Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Sambata, 14 octombrie 2006
Stirile TVA aici
  • A cucerit Himalaya

Torok Zsolt si colegii la un pas de obiectivul propus din HimalayaSteagul Aradului a fluturat la 50 de metri sub varful CHO OYU, aflat la 8201 de metri. 
Alpinistul Torok Zsolt este primul aradean care a ajuns pe un munte mai inalt de 8000 de metri.
Impreuna cu o echipa din care au făcut parte mai multi alpinisti romani, temerarul si-a propus escaladarea varfului CHO OYU (8201 m). 
Pregatirea lui fizica si psihica parea un atu decisiv pentru ca alpinistul sa-si atinga obiectivul. 
Expeditia a ajuns fara probleme sa echipeze taberele avansate, iar cucerirea varfului parea doar o chestiune de timp. 
Natura s-a dezlantuit si a urmat o ninsoare cu viscol, in urma careia s-au acumulat mari cantitati de zapada in zona varfului. 
Coordonatorii celor 40 de expeditii aflate pe munte au declarat ca asa de multa zapada nu s-a vazut pe CHO OYU de 13 ani si au recomandat intoarcerea echipelor acasa.
Oprit de pneumonie
Din cei 400 de alpinisti doritori de a cuceri varful, majoritatea au facut cale intoarsa si putini au fost cei care s-au aventurat sa urce in continuare, printre care si cei patru alpinisti romani. 
Lasandu-si colegii la 6400 de metri, in data de 29 septembrie, Torok a incercat o ascensiune solitara si a urcat pana la 7800 de metri. 
A asteptat cateva zile sa ajunga colegii si impreuna au atacat din nou varful pe 2 octombrie. 
Aradeanul a ajuns cu mari eforturi la 8150 de metri. 
Datorita timpului indelungat petrecut la mare altitudine, care i-a afectat organismul, Torok a suferit o pneumonie si a trebuit sa se opreasca la aceasta altitudine.
Echipa formata din cinci alpinisti romani a plecat de pe aeroportul Timisoara in data de 5 august si s-au intors dupa 49 de zile. 
Zsolt Torok chiar daca a fost urmarit de nesansa este un luptator si deja se gandeste la urmatoarele varfuri pe care le va cuceri pentru Arad.

Liviu Baesanu- Adevarul

  • Seminar european

Deputatul PD - Igas este unul din reprezentantii Aradului la simpozionul de la TimisoaraUltimul seminar TEAM EUROPE ROMANIA din acest an s-a desfasurat, ieri, la Timisoara.
Organizat de Delegatia Comisiei Europene in Romania seminarul a prilejuit o serie de dezbateri pe tema regiunilor de dezvoltare ale Romaniei in perspectiva fondurilor structurale.
Seful Delegatiei a propus, cu aceasta ocazie ca rezultatele tuturor intalnirilor de pana acum sa fie cuprinse intr-o carte,ce va fi lansata cu ocazia aderarii Romaniei la UE. 
Aradul a fost reprezentat, la intrunire de o delegatie a CJA. 
Delegatia Comisiei Europene este reprezentantza diplomatica a Uniunii Europene in Romania, care sprijina aderarea in anul 2007, iar Team Europe Romania este o retea de experti independenti in institutii si politici europene care ,periodic se intalnesc la conferinte, seminarii, evenimente media si publica articole de referinta despre UE si eforturile pe care Romania le face pentru integrare.
La ultima intrunire, de ieri de la Timisoara, Aradul a fost reprezentat de preseditnele CJA, deputatul Constantin Igas si primarul din Pecica, Iustin Cionca.
Intrunirea a fost coordonata de seful delegatiei Comisiei Europene.
Johnatan Scheele a fost cel care a initiat ideea editarii unui volum despre viziunea exeprtilor asupra aderarii la UE.

Izabela Vekas - Televiziunea Arad

  • Spitalul din Sebis - evacuat din propria cladire?!

