Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Miercuri, 12 iulie 2006
Stirile TVA aici
  • Centre de afaceri in loc de vami

Vamile vor fi transformate in centre de afaceriVamile judetului se vor transforma in centre logistice sau de afaceri, vom merge mai iute la Szeged, cu trenul sau cu masina pana in vestul vestului
Toate cele de mai sus vor fi posibile daca proiectele strategice prevazute in Documentul comun de programare pentru Programul operational de cooperare Romania-Ungaria 2007-2013 vor fi aprobate si de Bruxelles. 
Sunt trei proiecte in care Consiliul Judetean, alaturi de parteneri din Ungaria si Serbia sunt parti nu doar implicate, ci si extrem de interesate si care vor schimba, prin numeroasele lor efecte, nu doar economice, infatisarea judetului nostru.
Primul proiect negociat de Agentia de dezvoltare Arad, in calitate de reprezentant al CJ, cu parteneri din Ungaria se refera la reabilitarea retelei de drumuri transfrontaliere. 
Practic este vorba de un traseu care va urma conturul zonei de frontiera incepand cu cel mai vestic punct al Romaniei, zona Beba Veche (Timis) si pana la Varsand. 
Punctele importante ale traseului sunt: Beba Veche - Sannicolaul Mare - Periam ( toate in judetul Timis, pod peste Mures - Semlac - Centura Nord Pecica - ( pe drumul actual de dale) Turnu - zona Libera Curtici - Sanmartin - Socodor- Siclau - Graniceri - Pilu - frontiera Ungariei. 
In judetul Arad traseul soselei va avea o lungime de 110 km. 
Valoarea proiectului este estimata la 36 milioane euro din care 25 milioane o reprezinta portiunea care priveste doar judetul nostru. 
Aceasta noua retea rutiera are rolul de a lega noua zona industriala " TRIPLEX CONFINIUM"care se va realiza in zona de intersectie a granitelor dintre Romania (Timis)-Ungaria si Serbia (Voivodina) si zona libera Curtici, dar ar putea provoca si o dezvoltare exploziva a zonei industriale din Pecica.
Vamile reconvertite in centre de afaceri
Aici intram in cel de-al doilea proiect strategic care, pe langa conectarea celor doua zone industriale, vizeaza si reconversia PCTF-urilor din judetul nostru in centre logistice si de performanta sau centre de afaceri. 
Firesc, deoarece, odata cu aderarea, vamile oricum nu vor mai avea obiect de activitate, iar imobilele si dotarile pot fi foarte bine folosite pentru dezvoltarea unor alt gen de afaceri. 
Astfel, intre cele doua centre de greutate economica va putea apare o salba de mici centre de afaceri. 
Valoarea acestui proiect este de 20 milioane euro.
Mai iute la Szeged
In fine, la solicitarea Consiliului judetean Csongrad, in lista proiectelor sustinute si de noi se afla si proiectul de modernizare a caii ferate Arad-Szeged.
Ministerul Transporturilor din Ungaria este de acord cu finantarea, noi urmand sa intocmim doar documentatia tehnica pentru avizarea acestuia.
Fara discutie, aceste trei proiecte vor avea un mare impact economic care va radia si transfrontalier.

