Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Marti, 13 iunie 2006
Stirile TVA aici
  • Patriciu influenteaza deciziile premierului - Interviu cu Theodor Stolojan, fost presedinte al PNL

Interviul fostului presedinte PNL - Teodor StolojanDin pacate o cauza pentru care PNL-ul isi pierde credibilitatea este modul in care se exercita managementul politic de catre actuala echipa. 
In primul rand se iau decizii fara consultarea organismelor de conducere ale partidului.
Cazul cel mai recent: numirea unui ministru pentru relatia cu Parlamentul, fara sa fie consultati parlamentarii liberali, ceea ce este inadmisibil pentru un partid aflat la putere. 
Din pacate, Tariceanu s-a marginit sa le comunice propunerea sa de ministru pentru relatia cu parlamentul, ceea ce a atras critici si din partea parlamentarilor liberali.
Exista insa si alte exemple si anume numirea unor ministri, care sunt apropiati lui Tariceanu, oameni care nu au muncit pentru partid si care a doua zi dupa ce nu vor mai fi in Guvern, nu vor avea nici o legatura cu PNL.
Prietenii lui Tariceanu, in functii de ministri
- Cine a fost numit dupa criterii de prietenie?
- Un exemplu ar fi ministrul finantelor Vladescu. As vrea sa mentionez ca eu nu am absolut nici o problema cu dumnealui. Eu contest un principiu, si anume, de a aduce din afara, din cercul de prieteni apropiati ai lui Tariceanu si ai numi ministri, in conditiile in care respingi propuneri din partea PNL. Este ca si cum acest partid nu are nici o competenta in domeniul finantelor publice.
Competitie nesanatoasa in Alianta
- Doriti sa-l schimbati pe Tariceanu?
- S-a incercat sa se acrediteze aceasta idee ca eu doresc sa il schimb pe Tariceanu, sa-i preiau locul in partid sau sa ii preiau guvernul. Problemele mele sunt legate de ceea ce se intampla cu PNL-ul ca partid politic si ceea ce se intampla cu Alianta, cu aceasta competitie nesanatoasa intre PNL si PD in cadrul Aliantei.
Patriciu - influenta nefasta pentru Guvern si PNL
- Credeti ca grupul condus de Patriciu are o influenta mare in Guvern si asupra deciziilor pe care le ia primul ministru?
- Are categoric o influenta si acesta este unul dintre motivele pentru care relatia dintre primul ministru si presedintele Romaniei nu mai functioneaza asa cum ar trebui. Este stiut ca in momentul in care Tariceanu a hotarat sa demisioneze pentru a da posibilitate sa se faca alegeri anticipate si Alianta sa capete o majoritate in Parlament care sa-i permita sa infaptuiasca programul de guvernare. In acel moment Tariceanu, in afara partidului, a luat decizia sa revina asupra demisiei si sa nu mai agreeze alegerile anticipate, punand intr-o situatie ciudata atat PNL-ul, cat si PD-ul.
Nu am probleme de marginalizare
- Credeti ca si sunteti marginalizat de actuala conducere a PNL?
- Eu nu am probleme de marginalizare. Nu am detinut in ultima vreme nici o functie in cadrul PNL-ului. Sunt membru al PNL, deci nu se pune problema de marginalizare la mine. Eu am o singura problema: am muncit mult prea mult cu colegii mei din PNL pentru ca PNL-ul sa fie unde este astazi, un partid la guvernare, ca sa asist pasiv la distrugerea sau autodistrugerea PNL-ului.
- Sunteti omul lui Traian Basescu?
- Asta este o manipulare lansata de actualul grup din jurul lui Tariceanu. Grup care era in jurul lui Dinu Patriciu, care au sustinut intotdeauna o alta linie politica fata de cea pe care a adoptat-o PNL. Sa ne amintim ca este o metoda de manipulare practicata in comunism. Ceausescu lansa mereu amenintari la adresa Romaniei, cerand poporului sa fie unit, in jurul conducatorului iubit. La fel Tariceanu, cu grupul lui, acrediteaza acum ideea ca Basescu este dusmanul PNL-ului si ca PD–ul doreste sa incalece PNL-ul, iar eu sunt omul presedintelui Basescu.
Premierul Tariceanu este acuzat de Teodor StolojanPNL - un partid mititel
- Mai sunt doi ani de zile pana la viitoarele alegeri locale. Poate actuala conducere a PNL sa faca fata unor viitoare alegeri?
- Dupa parerea mea, daca lucrurile continua asa cum sunt ele astazi, Alianta este posibil sa nu reziste, iar PNL-ul sa ajunga singur in alegerile din 2008, cu purtatori de mesaje necredibile. Va scadea si in procente. Eu nu cred ca PNL-ul nu va mai intra in Parlament. Va intra in Parlament, dar va fi un partid mititel care va negocia cu o forta politica sau alta, pentru niste interese ale unora sau ale altora.
- PSD a facut greseala sa confunde guvernarea cu partidul. Cam acelasi lucru face si actualul guvern.
- Categoric aceasta este o alta ingrijorare. PNL-ul repeta greselile pe care le-a facut PSD-ul. Iata, daca luam numai fluturasii pe care Tariceanu, pe banii guvernului, i-a trimis in teritoriu in loc sa trimitem fluturasi care sa explice fie reforma sanitara, fie ce trebuie facut pentru a preveni explozia gripei aviare.
Alegeri anticipate
- Mai sustineti fuziunea PNL cu PD?
- Astazi este foarte greu sa mai discutam in PNL despre o fuziune cu PD. A fost dezvoltat de actuala conducere acest sentiment de adversitate, de dusmanie. Eu nu cred ca Alianta va mai rezista. Este posibil sa se ajunga la alegeri anticipate dupa momentul 1 ianuarie 2007. Dar daca lucrurile evolueaza asa cum evolueaza in continuare, este foarte greu sa cred ca Alianta va mai rezista pana la sfarsitul mandatului. Daca Alianta se destrama, sau daca va fi o Alianta slaba, atunci sa nu ne mire ca, in 2008, PSD-ul va castiga din nou alegerile si va face din nou ceea ce a facut.
- Doriti sa preluati fraiele partidului?
- Partidul are la ora actuala o conducere aleasa. Eu nu imi propun sa actionez subversiv, sau sa creez in interiorul partidului un fel de razmerita. Daca membri PNL ajung la concluzia ca modul in care managementul politic se face nu este in regula, atunci eu pot chema un congres extraordinar al partidului si sigur ca la un astfel de congres se poate stabili ca obiectiv si miscari in conducerea actuala a partidului.
Sensibilizarea membrilor
- Veti candida pentru presedintia PNL?
- Nu vreau sa dau un raspuns la asa ceva. Deocamdata vreau sa sensibilizez membrii PNL asupra evolutiei partidului. Daca dansii vor hotari ca este nevoie de un congres extraordinar, atunci voi evalua posibilitatea. Faptul ca PNL-ul nu a vrut alegeri anticipate a fost o greseala strategica, pentru ca iata ca majoritatea pe care o are in Parlament este extrem de fragila si pierd foarte mult timp incercand sa treaca prin Parlament legile care sunt necesare si integrarii si rezolvarii problemelor Romaniei.
Retragerea din cursa prezidentiala
- Foarte multa lume se intreaba de ce v-ati retras in ultimul moment din cursa pentru presedintie.
- Am explicat deja acest lucru. M-am imbolnavit si aceasta a fost realitatea. Am avut o activitate extraordinara in tara. La vremea respectiva aveam aproape un baraj la posturile nationale de televiziune. De aceea a trebuit sa invingem acest baraj mergand prin sute de comune, zeci de localitati, ceea ce m-a adus la o epuizare fizica si nervoasa.
Grupurile din jurul lui Tariceanu
- Este adevarat ca au fost grupuri de interese din PNL, care au fost impotriva d-voastra chiar in cursa pentru Presedintia Romaniei?
- Aceste grupuri de interese au propus, in Delegatia Permanenta, sa facem o alianta cu PSD-ul pentru a castiga presedintii de Consilii Judetene. Acest lucru ar fi dus la distrugerea totala a credibilitatii PNL. Aceleasi grupuri au propus, intre cele doua tururi prezidentiale, ca PNL-ul sa-l sustina pe candidatul PSD-ului, respectiv pe Adrian Nastase, ceea ce ar fi insemnat un comportament miselesc fata de partenerul nostru, Partidul Democrat. Deci, asemenea grupuri care prin asemenea interese doreau sa imprime o anumita linie politica PNL-ului, au existat intotdeauna. Din pacate ele astazi sunt foarte influente in jurul d-lui Tariceanu.

