Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Sambata, 12 august 2006
Stirile TVA aici
  • S-a inchis usa la ANL-uri

Cererea de blocuri ANL e de 20 de ori mai mare decat oferta - Virtual Arad News (c)2006Cererea la apartamente, de aproape 20 de ori mai mare decat oferta. 
Nebunie pana in ultima clipa la ANL-uri. 
Ultima zi de depunere a dosarelor pentru cele 48 de apartamente din blocurile ANL (finalizate in aceasta vara) a adus la portile Primariei peste 200 de solicitanti de locuinte.
Daca miercuri, numarul dosarelor inregistrate de angajatii Municipalitatii era undeva pe la 650, vineri dupa-masa, se ajunsese deja la un numar fabulos.
Mai exact, 867 de aradeni isi depusesera, pana la orele 17.00, dosarul, in speranta ca Primaria le va da in chirie, pe o suma modica, unul dintre apartamentele din blocurile ANL situate in Micalaca.
Usile camerei 5, locul in care aradenii puteau sa-si depuna actele, au fost deschise pana la ora 20.00, Primaria anticipand faptul ca vor fi aradeni care vor dori in ceasul al 12-lea sa-si depuna dosarul. 
Organizarea a fost insa exemplara, asa ca locuitorii municipiului nu au fost nevoiti sa stea la cozi.
Prima lista cu dosarele ANL, in baza careia solicitantii isi vor da seama daca au sau nu vreo sansa sa primeasca o locuinta de la stat, va fi afisata pe 28 august. 
Vor urma, mai apoi, verificarea dosarelor, depunerea contestatiilor si analiza acestora. 
Lista finala va fi publicata de Primarie doar pe 15 septembrie, asa ca nebunia va tine pana atunci.
Cateva reclamatii, privitoare la punctaje si modul de calcul, au ajuns deja si la noi, dar mai mult ca sigur ca acestea vor fi cu zecile sau chiar sutele, tinand cont de criza de spatii locative din Arad. 
Cererea la apartamentele Municipalitatii e de aproape 20 de ori mai mare decat oferta. 
Cele mai cautate s-au dovedit a fi apartamentele cu doua camere, insa pana si garsonierele au fost pe placul aradenilor.

Adriana Barbu - Adevarul

  • Locuitorii din Gradiste vor avea parte de o piata amenajata

Piata din Gradiste va fi modernizataPrimaria Municipiului Arad a scos "la transparenta" cateva proiecte pe care intentioneaza sa le supuna dezbaterii Consiliului Local. 
Printre acestea se numara si Planul Urbanistic de Detaliu "Amenajare piata agroalimentara Gradiste", intocmit pentru SC Targuri Oboare Piete SA Arad de catre SC Firma 9 SRL.
Cartierul Gradiste este unul dintre cartierele importante ale municipiului Arad si la ora actuala nu poseda o piata agroalimentara proprie. 
Locuitorii fiind nevoiti sa strabata distante mari pentru a se aproviziona. 
Desi de dimensiuni reduse, locatia este potrivita realizarii unei piete, fiind situata in dreptul statiei de tramvai, aproape de accesul in cartier, in vecinatatca bisericii si a mai multor spatii comerciale. 
Un alt factor important faptul ca in zona se desfasoara de mai multa vreme acte de comert. 
Autoritatile locale au incercat amenajarea unei piete agroalimentare in piata Carpati din acelasi cartier, insa datorita vadului comercial neadecvat, piata nu a fost viabila.
Obiectul lucrarii propuse este elaborarea solutiei urbanistice de amenajare piata agroalimentara pe Aleea Romantei, in Gradiste, in vederea aprobarii de catre Consiliul Local al municipiului Arad. 
Prin aceasta documentatie se stabilesc conditiile de amplasare, regimul de inaltime, gradul de finisare si de dotare a amenajarilor propuse, in conditiile particulare generate de configuratia amplasamentului, de natura geotehnica a terenului, si de vecinatatile existente. 
In imediata vecinatate a amplasamentului studiat isi desfasoara activitatea mai multe societati comerciale in spatii situate la parterul cladirilor de locuit existente. 
In prezent, la adresa mai sus mentionata se afla o alee pietonala pe care in timp, datorita prezentei a patru gherete constructii provizorii, s-a dezvoltat o mica piata, care la ora actuala functioneaza in conditii precare: activitatca se desfasoara la cateva tarabe si direct pe asfalt si nu exista sursa de apa potabila si nici grupuri sanitare.
In viitor, se doreste amenajarea unei mici piete agroalimentare pe aceasta alee pietonala, ce va consta in urmatoarele: realizarea unui sistem de copertine unitar, pentru ca activitatea de comercializare a produselor alimentare sa se poata desfasura in orice conditii. 
Se va realiza un mic corp adminislrativ care sa adaposteasca birouri si grupuri sanitare si se va asigura sursa de apa pentru comercianti. 
De asemenea, este prevazuta amenajarea unei platforme pentru depozitarea pubelelor ecologice iar parcarea situata in vecinatate va fi reconfigurata pentru a permite parcarea unui numar mai mure de autovehicule.