Doru Sava - Adevarul

  • Cer negru la Arad - incendiu devastator la fosta rampa de gunoi

Incendiu la fosta groapa de gunoiAradul a fost ieri la egalitate cu orasul Copsa Mica unde fumul a intrat pana si in zidurile caselor. 
Pompierii au luptat o zi intreaga cu marea dezlantuita de flacari, primind in ajutor utilaje cu care au scurmat pamantul aprins. 
O lupta grea intre om si foc - cauzele si masurile ce se impun, urmand a fi stabilite ulterior.
Nori negri, imensi pluteau, ieri, deasupra cartierelor Vlaicu, Bujac, Cadas, fumul gros putand fi vazut pana in zona Podgoria, pompierii avand parte de cea mai grea zi din aceasta jumatate de an. 
Ora 13.00, ora apelului - a scos in lupta zeci de pompieri ai detasamentului aradean, plecandu-se la locul dezastrului cu trei autospeciale. 
Fosta rampa de gunoi, situata in zona Cadas a rabufnit in rafale uriase de flacari, hranindu-se continuu din stratul gros de gunoi tasat.
Pompierii nu au putut furniza prea multe date, din cauza ca, incepand de la pranz si pana la cea a inchiderii editiei - nimeni nu s-a intors la baza. Cele 3 autospeciale nu au fost indeajuns, intervenindu-se cu excavatoare si buldozere.
Viceprimarul Levente Bognar, prezent de urgenta la fata locului ne-a declarat ca "este un incediu extrem de puternic. Am cerut politiei sa identifice cauzele producerii incendiului, dar inca nu se stie nimic precis. Suntem in faza presupunerilor, in sensul ca, zona nefiind pazita de gardieni, asa cum ar fi trebuit, diferite persoane au putut intra ilegal in fosta rampa. Unii au facut sapaturi, altii locuiese in baraci pe marginca rampei. O simpla tigara a putut produce dezastrul, stratul adanc de gunoi eliberand, prin fermentatie, gaz metan. Solutia pe viitor, dupa terminarea anchetei - va fi desfiintarea fostei rampe si recultivarea acesteia."
Fumul negru a cuprins zone intregi ale orajului, cea mai afectata fund cea din apropierea rampei, oamenii trebuind sa-si paraseasca locuintcle din cauza fumului irespirabil, adus cu putere de vant.
Fosta rampa a functionat din 1996 pana in 2003 cand a fost data in folosinta noua locatie. 
Bognar este de parere ca rampa "este o mostenire dificila pe care va trebui sa o rezolvam pentru totdeauna".
Firesc, daca zona ar fi fost tinuta sub stricta supraveghere pana la luarea unor masuri definitive - incendiul de ieri n-ar mai fi existat. 
Exemplele persoanelor care intra ilegal in diferite locuri, rampe de gunoi, canale, casa scarilor, cladiri dezafectate, blocuri neterminate, conducte de gaz - boschetari adica - au fost mereu sesizate de presa, dar nimeni nu a luat in considerare pericolul pe care-l reprezinta aceasta categorie de nenorociti scapati de sub orice lege si control!

Felicia R.Gheorghe - Observator

  • Fara note de 10! - Aradul, printre judetele cu cea mai mare promovabilitate la Bacalaureat

Rezultatele la Bacalaureat sunt mai bune ca in majoritatea judetelorPromovabilitatea la examenul de bacalaureat in judetul Arad este de peste 80 la suta, fiind insa mai mica decat cea de anul trecut. 
Cu toate acestea, peste 600 de absolventi de liceu din Arad nu au obtinut media de trecere, promovabilitatea fiind astfel cu noua procente mai mica fata de 2005, cand 92,95 la suta din candidatii inscrisi la examen au obtinut media peste sase. 
Conform datelor publicate ieri de Inspectoratul Sco!ar Arad, din cei 3.828 de candidati prezenti la toate examenele, 614 au luat medii sub 6, procentul de promovabilitate fiind de 83,96 la suta. 
Nici un candidat promovat nu a obtinut media 10, iar 610 dintre elevi au primit note cu-prinse intre 9 si 9,99.
In judetul Arad nu a existat nici un elev eliminat din examen pe motiv de copiere. 
Datele statistice mai arata ca dintre elevii respinsi, 13 au luat note peste 5 dar nu au obtinut media minima necesara, 6. 
La sesiunea din aceasta vara, 52 de absolventi de.liceu din Arad care s-au inscris la examene nu s-au prezentat pentru a le sustine. 
Conform sefului ISJ Arad, cele mai slabe rezultate s-au inregistrat la Liceul Francisc Neuman si la Grupul Scolar Forestier, unde mai bine de jumatate din candidati au fost respinsi.
Rezultatele la examenul de Bacalaureat au fost afisate ieri la pranz, iar absolventii care nu au promovat au putut depune contestatii pana la ora 20:00. Lucrarile vor fi reanalizate pana incepand de astazi, rezultatele finale urmand sa fie facute publice in data de 14 iulie. 
La lucrarile care au primit in comisia de evaluare note de pana la 9,50 nota acordata initial se modifica, prin crestere sau descrestere, daca intre nota initiala si nota acordata de comisia de contestatii se va constata o diferenta de cel putin 0,50 puncte.
Daca diferenta dintre cele doua note este mai mica, nota initiala ramane neschimbata. 
Pentru lucrarile care au primit initial cel putin 9,50, se considera definitiva nota acordata de comisia de contestatii. 
De asemenea, daca se constata diferente mai mari de 1,50 puncte - in plus sau in minus - intre nota initiala si nota obtinuta la contestatii, ISJ trebuie sa analizeze situatia in termen de 30 zile de la terminarea contestatiilor, prin consultarea profesorilor evaluatori din ambele comisii si sa decida sanctionarea celor vinovati. 