Daniel Albu - Adevarul

  • Piata Drapelului - amplasamentul Monumentului Marii Uniri - Comunicat de Presa

Locul de amplasare a Monumentului Marii Uniri s-a stabilit in fata noii catedrale - Virtual Arad News (c)2006Initiativa domnului Primar ing. Gheorghe Falca privind stabilirea amplasamentului Monumentului Marii Uniri in Arad, supusa dezbaterii publice, in data de 02.06.2006, a fost prezentata Adunarii Generale a Asociatiei pentru ridicarea Monumentului Marii Uniri la Arad, ce a avut loc sambata 10 iunie 2006.
La aceasta Adunare Generala, in afara de membrii fondatori, au participat si o seama de personalitati ale vietii publice si culturale aradene.
Dupa o dezbatere cu un adanc continut istoric si cultural, Adunarea Generala a hotarat, cu unanimitate de voturi, ca Monumentul Marii Uniri la Arad sa fie amplasat in Piata Drapelului, vis de noua Catedrala Ortodoxa "Sfanta Treime", locul unde s-a pus piatra de temelie, si a fost sfintit de Prea Sfintia Sa Conf. umv. dr. Timotei Seviciu Episcop al Aradului, Ienopolei Halmagiului, si Hunedoarei, si in consecinta mentinerea si aplicarea Hotararii nr. 294 din 04 noiembrie 2003, privind aprobarea propunerii de amplasament pentru Monumentul Marii Uniri Tn municipiul Arad, Piata Podgoria (Piata Drapelului).
Adunarea Generala, cere Consiliului Local si Primariei Municipiului Arad, ca la toate dezbaterile si hotararile ce se vor lua, cu privire la Monumentul Marii Uniri sa fie invitat si consultat si Consiliul Director al asociatiei.