Spitalul din Sebis a fost concesionat - Virtual Arad News (c)2006Imobilul unitatii spitalicesti din oras – concesionat pe 49 de ani, unei firme private
Aradul  a  reprezentat un experiment in momentul in care, pentru prima data in vestul tarii, un spital orasenesc, la Chisineu Cris,  a devenit privat. 
A fost o perioada destul de zbuciumata, in contextul atator reforme care s-au abatut asupra sistemului sanitar, cu pareri "pro" si "contra" privatizarii anumitor segmente spitalicesti.
Ulterior au mai existat discutii privind posibilitatea de  privatizare  a spitalelor din Sebis si Gurahont, aflate la un moment dat pe marginea … prapastiei.
Lucrurile au ramas in mare la fel, existand tot felul de planuri de reorganizare, de eficientizare a activitatii spitalicesti. Asta pana de curand…
Desi au mai existat tratative privind preluarea spitalului din Sebis de catre SC Terapeutica, societate care a infiintat si spitalul privat din Chisineu Cris, lucrurile nu s-au modificat. Pana acum. 
Spunem acum pentru ca, de curand, printr-o hotarare de consiliu, CL Sebis a concesionat cladirea spitalului orasenesc din Sebis catre aceeasi societate.
"SC Terapeutica a preluat prin concesiune cladirea spitalului din Sebis, urmand ca pana in luna martie sa platim consiliului local suma de 30.000 de euro. Eu nu tin neaparat sa avem toata cladirea, desi hotararea se refera la toate cladirile spitalului.  Noi avem ca obiect de activitate  atat servicii spitalicesti cat si activitati sanatoriale. Deci nu este absolut necesar ca  noi sa preluam activitatea spitalului de stat. Putem la o adica sa functionam in paralel, pentru inceput chiar stabilind ca vom deschide doar sectia de obstetrica ginecologie care lipseste din aceasta unitate. Ştiu ca CL Sebis a depus la Ministerul Sanatatii o cerere prin care se discuta posibilitatea de preluare a serviciilor de catre SC Terapeutica. Insa totul este la nivel de discutii. E un scandal artificial", afirma dr. George Preotescu, director al SC Terapeutica SA.
Pe de alta parte, primarul orasului Sebis, Gheorghe Feies sustine ca este vorba despre un parteneriat public privat. 
"Consideram ca acest parteneriat reprezinta unica varianta de salvare a spitalului. Avem nevoie de sectii suplimentare cum sunt ginecologia, chirurgia, oftalmologia si este unica solutie. E adevarat ca cladirea s-a concesionat insa protocolul este extrem de stufos si se intinde pe 70 de pagini. Atat este tot ce pot sa va spun."
Asa stand lucrurile, avand hotararea CL la mana, SC Terapeutica este stapana, devenind concesionar pe 49 de ani a cladirii spitalului,  iar "statul" prin Autoritatea de Sanatate Publica isi desfasoara activitatea in locatia altcuiva. 
Cu alte cuvinte, in cazul in care nu se ajunge la o intelegere cu Ministerul Sanatatii,  societatea ar putea, la un moment dat, evacua "spitalul de stat" din aceasta locatie.
Vom reveni!

Madiana Mican - Informatia Aradului

  • Program Filarmonica

Directorul Dorin Frandes anunta repertoriul filarmonicii in UngariaCorul si orchestra filarmonicii din Arad vor sustine doua concerte pentru comunitatea romaneasca din Ungaria. 
Repertoriul include in exclusivitate creatii romanesti, din mai multe epoci. 
Cele doua reprezentantatii sunt finantate in mare parte de institutul cultural roman, prin programul Cantemir. 
Filarmonica din Arad a depus la institutul cultural roman, pentru finantare, un proiect, pe care l-a si castigat. 
Tema era "Programe pentru comunitatile romanesti de peste hotare". 
Astfel incat in 20 si 21 octombrie, corul si filarmonica aradeana vor canta la Gyula si Kitikhaz, in Ungaria. 
Ambele concerte vor avea loc de la ora 17, ora locala a Ungariei. 
Primul se va desfasura la liceul Nicolae Balcescu din Gyula, cel de al doilea la casa de cultura din Kitikhaz. 
La spectacole nu este asteptata doar comunitatea romaneasca. 
Filarmonica din Arad intentioneaza sa mai acceseze si alte fonduri pentru astfel de proiecte, pentru comunitatile romanesti din afara granitelor.

