Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Vineri, 13 ianuarie 2006
Stirile TVA aici
  • Vom avea curse aeriene spre Germania

Curse Blue Air pe Aeroportul din AradIncepand cu trecerea la orarul de vara a curselor aeriene, aradenii vor avea posibilitatea sa ajunga la Frankfurt (Hahn) in aproape doua ore. 
Acest lucru este posibil ca urmare a semnarii unui parteneriat intre Aeroportul Arad si Consiliul Judetean Arad, pe de o parte, si compania Blue Air, pe de alta parte. 
Aceasta din urma va introduce curse de pasageri pe relatia Bucuresti - Frankfurt (Hahn), curse care vor face o escala la Arad.
In principiu, asa cum ne-a declarat directorul Aeroportului Arad, Dan Balacel, compania va pune la dispozitia celor care vor sa ajunga in Germania in cateva ore bilete la preturi incepand de la 38 de euro, suma la care se mai adauga taxele de aeroport si securitate (la Arad, acestea sunt sub 10 euro - n.r.). 
Cursele sunt programate de trei ori pe saptamana - luni, miercuri si sambata - in aeronave de 140 de locuri. 
Blue Air este prima companie de low cost si zboruri charter care opereaza din Romania, construita pe baza modelelor de succes din SUA.
Cursa care va lega orasul de pe Mures de Frankfurt este prima de acest gen care opereaza in judetul Arad. 
"Este doar un prim pas in ceea ce priveste revitalizarea traficului aerian pe Aeroportul Arad. Pe viitor se doreste deschiderea de curse aeriene de pasageri si pe alte destinatii, in special", a apreciat presedintele CJA, Iosif Matula. 
Partea buna este ca acest gen de transport si dezvoltarea companiilor low-cost a atras dupa sine cresterea semnificativa a turismului in tarile in care opereaza. 
Aceasta tendinta s-a vazut cel mai clar la orase: numarul turistilor sositi la Paris a crescut in primul scmestru al anului trecut cu 9% fata de 2% media pc Franta, in Budapesta cu 11% fata de 7% media in Ungaria, in Dubrovnik cu 22% fata de 8% media pe Croatia. 
Singura problema ar fi ca interes sa existe si in Germania, nu numai la Arad.

Calin Ghinaciu - Agenda zilei 

  • Mai multe patrule

Tot mai multe patrule de politisti vor putea fi vazute prin preajma scolilorPolitistii aradeni au intensificat in ultimul timp patrulele in jurul unitatilor scolare din municipiu. 
Si aceasta datorita numeroaselor cazuri de violenta petrecute in scolile din tara. 
Mai mult politistii aradeni sunt invitati de cadrele didactice la orele de dirigentie pentru a-i sfatui pe elevi sa renunte la comportamentele violente care aduc dupa sinte consecinte grave pentru ei si familiile lor. 
In municipiul Arad compartimentul de proximitate din cadrul inspectoratului judetean de politie numara 10 politisti de proximitate care ajutati de colegii de la jandarmerie trebuie sa aiba in evidenta cele cateva zeci de unitati scolare. 
In schimb in orasele din judet, un singur politist se ocupa de aceasta problema.

Camelia Catean - Televiziunea Arad

  • Seful culturii aradene, Marius Lazurca - ambasador la Vatican!

Marius Lazurca ar putea deveni noul ambasador la VaticanAradul are inca un ambasador, si nu oriunde, ci chiar la Vatican. 
Dupa fotoliul de ambasador al Lituaniei si Letoniei, Aradul si-a castigat, pe merit, si fotoliul de ambasador in Cetatea Sfantului Scaun, adica la Vatican. 
Este vorba de Marius Lazurca, directorul Centrului Cultural Judetean Arad, care a fost numit prin ordin ambasador al Romaniei la Vatican. 
Pentru cei care nu il cunosc pe omul de cultura aradean, merita amintit faptul ca Marius Lazurca are 34 de ani, patru copii, este absolvent al Facultatii de Filologie din Timisoara, specializat in literatura comparata si literatura franceza. Domnul Marius Lazurca a obtinut si doctoratul in istorie-antropologie la Universitatea Paris IV-Sorbona.
Membru al Fundatiei "A Treia Europa" si cel care a facut din Centrul Cultural Judetean Arad o institutie viabila, Marius Lazurca il va inlocui pe Mihai Dobre, care a detinut pana acum titlul de ambasador al Romaniei pe langa Sfantul Scaun.
Mandatul lui Marius Lazurca in statul papal, condus de Papa Benedict al XVI-lea, va incepe in cateva luni. 
Imediat dupa aflarea acestei vesti, Marius Lazurca nu a dorit decat sa confirme stirea, refuzand, insa, orice comentariu. 
Domnia-sa nu doreste sa declare nimic, amintindu-si ca anul trecut a fost la un pas de a fi numit in functia de secretar de stat in Ministerul Culturii si Cultelor, dar ca sustinerea fostului ministru al Culturii nu a fost suficienta pentru a accede la aceasta functie. 

A.B., M.C. - Observator

  • Contrabandisti, in Mercedes: Urmariri cu masini, mascati, inspectori fiscali, avocati sau povestea...

