneri de modificare pana la 23 iunie.

Doru Sava - Adevarul

  • "Problema prioritara pentru noi ar trebui sa fie integrarea"

Laszlo Borbely si-a prezentat parerea in legatura cu remanierea GuvernuluiMinistrul de Stat, Laszlo Borbely, la Arad
Vizita ministrului detegat pentru Lucrari Publice si Amenajarea Toritoriului, Laszlo Borbely, la Organizatia aradeana a Uniunii Democrate a Maghiarilor din Romania, a adus in discutii, pe langa problemele administrative, si probleme politice.
Si cum in ultima perioada primele pagini ale ziarelor centrale au fost tinute de problema remanierii guvemamentale, acesta a fost intrebat de ziaristi care este opinia sa.
Laszlo Borbeiy a explicat ca UDMR-ul, partid al carui membru este, nu se teme de restructurare sau remaniere.
"Noi am discutat ca am mostenit o anumita structura. Am inaintat saptamana trecuta un material despre cum ar trebui sa restructuram Guvernul. Se vor purta discutii pe aceasta tema. Cu toate acestea, problema prioritara pentru noi ar trebui sa fie integrarea. Vom mai discuta la toamna cand vom avea, sper eu, un raport pozitiv", a explicat ministrul delegat, Laszlo Borbely.
Acesta a mai continuat spunand ca atunci cand se vorbeste de remaniere, ministrii secretari de stat incep sa se ocupe de altceva decat de ceea ce ar trebui sa se ocupe. Mai mult, parerea demnitarului este ca, in acest moment Guvernul trebuie lasat sa-si faca temele si nu trebuie oprit din lucru, chiar daca aceasta chestiune nu presupune stoparea pregatirii unei restructurari.
Referitor la recenta numire a presedintelui Partidului Conservator, Dan Voiculescu, in functia de vice-premier, parerea ministrului Laszlo Borbely a fost una clara.
"Fiecare partid are libertatea sa puna pe cineva in Guvern. Partidul Conservator este in Coalitie si voteaza in parlament. Nu este o problema deosebita. Daca este, va trebui sa se specifice clar incompatibilitatea unei persoane desemnata sa faca parte din Guvern. Daca nu, fiecare partid are posibilitatea sa desemneze pe cine vrea. Scopul e clar: o pozitie mai buna in Guvern, lucru care se incadreaza in categoria jocurilor politice", a declarat demnitarul.

Camelia Catean - Informatia Aradului

  • Bucurie crestina si tiganie tipic romaneasca, de Rusalii, in fata familiei princiare

Printul Paul si-a petrecut sarbatoarea de Rusalii la AradUna dintre cele mai mari bucurii crestine, Ziua Cincizecimii, Pogorarea Duhului Sfant sau Rusaliile au gasit biserica ortodoxa din Piata Catedralei plina de credinciosi, atat in incinta sfantului lacas, unde nu mai incapea nici macar un ac - cat si in imprejurul acestuia. Sfanta Liturghie a fost onorata de prezenta printului Paul de Romania si a familiei sale.
Rusaliile semnifica implinirea cuvintelor Mantuitorului la sfanta Sa Inaltare, "cu adevarat va spun ca nu va voi lasa singuri, ci va voi trimite un alt Mangaietor care va fi cu voi pana la sfarsitul veacului".
Sfanta Liturghie a Rusaliilor a luminat intru bucurie si pace sufleteasca pe toti cei prezenti, deschizand sufletele intru smerenie si pace.
Frumusetea acestei slujbe, inmiresmata de aerul ierbii proaspat cosita a indemnat la o sfanta meditatie intoarsa cu doua mii de ani inainte, cand, Cel care s-a dat pe Sine pentru pacatele lumii, murind si inviind a treia zi - nu a plecat dintre noi lasandu-ne, pe veci, singuri.
Mantuitorul si-a incununat sfanta opera prin
promisiunea Pogorarii Duhului Sfant, fapt implinit a 10-a zi dupa Inaltarea Sa.
Daca cei prezenti au primit cu bucurie si smerenie sfanta slujba, cu aceeasi evlavie ea a fost ascultata si de familia princiara Paul de Romania, alaturi de principesa si familie.
Un fapt putin ciudat a fost plecarea din biserica, la un moment dat, a principesei - prin altar (nedorind, probabil, sa treaca prin
multime) fapt cu totul nepermis ritului ortodox.
La finalul slujbei, dupa cuvantul episcopului Timotei - care a dorit bun venit familiei princiare, subliniind, totodata faptul ca Episcopia Aradului a implinit trei veacuri de existenta - a luat cuvantul printul Paul de Romania. alaturi de sotia sa. 
L-a sfarsit, toti cei prezenti au primit carti din partea familiei princiare, demonstrand, inca o data, prin lipsa de civilizatie, inghesuiala, imbranceli, ofense printre dinti, smulgand, pur si simplu, cartile din mana principesei - faptul ca nu suntem o tara civilizati, iar acea Europa de care am tot obosit sa auzim, e tot mai departe de comportamentul de lumea a III-a de care nu ne putem debarasa.
O sfanta bucurie crestina, umbrita de aceeasi nelipsita tiganie!

Felicia R.Gheorghe - Observator

  • Dupa 7 ani, Zona Libera Arad - Curtici, cea mai buna din tara

Mircea Pavel - directorul Zonei Libere Arad-Curtici e mandru de realizariLa implinirea a sapte de ani de la infiintare, Zona Libera Curtici-Arad (ZLCA) a intrat in cea de-a doua etapa de dezvoltare care este prevazuta a se finaliza pana la sfarsitul acestui an, informeaza AMOS News.
Potrivit directorului Mircea Pavel, aceasta zona industriala este considerata cea mai tanara si dinamica dintre cele sapte existente in tara, atat ca nivel al investitiilor atrase cat si al locurilor de munca create.
"La sfarsitul acestui an se vor finaliza investitii care vor duce la crearea a inca 350 - 400 locuri de munca", a precizat Mircea Pavel.
Cu o suprafata totala de 90 hectare, Zona Libera Curtici Arad este compusa din doua platforme, una de 75 hectare, la Curtici, si cealalta care se intinde pe o suprafata de 15 hectare in zona Aeroportului International Arad.
In prezent, gradul de ocupare pe platforma Curtici este de 75 la suta, iar pe platforma Aeroport nu mai sunt locuri disponibile.
Pe cele doua platforme opereaza peste 140 de companii, dintre care 35 pe tcrenuri concesionate si cinci pe terenuri inchiriate.
Companiile din Zona Libera Curtici au investit peste 120 de milioane dc dolari si au creat peste 4500 locuri dc munca.

Agenda zilei


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]