Cristian Videscu - Agenda zilei

  • Aradul un oras sufocat de cersetori

Cersetorii prezenta obisnuita pe strazile orasuluiNu mai este un secret pentru nici o persoana care circula pe strazile Aradului, modul in care este acostat din zece in zece metri de tanguieli menite sa ne rupa sufletele si baierile portofelelor de catre tot felul de indivizi sluti sau slutiti intentionat. 
Fie ca circuli cu masina si ai nesansa de a prinde rosu la semafor, fie ca esti pieton pe bulevard, aceeasi "muzica", acelasi "refren" de "da-mi si mie 1000 de lei"
Nici nu mai are rost sa pomenim de celelalte piese din repertoriu, care mai de care mai jalnice si storcatoare de lacrimi.
Petele de culoare in acest domeniu sunt date de cate o
mama tuciurie care taraie dupa ea sau in brate agatat cu cate un batic, un plod murdar si plangacios, sau imaginea angelica a doi frati care se tin de mana, doar ei doi in fata vitregiilor sortii. 
Situatia devine cu adevarat dramatica daca ai proasta inspiratie sa te asezi la una din terasele de pe centru in speranta de a-ti petrece o jumatate de ora linistit la o discutie in fata unei cafele sau a unui suc. 
In acea jumatate de ora, vei fi cu siguranta acostat de cel putin cinci-sase astfel de creaturi, menite sa-ti strice intreaga zi si sa-ti coloreze lumea in gri cu apucaturi date catre negru.
Daca te tin bine nervii, pe primii trei ii ignori sau le dai cate cinci mii, doar ca sa scapi odata de tanguielile cu pricina. 
De la al patrulea, pulsul incepe sa-ti creasca si imaginea ta despre caritate incepe sa se schimbe. 
Cand ai marcat pe raboj a cincea si a sasea solicitare de ajutor, de mancare sau de ce o mai fi, nu-ti mai trebuie nici cafea, nici apa minerala, nici discutii si cu atat mai putin liniste si umbra. 
Incet, incet si indemnul crestinesc de "ajuta-ti aproapele" incepe sa-ti para o gluma proasta, menita sa-ti strice ziua deja compromisa de acesti maestrii ai lamentarilor.
In tot acest tablou, un singur aspect nu pare totusi in regula. 
Este vorba despre gardienii publici sau de politistii de la paza si ordine care probabil doborati si ei de caldura, nu mai pot face nimic impotriva acestui flagel. 
Cersetorii se plimba nestingheriti, agasand cetatenii platitori de taxe si impozite locale, in vreme ce beneficiarii acestor sume, direct sau indirect, prin bugetul de stat, nu fac nimic pentru a ne asigura linistea si pacea.
Singura noastra consolare in aceste zile este ca si pe ei caldura aceasta insuportabila ii tine ascunsi pana la orele serii. 
Din pacate nu este cazul la strandul Neptun, unde de cand cu intrarea libera, e raiul lor.

Claudia Adjudeanu - Informatia Aradului

  • UTA si-a angajat director de competitii

Clubul UTA a decis aducerea unui organizator de competitii - Virtual Arad News (c)2006Dupa venirea noilor investitori la clubul UTA, s-a decis aducerea unui organizator de competitii.
Ionel Danciar, are 50 de ani si a intrat in fotbal imediat dupa Revolutie, la o echipa judeteana din Bihor.
Dupa retrogradarea formatiei FC Bihor in Divizia C, in 1996, a facut parte din noua conducere care, in doua sezoane, a readus echipa din Oradea in cel de-al doilea esalon.
A urmat venirea lui Marius Vizer langa echipa si promisiunea ca, in trei ani, Oradea va avea fotbal in Divizia A, promisiune care a fost onorata.
"Am avut sansa de a lucra numai cu oameni de caracter, cu oameni pentru care profesionalismul a fost cuvantul de baza. Gheorghe Alexandrescu este un monument pentru mine iar cuvantul sau imi e sfant. Despre Marius Vizer eu nu pot sa vorbesc. A adus la Oradea un titlu continental de judo si a implementat in fotbal organizarea ireprosabila din acest sport", a declarat Ionel Danciar.
Dulapul cu patrimoniu
Noul organizator de competitii spune ca tine enorm la dulapul cu trofee si ameninta angajatii cu disponibilizarea daca se lasa praful pe el.
"Acest dulap contine un patrimoniu care nu se poate cumpara. Este un lucru reprezentativ, plin de incarcatura emotionala. De aceea trebuie sa fie mereu in fata celui care conduce clubul. Zilnic verific daca este curatenie in birouri. Dar, daca acest dulap este murdar, cei responsabili de curatenie vor fi disponibilizati"
, a conchis Ionel Danciar.

Bogdan Cioara - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]