O. B. - Agenda zilei

  • Banc Post nu mai preia pensiile din octombrie

Banc Post renunta la plata pensiilorToti pensionarii care isi primeau banii prin aceasta banca trebuie sa comunice Casei de Pensii codul numeric personal si adresa la care doresc sa-si incaseze drepturile
In urma cu aproximativ doua saptamani, conducerile Banc Post si CEC au anuntat ca renunta la plata pensiilor prin aceste doua institutii financiare, motivand prin faptul ca nu sunt profitabile astfel de tranzactii. 
La momentul respectiv, conducerea Casei Judetene de Pensii a incercat sa poarte discutii pentru o eventuala continuare a colaborarii. 
Nu s-a ajuns la nici un rezultat.
Astfel, incepand cu luna octombrie a acestui an, Banc Post nu mai asigura plata pensiilor, cu exceptia pensionarilor care au domiciliul in Israel, cu care tranzactia se face automat. 
Din octombrie, plata se va face prin posta. 
"De aceea, este obligatoriu ca atat pensionarii titulari, cat si mandatarii sa comunice Casei de Pensii codul numeric personal si adresa la care se va achita pensia", ne-a declarat directorul executiv adjunct al CJP, Marioara Gozman.
Cu CEC-ul s-a incheiat o noua conventie, dar numai pentru achitarea pensiilor clientilor actuali. 
Nu se mai admit cazuri noi la conturi. 
Totodata, incepand cu luna octombrie, CEC-ul nu mai distribuie taloane de pensie, inclusiv taloane speciale de calatorie, eliberarea acestora urmand sa se faca prin posta, la domiciliul pensionarilor. 
Ca atare, toti pensionarii care incaseaza pensia prin cont curent sunt obligati sa prezinte Casei copia buletinului de identitate cu domiciliul actual si cu CNP completat, pana la data de 5 septembrie 2006, pentru a se putea comunica Casei Nationale de Pensii in timp util. 
"Pensionarilor care nu vor prezenta adresa actuala nu li se va putea achita pensia sau taloanele de pensie", a mai spus Marioara Gozman. 

A. P. - Observator

  • Verificarea tehnica a autoturismelor - haos total

Aglomeratie pentru verificarea tehnica a masinilorPosesorii de autovehicule din Arad care trebuie sa isi faca verificarea tehnica au de ce sa se incrunte. 
Atelierele din municipiu nu pot face fata pur si simplu cererii. 
De aceea s-a ajuns la niste situatii greu de suportat pentru soferii care, au dreptate cand spun asta, isi platesc darile la stat in timp util, dar degeaba.
La coada, cu masina
Pentru efectuarea verificarii tehnice a autoturismului, proprietarul masinii trebuie sa treaca prin furcile caudine ale birocratiei. 
Aceasta chiar daca atelierele de service auto acreditate sunt particulare. 
Acestea lucreaza in regim de programare, mai ceva ca la Tribunal. 
Stai mai bine de o saptamana in asteptare pana cand poti onora programarea. 
E bine sa fii pe faza si sa nu intarzii, pentru ca incepi urcusul Golgotei din nou. 
Alta programare, alta saptamana pierduta.
Motive
Cei responsabili, in speta angajatii atelierelor auto, sustin ca noile schimbari le ingreuneaza munca. 
Mai nou, masina trebuie fotografiata din toate unghiurile, masuratorile se fac doar cu anumite utilaje omologate, iar conditiile impuse de lege pentru obtinerea unui aviz favorabil sunt mult mai dure. 
In plus, a crescut si numarul autovehiculelor, in timp ce numarul atelierelor acreditate pentru efectuarea verificarii tehnice a ramas acelasi.
Complicatii
In aceste conditii, este normal ca nervii posesorilor de autoturisme sa fie intinsi la maximum. 
Soferii se plang de faptul ca nu sunt informati dinainte de aceasta situatie. 
"Mi-a expirat verificarea in data de 10, luna aceasta. Cu patru zile inainte m-am inscris la rand, dar cea mai rapida programare pe care am primit-o a fost pentru data de 15 august. Daca ne luam dupa lege, nici macar nu-mi pot duce masina pana la atelier, ca am depasit perioada. In plus, sunt altii cu pile si cu bani care intra in fata si scapa de asteptare. Nu e corect" - sustine Vlad Abrudan, un sofer pierdut pe autostrada birocratiei.

