Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Luni, 13 martie 2006
Stirile TVA aici
  • Paloma Petrescu, intr-un tur de forta prin judet

Prima vizita in judet a Secretarului de stat MEC - Paloma Petrescu a fost la NadlacSecretarul de stat in Ministerul Educatiei si Cercetarii, Paloma Petrescu s-a aflat la sfarsitul saptamanii la Arad, ca raspuns la invitatia senatorului Nicolae Iotcu. 
Scopul vizitei l-a constituit gasirea de solutii pentru problemele cu care se confrunta invatamantul aradean. 
Pe parcursul vizitei, Paloma Petrescu s-a deplasat in judet, in localitatile Nadlac, Savarsin si Ineu
La Nadlac, reprezentanta ministerului a avut o discutie cu autoritatile locale si cu directorii de scoli, in vederea realizarii unui proiect amplu si anume, un campus scolar. 
Si acesta pentru ca, in orasul Nadlac, din 12 cladiri de scoli, noua au fost retrocedate cultelor religioase din zona. 
Astfel, administratia locala este pusa in situatia de a plati chirie cultelor, pentru ca scolile respective sa functioneze. 
Mai mult, autoritatile din zona mai pot dispune de aceste cladiri doar pe o perioada de cinci ani, dupa acest termen, cultele religioase intrandu-si in drepturi. 
Singura solutie pentru a salva traditia scolii nadlacane, este construirea unui campus scolar cu 55 de case pentru cei peste 1500 de elevi din localitate.
Mai mult, secretarul de stat a afirmat ca acest proiect se doreste a fi dedicat comunitatii "pentru ca acest campus va fi prevazut cu o sala de lectura si biblioteca, unde vor avea acces si cetatenii"
De asemenea, elevii vor avea la dispozitie si un microbuz. 
Dupa Nadlac a urmat orasul Santana, unde Paloma Petrescu a vizitat Scoala Generala numarul 2. 
Si aici, aceeasi problema: patru cladiri de gradinite au fost retrocedate. 
Administratia din Santana s-a gandit deja la o solutie pe care a prezentat-o vizitatoarei din minister, in localitate exista un spatiu de 6000 de metri patrati care poate fi folosit  pentru construirea unei cladiri complexe si unde sa functioneze gradinitele. 
Secretarul de stat a afirmat ca, in scurt timp, va rezolva si aceasta problema. 
Ultimul punct in programul delegatului din minister l-a constituit vizita orasului Ineu, unde-i s-au prezentat realizarile pe linie de invatamant din localitate.
"E bine ca am facut aceasta vizita la Arad. Am observat care sunt problemele din invatamantul aradean, iar situatia cladirilor de scoli retrocedate este de maxim interes pentru Ministerul Educatiei si Cercetarii. Incercam ca prin aceste proiecte de campusuri scolare sa rezolvam atat problema spatiilor, dar si sa oferim elevilor un invatamant de calitate." a declarat Paloma Petrescu, la finalul vizitei.

Camelia Catean - Informatia  Aradului

  • In loc de dividende SIF Banat- Crisana da actiuni gratuite

SIF Banat Crisana va mari numarul actiunilor cu titlu gratuitConsiliul de Administratie al SIF 1 Banat Crisana intentioneaza sa propuna AGEA convocata pentru 28 aprilie sa aprobe majorarea capitatului social cu suma de 27,4 milioane RON, de la 54,8 milioane la 82,8 milioane prin emiterea a 274.442.463,40 actiuni noi cu valoarea nominala de 0,1 lei( 1.000 lei vechi) prin capitalizarea rezervelor constituite in acest scop din profitul net al exercitiului financiar 2005. 
Pentru fiecare doua actiuni vechi se va aloca cate o actiune noua. 
Decizia este extrem de importanta. 
Ani de-a randul SIF-urile isi distribuiau o parte din profituri actionarilor sub forma de bani. 
Acestia primeau astfel sume nesemnificative. 
Insa SIF-urile se decapitalizau in loc sa-si mareasca patrimoniul, sa se dezvolte. 
Pe cale de consecinta, valoarea aciunilor la SIF-uri avea o rata de crestere mai mica decat daca nu ar fi trebuit periodic sa faca "transfuzii" de capital in loc sa-l investeasca. 
Propunerea CA al SIF Banat Crisana poate rezolva doua probleme. 
Valoarea activelor nete ale SIF va creste. O data cu acestea si valoarea actiunilor. 
Asadar, si a celor distribuite gratis. 
Micii actionari care au nevoie de bani lichizi le vor putea vinde la un pret mai bun. 
Deci vor castiga mai mult decat daca ar fi primit dividende sub forma de numerar. 
Una peste alta nimeni nu pierde nimic, toti au de castigat.
Pe de alta parte, la nivelul pietei de capital, stirea ar putea inversa trendul descendent al actiunilor SIF, deoarece investitorii de pe BVB sunt atrasi de operatiunile de majorare de capital prin alocari de actiuni gratuite. 
Trebuie avut in vedere si faptul ca SIF-urile sunt adevarate locomotive ale pietei de capital. 
Asadar, probabil, in cazul in care decizia SIF Banat-Crisana va fi copiata si de celelalte societati de investitii financiare, am putea asista la cresteri generalizate pe piata.