Adunarea Generala a Asociatiei pentru ridicarea Monumentului Marii Uniri la Arad

  • Premii de 5000 de euro pentru Colegiul National "Elena Ghiba Birta"

Printul Paul si printesa Lia au visitat Colegiul "Elena Ghiba Birta"Acesti bani sunt acordati de catre Altetele Sale Regale Printul Paul de Romania si Printesa Lia, pentru cei mai buni patru elevi ai liceului si pentru cel mai bun profesor.
Turneul regal al Altetei Sale Regale Printul Paul de Romania si al sotiei Printesa Lia de Romania a continuat cu o vizita la Colegiul National "Elena Ghiba-Birta". 
A fost o intalnire extrem de sentimentala cu acest liceu aradean, deoarece mama printesei a fost eleva scolii. 
Printesa Lia, cu lacrimi in ochi a tinut sa precizeze: 
"Chiar daca m-am nascut in America eu sunt romanca. Mama mea s-a nascut la Arad, a invatat la acest liceu, dupa care a fost timp de 25 de ani prezentatoare la Radioul International pentru diaspora in Canada si America. In casa noastra au rasunat intotdeauna melodiile romanesti, iar parintii mei m-au invatat sa fiu mandra de radacinile mele romanesti. Ca romanca, m-am indragostit pentru a doua oara de sotul meu. De ce? Pentru ca in ciuda faptului ca a primit oferte de vila si un salariu din partea Guvernului roman, el a refuzat. Este datoria noastra de a ajuta poporul roman sa aiba o imagine frumoasa in lume, este o onoare". 
Cu ocazia vizitei la Elena Ghiba-Birta, Alteta sa Regala, Printui Paul de Romania a instituit o serie de premii care vor fi acordate celor mai buni patru elevi, dar si celui mai bun profesor al Colegiului. 
"In Arad fiinteaza si Fundatia Printul Paul pentru Romania. Cu ocazia acestei vizite, vom acorda patru premii, fiecare de cate 1000 de euro, pentru cei mai merituosi elevi, dar si un premiu, tot de 1000 de euro, pentru cel mai bun profesor. Totodata, saptamana viitoare, scoala va primi din partea noastra, 500 de carti de istorie. Este vorba despre o carte scrisa de mine, "Carol al II-lea Memorii politice", ne-a declarat Alteta Sa Regala, Printul Paul de Romania. 
Acesta a mai precizat faptul ca in curand va vedea lumina tiparului inca o carte despre istoria familiei regale in imagini. 

A. P.- Observator

  • Racheta la tomberon

Un boschetar a gasit o racheta intr-un tomberonUn boschetar aradean a gasit sambata dimineata o racheta intr-un tomberon din centrul orasului. 
Barbatul a luat proiectilul, l-a ambalat intr-un punga si s-a prezentat la sediul Politiei. 
Dupa examinarea obiectului, lucratorii Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta au stabilit ca este vorba despre o incarcatura inerta de AG 7, aruncator de grenade din dotarea armatei romane. 
Acest tip de rachete se folosesc in unitatile militare in cadrul procesului de instructie. 
Se pare ca racheta a fost sustrasa dupa incheierea unui exercitiu, iar mai tarziu a fost aruncata de cel care a luat-o acasa drept suvenir.

Sorin Trocan - Evenimentul Zilei - (Editia de Vest)

  • Obiect de arta furat din expozitie, gasit printre vechituri In Piata Obor

Creatia artistului Onisim Colta a fost furata din expozitie si descoperita in Piata OborUna dintre lucrarile de arta expuse de sculptorul Onisim Colta la Galeria Nationala "Delta" din centrul municipiului Arad a fost furata.
Disparitia obiectului a fost descoperita la sfarsitul saptamanii trecute de o angajata a Galeriei, care a alertat paznicul unei case de schimb valutar din apropiere.
Opera de arta, lucrata in alama, bronz si otel, nu este de dimensiuni mari, fapt care i-a permis hotului sa o scoata cu usurinta din incaperea in care se afla expusa.
"Afectometru", numele pe care autorul l-a dat lucrarii sale, estimata la un pret foarte mare, reprezenta o trompeta.
Dupa trei zile de la disparitie, piesa a fost gasita in Targul Obor din municipiul Arad, printre obiecte second-hand.
Cel care a scos obiectul de arta la vanzare solicita doar 100.000 lei, considerand ca aceasta este valoarea materialului din care a fost confectionat "Afectometru".
Onisim Colta, care este si presedintele Uniunii Artistilor Plastici din Arad, a aflat despre traseul operei sale de arta abia dupa ce aceasta s-a intors din "periplul" prin piata Obor.
Artistul nu este la prima intamplare de acest gen, deoarece in urma cu cativa ani o alta lucrare a sa a fost furata si gasita intr-un restaurant.

Cristian Videscu - Agenda zilei


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]