Cristian Titca - Informatia Aradului

  • Spitalul din Gurahont va fi privatizat

Spitalul din Gurahont urmeaza sa fie privatizat - Virtual Arad News (c)2006Deocamdata, Sectia de chirurgie este inchisa, doctorul fiind plecat in concediu.
"In comuna Gurahont, sanatatea populatiei este asigurata de mai multe unitati sanitare: un spital, doua policlinici, doua dispensare, doua cabinete stomatologice, un laborator medical pentru analize, un laborator dentar si trei farmacii. Spitalul Gurahont a fost construit prin anii 1955 - 1960 si a functionat cu urmatoarele sectii: pediatrie, interne, chirurgie, obstetrica - ginecologie, boli infectioase pana in anul 2002, cand, in lipsa de fonduri banesti, s-a transformat in spital ambulatoriu. In aceste unitati sanitare lucreaza 15 cadre cu studii superioare, din care 7 navetisti, 30 cadre cu studii medii, din care 12 navetisti. Cauza principala a mortalitatii sunt bolile cardiace si de hipertensiune arteriala. Medicina traditionala in comuna este reprezentata doar de o persoana care este o buna cunoscatoare a plantelor medicinale, culegandu-le si oferindu-le spre vanzare".
Textul de mai sus este reprodus pe site-ul Consiliului Judetean Arad si, dupa cum se poate observa, face referire la modul in care este asigurata sanatatea in localitatea Gurahont.
Nimic mai mult insa, daca n-am fi fost prezenti la sfarsitul saptamanii trecute in aceasta localitate, am fi spus ca totul e bine si ca, in ciuda deficientelor din intreg sistemul sanitar, nu numai din Arad, ci din toata tara, Gurahontul e "in grafic".
Aproape sub ochii nostri, un cetatean din localitate a suferit un accident la mana, taindu-se serios cu o masina de taiat lemne.
Cand a fost vorba de un doctor, am aflat cu surprindere ca sectia chirurgie este inchisa.
Motivul, atentie!, doctorul chirurg e plecat in concediu!
Astfel, pentru a suferi o interventie de specialitate, ranitul a trebuit sa fie luat in masina si transportat la Ineu.
De reprosat medicului chirurg nu avem ce-i reprosa - are si acesta dreptul la concediul legal de odihna - insa e jalnic.
Situatia se va rezolva
Primarul Gurahontului, Gheorghe Florea ne-a raspuns cu amabilitate la intrebari, din capul locului precizandu-ne ca fondurile constituie adevarata problema pentru Spitalul din Gurahont. "Eu am spus, de foarte multi ani, ca spitalul din localitatea noastra este ineficient din motive subiective si nu obiective. Multi doctori s-au suparat pe mine atunci. Ce sa va spun? Intr-adevar, de cativa ani incoace, cand e vremea concediilor, exista sectii care se inchid. Nu am avut ce face pana acum. Insa, va fac o dezvaluire: la sfarsitul lunii august, voi initia o hotarare de Consiliu Local pentru a decide privatizarea spitalului din Gurahont", ne-a precizat primarul Florea, ulterior adaugand ca "exista investitori (doctori -n.n.) din Timisoara, care si-au manifestat intentia de a prelua aceasta institutie".
"In concluzie - sustine edilul Gurahontului - din multe puncte de vedere situatia sanatatii in localitatea noastra va fi astfel rezolvata".

Alin Olteanu - Adevarul


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]