Doru Sava - Adevarul

  • Parcare cu plata in municipiu, din toamna!

Parcarile din oras nu se vor plati pana in toamnaAradenii nu vor scoate mai repede de luna septembrie bani din buzunar pentru a plati parcarea vehiculelor pe centru. 
Cel putin asa ne-a indicat ieri primarul Gheorghe Falca, care ne-a asigurat ca totul decurge asa cum a fost planificat in problema sistemului de parcare.
La momentul de fata, angajatii Primariei lucreaza la inventarul bunurilor pe care Primaria le preia de la Parktronic si la actele de preluare, in baza protocolului semnat cu Belsirim Automotive, firma care administra pana acum cateva luni sistemul de parcare cu plata din Arad.
Edilul local a sustinut ieri, in plus, iaptul ca Primaria si-a achitat si obligatia curenta fata de societate, adica cea de a doua rata (cea a lunii februarie) stabilita pentru rascumpararea sistemului de parcare. 
In plus, a afirmat ca nu va fi nici o problema in plata tuturor ratelor catre societate pentru ca intreaga suma datorata firmei (1,5 milioane euro) a fost prevazuta in bugetul Consiliului Local.
Ultima obligatie de plata a Primariei e scadenta la finele lui noiembrie. 
Cat despre regulamentul care va sta la baza viitorului sistem de parcare cu plata din oras, acesta este, potrivit afirmatiilor, in lucru. 
Potrivit edilului, cel mai probabil regulamentul isi va intra in drepturi, adica parcarea va deveni din nou una contra cost in toamna. 
Deocamdata s-a sustinut doar ca sistemul de parcare nu va fi atat de extins precum fusese Parktronicul si ca amenzile vor inlocui temuta gheara galbena. 
GCA a pierdut deja lupta pentru administrarea parcarilor din municipiu, de acest sistem urmand sa se ocupe un departament ce va fi creat in cadrul Primariei. 
Varianta scoaterii la licitatie a sislemului de parcare, singura modalitate prin care GCA ar fi putut deveni administratorul parcarilor, conform noii legislatii, nu a fost pe placul edilului. 
Cert este faptul ca Municipalitatea va aloca bani din buget pentru o firma de consultanta, care sa-si spuna parerea vizavi de viitorul sistem de parcare cu plata din Arad.

Adriana Barbu - Observator

  • Ucis de tigara

Pompierii au mai avut de stins un incendiuIeri dimineata, pompierii militari aradeni au intervenit la un incendiu produs intr-o locuinta de pe strada dr. Ioan Ratiu din Arad.
Focul a afectat un apartament al societatii RECONS, detinut in calitate de chiriasa de o femeie care ieri dimineata nu se afla in localitate.
In interiorul apartamentului a fost gasit corpul fara viata al unui barbat, deocamdata neidentificat, in varsta de aproximativ 50 de ani, care suferise arsuri de gradul IV pe mai mult de jumatate din suprafata corpului.
Din primele investigatii a reiesit ca focul a fost provocat de o tigara.
Barbatul a fost intoxicat cu fumul degajat de incendiu, nemaiputand sa se salveze, suferind ulterior si arsurile care i-au luat viata.