Nicoleta Belean - Televiziunea Arad

  • Modificari de ordin tactic

Antrenorul FC UTA se gandeste la noi modificari ale echipeiPregatirea meciului dintre UTA si Unirea Urziceni implica mari probleme de alcatuire a echipei din partea lui Marius Lacatus.
"Fiara" a studiat in timpul perioadei de pregatire de la Baile Felix diferite formule de echipa, care sa compenseze pierderile suferite de aradeni in ultima perioada. 
In perspectiva partidei cu Unirea Urziceni, echipa fanion de pe Mures va suferi cateva modificari.
"Am incercat sa gasim solutii pentru posturile deficitare din echipa, cauzate de indisponibilitati. Am sustinut si meciul amical cu Lotus Baile Felix, care a fost un antrenament util pentru noi. Am vrut sa ne imbunatatim din punct de vedere fizic si sa jucam mai in viteza", a spus Lacatus, inainte de intalnirea cu formatia antrenata de Dan Petrescu, fostul sau coleg de la Steaua si echipa nationala. 
Impreuna cu staff-ul tehnic, jucatorii au urmarit jocul Unirii din meciul de la Timisoara, pierdut 0-1 cu Poli, precum si partida din prima etapa, tot un esec, 0-2 acasa cu Poli Iasi.
"Dan Petrescu este un antrenor foarte bun. De acum si pana la sfarsitul campionatului au loc partidele importante pentru noi. Acestea sunt meciurile cu miza, care trebuie castigate pentru a nu avea probleme. Voi discuta cu jucatorii si sper sa aleg acea formula de echipa care sa obtina victoria", a declarat "Fiara" despre acest joc.    
Surpriza Mara 
Postul de portar nu ofera, deocamdata, surprize.
Marne asteapta o sansa de a prinde echipa, insa experienta lui Tudor il propulseaza pe acesta in postura de favorit intre buturi.
Defensiva ofera cele mai mari probleme.
S-a incercat, in primul rand, sudarea unui cuplu de fundasi centrali, avand in vedere ca Rusu este suspendat, iar Chirita accidentat. 
Perechea lui Balint se va alege dintre Costisor si Tudose, singurii stoperi ramasi apti din lot.
Pe cele doua laturi ale terenului, Balan si Vasiljevic par batuti in cuie, desi Nadaban a fost folosit fundas dreapta, o repriza, in jocul test din cantonament. Linia mediana a suferit modificari spectaculoase, prin introducerea lui Mara in spatele inaintasilor. 
Golgheterul de la UTA a primit rol de dispecer, un veritabil "creier" al echipei, post pentru care dovedeste reale aptitudini.
Plasarea lui in acest post a dinamizat jocul lui UTA, insa ramane ca acest lucru sa fie realizat si in partidele din campionat.
Hidisan sau Nadaban, Cotan, Anca sau Simion sunt variantele pe flancuri, iar ca mijlocas de acoperire se va alege dintre Jankovic, Oncica sau Miloslavljevic.  
"Foame" in atac 
Atacul pare "blindat", cu Sabin Ilie, Danalache, Simion si Apostu, dintre care primii doi au un usor atu, dupa ultimele evolutii.
Simion a avut posibilitatea de a studia formatia din Urziceni, la convocarea din zilele trecute de la echipa nationala de tineret, care a sustinut un meci de verificare cu adversara de astazi a aradenilor. 
Apostu a beneficiat de cateva sanse pentru a confirma, de la inceputul stagiunii, fara a le fructifica.
Vizavi de acest aspect, Lacatus a afirmat in dese randuri ca asteapta momentul in care inaintasul revenit in vara la UTA sa dovedeasca atitudinea si forma necesara pentru a deveni titular.

Bogdan Cioara - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]