O captura importanta de tigari a fost descoperita de politia din NadlacSi de vina si sa taci, nu se poate. 
Sau nu au putut Ciprian Nastasa si Dorinel Nelu Ana, ambii din Arad, care au dat de furca organelor de politie si celor fiscale, atunci cand au fost prinsi cu o cantitate insemnata de tigari.
Miercuri dupa-amiaza, politistii din Nadlac, coordonati de catre subcomisarul Stefan Troiac, seful Politiei orasului Nadlac, au oprit in trafic, in centrul localitatii, doua autoturisme Mercedes, cu numerele de inmatriculare AR-99-CYF si AR-73-TIC. 
Trebuie spus, inca din capul locului, ca politistii au fost sesizati de faptul ca in cele doua Mercedesuri se aflau tigari de contrabanda, provenite de la magazinele de tip duty-free, situate intre vamile romana si maghiara.
Mai departe sa-l lasam pe unul dintre politisti, din motive obiective nu-i facem public numele, sa povesteasca ce s-a intamplat: "Am solicitat conducatorului auto din prima masina, cea cu numarul de inmatriculare AR-99-CYF, sa ne prezinte permisul de conducere si certificatul de inmatriculare a masinii. Acesta s-a conformat, ne-a prezentat cele solicitate si am aflat ca-l cheama Ciprian Nastasa. La intrebarea ce transporta in masina, acesta nu ne-a raspuns, iar cand i-am solicitat sa ne deschida portbagajul si autoturismul, acesta a refuzat din nou. Ne-a spus ca el considera ca noi nu avem dreptul de a efectua controlul bunurilor transportate. Vazand ca nu ne intelegem cu el, i-am solicitat sa ne insoteasca la sediul Politiei Nadlac, pentru continuarea cercetarilor, dar ne-a refuzat din nou. La fel am procedat si cu conducatorul autoturismului Mercedes, cu numarul de inmatriculare AR-73-TIC, Dorinel Nelu Ana, dar si el l-a imitat pe partenerul sau. In ambele masini, din cate am reusit noi sa observam prin geamuri, sub paturi si alte obiecte, erau ascunse tigari".
Pana la urma, dar nu inainte de a se produce unele evenimente demne de filmele de actiune (urmariri de masini, anuntarea si sosirea la fata locului a politistilor de la Detasamentul Politiei de Interventie Rapida - mascatii - etc.), cei doi, impreuna cu Mercedesurile, au fost condusi la sediul Politiei din Nadlac, acolo unde, intre timp, sosisera si inspectorii fiscali de la Serviciul de Investigatii Fiscale, din cadrul Directiei Generale a Finantelor Publice Arad, dar si avocatul celor doi.
Dupa purtarea unor negocieri, cei doi au acceptat sa deschida usile si portbagajul, permitand organelor sa-si faca treaba. 
Iata ce ne-a declarat Marius Baltaretu, inspector fiscal, prezent la fata locului: "In urma controlului amanuntit, in interiorul masinilor, in portbagaje si chiar la motor, am descoperit 5900 de pachete de tigari netimbrate, marca Marble, in autoturismul AR-73-TIC, si 5000 de pachete de tigari netimbrate, marca Plaza, in celalalt autoturism. In total, 10.900 de pachete a caror valoare, in vama, se ridica la 10.900 de euro. Intrebandu-i pe cei doi de provenienta tigarilor, Ciprian Nastasa ne-a spus ca marfa din ambele autoturisme ii apartine si ca a cumparat-o din parcarea din apropierea vamii, de la niste persoane necunoscute. A mai sustinut ca a platit tigarile cu 2600 de euro si ca urma sa le foloseasca pentru consum propriu si sa le dea la prieteni. Domnul Ana Dorinel a confirmat cele spuse de partenerul sau si a mai completat ca el urma sa transporte marfa la un loc indicat de catre Ciprian Nastasa. Tigarile au fost confiscate si urmeaza sa fie distruse de catre o firma autorizata, iar lui Ciprian Nastasa i-a fost aplicata o amenda de un miliard de lei".
Prea multe nu ar mai fi se spus, poate doar faptul ca ambii barbati au declarat ca nu au nimic de obiectat si ca au semnat documentele intocmite de catre organele de control.
Nu incheiem fara sa spunem ca faptele pe care le-am prezentat mai sus constituie partea oficiala a povestii, pentru ca, asa cum am aflat ulterior, ar mai fi fost multe picanterii. 
Insa, cum nimeni nu a dorit sa confirme sau sa infirme pasajele nespuse mai sus, nu ne putem hazarda sa le punem pe hartie.
Si ar mai fi ceva. 
Se vede ca, de o scurta perioada de timp, practic de cand a fost numit la comanda Politiei din Nadlac subcomisarul Stefan Troiac, acolo se misca ceva, in sensul ca politistii descopera in trafic tot mai multi traficanti de tigari.

Romulus Dubat - Adevarul

  • Lucrari de modernizare la CFR in perioada 2006 - 2007

Se are in vedere si modernizarea garilor CFR din AradStrategia de modernizare retelei feroviare a companiei, in vederea integrarii in reteaua de profil a U.E., implica dezvoltarea coridoarelor paneuropene de transport. 
CFR S.A. a semnat contracte de modernizarea a cinci statii din municipii resedinta de judet, iar lucrarile vor fi executate de firma Poldmir din Israel.
Lucrarile au in vedere reamenajarea spatiilor comerciale din aceste statii, in scopul generani de venituri suplimentare si diminuarea costurilor de intretinere. 
Urmeaza sa se execute urmatoarele lucrari: inlocuirea pardoselilor actuale si pavarea piatetei; reparatii la tencuieli si revopsirea/placarea suprafetelor, in functie de destinatie; amenajarea si modernizarea grupurilor sanitare; realizarea de plafoane false; executarea de rampe antiderapante pentru acces; inlocuirea tamplariei; inlocuirea centralei termice actuale, a instalatiilor electrice si termice, in toate cladirile statiilor; amenajarea spatiilor de parcare.
Intreg ansamblul de lucrari urmeaza sa fie finalizat in toamna anului 2007.

Andrei Ripcescu - Realitatea de Arad


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]