Sorin Trocan - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Dekany si-a depus mandatul

Viceprimarul Tiberiu Dekany si-a depus mandatul de presedinte al UTAPresedintele UTA-ei se bucura de sustinerea primarului
Coincidenta sau nu, Tiberiu Dekany s-a pus la dispozitia Comitetului Director al FCM UTA dupa la o zi dupa conferinta de presa sustinuta de primarul Gheorghe Falca.
Dekany a luat decizia in cursul zilei de vineri, dar a decis sa nu faca public anuntul, pentru a nu tulbura apele in echipa inaintea meciului cu ISCT.
"Am preluat clubul de fotbal UTA in vara anului 2005, intr-un moment delicat din istoria acestuia. Datoriile clubului erau mari, angajatii aveau salarii restante de circa 3-4 luni, iar fondul de jucatori risca sa se subtieze de la o zi la alta. In momentul preluarii clubului, varianta cea mai des vehiculata era desfiintarea echipei, neexistand solutii pentru continuarea activitatii fotbalistice, nici macar in esalonul secund al fotbalului romanesc. In turul campionatului, echipa a suferit, mai ales datorita rezultatelor, dar am incercat aducerea unei stabilitati, la nivel managerial si, implicit, la nivel financiar: Astfel, am reusit sa reorganizez clubul, sa reduc cheltuielile, sa aduc drepturile banesti la zi, sa reabilitez baza sportiva, am amenajat un hotel in incinta stadionului, am adus un plus de profesionalism. Ca o concluzie, pot afirma ca in perioada mandatului meu situatia la clubul UTA s-a imbunatatit simtitor, iar rezultatele nu vor intarzia sa apara. Pe de alta parte, eu, personal, am multiple obligatii, pe diferite planuri, de la cel administrativ la cel politic, si de la cel profesional la viata particulara. De aceea, datorita acestor indatoriri multiple, imi este foarte greu sa continui si in functia de presedinte al Comitetului Director al clubului UTA, si, prin aceasta scrisoare deschisa, imi manifest disponibilitatea de a renunta la a mai conduce clubul. Astfel, inca in cursul zilei de astazi imi voi depune mandatul de presedinte in fata membrilor Consiliului Director, urmand sa las la latitudinea dumnealor daca sunt de acord cu acest demers. De asemenea, vreau sa ii asigur pe toti suporterii echipei UTA ca si in postura de simplu suporter voi ajuta clubul. In acest demers ma obliga atat faptul ca sunt aradean, cat si atasamentul si incurajarea unor oameni de fotbal, respectul acestora fata de ce am facut la UTA. Va multumesc pentru intelegere, va asigur de stima si consideratia mea si doresc ca UTA sa isi atinga obiectivele: evitarea retrogradarii si, apoi, promovarea in prima divizie", a fost punctul de vedere al lui Tiberiu Dekany.
Viceprimarul Aradului a preluat clubul in luna iulie a anului trecut si intentiona sa-si depuna mandatul in urma cu trei luni, alaturi de toti membrii Comitetului Director al FCM UTA in fata Adunarii Generate a Membrilor Fondatori.
Procedura a fost amanata datorita unor chestiuni de ordin juridic, mare parte din cei care au fondat noua societate in 2005 dorind sa renunte la statutul lor.
Probabil ca alaturi de presedinte vor fi si Gigi Boruga, Marcel Coras si Helmut Duckadam, ultimul tentat sa renunte.
O decizie finala va fi luata in cursul zilei de astazi, cand Comitetul Director se va intruni intr-o sedinta extraordinara.
Primarul Gheorghe Falca si-a precizat si el, punctul de vedere in ceea ce il priveste pe Tiberiu Dekany, apreciind ca e mai bine ca al doilea sa ramana in fruntea Batranei Doamne.
"E mai bine ca Tiberiu Dekany sa ramana la club. In acest an, Primaria investeste la UTA opt miliarde de lei si la asemenea investitii avem nevoie de cineva care sa gestioneze acesti bani la club. Trebuie sa existe garantia ca banii ajung unde trebuie si pentru ce trebuie. Tiberiu Dekany este omul perfect pentru a reprezenta Primaria in relatiile cu clubul, din postura pe care o are si ar fi foarte rau daca viceprimarul ar fi presat sa demisioneze datorita unor false presiuni," a declarat primarul Gheorghe Falca.

Radu Romanescu - Agenda zilei


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]